Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    menefregist Maska e WaRrIoR
    Anėtarėsuar
    04-09-2003
    Vendndodhja
    Me nei plazh tropikal
    Postime
    191

Perse nevrikosemi?

Perse njeriu behet nevrik ne situata te caktuara?
    Cilat jane arsyet me te forta qe shkaktojne nje ndjenje te tille tek ne?
    A ju ndodh shpesh te nevrikoseni me veten tuaj per dicka qe nuk duhet te benit?
    Si reagoni kur dikush ju ben vertet nevrik?
    A jeni impulsiv ne tilla raste?Nese jo,cilat jane teknikat qe perdorni per te shmangur reagime te tepruara?
    Sa ju kondicionon kjo ndjenje ne karakterin tuaj dhe ne raportin me njerezit e tjere?

Do kisha deshire te lexoja pergjigjet e juaja rreth kesaj teme!

WaRrIoR

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Njeriu behet nevrik per shkak te ndonje reaksioni qe ndodh ne organizem. Mendoj se ne nje rast te tille clirohet hormon qe te ngacmon dhe te jep ndjesi negative.
    Me veten nuk nevrikosem kurre. Per cdo gabim mendoj se mesoj dicka te re, nuk kam pse e denoj veten.
    Rralle shume mund te behem nevrike, dhe vetem atehere kur me kercenojne, per asnje arsye tjeter nuk nervozohem. Nuk akumuloj dhe kjo me cliron nga gjendja e nervozizmit.
    Nese dikush me cenon reagoj menjehere, pa nervozizem dhe keshtu nuk mbaj rezerva. Me ata qe nuk mund te merrem vesh i injoroj. Preferoj dialogun e barabarte.
    Impulsive mund te jem bere dy a tre here ne jeten time. Teknika eshte shume e thjeshte: Duaj veten tende! Kur e do plotesisht nuk i tharton trute me te tjeret, ja thua cfar ke per t'i thene dhe kaq. Keshtu eshte ezauruar konflikti.
    Nevriket i shmang shoqeria sepse askush nuk ka deshire te qendroje prane njerezve qe te japin tension. Personalisht kam ndjesi te keqe nga keta tipa.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

1 - Sepse ka arsye te ndryshme te shkaktarit kryesore, mirepo mendoj qe mund te jete xhelozia.

2 - Mossuksesi.

3 - Ndonjehere

4 - Injoroj

5 - Nuk jam impulsiv dhe ne pergjithesi e mbaj veten. Teknikat per tu shmangur jane injorimi i ati personi qe me bene nervoz dhe duke e nderprere komunikimin me te.

6 - Nuk di!

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    -pamundesia per te reaguar
    -padrejtesia

i/e regjistruar Maska e Jimy
    Anėtarėsuar
    06-05-2005
    Postime
    196

Wink Eshte normale dhe e natyrshme

Nuk jam ekspert ne kete fushe , por me dashje apo pa dashje krijohen rrethana te ndryshme ku me pas ndjehesh keq ,reagon jasht nje llogjike. Eshte pjese e natyres globale qe na shoqeron ......
    Nuk mendoj se ka njeri qe nuk nevrikoset, qoft edhe me qetesi.Per mendimin tim kush nuk e pranon genjen.

LA VIE LA VRAI

-==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042
    Njeriu behet nevrik si rezultat i rrjedhojave te disa ngjarjeve qe ndryshojne nga tipi ne tip.

Gjithsecili nga ne ka ate piken e dobet dhe nqs dikush ngulmon e ngulmon ne ate pike atehere shperthen.

Une jam nevrik ose i lejoj vetes te jem nevrik vetem me njerezit e mi me te dashur por dhe kjo ndodh rralle. Por ne shoqeri dhe gjithmone ne jete nuk jam nevrik se nuk dua as te tjeret te jene me mua pra reciproke.Me veten time nuk nevrikosem kurre se do ishte budallallik.

Nga natyra jam impulsiv por nuk e perdor tek te tjeret impulsivitetin tim.Kur nje njeri me ben nevrik i flas 1,2,3 here i largohem1,2,3 here pastaj po nuk mori vesh do te thote qe nuk eshte njeri dhe e ben lala njeri pastaj.

Warrior iu pergjigjia t'gjithave pytje tjera jo me mos na perdor si kavie per studim..

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anėtarėsuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Nuk eshte e thene se nevrikosemi kur kemi faj.
    Nevrikosem kur ja vlen
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •