Close
Faqja 27 prej 52 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 512
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Dias vetem per dy fjalet e para nga tabela lart
    edhe sot e kesaj dite kan kuptimin e njejt si ne lashtesi.
    h es= eshta-etja nevoja per uje,me ket emer ka lidhshmeri edhe emri i stines se vieshtes qe thahen gjethet,veshkja eshte tharja .
    h eyg = drita , hylli -hijshem , bukur shendrites
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 31-03-2009 mė 08:15

Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Dias vetem per dy fjalet e para nga tabela lart
    edhe sot e kesaj dite kan kuptimin e njejt si ne lashtesi.
    h es= eshta-etja nevoja per uje,me ket emer ka lidhshmeri edhe emri i stines se vieshtes qe thahen gjethet,veshkja eshte tharja .
    h eyg = drita , hylli -hijshem , bukur shendrites
    Shiko Xh. Gashi, rrenjet PIE, rindertohen prej linguisteve sipas disa rregullave gjysem strikte, duke u mbeshtetur ne fjalet e gjalla te te gjitha gjuheve te futura ne kete grup. Per ironi ne mesin e mijra fjaleve te rikrijuara, shqipja, eshte perdorur me pak nga te gjtha, per te mos thene aspak(dhe kete e pranon vete Universiteti i Oksfordit).
    Nese do me lejosh, do te shpjegoja nja dy nocione te thjeshta, per rrenjet PIE. Ato te gjitha kane ne perberje, te ashtequajturin set te laryngealeve, te cilat mund te jene pa ngjyre ose te ngjyrosura nga nje zanore dytesore. Zanorja baze e pranuar konsiderohet e-ja. Nuk ka rrenje PIE pa pranine e saj kurse ngjyrimet zanore variojne.

Une nuk i hy fare marjes ne konsiderate te ketyre rrenjeve sepse i konsideroj krejtesisht pavlere, megjithese me eshte dashur ta studjoj teorine me imtesi dhe them se e zoteroj ne nje nivel te kenaqshem.
    Cdokush nese e zoteron mire teorine mund te rindertoj rrenje PIE sipas deshires(dhe pikerisht ketu qendron falsiteti i saj) dhe profesori nuk i jep dot argumenta qe eshte gabim. Shiko si mund ti ndertojme ato me rrenjet shqip:

peh3-/pi
    pelh1-/pjell
    preh1mo-/parė
    bheh2/bej
    bhuh2/bujti
    deh1-/duaj
    deh3-/dhashė
    dhedhh1i-/djathė
    dhg’h1yes-/dje
    dhluh2go/gjatė
    dhegWh-/djeg
    dheh1/djathė
    dhg'h2om/dhe

Ato jane nje grup shkronjash dhe simbolesh pa identitet, te krijuar nga akademiket anglo-gjermane, per te vene shenjen e barazise midis gjuheve te vjetra dhe atyre te reja, barazim qe nuk egziston.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 31-03-2009 mė 09:30
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    PTOLOMEUS, Albanopolisi,Albanopolisi hyne ne ket shenj,Cjapi,mirepo ne ket shenje hyne keto shtete antike,INDIA,ARIANA,GERUSIA,QENDER;;DHE,TRAKIA,MAQ EDONIA,ILIRIA,kurkunde shtete tjera te FQINJEVE toneGjuha ilire egziston njerezit veqe po dhane mesime ne Europe kurse ne flejmi flejmi dhe vetem flejme,me andra andra e vetem andra...

Jo qe jane totale por total fallse 10000000000 per qind por shqipetaret nuk i kupetojne keto gjana.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 31-03-2009 mė 13:40

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga hoteli Lexo Postimin
    Jo qe jane totale por total fallse 10000000000 per qind por shqipetaret nuk i kupetojne keto gjana.
    Po ti ēka kuptove ne keto gjera ?
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Disku shume interesante,gati ashte te dihet pse,une kame pare njisoj si ky diske por ashte i vjeter 1600 vjet, fjala ashte per nji titull ....shkaqe tehnike...

Po ju pelqe?

Meru Me tabela te ptolomeut ...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Hoteli nese ke fjalen per kete diskun qe kam postuar me lart eshte i vjeter 6000 vite une e kam mar nga interneti dhe aty ku e kam mare nuk eshte vetem ky disk por jan edhe nja tet vazo me disa figura tjera. Pra nuk kam postuar rastesisht ,sepse ky disk pikrisht i takon kultures Pellazge .

I nderuar hotel sill fakte per gjerat qe pohon , ska dert se kundershton eshte mendim i juaji

Qe urdhero adresen dhe hulumto .

googel search Thrakien

hoteli me intereson per kete vazo te di se ciles kohe i takon ciles kulture ndoshta ke pas rastin me analizue .Gjindet ne museun e Amerikes ne Masaucets .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 31-03-2009 mė 14:04

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Prej shume filozofeve te vjeter formohen filozofe te rinje,mirepo ata ja ngjesin emnin te naj vendit tjeter dhe keshtu i bajne 1000 fillozofe te nji shteti...koha e inkvizicionit gashi...

Nuk munde te diskutoj Zotni G. ne inter. faliminderit shume,po te te them se e kame pa dhe e kame verifikue 1600 vjet mirepo mundet te jete edhe 6000,vjete,une di permbajtjen e saje,dhe shpeshehere ,edhe mue me pyesin do ,,Studenta te huej,,por atyne nuk ju tregoje,per me te tregue ju sigurishte do ta kishit shkrue nji liber... me besoni se une nuke kame aftesi te shkruej,prandej faliminderit shume,lexoi postimet e mia ,dhe munde te merish nji fotografi per shkrimet e mija,jame sikurse Ti...te nji mbi...g...flm.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Une e kame pase ne dore dhe nuke theme ,dhe as nuke e kundershtoje te thanen tande,mirepo,Interneti ,ose gogel,nuke e mare ,sepse ne to jane plote fallsifikime, sepse faktet qe i thoni ju ,jane ne internet,e ato moti jane tejkalue,prapeseprap nuk jam kunder shkrimit te juej,dhe them se ne regull ashte,bie fjala kerkoje falje neqofse ju trazoje ,e kame fjale te krejte,, kojshite,, tane kur nuke e permendin ne shkrime Shqipetaret dhe qka ashte interesante shume njerez i perdorin ,vetam per te shkrue diqka ..JU nuk jeni nder ATA,per ate kerkoje prapeseprape falje nga Ju,une e di gjuhen Ilire....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    F.L.M.por kjo nuk aste vazo,dhe vizatimt nuk shihen,....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Sa mire ashte me qene,, dijetare ,dijetare i madhe kurse te tjeret jane nxansa te dijunis,,NIKOLLA KOPERNIKUS ,,

Faqja 27 prej 52 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipoteza pseudoshkencore e "Prejardhjes se shqiptarėve nga Azerbajxhani"
    Nga glaukus 001 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 17-05-2013, 19:12
  2. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  3. Pėrgjigje: 902
    Postimi i Fundit: 19-09-2011, 05:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Moisiu kreut tė ri tė OKB: Njihni vullnetin e popullit tė Kosovės
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 11:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •