ndaj e quaj shume te ngaterruar ceshtjen.Emri "pellazget" duhet te kete nje kohe te caktuar perdorimi me kete forem...e njohim nga Homeri edhe me vone.
Nuk ka asnje arsye te "bjere" dodona e tomorri sepse vertetohet e dhena tjeter ..pellazget flisnin te njejten gjuhe.
Ndaj edhe teoria mbi Dodonen edhe autoktonin tone duhet te ndertohet me sgjuarsi edhe me strategji largepamse te gershetuar me njohurit botrore mbi ceshtjen
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 15-06-2009 mė 16:48
kjo eshte kur historine tende e shkruajne tjeret
kur historia behet kurth qe kurthon, kur ti nuk shprehesh shqip, por ndjekė rrotullat e huaja,e ato te qesin nė udhe pa krye, e mbetesh duke menduar a eshte pelasg a lelek
duhen studime shqiptare, ashtu sikur tha Lahmbrehtz-i: Historia shkruhet vetėm me pjesėmarrjen e shqiptarėve.
E shqiptarėt ku janė e ēka bėjnė?
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
Per mua personalisht dhe miqesisht po them se nuk ka asgje te veshtire ne kete mes te gjitha keto qe do parashtroj me poshte na japin jje drejti:
QELESHE,PELESHE,PLISE=PELLAZG=PE+LARG=PREJ LARGUT erdhen
QELESHE=QIELL+ISHE
PELESHE=PE+YLLI+ISHE
PLISE=shkurtim i peleshe
Ket gje e them me bindje te plot, per vete faktin se po sot per fat te mire mendoj se gjeta dicka me rendesi tek tema e Albos ne lidhje me shqiponjen dy krereshe dhe botekuptimin e saj, cka me beri te bindem per te mbeshtetur akoma me shume kete tez.Nuk e them une po llogjika te con aty.
hiqu ore, ēfarė qeleshe e peleshe, kur flitet pėr popullin e parė tė botės, a jeni ju nė mend?
Nuk edi se kush je ,dhe ma do mendja se je ndonje i vjeter me nofke te re, por neejse kjo eshte ceshtja jote,por ate qe mund te te them une ty, eshte se lexo nje her temen nga fillimi dhe pastaj eja te japesh mendimin tend, se ndryshe skupton asgje o zoteri.Ka raste qe anetare krejt te rinj i fusin hundet atje ku nuk duhet,HIQJUNI BALTES O NJERES, LERENI EGON MENJAN,DHE POSTONI ME FAKTE LLOGJIKE JO POSTIME PER TE BER MORAL,SE KETU SHPIA KA ZOT,DHE ZOTI NE KETE MES JAN MODERATORET,ATA MUND TE THON SE POSTIMET E MIJA NUK VLEJN,POR JO TI.
As unė nuk e di kush je ti, as mė intereson fare, por dihet ēka thua e si shprehesh - ai je!
Sėpari jepi kėshilla vetes, di ēka flet, shprehu mirė, e mos e mendo veten tepėr tė vjetėr, se nuk del askushi, sepse ka njėrėz qė ti mendon se nuk dinė, pse paraqiten sėpari? Nėse pėr ty zot janė moderatorėt, falju atyre dhemos na qit kopalla kėtu, se nuk ėshtėshpija jote, qėta ka bėrė babai yt kėtu!
Secili postim flet vet, sa ka vlerė!
Zanor, te uroj mireseardhjen me keto 12 postime, jeni njeri gjenial, jeni mesiu, njerez te tillė si ju ne prisnim qe ketu e 40 shekuj !
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Ore paske qen interesant ti, vjen ketu hedh balt i pari pa argumenta dhe po na del dhe viktima tani,tipa si puna jote kam pare shume dhe qellimi juaj eshte jo ndricimi i te vertetave por fsherja e tyre, prandaj o zoteri her tjeter mos u kruj me mua,por me temen, je ti ai qe fillove ironin me postimin tend bosh jo une,hajt shnet dhe ec e bej lojrat e tua me ndonje tjeter se tek une nuk pin uj.Mos me ca koken me moral pre skizofrenash
Krijoni Kontakt