Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 84

Tema: Martesa

Manulaki
    Kurse une mendoj qe maredhenia me nje njeri eshte lufte si ne bashkejetese dhe ne martese - dhe ne bashkejetese eshte lufte me e eger sepse nuk ke asnje vije penguese. E gjitha mbeshtetet pikerisht tek ndjenja dhe karakteri jot dhe i pales tjeter.
    Martesa jo se eshte e lehte por ndihmohet shume nga struktura fikse si eshte menduar te jete ky institucion.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Martesa njihet me ligj , njihet nga shteti , njihet nga Kisha , njihet nga komuniteti ,
    Edhe..???

Kush jane ligji,shteti,kisha,dhe komuniteti qe i ben te kumbojne si diqka hyjnore??
    A nuk eshte njeriu pas tyre?

Edhe kjo eshte arsya qe i shtyjne njerzit te martohen?? Ssssssssma merr mendja
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

ZIM, ajo qe po them eshte se "ideja" eshte shume larg nga "realiteti". Ti mund ta kesh idene qe nje plak nuk ka shume fuqi, por sesi eshte te jesh pafuqi ne moshe te thyer, ti nuk e di. A mund ta kuptosh kur i kruhet koka dikujt tjeter? Derisa te te kruhet koka ty, nuk do te dish c'eshte kruajtja. lol
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Citim Postuar mė parė nga green
    Manulaki
    Kurse une mendoj qe maredhenia me nje njeri eshte lufte si ne bashkejetese dhe ne martese - dhe ne bashkejetese eshte lufte me e eger sepse nuk ke asnje vije penguese. E gjitha mbeshtetet pikerisht tek ndjenja dhe karakteri jot dhe i pales tjeter.
    Martesa jo se eshte e lehte por ndihmohet shume nga struktura fikse si eshte menduar te jete ky institucion.
    Ne bashkejetese ke me shume liri te besh sipas qejfit. Nderkohe ne martese nuk ka rendesi liria qe ti ke si person, por liria qe ti i dhuron personit tjeter.
    Duket sikur martesa eshte nje strukture fikse, por nuk eshte. Si thua ti, eshte me e lehte te jesh ne nje marrdhenie prej nga ku mund te dalesh kur te duash(pavaresisht nga fakti qe e do nje njeri, ke lirine e hyrje-daljes), apo ne nje marrdhenie ku hyrja dhe dalja kane nje kyc qe e ka emrin "PERGJEGJESI".
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar mė parė nga Zeri_i_Mirdites
    Edhe..???

Kush jane ligji,shteti,kisha,dhe komuniteti qe i ben te kumbojne si diqka hyjnore??
    A nuk eshte njeriu pas tyre?
    Ligji , shteti , komuniteti , jane ato qe te bajne me ec sipas rregullave te tyre !
    Ti mund edhe ti kundershtosh por asht si me thane...Me i ra murit me kry..lol
    Martesa njihet me te gjitha llojet e ligjeve si forme jetese e nji cifti !
    Bashkjetesa asht si puna e dy roomate qe bajne sex dhe qe s'kane asnje te drejte tjeter ligjore ne kuadrin e 'ciftit'...!
    Nese s'me beson , shko pyt organizaten e Gay-ve te cilet nuk i ndalon njeri te bashkjetojne por po shkaterrohen 'b'ythesh' qe te legalizohen ne martese mes tyre..!
    Kjo per sa i perket anes ligjore !
    Sa per anen e ndjenjave , te flasin ato qe jetojne mes yjeve...lol
    ...

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    ZIM, ajo qe po them eshte se "ideja" eshte shume larg nga "realiteti"
    Ndersa une mendoj se ideja buron nga realiteti i te tjereve! Fjala vjen ti ose une kemi fituar idene se qeshte pleqeria (apo shembulli jot kruajtja e kokes ) por qe nuk e kemi provuar.Ne rregull...po kjo nuk do te thote se nuk mund te komentosh mbi te deri momentin qe ta provosh,lol

Dhe ajo qe doja te thuja une eshte qe te komentosh ato qe din mbi martesen nuk do te thote se duhet patjeter te jesh i martuar.Pastaj citimi im ish me teper per 'Pyet mamin dhe babin',gje e cila prapseprap nuk eshte pervoje vetjake,apo jo?

PS; Ika se vdiqa nga uria pa ngrene dreke akoma!

Manulaki, nese e do dike me te vertete zemra vulos - qe do te thote se pergjegjesia eshte e njejte ne cfardo statusi. Te arrish TE DUASH dhe TE VLERESOSH nje njeri aq shume SAQE AI TE BEJE TE RRISH ME TE kjo eshte pika kryesore. Te tjerat pastaj jane formalitete qe tek e fundit s'prish pune nese i ben (japin dhe gezim sepse ja nje rast me shume per te celebruar dicka tenden e per te vene TY ne qender te vemendjes)- por nuk jam e sigurte sa pune prishin nese nuk i ben.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Manulaki, nese e do dike me te vertete zemra vulos - qe do te thote se pergjegjesia eshte e njejte ne cfardo statusi. Te arrish TE DUASH dhe TE VLERESOSH nje njeri aq shume SAQE AI TE BEJE TE RRISH ME TE kjo eshte pika kryesore. Te tjerat pastaj jane formalitete qe tek e fundit s'prish pune nese i ben (japin dhe gezim sepse ja nje rast me shume per te celebruar dicka tenden e per te vene TY ne qender te vemendjes)- por nuk jam e sigurte sa pune prishin nese nuk i ben.
    Green

Dashuria nuk zgjat " perjetesisht "
    Fillimi eshte i bukur .... jeta eshte e gjate !!
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga PINK
    Nejseee secili ka preferencat e veta ... ndiqni enderrat tuaja !
    Nese " bashkejetesa" ju ben te lumtur .. dhe atehere .. let it be !!
    PINK...Personalisht une nuk kam asgje kunder marteses dhe te them te drejten me pelqejne shume dasmat (Apo si kam nja dy dasma tani ne gusht ne Shqiperi dhe do ta kaloj persembari )

Por kundershtoj shume mendime te njerezve mbi arsyet e marteses.E si mund ta beje te ndryshme mardhenien tende nje cope qertafikate nga komuna apo kisha,apo mendimi i komshiut tend(qe seshte gje tjeter vetem nje koncept ne koken e tij se njerezit duhet te jene patjeter te martuar)

Pra une argumentoj arsyjet dhe jo martesen!

Me c'vule vuloset??? Aq me teper qe njerezit jane te dobet ne rrethana te veshtira dhe eshte shume e lehte te dalesh nga nje marredhenie e veshtire sesa te hash veten tende me dhembe per te perballuar problemin.
    Ja shume mire e do nje njeri, ja shume mire jeton nje muaj, dy. Pastaj te hipin nervat, pse se nuk shperlavi lavamanin kur lau dhembet dhe fillon e i thua me embelsi, nje here, dy here, heren e trete therret "Me plase! Kur do ta lash lavamanin se ika fare!" (Dhe mos te te duket cudi, se jo pak cifte jane ndare per te tilla "mosperputhje ne mendim") Puna eshte se ai lavaman do te mbetet pa lare per tere jeten. Kush e lan ne fillim, e lan, kush nuk e lan, mbetet detyra jote per tere jeten dhe duhet te mesohesh. Po kjo eshte pak, po kur te kesh femije,... e di si i thone nje fjale te urte (per "nuset e reja", por qe mund ta adoptosh edhe per "dhenduret e rinj") "nusja eshte lesh i palare, derisa te behet nene". DMTH ashtu si leshi qe hyn ne uje dhe qe nxjerr tere te palarat ne shesh vetem kur e fut ne uje, ashtu edhe ne nje cift, "fytyra e vertete" e secilit del kur vjen femija. Sa kane mundesi ata te komunikojne me dashurine e fillimit, sa kane mundesi te bien dakord si do ta edukojne, si do ta ushqejne..etj. Duket sikur, po ja do t'i japin fruta, do ta mesojne te thote "te lutem, faleminderit" jo, shpirt, jo. Sa ka zanati!!!
    Ai tjetri (ZIM) thote mund te flasesh me idera. Flet more byrazer, flet, por puna eshte se "nga e thena ne te bere eshte ne mes nje lume i tere" (Te befte mire, meqe ke shkuar te hash! )
    (Ja dhe me fjale te urta ju pasurova sot)

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20
  5. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •