Close
Faqja 24 prej 52 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 512
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar mė parė nga Bel ami Lexo Postimin
    E para une nuk jam Tanhauseri.Per kete te jeni i bindur.Se dyti thashe se paralelisht qe te meresh me Albanologji duhet te kesh njohuri nga Greqishtja e Vjeter dhe Latinishtja sepse ato jane gjuhe te vjetra te dokumentuara qe kane pasur maredhenie te drejtperdrejta me Ilirishten e Vjeter.Pa bere krahasime me keto gjuhe kurre nuk mund te pretendosh se mund te meresh me studime albanologjike.
    Dias eshte munduar disa here tju sjelle shembuj nga greqishtja e vjeter por ju jo vetem qe nuk i lexoni dhe ti "vini vath ne vesh" i kunderviheni me disa argumente qe vetem nje nxeses i klases peste fillore do ti kishte perdorur.
    Dhe se treti re rafshin personal une nuk e njoh Nezir Myrten dhe nuk mund te flas rreth tij si person, por puna e tij eshte thjesht kokra e mediokritetit dhe e pseudogjuhetarit.Per kete jam i bindur .
    O i nderuar nese mendon se dikush punon me shabllone ather edhe keto dy gjuhet qe permend me plot gojen jan shabllonet e pozicionuara si kunder argumentim i ekzistimit te lashtesis se gjuhes Shqipe .
    1. Shablloni gjuhes latine eshte formuar nga nga gjuha Etrure -Yllire.
    2. shablloni gjuhes greke eshte formuar se pari si term e pastaj si gjuhe pikrisht nga greku , thjesht gjuha greke e lasht nuk ekziston por kjo eshte shpikje e grekut per ti qetsuar Shqipfolsit qe tani vetem se jan asimiluar ne skajshmeri,SA % gjuha shqipe kur u vendos aplikimi i nje gjuhe shteterore ne Greqi ku humben ata shqip foles apo e kemi ngrene karramelin lojen e grekut j.
    Jo i nderuar keto jan imponime sepse njeni e tha me lart se me mire se me dite gjuhen tende nuk ka, por edhe me dite tjera gjuhe eshte kenaqsi po mjerisht gjdo kush se ka kete aftsi.

Une e kam cituar shpesh prap po them nuk jam gjuhetare por disa persona ta nxjerrin guhen dhe te shtyejn te mesosh jo nje por njeqint gjuhe.

Ketu ne forum as qe me intereson te di se kush dhe cili eshte me intereson te di per mendimet tuaja .
    Rrezon juve dhe gjithe te tjerve ju kisha lutur mos emroni asnje nga antaret per aftsit apo pa'aftsit ce ka sepse kjo eshte nje tip qe perqamje.
    Baptist i nderuar ne cilat raste mundeni me vlersue punen e tjetrit .
    JEMI PARA GJYGJIT KETU ?
    Jo se ke dy tre persona qe te bejn hije ,te ndjekin mbrapa duke ju aplauduar, ne fakt ata diskutuan me ju dhe deshtuan gjat diskutimit .Tani si do qe te themi gjesti tyre eshte nje lloj i nenshtrimit.
    Ju shpesh keni bere pyetje cinike ne menyre nenqmuese qe nuk merituat pergjigjjen ,shpesh jam pergjigj thjesht por me bende deri sa qe edhe ti kam vizatuar por ti si ke kuptuar e as qe do ti kuptosh .
    Une kam inicue formimin e shoqates Shqiptare ne Gjermani me 1994-95 pikrisht at gjest ndermora per ti afruar vllezerit dhe kisha nje qellim ,ruajtjen e gjuhes ,tradites,bashkpunimin me takime te ndryshme kulturore besa shpesh organizonim me shoket ndihma te ndryshme per banoret e Shtetit te pa njohur Kosove ,pra thjesht kam qen gjithnji kunder individualistave edhe pse kontributi im ne ate kohe ishte Apartiak sepse nga Ldk isha larguar para mbledhjes qe u mbajt ne Minden kur ishte musafir Hafiz Gagica . Me ndihmen e shokve kemi arritur te organizojm shum qka, ne fakt ndihma jon ishte vetem nje fije shprese e mbijeteses per vllezerit tane .
    Kam bashkpunuar me te ndjeret Xhemajl Fetahajn dhe Milazim Mavren edhe pse un kryeja funksionin e kordinatorit te 3% per qeverin e Bukoshit ndersa ata per LPK edhe pse nuk i perkisja asnje subjekti politik gjithnji kam qen per bashkpunim ne drejtim Kombtar.
    Faktet ekzistojn nese pitja eshte henger tepsia ka mbetur .
    Jam per bashkpunim edhe sot ne kete moshe qe jam por jo per ta lavderuar dhe per ta ngritur nje individ pikrisht per te menjanue individualizmin qe po keqperdoret dhe na eshte bere kancer i shoqeris .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 28-03-2009 mė 08:08

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    A. Per kete mendoj se nuk kemi te dhena te mjaftueshme poashtu.
    Nejse kjo ke hipotezė. Neve na duhen sa ma shumė hipoteza, tė cilat do tė rrėzohen plotėsisht, pjesėrisht ose hiē, derisa tė zbulojmė diēka, qė mund tė mbėshtetet.

B. *Pellasgu origjinal nuk eshte lindur ne Argos. Se gati me fute dyshimin ne rrenje te gjithe asaj qe kam ditur.
    Ky qenka me sa duket njė tjetėr pellazg.

It is also the name of the king of Argos who sheltered Danaus and his fifty daughters when they fled from Aegyptus.
    http://www.pantheon.org/areas/mythol.../articles.html

atdhetar Maska e bledikorcari
    Anėtarėsuar
    29-02-2008
    Vendndodhja
    duke bere cicin ne omonia
    Postime
    289
    kam ne dore nje liber te vitit 1912 te shkruajtur nga Iakovo Thomopulo.
    eshte nje liber bazuar ne studime shkencore te arkeologjise dhe gjuhes dhe ku tregon per lidhjen ngushte te pellazgjishtes me shqipen dhe se disa mbishkrime te gjetura ne vitin 1886 ne Limnos,Krete dhe Praisos u munduan ti zberthenin me gjuhen
    e sotme greke por nuk munden dhe me pas keto mbishkrime u zberthyen me gjUhen shqipe sic thote vete z.Thomopulos sepse kishte shume fjale prohelene qe vetem ne shwip.kete gje e ariti me ndihmen e Evlogji Koryla nga Korca dhe Petro xhovani nga Elbasani te cilet gjeten menjehere ngjasmeri ne keto mbidhkrime me shqipen.

flet dhe per George Von Hahn dhe Dhimitri Camarda (arberesh,1821-1882) sE gjuha shqipe ka ruajtur di sa gjera pro omiriane.
    nqs dikush nga jU qe di nga keto dhe eshte i interesuar per kete liberr me gjithe qejf e bej fototipi dhe ja dergoj se duhet te jene me vlere.vetem qe eshte ne greqishte ,ca te vjeter Ca te re
    PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    GURI dhe metali perdoren ne menyre perkembyese ne antikitet.

"GURI duhet ndare ne dy pjese:

Shtjellim:

G-UR-I (G:Ri-G:Ri-Grk-GRiK)
    G(R)-U(R)-i
    Si quhet pjesa e siperme e gurit te ndar ne dy pjes apo avulloj Javan mos edhe ajo grik grek grk =grek

Sepse ne kohrat e lashta ALBI-ELBI ishte kultura bujqesore e cila kultivohej me shum dhe per grunin me pak eshte ditur.

Citim Postuar mė parė nga dias10 Lexo Postimin
    More Kreksi, nuk ka pasur Helene ne luften e Trojes.(termi helen ne kuptimin etnik skishte lindur akoma)
    Ata quheshin Akej
    duke ju referuar krahines Akaia
    Ata quheshin Danaj
    duke ju referuar kryembretit te tyre te lashte Dana.
    Ata quheshin Agives
    duke ju referuar kryeqendres se Akejve Argos.
    Per ti bashkuar me nje emer ata ishin te gjithe PELLAZGE.
    Ky bashkim i ketyre emrave ne nje emer eshte jo i sakt ,te ne i thon drith e lakna ngjajshem me termin sallat ruse .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 28-03-2009 mė 13:05

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    " Autoret e lashte na tregojne per dy alfabete, te cilat ne kohe te ndryshme, njheshin nga nga banoret e"Greqise". Me vjetri nga keta quhej Pelasgic, Attic, Argive, ose Arkadian nga shume njerez te cilet e perdornin. Duket se ky ka qene i njejte me Etruskun, alfabetin e lashte Italian, i cili po ashtu quhej Arkadian, sepse thuhej te qe sjelle prej Evander nga Arkadia.

Pelasget, nga te cilet rrjedh titulli familjar i alfabetit, ishin banoret me te lashte te Greqise, por emri nuk eshte percaktuar nga historianet ne ate vend, as edhe qe dihet sa larg shtriheshin, ose se nga rrodhi ky emer. Njerezit e ditur kane verejtur ngjashmeri mes kesaj fjale dhe Hebraishtes Pelegim, qe mendohet se do te thote Ndaresit (shenim i Javan - ata te cilet ndane Token mes tyre ne dominione pas permbytjes).
    .....

Eustathius, nje shkrues me krediblitet aspak te cenuar, ne komentet e tij per Iliaden e Dyte, V.842, e cileson kete si nje nga arsyet pse pelasget quheshin Dias, Divine, sepse vetem ata nga tere Greket, ruajten shkrimin dhe perodrimin e germave PAS PERMBYTJES.

Por perdorimi e germave Pelagjike nuk kufizojej vetem tek Proper Greeks, njelloj si edhe emri Pelasgi, sepse Orfeus dhe Linus, me sakte prifterinje e Thrakes, thuhet ti kene perdotur ato ne shkrimet e tyre. Dod. Sic. L III.

Pelasgjiku ne formen e vet ORIGJINALE, mundet pra te veshtrohet si Alfabeti i Pergjithsem i kombeve te para Europiane, dhe bashkemoshatar i kombeve vete. Si rrjedhim, germat Atike, te cilat padyshim ishin nga i meparshmi (pelasgjiku) jane interepruar ne menyre uniforme nga leksikografet si germat e vjetra, primitive, indigjene te ketij kombi.

Nga e njejta baze dolen edhe germat e para te Romaneve. Ato quheshin Etruskisht, dhe u lejuan te jene te njejta si pellasgjiku.

Plini thote :"Vetustior autem urbe in Vaticano ilex, in qua Titulus, areisliteris Hetruscis, religione arborem, jam tum dignam esse significavit."

Dion. Hal. L IV kur flet per kolonat ku Servius Tullus shkroi ligjet e tij thote se, te njejta kolona ekzistonin edhe ne kohen e tij, ne tempullin e Dianes, te gdhendura me germat qe perdorte Greqia ne kohe te lashta, e qe njiheshin si Pellasgjike.

Alfabeti tjeter Grek, qe mbeti ne perdorim me emra si Jonian, Fenikas, Kadmean, ose Aolean, mendohet te jete prezantuar ne Beoti, nga nje koloni Aziatike, aty rreth 1500 vjet para Krishtit. Greket e quajne kreun e kesaj kolonie Kadmus.... Qe kjo koloni solli nje ndryshim te pakundershtueshme ne ne alfabetin e Greqise, ka fakte nga antikiteti te cilat nuk mund te anashkalohen. Por se nga cfare perbehej kjo koloni dhe se nga erdhi, kemi shume me pak evidence.

....si pasoje auroret e vjeter mendojne se Theba u themelua me kolone nga Tyria. Por ndonese ka nje konsensus te pergjithshem, kjo teori nuk eshte pranuar universalisht." Origjinat Tradita dhe Gjuha e Britoneve, 1804, E. Dawies

Kenget Popullore Albaneze ose te pasardhesve te Pelasgeve Divine

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 28-03-2009 mė 19:13

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    " Ne kohen qe pasoi Krijimin, Kroni i Pare (Dhenderri) ndihmohej nga sekretari i tij Hermes Trismegistus, Thoth ose Tauutoth. Autori (Eusebius duke cituar Sanchoniathon nje historian shume te vjeter) perdor keto emra si apelative per nje shpikes dhe regjistrues te arteve dhe shkences, ku ne gjejme Thoth, pothuaj ne te gjithe rastet, ne te gjithe vendet ne koherat se vijojne, duke dhene keshilla, bere shpikje, dhe nxitur te shkruajne.

Ai imitoi [beri nje pikture] te Qiejve (Heaven), ndau dhe pershkroi konstelacionet. Ai vizatoi portetet e Zoteve [nje seri simbolesh mistike] nga te cilat formoi karakterin e shenjte te germave. Dhe e gjithe kjo ndodhi para se Kroni i Dyte (NOE) t'i jape Thoth mbreterine e Egjiptit (...e Minerves Atiken
    - shenim i Javan)" f.109
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 28-03-2009 mė 19:17

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Si quhet pjesa e siperme e gurit te ndar ne dy pjes apo avulloj Javan mos edhe ajo grik grek grk =grek

Sepse ne kohrat e lashta ALBI-ELBI ishte kultura bujqesore e cila kultivohej me shum dhe per grunin me pak eshte ditur.
    Ka mundesi ta perkthesh kete "benden" me lart XhGashi?

Nuk kam dijeni per gure te ndare ne dy apo kater pjese. Nja dy gjera vec i di te sigurta qe guri dhe gruri nuk jane nje, qe guri e ha grurin, dhe se e verteta qendron permbi njerezit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 28-03-2009 mė 19:33

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-11-2008
    Vendndodhja
    irraggiungibile
    Postime
    21
    The primitive seat of the Aryans before their dispersion was in Europe. The Swiss lake dwellers and the old Pelasgians who survive in the Albanians of to day were descended from the primitive Aryan stock.
    PROCEEDINGS OF THE CANADIAN INSTITUTE
    Third series vol. 1886-87

.................................................. .................................................. ........................................

"They are an iron race, as hard as the rocks they inhabit."

- Lord Byron talking about Albanians

.................................................. .................................................. ........................................

"The men who marched to Babylon , Persia and India were the ancestors of the Albanians..."

- Wadham Peacock

.................................................. .................................................. ............................................

"They are Nietzsche's over-men, these Albanians — something between kings and tigers."

- Henry Noel Brailsford

Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Pelargi nuk mund tė ketė lidhje me "prej larg" pėr disa arsye:

1. Nuk njihen fjalėformime tė etnonimeve nė gjuhėn shqipe me parashtesėn "prej"
    2. Fjala "pe" ėshtė mė e thjeshtė dhe nuk mund tė ketė krijuar fjalėn "prej", e kundėrta po.
    3. Nuk ka fakte qė "pe" nė gjuhėn e pellazgėve kishte kuptimin "prej"
    4. Nuk ka argumente se si thonin pellazgėt "larg"

Mendimi im ėshtė se kemi fjalėn "Pel" qė dmth "pellg" "deti", "ujėra", dhe fjalėn "arg" qė ishte Argosi vendi ku lindi Pellazgu.
    Une nuk thashe 'prej', por 'per', megjithate, emra me parashtesen 'prej' njihen ne shqip, psh 'prejardhje'. Etnonimet, gjithmone burojne nga emrat, kryesisht te pervecem.

Ajo qe thashe une, ishte parashtesa 'per' , e cila gjendet rendom ne emrin shqip, psh: perberje, perballje, pershtatje, pergatitje, permbytje, pergjerim, percjellje, perdorim, perzgjedhje etj etj.

Keshtu dhe perlargu:
    Ku po shkon?
    Per larg---dmth, per nje udhetim te gjate, per shtegtim, per migrim.
    Prandaj lejleket shtegtare, quheshin Pe(r)larg, ne """greqishte""".

Rrezimi i r-se para nje lengetoreje si l-ja, eshte mese normal, dhe mese i pranueshem per shqipen. Gjuha shqipe eshte gjuha me axhustimin me te mire te tingujve. Une personalisht, nuk di ndonje fjale shqip me togun rl (pervec atyre te huazuara si psh perle). Edhe nese ka, numri i tyre eshte me i vogel se gishtat e njeres dore(murlan, perlan, perlotem).

Prandaj fjala e perbere perlarg----->pelarg.
    Shkon per larg, e vjen prej larg---ky eshte pelargu-lejleku-lelegu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 29-03-2009 mė 16:27
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ngjashmėria me emrin "popujt e detit", dhe gjithashtu ideja se Akej ka lidhje me "akuj" "ujė", mė duke Jo-Koinēidencė. Prandaj nuk di q'tė them rreth hipotezės tėnde.

Lelegėt nuk janė pellazgė, as pellazgėt lelegė.

Gjykuar nė bazė tė emrit dardan "Longar", duket se tė parėt tanė thoshin Long, e jo "larg".

Faqja 24 prej 52 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipoteza pseudoshkencore e "Prejardhjes se shqiptarėve nga Azerbajxhani"
    Nga glaukus 001 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 17-05-2013, 19:12
  2. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  3. Pėrgjigje: 902
    Postimi i Fundit: 19-09-2011, 05:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Moisiu kreut tė ri tė OKB: Njihni vullnetin e popullit tė Kosovės
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 11:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •