Unė quhem RESUL REXHA. Kam lindur nė me 9 Dhjetor 1992. Nėna mė thotė se paskam lindur nė njė ditė tė ftoftė dimri, me plot borė e acar . Mirėpo nuk paskam quajtur si tė gjitha foshnjat tjera kur vijnė nė kėtė botė, si duket mua mė kishte pėlqyer shumė kjo jetė me plot aventura dhe tė papritura sepse kisha buzėqeshur menjėherė . Pasi qė isha fėmija I parė nė familjen time u rrita plot me dashuri prindėrore . me shumė dashuri dhe kujdes nga gjyshėrit dhe tė tjerėt . Mė thonė se paskam qenė njė fėmijė shume I urtė dhe I shėndoshė dhe shumė I bukur , I dashur pothuajse me tė gjithė , nuk u kundėrshtoja pėrqafimeve e shtrėngimeve tė afėrmeve tė mi . Kisha shumė kushėri e kushėrira me tė cilėt luaja e argėtohesha pa masė . Nuk bėhesha nevrik e as qė mėrzitesha kur ata ndonjėherė mė prishnin lodrat , isha fėmijė I qetė dhe nuk ngatėrrohesha me tė tjerėt . Kur mbusha gjashtė vjet fillova klasėn e parė, ku mė kujtohet si sot dita e parė e shkollės dhe mėsuesja ime e parė qė ende ndjej nostalgji pėr tė. Tani jam gati nė pėrfundim tė shkollimit fillor dhe jam nxėnės i mirė, mirėpo e di qė nėse do tė punoj mė shumė dhe do ti kushtojė mė tepėr vėmendje mėsimit dhe do tė arrij mė suksese mė tė larta. Planet e mija mė tė afėrta janė qė nė radhė tė parė tė vazhdojė shkollėn e mesme dhe tė regjistrohem pastaj nė universitet nė njė drejtim pėr tė cilėn ende s’kam vendos.
Unė si fėmijė jetėn e shoh mė ndryshe se tė rriturit. Pėr mua nuk ka probleme ekonomike e politike. Nuk mė bie ndėr mend se cili deputet do tė fiton nė parlament. Unė vetėm dua qė sė bashku me tė gjithė fėmijėt tjerė tė rritemi tė shėndoshė e tė lumtur. Tė kemi sa mė shumė vende tė bukura dhe tė pastėr nė ambientin tonė, ku tė respektohemi ne si fėmijė dhe tė mos jemi tė rrezikuar nga asgjė. Nuk mė pėlqejnė qė disa fėmijė janė tė detyruar tė punojnė pėr tė mbajtur familjen dhe i kanė ndėrprerė mėsimet. Me tė vėrtetė mė dhimbsen dhemb vjen shumė keq pėr ta.
- Edhe pse jam fėmijė ndonjėherė mendoj se ēka dua tė bėhem nė tė ardhmen. Mė pėlqen shumė kompjuteri, tė punoj me tė dhe risit teknologjike. Dėshira ime pėr tė ardhmen ėshtė qė tė studioj shkencat kompjuterike dhe tė kem njė punė tė pėrhershme dhe tė qėndrueshme. Gjatė tėrė vitit mė sė shumti mė pėlqen periudha e dimrit dhe e verės, ku jam shumė aktiv nė lojėra dhe ndjehem shumė i lumtur dhe i lirė. Mirėpo nga qė mė pėlqen shumė kjo kohė mė duket qė kalon shumė shpejt kohė e bukur. Besoj qė edhe nė tė ardhmen do tė jetoj nė Gjakovė ose saktėsisht brenda Kosovės, bashkė me tė gjithė njerėzit e mi tė dashur. Dua tė jetoj njė jetė normale i rrethuar me plot dashuri e harmoni. Do tė punoj me mund e me nder qė mos t’i zhgėnjej prindėrit e mi tė tjerėt. Ndėrsa pasi qė edhe sporti mė pėlqen shumė mendoj qė nuk do tė heq dorė nga aktivitetet sportive, sepse ai tė mban gjallė dhe vital, tė jep pamje fizike tė bukur qė e dėshirojnė tė gjithė.
Pra, kėto tė fundit janė ato ēka mendoj dhe ēka kam dėshirė tė mė ndodhin dhe t’i kem pranė gjithnjė.
Kam dėshirė qė tė jem njė fėmijė i devotshėm pėr prindėrit e mi dhe njerėzit e tjerė tė dashur, dhe njeri i denjė pėr vendin tim.