Close
Faqja 36 prej 52 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 512
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga ZOTIM Lexo Postimin
    alfeko,

duket se je ngatrruar nė dy fjalėt: pelasg e pelarg, kur pelasg ėshtė tjetėr e pelarg tjetėr, ku authoti kėtu e spejgon: pe+larg, prej sė largu, shpend shtegėtar, lejlek, po kemi edhe fjalėn tjetėr - lek (lelek), e njeriu i pellgut tė ujit e zogu i ardhur prej larg - pelarg, janė tė ndryshėm, si emra e theori...

Mos pretendo se kėto dy fjalė janė greke: pelasg e pelarg, sepse spjegohen pėrmes shqipes, tė dyjat dhe nė greqisht nuk kan asfarė kuptimi, ashtu si e cekin edhe linguistėt gjerman e austriak... Rilexoni studimin nė fillimfaqe!

Si thua ashtu edhe si paragraf: ''nga antikiteti "pellazg" do te thote perkthimi i emrit leilek ne greqisht.''???
    Zotim

une nuk ju thash mendimin time per emrin "pellazge" ,por ju thashe ate c ka permend antikiteti.Personalisht nuk jame marre me etimologjin e emrit edhe nuk jame une personi i pershtatshem qe do mundet te japin etimologjin e ketij emri.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    profesor..ke ngaterruar temen me duket..ose nuk ke njohuri te diskutosh edhe po e dreth te cosh uje ne mullirin tende "jashte teme si zakonisht"

une i kam hedhur "mendimet e mija emocionale" edhe jame ne gjendje ti mbroj forte mire...ju c munde te na thoni per "mendimet tuaja joemocionale" ne lidhje me temat qe shkruani....pervec grindjeve koti
    As qe vihet ne dyshim qe nuk posedoj njohuri pellgjesh dhe krahinash pellgu qe gjeneruan gjuhe mbareboterore. Kjo situate ka dy zgjidhje:

1. Idepruresi duhet te na sqaroje logjiken e nje pretendimi te tille,
    2. Idepruresi te mbaje idete fantastiko-shpikore per vete te tij, jasht forumit te historise se Shqiptareve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 13-06-2009 mė 18:22

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    As qe vihet ne dyshim qe nuk posedoj njohuri pellgjesh dhe krahinash pellgu qe gjeneruan gjuhe mbareboterore. Kjo situate ka dy zgjidhje
    1. Idepruresi duhet te na sqaroje logjiken e nje pterendimi te tille,
    2. Idepruresi te mbaje idete fantastiko-shpikore per vete te tij, jasht forumit te historise se Shqiptareve.
    une nuk njohe ndonje "ideprurs" ne forum...gjithmon kam biseduar me njerez te thjesht qe kane pak a shume njohuri te peraferta me mua edhe qe bazohen ne dokumente.

kur flet nje njohes i 5 gjuheve nga me te vjetrat ne bote ,me shqipen si gjuhen meme,edhe nje njohes i shkelqyer i antikitetit edhe i Homerit vecantisht..edhe kur ky njohes i ketyre gjuheve "koicidon" te jete FILOLOG ,ateher fjalet tuaja "fantastiko-shpikore" munde te quhen fare lehte "gallata e radhes"

http://books.google.com/books?id=OfE...itlepage&hl=el

c mund te na thoni per "fantazin tuaj shpikore tani?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    une nuk njohe ndonje "ideprurs" ne forum...gjithmon kam biseduar me njerez te thjesht qe kane pak a shume njohuri te peraferta me mua edhe qe bazohen ne dokumente.

kur flet nje njohes i 5 gjuheve nga me te vjetrat ne bote ,me shqipen si gjuhen meme,edhe nje njohes i shkelqyer i antikitetit edhe i Homerit vecantisht..edhe kur ky njohes i ketyre gjuheve "koicidon" te jete FILOLOG ,ateher fjalet tuaja "fantastiko-shpikore" munde te quhen fare lehte "gallata e radhes"

http://books.google.com/books?id=OfE...itlepage&hl=el

c mund te na thoni per "fantazin tuaj shpikore tani?
    Nuk me kujtohet te kem debatuar me Kamarden ne forum, dhe aq me pak per filologjine e gjuhes shqipe. Kam debatuar me shabllonizimin e studimeve te tjereve dhe shtrengesen e tyre neper platforma empirike te pabazuara.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Nuk me kujtohet te kem debatuar me Kamarden ne forum, dhe aq me pak per filologjine e gjuhes shqipe. Kam debatuar me shabllonizimin e studimeve te tjereve dhe shtrengesen e tyre neper platforma empirike te pabazuara.
    javan, permbaju pak, mos e prish tani kah fundi, sa ia arritem ne maje te kulles se Babelit ...
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Sulioti, ske qte mbrosh me kete tez, eshte e garantuar, si thon te ne; me mire eshte mos me fol fare, eshet dukat !
    O z Kreks me fal per injorancen mor burr,po nuk po marr vesh asgje ,nga te gjitha keto postime qe vijuan, mbas asaj teze qe hodha ne forum,shume pak po flitet rreth temes, dhe shume balte po hidhet majtas djathtas, dhe une i bej pyetjen vetes;a jam ne mes te vllezerve te mi shqiptar ketu apo jam i rrethuar me punetor te agjnesive te huaja turistike qe kan zbarkuar ketu.Do ishte e udhes dhe e nderit,qe keto gjera te beheshin te qarta, dhe qe te dime se me cilet kemi te bejm ne kete forum,sepse mbas gjith ketyre ofendimeve qe po shohin syte ne postimet me lart,i bie qe pak a shume te ket nje pjes te madhe tradhetaresh midis nesh ose e kunderta, do ju lutesha te gjithve NESE KENI GJAKUN E PASTER QE NA E LAN ME SKRIFICA TE MEDHA TE PARET TAN,mos u percani e i ndyni temat me fyerje,pergjigjuni me llogjiken dhe kulturen e atdhedashuris FUNDA FUNDIT KETU JEMI PER BASHKIM KOMBETAR BOLL JEMI PERCAR SI MOS ME KEQ DERI ME SOT,ESHTE PER TE ARDHUR KEQ QE E MBANI VETEN PER HISTORIAN, E THEM KETE PER VETE FAKTIN SE NJE HISTORIAN I MIRE I KOMBIT TON, E NJEH MIRE VLEREN E PERCARJES KOMBTARE DHE QE ESHTE AJO E CILA NA KA CUAR DERI NE KETE PIKE,KU NUK KA KU TE VEJ ME KEQ.

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar mė parė nga ZOTIM Lexo Postimin
    Nuk ėshtė e thėnė qė tė gjithė tė ia qėllojnė pikės nė mes, por ēėshtja ėshtė tė japin bile mendime reale aq sa dinė dhe tė mos nėpėrkėmbin ēėshtje shqiptare pellgasishte si gjuhė e parė e njeriut qė merret Kuniform (Cuneiform Language) dhe ka disa kėtu qė pėshtyjnė pėrpjetė duke devalvuar vet ēėshtjen pellgase, qėllimisht pa pasė as idenė se ēfarė mendojnė a ēka shkruajnė. Njerėzit pėr ēėshtjen e tyre kombėtare i marrin seriozisht gjėrat edhe kur nuk dinė as kanė haber pėr to, nuk zgjatėn shumė dhe prekin lehtė nė ndonjė dyshim eventual, e jo anomali shprehjesh pafund... kjo do tė thot - tallje me vetveten, qė disa ende nuk kuptojnė veē duan tė turbullojnė as pa dije tė tyre...

A ėshtė e kjartė, pse disa mohojnė fjalėn shqipe - pellgas, pėr pelasgėt, kjo po dihet mirfilli, por qėllimisht6 disa nuk donė qė tė njihet ndrshyshimi fonetik nga fjala pellg, nė pelag, kur dihet se joillirėt e quajtėn - pelag - pellgun dhe arkipelag - arkipellgun dhe nė vend se tė thonė - Pellgania, e thanė Pelagonia, qė ishte deminutiv i ndryshimit tė vet emrit ashtu sikurswe kemi shumė fajlė e emra, qė devalvojnė nė ndryshime fonetiko-morfologjike...

Po kur je tek emri Tomor, Tomori, a mos ndodhi qė fjala - tomor, tė ketė ndryshuar nė emrin Tamar, Tamara, q2ė kemi edhe toponome tė tilla si maja Tamara nė Mal tė Zi e deri nė Kaukaz, ky emėrtim gjeografik ėshtė prezent... Ēfarė lidhje mendoni se kanė emrat: Tomori e Tamara?

Poashtu nuk spjegohet kur emrit - Dhodhona ende vet shqiptarėt i thonė e shkruajnė - Dodona, e si mund tė pretendojmė se Dhodhona ishte nė Tomor, kur vet shqiptarėt i thonė - Dodona? DHODHONA PELLGASE NĖ TOMOR, e pse ende disa shpurdhin si urithėt nėntokė, duke knaqur idetė e huaja, apo kur vet fillojnė nėndheshėm, shpurdhin e pėrsėri dalin nė tė njejten pikė, qė dihet - pellgasėt ishin autokton, kur njė botė e din se mediterrani ishte vendi pellgasik, pellgu mediteran, pellgu i Mesdheut, vendi i Pellgasėve, ku jonianėt, u pėrvehtėsuan nga grekėt dhe u vetquajten - Jonian, qė sot populli ynė e pėshpėrit atė fjalė - Junan - Grek, nė shprehjet: si me Junan, po shojnė mesveti si me junan dmth keq...

Nuk e di ēka kėtu vend pėr droje tė paraqitjes sė shqiptarit sot, pėr tė vėrteten historike t vet emrit e historisė pellgasike? Njė gjė duhet ditur, se me dy mendje nuk fiton askush, por veē me njė mendje, se dhe po dua tė shpėrthej edhe fshehur prore - nuk bėn - por ka ende asi ndrydhjesh personale, qė veprojnė me droje kudo gjinden... Njė gjė e kemi vėrtetuar, se sa ma fshehur tė veprosh, aq ma keq pėr ty, sepse zihesh me pelė pėrdore kudo. Nuk e di ēfarė kemi na shqiptarėt ende tė flasim me njeritjetrin me shifra e rrotulla, kur duhet tė flasim drejtė shkurt e shqip!

E gjitha ajo qė thohet, na mbrojmė autoktoninė tonė pellgase, e vet themi se pellgasėt ishin nė Mesdheun antik, e na jemi nė Ballkanin illirik, pėr cilen autoktoni pellgase po flasim? Pėr atė jemi tė brishtė nė shprehje e ide dhe krejt gjithė kėto faqe janė: emri pellgas, autoktonia, a erdhem nga Azia apo ishim nė Europė, a ishin pelasg a pellgas, tallje me vetveten e gati asgjė konkrete tė mirėfilltė... Pse? Sepse dikush mundohet tė mbrojė theoritė euro-botėrore, ashtu sikur i ka mlėsuar e diktuar nga tjerėt derisot... e njohur si 'bota greke', kur ajo ishte Bota Illire, e whqiptarėt e mjerė ende padije binė flijime tė ideve tė huaja dhe gjithēka shqipe iu duket e paargumentuar shkencėrisht... Ky ėshtė mjerimi shqiptar! Veē shih ēfarė shkrimesh ka kjo themė me mbi 10 mijė lexues!...

fort mire dhe pret analizė tė mirėfilltė, si ēėshtja e Dhodhonės ashtu edhe paraqitja e antarėve tė forumit.
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    O shku tito [nje 'akrostik' per ty]
    o shizofren, boll ma replikove me veten.

[me vjen keq qe te dilka vetem oooooooooo, ?]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 13-06-2009 mė 20:58
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Ky qenka shkalluar fare. Po flet me veten e vet se esht duk perdorur te dy emrat edhe rrezon edhe Zotim
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nezir cthone poezite e reja per Titon? Kur ke ndermend ti lancosh se do besh buje, me zor te ka Beogradi xhan .
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 36 prej 52 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipoteza pseudoshkencore e "Prejardhjes se shqiptarėve nga Azerbajxhani"
    Nga glaukus 001 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 17-05-2013, 19:12
  2. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  3. Pėrgjigje: 902
    Postimi i Fundit: 19-09-2011, 05:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Moisiu kreut tė ri tė OKB: Njihni vullnetin e popullit tė Kosovės
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 11:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •