Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 84

Tema: Martesa

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Zeri_i_Mirdites
    PINK...Personalisht une nuk kam asgje kunder marteses dhe te them te drejten me pelqejne shume dasmat (Apo si kam nja dy dasma tani ne gusht ne Shqiperi dhe do ta kaloj persembari )

Por kundershtoj shume mendime te njerezve mbi arsyet e marteses.E si mund ta beje te ndryshme mardhenien tende nje cope qertafikate nga komuna apo kisha,apo mendimi i komshiut tend(qe seshte gje tjeter vetem nje koncept ne koken e tij se njerezit duhet te jene patjeter te martuar)

Pra une argumentoj arsyjet dhe jo martesen!

ZiM

Hajde ne koken tende tani ... ja na u martofsh dhe ti ..dhe mos harro na fto ne dasem (lol )

Na pelqejne arsyet apo jo Martesa eshte Rregull qe eshte trasheguar nder shekuj ... dhe do me pelqente ta vazhdoja vet .. dhe tek femijet e mi !!

Komshiu ... ta tregon mendimin ndryshe ( jo se i plasi atij ne bashkejeton ti apo jo ) lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 16-06-2005 mė 11:44
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga PINK
    ZiM
    Na pelqejne arsyet apo jo Martesa eshte Rregull qe eshte trasheguar nder shekuj ... dhe do me pelqente ta vazhdoja vet .. dhe tek femijet e mi !!

Komshiu ... ta tregon mendimin ndryshe ( jo se i plasi atij ne bashkejeton ti apo jo ) lol
    LOL...ngela ne komjuter gjith pasditen

Trasheguar ne shekuj jane dhe luftrat,hakmarrjet,vllavrasjet e plot te tjera.
    Mos keqkupto...nuk krahasoj maretsen me to,thjesht e vetmaja e perbashket eshte trashegimi i tyre ne shekuj qe ti e sjell si arsye.

Komshiut,lol A nuk eshte opinioni i nerezve dyanesh? Nese atij nuk i plasi per mua qfar arsye do kete te me plase mua per te,lol
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Citim Postuar mė parė nga Zeri_i_Mirdites
    PINK...Personalisht une nuk kam asgje kunder marteses dhe te them te drejten me pelqejne shume dasmat (Apo si kam nja dy dasma tani ne gusht ne Shqiperi dhe do ta kaloj persembari )

Por kundershtoj shume mendime te njerezve mbi arsyet e marteses.E si mund ta beje te ndryshme mardhenien tende nje cope qertafikate nga komuna apo kisha,apo mendimi i komshiut tend(qe seshte gje tjeter vetem nje koncept ne koken e tij se njerezit duhet te jene patjeter te martuar)

Pra une argumentoj arsyjet dhe jo martesen!
    OK, ti thua qe argumenton arsyet dhe jo martesen, dhe si mund ta beje te ndryshme martese nje cope certifikate.

Me thuaj si i argumenton ti arsyet, nderkohe qe ti nuk i njeh ato arsye, pasi flet nga pozita e spektatorit dhe jo e aktorit. Ti mund te vleresosh apo zhvleresosh aktin, por nese nuk di se c'prova ka bere ai aktor per te luajtur ate rol, ti nuk mund te njohesh arsyet e arritjes apo deshtimit te rolit.

Se dyti, meqe nuk e ndryshon certifikata martesen, pse te mos e marresh? Ku eshte e keqja qe ta marresh?

(Po te them te miren) E mira qendron ne faktin se ajo te lidh ne nje menyre me te thelle dhe te ben me te pergjegjshem ne shume veprime qe ti si individ ke ne lidhjen qe ke hyre. Edhe atehere kur je i/e dobet, nuk ke nga ia mban, ajo certifikate eshte ajo pjese e lidhjes qe te ben t'i futesh kembet ne nje kepuce dhe te ecesh per te rregulluar marrdhenien dhe per ta zgjidhur cdo problem sado i veshtire qe te jete.

Me thuaj ku eshte e keqja dhe pavleresia e certifikates?
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Certifikata ka aq vlere sa ka nje cope leter, ne rast se zemra nuk ta do me vjen divorci. Perqindja e madhe e divorceve e shpreh qarte se nje cope leter nuk mund te mbaje dy njerez te lidhur.

Nuk jam kunder marteses, eshte e pakrahasueshme ne planin social, mardheniet me te afermit e te dyja paleve etj, kurse ne planin ligjor nuk ka ndonje avantazh te madh. Avantazhi i vetem eshte se ne rast divorci femra ka me teper siguri financiare se pas nje ndarjeje cfaredo.

Perfundimi copa e letres nuk mund ti mbaje kurre dy njerez te lidhur per gjithe jeten.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    Me thuaj si i argumenton ti arsyet, nderkohe qe ti nuk i njeh ato arsye, pasi flet nga pozita e spektatorit dhe jo e aktorit. Ti mund te vleresosh apo zhvleresosh aktin, por nese nuk di se c'prova ka bere ai aktor per te luajtur ate rol, ti nuk mund te njohesh arsyet e arritjes apo deshtimit te rolit.
    Manulaki...besoj se flasim per arsyet qe E SHTYJNE njeriun per tu martuar.Dhe qe ti dije arsyet njeriu nuk duhet te jete i martuar (kete e them me plot bindje,lol ) Gjithe te te martuarit para marteses kane qene te pamartuar dhe per nje arsye X apo Y jane martuar.Keshtu qe e para eshte arsyja dhe pastaj veprimi.Ne rregull?

OK, ti thua qe argumenton arsyet dhe jo martesen, dhe si mund ta beje te ndryshme martese nje cope certifikate.

Se dyti, meqe nuk e ndryshon certifikata martesen, pse te mos e marresh? Ku eshte e keqja qe ta marresh?
    Manulaki....aq sa kam folur se besoj se me paska kuptuar njeri (ose po perdor ndonje gjuhe te pakuptueshme,lol)
    Nuk ka apsolutisht asgje te keqe.Hiq fare!
    Mirpo nje lidhje qe pret te forcohet me teper nga kjo cope leter,c'far lidhje mund ti thuash? Eshte vetem leter bre...qe shkruan se ju te dy jeni te martuar dhe ashtu u njeh ligji...asgje me teper.Mardhenja juaj ngelet prap ajo qe eshte,vetem se e veshur me nje rrobe te re

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Kush mendon se martesa fillon me "une" e ka filluar perseprapthi, dhe kush e fillon me "ti" ka bere hapin e pare te sakrifices qe mban gjalle martesen.
    E ka thene shume bukur Manulaki. Ne nje martese kurre s'duhet te mendosh per veteveten...ne nje fare menyre duhet te behesh altruistic..gjithemone duhet te mendosh dhe te besh gjithecka per burrin dhe femijen tende.

Perfundimi copa e letres nuk mund ti mbaje kurre dy njerez te lidhur per gjithe jeten
    Ke shume te drejt, vec dashuria dhe besnikeria indikon me shume ne nje lidhje te gjate.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 16-06-2005 mė 12:35
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine
    Certifikata ka aq vlere sa ka nje cope leter, ne rast se zemra nuk ta do me vjen divorci. Perqindja e madhe e divorceve e shpreh qarte se nje cope leter nuk mund te mbaje dy njerez te lidhur.
    .....
    Perfundimi copa e letres nuk mund ti mbaje kurre dy njerez te lidhur per gjithe jeten.
    Jam shume dakord me faktin qe nje cope leter nuk i mban dy njerez te lidhur.

Nderkohe, a mund ta quash veten te punesuar ne nje kompani nese kjo kompani nuk te njeh "me nje cope leter" si punonjes te sajin? Pra a mund ta quash qe je ne nje lidhje persa kohe qe nuk ke vertetim,(pervec romances) per kete lidhje.

Nuk dua t'i rris vlerat certifikates, por ajo eshte qe te mban lidhur jo thjesht ne momentet qe e ke jeten ku rrafsha mos u vrafsha, por edhe ne momentet qe thua olelele o nena ime. Dhe kuptohet kur nuk mban me uje pilafi pastaj, eshte ne zgjedhjen e gjithkujt sipas rrethanave qe te shkele ose mos shkele mbi ate "cope leter".
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Po te pakten martesa del me leverdi ne kete rast, c'rendesi ka: kam bashkejetuar apo jo! (ose sic thote ZIM, kam pare)
    Sweet Jesus !!

Manulaki...ku dreqin e more ate KAM PARE...lol
    Nuk po i gjej kurrfar lidhje me ate qe the!

Apo mos e ke marr nga tema tjeter 'A blihet dashuria me para'??

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061

Nuk dua t'i rris vlerat certifikates, por ajo eshte qe te mban lidhur jo thjesht ne momentet qe e ke jeten ku rrafsha mos u vrafsha, por edhe ne momentet qe thua olelele o nena ime. Dhe kuptohet kur nuk mban me uje pilafi pastaj, eshte ne zgjedhjen e gjithkujt sipas rrethanave qe te shkele ose mos shkele mbi ate "cope leter".
    Eshte fare e qarte se kushdo qe thote se:- Nje leter nuk te mban te lidhur.... ka pak eksperience martesore, apo jeton ne boten e perrallave bashke me Lizen. Ajo leter mban lidhur ndoshta shumicen e martesave sot. Eshte jashtezakonisht lehte te shkeputesh nga nje njeri me te cilin bashkejton. Mblidh placakt, perplas deren dhe nuk te duhet ti flasesh me partneres. Kur ka certifikate ne mes, te duhen $4,000-$10,000+ te mbyllesh divorcin e paguar avokatin, negociata me partneren per mbylljen, e po pate ble dhe ndonje shtepi 3-4 muaj hyrje-dalje sa te shitet shtepia, se qartesisht po ishe i martuar (dhe ne qofte se shtepia eshte vetem ne emrin tend) nuk ke te drejte ta shesesh pa pelqimin e partnerit/es. E gjate gjithe ketyre dallavereve je gjithmone ne dileme 'a ja vlen gjithe kjo pune, a s'do ishte me mire ti le gjerat sic jane'?? E keshtu ikin 10-15 nga jeta duke e hedhur hapin, e me pas duke qendruar ne dileme, e mos levizur nga ajo fekale ku ke hyre gjer ne qafe. Ndersa kur je vetem ne bashkjetese, mbyll deren dhe s'ke me kokcarje.
    Mbase nuk eshte aq romantike apo me ndjenje sa c'e presin femrat e forumit, por ky eshte realiteti. Kujt i duket e pamundur, te presi dhe 5-6 vjete sa te martohet e te zgjohet ne mes te fekaleve, e flasim perseri.

Citim Postuar mė parė nga D&G
    Avantazhi i vetem eshte se ne rast divorci femra ka me teper siguri financiare se pas nje ndarjeje cfaredo.
    Po po qe se gjeti ndonje vulhumbur e qorr-matuf qe te martohet pa "pre-naptual agreement" mire t'ja beje.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine
    Avash mo Ardito se nuk shkon aq shume, ka edhe divorce ekspres me $ 1000

Megjithate edhe pas ketyre telasheve qe pershkrove ti gjysma e martesave perfundon ne divorc (ne USA) , pra nuk perbejne problem per pjesen me te madhe te atyre qe duan te ndahen. Kurse ne Shqiperi edhe pse divorci behet tak fak nuk ka kaq divorce sa USA. Pra problemi nuk eshte tek letra dhe veshtiresite ligjore po te vullneti i te dy paleve per te qendruar bashke.
    D&G ideja eshte qe kur eshte ajo letra ne mes, mendohesh dy here perpara se te vesh ta grisesh. Ndersa kur s'ke leter, eshte ajo fjala qe thote R2T-ja, mbledh leckat, perplas dhe deren dhe "me gezim po shkoj ne pune" shikon dymene, qe i thone ndryshe.
    Ky eshte ndryshimi dhe vlera. Mendohesh njecike me teper me leter sesa pa leter.

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20
  5. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •