Close
Faqja 5 prej 52 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 512
    i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anėtarėsuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Citim Postuar mė parė nga elen

Mendimin tend nuk e lexova apo thjesht deshe me komentu...Jo ne Shqiperi e studjojne Gjuhen Shqipe dhe Historine e Shqiperise po meqe je ne moshe jo adoleshente dhe nuk ta japin buken per djathe ,lexon dhe historine e gjitonit qe te hapesh universin e trurit se po nuk e ushqeve trurin ,mbetet fanatik...Dhe ti e di s e c dmth te jesh fanatik......apo jo??
    Me duket se jeni ju ajo moj shoqe qe keni qejfe te komentoni ne nje teme ku kontributi juaje eshte me pakez se ZERO. E qenura ime "fanatike"(dmth nje fjale qe socioloqet e forumit ja vendosin atyre qe kane dashuri per atdheun tende dhe te vertene historike te vendit tende) eshe ne proporcion te zhdrejte me te qenurin tende dhe te ndonje trushpuari tjetre, internacionaliste.

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anėtarėsuar
    10-11-2005
    Postime
    162

Une nuk jam komentatore e grekeve ....thjesht po te sjell nje mendim ....tani ne aq na e pret ,ti qe je me i zgjuar ,mbushem mendjen per te kunderten dhe une do te te them flm qe kujtoja se Pellazget jane pasardhesit jo vetem te shqiptareve.
    I ke ne forume. Po meqe ke mbaruare per gjuhe-letersi, shko lexohe Herodotin se ta thote vete ay se kushe jane Pellazgete.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Une nuk jam komentatore e grekeve ....thjesht po te sjell nje mendim ....tani ne aq na e pret ,ti qe je me i zgjuar ,mbushem mendjen per te kunderten dhe une do te te them flm qe kujtoja se Pellazget jane pasardhesit jo vetem te shqiptareve.
    Gjithe mendjendriturve ua mbushin mendjen te tjeret. Mbasi nuk u kane dale mijera faqe mbushje mendje, te tjeret mbeten te shpresojne se ajo fraza fundit do beje punen. G'me a break!

Komentatore? Jo, je shperndarese pasive agresive e disinformimit. Me vjen mire qe se paku e kthyet biseden ne ton normal (quhet protokoll i shkrimit). Hunde? ne publik nuk ka hunde, vetem nuhatje.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Elen, Greket pretendojne se Pellazget jane nje popull qe vijne pas tyre, dhe kjo jo pa synim, sepse kerkojne te "zhdukin" ate pjes te besueshme qe ka mbetuar akoma dhe qe verteton etiomologjine e tyre. Por ne asnje vend (pervec greqise) nuk pranohet qe pellazget te jene paraardhes te grekeve se sa te ilireve.. pra ne jemi i vetmi popull pasardhes te tyre..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Dale, se u ktheva edhe nje here. Te flasesh ose shkruash ne dialekte eshte shqipe persosur. Te shkruash gabim gjuhen letrare, kur e vetmja merite qe na shpaloset eshte te keni mbaruar studimet e larta ne gjuhe- letersi eshte qesharake, jo... e dhimbshme.

Korrektesisht shkruhet - mbushma mendjen, mga mbush- m'(u)a (te)

Ne shqip themi: "Kalin mund ta cosh ne burim, por nuk e detyron dot te pije uje". Me siguri qe eshte shprehje e vjedhur nga Greqia.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    ZGASHI
    Pak a shume ndaj me ty te njejtin mendim per PELLAZGET=YLLIRET kjo per mua eshte e qarte ,problemi per mua qendron se une e shikoj etimologjine e fjaleve te shqipes ne nje kend tjeter ,Gjithsesi e respektoj mendimin tuaj .Une e kam cik edhe nje here tjeter qe nuk jam gjuhetar por me pelqen te germoj ne fjale te shqipes .

TE PERSHENDES..

i/e regjistruar Maska e elen
    Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar mė parė nga Zemrushja
    Elen, Greket pretendojne se Pellazget jane nje popull qe vijne pas tyre, dhe kjo jo pa synim, sepse kerkojne te "zhdukin" ate pjes te besueshme qe ka mbetuar akoma dhe qe verteton etiomologjine e tyre. Por ne asnje vend (pervec greqise) nuk pranohet qe pellazget te jene paraardhes te grekeve se sa te ilireve.. pra ne jemi i vetmi popull pasardhes te tyre..

E dashur ,une e pranoj komentin tend,une thjesht solla dicka qe mesohet ne shtetin fqinj,nuk thashe qe eshte ashtu se nuk jam albanologe.
    Po nuk me pelqen kur me kthehen me menyre te pahijshme sic bene zoterinjte e mesiperm.
    Flm.
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kjo, po eshte nje pergjigje me miresjellje mbreselenese. Gati dyshon ne se eshte e njejta shkruese.
    Aeneas Dardanus

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga Arcas
    shko lexohe Herodotin se ta thote vete ay se kushe jane Pellazgete.
    Nga Herodoti:

The Hellenic race has never, since its first origin, changed its speech. This at least seems evident to me. It was a branch of the Pelasgic, which separated from the main body, and at first was scanty in numbers and of little power; but it gradually spread and increased to a multitude of nations, chiefly by the voluntary entrance into its ranks of numerous tribes of barbarians. The Pelasgi, on the other hand, were, as I think, a barbarian race which never greatly multiplied.
    Se mos kapet njeri me mua, thjesht nje citim nga Herodoti.

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Gjithsesi Luaneshe, thote qe nje dege e pellazgeve, dhe jo nje dege e heleneve
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Faqja 5 prej 52 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipoteza pseudoshkencore e "Prejardhjes se shqiptarėve nga Azerbajxhani"
    Nga glaukus 001 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 17-05-2013, 19:12
  2. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  3. Pėrgjigje: 902
    Postimi i Fundit: 19-09-2011, 05:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Moisiu kreut tė ri tė OKB: Njihni vullnetin e popullit tė Kosovės
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 11:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •