Close
Faqja 3 prej 52 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 512
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Po tani goje pa dhembe kane mbetur dhe nuk kafshojne dot me, vetem jargaviten.
    Gabohesh. Kujto Trojen qe po festonte fitoren e merituar.

Tjetri qe ve dicituren une jam Kali i Trojes, dhe me pas te akuzon me cinizem brenda shtepise tende se e ke ofenduar duke e qojtur spiun. Kjo ndodh vetem ne Shqiperi.

Internacionalistet Damnore e quajne kete shtrirje te urave te vellazerise, sigurisht. Ka kuaj Troje se aty ku ka livadhe te gjeber, ku ofrohen pije per fitoren e pa-arritur ende.

Per temen. Ja nga rrjedhin XhGashi (marre nga paragrafi i pare i Dodones II):

“Dijeni se Feniksi eshte shpirti i Hylliades (Hylliade/Astrum/Yliast = Kaosi, materja e pare e cdo gjeje)….eshte po ashtu Hylliade (shpirti) tek njeriu”. Practica Lineae Vitae

Hyle eshte principi i pare i te gjithe gjerave - Materja qe ekzistonte qe prej fillimit. Nuk ishte aq e qullet as e thate, as toke, as uje, as drite as erresire, por nje perzierje e ketyre, dhe kjo perzierje quhet Hylli."
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    PERSHENDETJE -

Me lart nje antare emrin Pellazg e afron me ate shpellagji edhe ay linguisti historiani MATHEU AREFI por edhe disa tjer ndoshta nga kendi i tyre reflektohet ky emer si etimol paresor per emrin Pellazg por argumenti i ben si te pa baza supozimet e tyre.

Pra qka eshte lart eshte edhe posht por ka nje ndryshim e ky eshte emertimi .

pra lart eshte shendritja aleph - pella posht eshte terri apo PHUTA ,FUTA .
    kam ndermend te nderlidh te arggumenttoj te skjaroi pra pse nuk bazoheni ju qe e bieni emrin pellazg nga shpellagji te shofim se nga rrjedh ky emer SHPELLA, SPILE te dalmatet e sotem kuptohet emri qe eshte per shpellen errsiren.

SUPOZIMI im do te ishte ky

Shpella - e kjo shiqo lart s= s phut shpute pra shputa eshte percaktimi i pjeses se poshtme te kembes kurse pella eshte shendritja e kembes pra per te argumentuar edhe me mire kete ta marrim emrin gjurm apo ferkem shiqo te emri i Aferdites ku e kam cekur se qka do te thot ferk pra edhe te figura qe kam postuar dje ne anen e majt te erret kam paraqit hanen pra posht eshte kemba e djatht si ne figurat e hetitve eshte merkuri kurse ajo e majta eshte ejtja ose afer dita ose venera por ky supozim shkon edhe me tej nese eshte njeriu i gjinis mashkullore ka nje shenj tjeter nga ajo e percaktimit ketu edhe kan bere disa keq interpretime te caktimit te merkurit dhe ejtes ketu disa jan shkuar dhe kan paraqitur krijesa te ndryshme prej ketyre dy emrave ne kokat e disa alkimistave te vjeter lindin tipat si hermafrodit ,e un kisha me thene se kursesi nuk guxojm ti ngatrrojm organet gjenitale te femres dhe mashkullit .

per kete argumentim shifni cilindrat summere aty shifni njena kemb te mashkujt eshte e zdeshur (GJVESHUR ).

Pra emri PELLA eshte shendritje shife ne figuren te disa fjal me kuptim kam paraqitur TE FIGURA E NJERIUT duart a ju ngjajn ne pellumba apo ju thot diq emri pėllemb
    Te gjith dim se per ndonjenin qe eshte puntore themi ,,ishte duar art'' ose ku punon njeriu i till shendrit ose per dijetar i shendrit koka apo ka lene gjurm -ferkem .

Emri ALLEP-PELLA eshte shendritje shif per emrin e maleve ALLPe -ALPe apo ALB-an apo HYLLI - YLLI , DIELLI,DILLI,DYLLI ,DJAL , HYJSI HYJNI HYJNESH pra te gjith emrat qe kan te bejn me driten alfen 1 aleph apollo pellazg polli palla edhe te gjith te tjeret qe kam shkruar me lart kan kuptimin e shendritjes reflektimit te drites , pra emri SHPELL nuk mund te jet etnonomi , etimoli parsor sepse nuk reflekton drit .

KERKOJ FALJE PREJ LEXUESVE POR TE ZEZEN E SHOF TE ZEZ dhe ....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 09-05-2007 mė 08:37

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Ja edhe fyerja qe i ben fytyra juaj e ngedheshur intelektit shqiptar. Menduat te na hidhni hi syve me transliterimin shqip zoteria i vetequjtur kali i trojes oktagonal? Ju e dini ku eshte troja. Gaboheni tek kali.
    He, he. Kjo loja e fjaleve qe kam bere ketu (Doureios Typos) sigurisht qe nuk kishte si objekt mediokritetin tend miksobarbar, por ata dy-tre persona ketu brenda qe mund te dallojne diferencen midis Doureios Typos dhe Doureios Hippos. Ti sigurisht nuk mund vecse te futesh ne nje kategori te trete, Doureios Onos e keshtu me radhe.

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ne KOSOV i kem pas do shkie kur u pershendetshin njeni tjetrit i thonin .

KAK.. SI.. BOLLANE .

A GJALL TE KOKE o byberi i gjellrave .

PO KU JE MOTI STE KAM DEGJUAR .

NJE TIP SI TI E KISH HUMB RRUGEN MESA ME DUKET E UDHEZOVA TE FILMAT E ANIMUAR SHKONI EDHE JU BOLLANO NDOSHTA I DUHESH NE GJIRIME .

SA TE JESH KTY PARI PO FLAS SHLIRE , SE E DI QE ; VEQ MURMURONI SE REJA NUK DO TE NA GODAS .

TANENHAUS MOS NJOLLOS TE TJERET PIRDHU.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Kjo loja e fjaleve qe kam bere ketu (Doureios Typos) sigurisht qe nuk kishte si objekt mediokritetin tend miksobarbar, por ata dy-tre persona ketu brenda qe mund te dallojne diferencen midis Doureios Typos dhe Doureios Hippos. Ti sigurisht nuk mund vecse te futesh ne nje kategori te trete, Doureios Onos e keshtu me radhe.
    S'kam pike dyshimi se ne boten e Megalidhese ku vegjeton ka vetem tri kategori: imazh Greku, kale Troje, dhe ass-hali. Ngaqe jeni shtuar shume ne dy kategorite e para, ju ka mbere te fantazoni onos-et...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje-

QELLIMI I TIJ ESHTE .

Tja ndrroj kahjen temes.

Te diskutojm per gjera tjera ,sa ja vlen te diskutojm per boren e parvjeme .

Per ket doktorrin tannenhauser kam rrespekt nja dasha te keqen e pashfa si babegjyshin tim.

Keti qe ju eshte ber mendja top tamam si balon para pelcitjes,shum shpejt do te therrėt e do te pelcet pa te keqen e askuj.don te na imponoj menyren se qka dhe si te diskutojm .

Qe temes ti japim kahje tjeter ,te flasim per te tjeret ,te mirremi me gjuhe te huaja e jo me gjuhen tone sepse gjuha e tij eshte me e ,,vjeter,,pra eshte e kot keti zotris ti thuash se 1+1=2.

E kam pas nje gramofon me pllakza, e kur fillonte te kendoj , nje pllake mjukishte prishur gravura gjilpera qendronte ne te njejtin harke keshtu qe kendonte ne te njejtin vend si papagall perseritke kengen pa nda deri me shkoj nje dit ne maje koke te mar nje qekan e te thej edhe pllaken edhe gramofonin.

Une personalisht nuk e njof as gjuhen Latine as gjuhen Greke as Turqishten as Arabishten skam te keq ndaj asnjenes rrespekt por nese ndonjena prej tyre mundohet ta ze vendin e gjuhes qe ma lan te paret amanet tja percjell pasardhsve .
    Skam pik rrespekti - konsiderate ndaj ciles do gjuhe qe mundohet te ma zevendsoj gjuhen e nanes , nuk lejoj dhe ...

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Emri ALLEP-PELLA eshte shendritje shif per emrin e maleve ALPE -ALPe ALPHA te gjyha Asiriane ALEPH koka e gjedhit te Sumeret 7 kunja koka e njeriut 7 ngjyrat
    e YLLBERIT nese keto isjellim fitojm ngjyren e bardh pra eshte edhe ngjyra e ripertrirjes kendi i bardh 52 shkall apo edhe emri ALB-an ketu e ka bazen edhe ARB resh edhe ARVAnit ose numrat 123 shif te ditet e javes planetet e renditura ky emer ka kuptim edhe te shpezet psh ALBATROS pulbardha apo te gjuha ARABE emri ALBA eshte emri i qumshtit te dalmatet per njeriuun e zbardhur ne mosh B'ARBA ka shum shum emra qe e gjejn etimolin paresor nisjen e emertimit tek emri ALEPH,
    BARAT nese te kujtohet ne nje referenc apo nje foto qe e postove eshte shum me vler te madhe ay emer por edhe kuptimin e numri tete dhe 4 si dhe ato fotot -tatuazhet kan shum rendesi te madhe te Historis son gjuhesore .

HYLLI - YLLI , DIELLI,DILLI,DYLLI ,DJAL , HYJSI HYJNI HYJNESH pra te gjith emrat qe kan te bejn me driten alfen 1 aleph. apollo, pellazg polli palla edhe te gjith te tjeret qe kam shkruar me lart kan kuptimin e shendritjes reflektimit te drites , pra emri SHPELL nuk mund te jet etnonomi , etimoli parsor sepse nuk reflekton drit .

APOLLO,APOLLODI,DIELLI,DZEWZ,YLLI edhe Shenja PLUSI +,FALLUSI,ALLEPH 11,APOLLO 11
    PELLA,PELLAZG-YLLIR, PELLAZGJISHT,

PELLAZGET-YLLIRET-ALBANET ARBERI ARBANAS ARVANIT ARBRESH
    TE GJITH JAN NJE EMER

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    PERSHENDETJE

o styksi te pata preferue te tema e emrit PELLAZG -YLLIR qellimisht tua skjarosh at mendimin tuaj ketyre pro GREKVE se prej ku e kan marr emrin H-ELLEN .

E CEKE BUKUR .

Keta jo vetem emrin qe e kan pervetsuar por edhe alfabetin e ,,barbarve''

Ata te paret e tyre kan apostrofue gjuhen PELLAISHE -PELLAZGE SI GJUHE BARBARE e si te kishin mundsi me e ngjall HERODOTIN , njemij her do ta vrisnin .
    GREKET mburren se baza e gjuheve indo-europiane eshte GREQISHTJA .
    SHif se si veprojn me qfar plani ,menyre PROFESIONALE e dinakeri me nje potez edhe po e perqajn popullin edhe po e vjedhin kulturen ,historin .
    shembulli i EPIRIT mundohen qe neper mjet disa personave te fisit te ,EPIROTEVE , disa besimtarve ORTODOKS te zhdukin historin kulturen ton.

ME PERVETSIMIN E EMRIT EPIR , Grekerit drejt perdrejt behen pasardhs trashigus te EPIRIT .

Ky eshte qellimi final i GREKUT perqaj sundo pervetso historin PELLAZGE-YLLIRE-ALBANE.

Po e luajn perseri lojen e kalit te TROJES perseri Molloset po i perdorin si mashe.
    Shife te tema e fshehjes se argumenteve per DODONEN behet me qellim por nese ja arrin kete me larte qe e ceka .
    ME von vet do te zbulojn vete qytetin PELLAZG-YLLIR DODONEN
    DO TE THON SE ESHTE LASHTESIA E KULTURES GREKE SIQ THONE SE EPIRI DHE MAQEDONIA I PERKASIN GRREKVE.

KETU POSHT PO E POSTOJ NJE TEKST NE GJUHEN GJERMANE .
    SHIFNE EDHE VET SE KU PERMENDET GJUHA DIALEKTI HETHITĖ
    PALLAISH- PELLAZG

Die Sprache der Hethiter zählt zur anatolischen Untergruppe der indoeuropäischen Sprachfamilie. Von den Hattiern, die eine vermutlich vor-indoeuropäische Altanatolische Sprache sprachen, übernahmen sie die Bezeichnung Hatti für das Land. Ihre Sprache nannten die Hethiter dagegen Nesili (Nesisch), nach der Stadt Kanisch/Nescha. NE- SCHa

ne bibel identifikohet me emrin NE-PILLINĖT

qe perkthehet thjesht NE - PELLANĖT ose NE-PELLAZGĖT

Das Hethitische (auch Hittitisch), ist die älteste bekannte indogermanische Sprache. Im Hethiterreich scheinen auch noch verschiedene andere Sprachen wie Luwisch oder Palaisch LUVISH ose PALLAISH
    gebräuchlich gewesen zu sein, die allerdings mit dem Hethitischen mehr oder weniger eng verwandt waren. Das Luwische spielte für den Kult eine besondere Rolle. Mit diesen Sprachen bildet das Hethitische den anatolischen Zweig der indogermanischen Sprachfamilie, der sich von den übrigen Zweigen vor allem im Wortschatz teilweise stark unterscheidet.

ketu ne kete tekst me lart kopjuar skam has ne emrin GREK.

KETO JAN ARGUMENTE TE STUDJUESVE TE HUAJ .

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ne vashdim te mendimit personal qe Pellazg eshte njeriu qe mban ne dore frutin apo njeriu qe ne fillimet e tij ka ngrene fruta po vashdoj dhe me fjalen shpelle .Ashtu sic e kam permendur nuk me duket bindes ''PELLAZG ,SHPELLAGJI ,per mua ,shpella ka te beje jo vetem me nje vend te sigurt per njeriun nga moti keq,nga nata,kafshet e egra etj por ishte vendi ideal per te ruajtur ushqimin pra frutat .E pranoj qe nga shpelle ka rjedhur shpej ,shtepi ,shtepiak=shpellagji.

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje-

aizenberg per ket emrin e shtepis nuk mundte te skjaroj per etimologjin se si e ka kuptimin verrtet duhet diskutuar dhe manipuluar me gjuhe tjera
    ballkanike e nuk mund te them se rrjedh emri shtepi prej shpell vet per veten time jam i dyshimt .
    Kurse sa i perket emrit shpell une me shum e kisha afruar me emrin shpin-a se me vendruajtjen e frutave sepse vendi i dedikuar per ruajtjen e frutave -bylmetit edhe sot e kesaj dite perdoren dy emra
    emri fllanik dhe emri qiler e kam fjalen per ne Kosov.

Une nuk e besoj teorin e darvinit njerzimi kan ngrene perpos frutave edhe mishra edhe brumera .

Pra emri shpina - edhe ashtu paraqet anen e errt te trupit sikur shpella qe paraqet prerjen e drites pra perkah kuptimi funksional jan te njejt keta dy emra njashtu nuk ndryshojn edhe aē shum ne germa.

Ky do te ishte drejtimi i mendimit tim me fal .

pershendetje

Faqja 3 prej 52 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipoteza pseudoshkencore e "Prejardhjes se shqiptarėve nga Azerbajxhani"
    Nga glaukus 001 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 17-05-2013, 19:12
  2. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  3. Pėrgjigje: 902
    Postimi i Fundit: 19-09-2011, 05:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Moisiu kreut tė ri tė OKB: Njihni vullnetin e popullit tė Kosovės
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 11:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •