Close
Faqja 4 prej 52 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 512
    i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Pershendetje Z .GASHI
    Shpej =shtepi ,eshte ne dialektin gegerisht per kete jam ne nje mendje me Aref kur shpjegon etimologjne e fjales shpelle.Ndersa persa i perket Darvinit jam pjeserisht dakort me te .Une besoj qe njerezimi ne fillimet e tija nuk ka ngrene mish ,toka ishte e begate dhe frutat ishin si me thene sheshit.Me ritjen e numerit te njerezve apo rastesisht ata kane provuar dhe kane gjuajtur per mish .Dhe me vone ndoshta kane zbutur dhe ato kafshe qe tani i quajme shtepiake.Pra ne fillimet e tij njerezimi besoj ka ngrene fruta qe me pas tepricat i ka ruajtur ne shpella .Ndoshta ndonje njeri i kesaj fushe do te na i sqaronte me mire .Une i besoj nje teorie te re per germat dhe shpjegimin e fjaleve te shqipes nga keto germa.Shiko temen per thjerorin O te kam spjeguar dicka per Diellin por ndoshta te ka shpetuar pa lexuar.

Faleminderit

i/e regjistruar Maska e elen
    Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Pellazget nuk jane vetem shqiptare...Me c kam lexuar une ne historine greke ,greket i pranojne pellazget per paraardhesit e tyre.Pra i quajne banore me te hershem se greket dhe shqiptaret.
    Ka vende ne greqi afer Vollos qe quhet "Pellazgia " apo krahine qe quhet "Pella"
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po me shoqe po, patatja eshte dhe buke dhe gjelle, po ngadale se na vrave syte... Cilet greke qenkerkan pellazge me, ata si puna tende dhe e Tanit te hauzeve? Mire grekte qe i pranukan Pellazget per paraardhes, po a e ke pyetur pellazget ne i pranojne grekte si pasardhes?

Ben mire qe lexon historine pe nga shkolla. Po ashtu ne shkolle mesojne te ndjekesh diskutimin para se te komentosh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 22-05-2007 mė 17:35
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    PERSHENDETJE-

O lere o styxi se gjella pa biber ska shije .

Sa i perket emrit shtepia-shpia -shpaja e ceka se per ket emer duhet pune me shum .
    Kurse nga emri shpell - shpell prej fell - thell shpell aizenberg pa te keq shiqo emrat qe kam cekur me lart sa mundesh prej tyre ti renditesh pas emrit shpell dua te analizosh vet .
    Pra nese nuk ja gjen edhe emrave YLLIR dhe ALBAN etimolin nga emri shpella dije se je munduar kot se keta dy emra dhe do tjer jan zingjir qe se lene PELLAZGUN ne shpell ,ne errsire .

ESHTE E DREJT E GJDO NJENIT QE TE JEP MENDIMIN APO PERKRAHJEN E MENDIMIT TE NJENIT APO TJETRIT .

Por argumenti eshte ay qe percakton qendrimet ne menyr gjuhsore dhe shkencore ,nuk e them rastesisht une per shum gjera , tema kam mendimet -supozimet e mia qe nuk perputhen te shum historian dhe linguist jo tersisht , pjesrisht .
    Gabimi jon eshte qe bejm ndarjen studiojm veqmas per Pellazg e veqmas per Yllir keta dy emra jan nje kontuinitet nje emer.
    Per shembull a eshte e apsurde te mesosh veqmas per gjermanine veqmas per deutschland apo per persin dhe iranin eshte nje gabim se paku keshtu e shof une llogjikoni a do te ja fale Gjuha dhe Historia kete gabim studiusve tan.

Ka disa qe lexojn shum ,por mendimet supozimet e tjetrit i marrin per teza finale ,analizoni bashkarisht ,pamvarsisht e them une apo tjetri,pastaj nese e meriton ay mendimi FINAL i tjetrit tja qojm nje dopjo tja shtojm nje lavdate.

Mua me duhet ta argumentoj dhe te jem ne gjendje ne fund tju falenderoj per kritiken me vend ,na duhet te bejm maksimumin e maksimumit per te argumentuar se kush e ka vjedh kush e ka katandis Gjuhen ,Historin e te parvet tane , dhe pastaj femijt tan mos te lexojn me dy tre rreshta per te paret tane .
    PELLA ZGET - YLLI RET
    PSE TE MESOJN PER HISTORIN E TJETRIT KUR KEMI HISTORIN TONE.

JU FALEMNDERIT

Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Po me shoqe po, patatja eshte dhe buke dhe gjelle, po ngadale se na vrave syte... Cilet greke qenkerkan pellazge me, ata si puna tende dhe e Tanit te hauzeve? Mire grekte qe i pranukan Pellazget per paraardhes, po a e ke pyetur pellazget ne i pranojne grekte si pasardhes?

Ben mire qe lexon historine pe nga shkolla. Po ashtu ne shkolle mesojne te ndjekesh diskutimin para se te komentosh.

Po pra ne shkolle me mesuan qe te mos ja fut kot dhe mos ta bej gjuhen sallate..
    Sa per informacion kam mbaruar Gjuhe-Letersi.
    E kisha llafin qe mos lexo nje shkrim qe te intereson dhe nxirr konkluzione por bej nje studim me te thelle temes qe te intereson duke lexuar dhe kundershtarin me qellim qe tia marresh kalane nga brenda.
    You got it???
    .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga elen : 22-05-2007 mė 19:26

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anėtarėsuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Citim Postuar mė parė nga elen

Po pra ne shkolle me mesuan qe te mos ja fut kot dhe mos ta bej gjuhen sallate..
    Sa per informacion kam mbaruar Gjuhe-Letersi
    .
    Filo-qyli i thonin ne kohen e Enverit, apo e ke mbaruare ne Gerqi ti ? Sigurishte padrejtesishte sepse ka nje 1% qe ka tru, por pjesa tjater eshte kancer. Me duket se eshte dicka universale kjo.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Sa per informacion kam mbaruar Gjuhe-Letersi.
    E kisha llafin qe mos lexo nje shkrim qe te intereson dhe nxirr konkluzione por bej nje studim me te thelle temes qe te intereson duke lexuar dhe kundershtarin me qellim qe tia marresh kalane nga brenda.
    You got it???
    .
    Jo, ishte shume e holle per te kuptuar. Pak a shume ne trashesine e germave qe perdor ne te shkruar. Nje gje mora vesh megjithate, qe te paskan vene te ruash kalane e huaj nga brenda. Po pse kala, nga cfare ruhen greket?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar mė parė nga Arcas
    Filo-qyli i thonin ne kohen e Enverit, apo e ke mbaruare ne Gerqi ti ? Sigurishte padrejtesishte sepse ka nje 1% qe ka tru, por pjesa tjater eshte kancer. Me duket se eshte dicka universale kjo.

Mendimin tend nuk e lexova apo thjesht deshe me komentu...Jo ne Shqiperi e studjojne Gjuhen Shqipe dhe Historine e Shqiperise po meqe je ne moshe jo adoleshente dhe nuk ta japin buken per djathe ,lexon dhe historine e gjitonit qe te hapesh universin e trurit se po nuk e ushqeve trurin ,mbetet fanatik...Dhe ti e di s e c dmth te jesh fanatik......apo jo??

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Mendimin tend nuk e lexova apo thjesht deshe me komentu...Jo ne Shqiperi e studjojne Gjuhen Shqipe dhe Historine e Shqiperise po meqe je ne moshe jo adoleshente dhe nuk ta japin buken per djathe ,lexon dhe historine e gjitonit qe te hapesh universin e trurit se po nuk e ushqeve trurin ,mbetet fanatik...Dhe ti e di s e c dmth te jesh fanatik......apo jo??
    Sigurisht. Pleqte me memorje kane aq intelekt sa mos te lene macen te puthe zogun e pules para se ta haje. Ka te beje me njohjen intuitive te instiktit te kafshes.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Jo, ishte shume e holle per te kuptuar. Pak a shume ne trashesine e germave qe perdor ne te shkruar. Nje gje mora vesh megjithate, qe te paskan vene te ruash kalane e huaj nga brenda. Po pse kala, nga cfare ruhen greket?

Une nuk jam komentatore e grekeve ....thjesht po te sjell nje mendim ....tani ne aq na e pret ,ti qe je me i zgjuar ,mbushem mendjen per te kunderten dhe une do te te them flm qe kujtoja se Pellazget jane pasardhesit jo vetem te shqiptareve.

Faqja 4 prej 52 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipoteza pseudoshkencore e "Prejardhjes se shqiptarėve nga Azerbajxhani"
    Nga glaukus 001 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 17-05-2013, 19:12
  2. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  3. Pėrgjigje: 902
    Postimi i Fundit: 19-09-2011, 05:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Moisiu kreut tė ri tė OKB: Njihni vullnetin e popullit tė Kosovės
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 11:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •