Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    . Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Selam aleikum

Hasanii citimi jot ky --> ore indrit sikur nuk kupton se une nuk e kam fyer ramadan butin e as sefer haualin e shoket e tjera , por kame then se nga ata munden te marrin fjale sa duajn kunder dijetareve si shejh feuzzani , uthejmini , bin bazi , albani e keshtu me radhe .

Hasanii du te me sjellesh se ku ka fol sefer hawali kunder Bin bazit, Albanit, Uthejminit,

Wallahi po si solle keto prova se ku ka fol keq safar hawali per keta dijetare un do te quj ty kedhab...dije se sefer hawali ka shkrujt liber per bin bazin ku nga fillimi e der ne fund e mburr dhe e lavderon, tani pres nga ty me sjellesh referencat per ate qe the.

Edhe mos kujto se jam ndonje ndjekes i seferit apo i selmanit. Un sjam as madakhila as jihadi as ikhuani e as tabligi e as sufi .

Indrit ate debatin e Albanit me Al-buti un e kam dhe nese e do ta dergoj por eshte ne anglisht....mund dhe ne audio ta gjej por eshte 3 ore debat ..
    Debati ishte i lezetshem por nuk ka pas fyerje [ndoshta se kam lexu un te gjith] ,shifet qart se ne disa pika Albani del superior edhe ne disa vende te dy palet bien dakort.

Allahu ju rujt te gjitheve
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    selamualejkum

sa per emertime te ndryshme me fjale te keqija jemi mesuar , nuk ka mbet as Pejgaberia a,s pa u fye , as 4 halifet as 4 imamet e methehebeve as Iben tejmije e as shejh Albani rahimullah te gjith jane fyer edhe une per si fyehna nuk me jet shum hatri shpresoj se ajo eshte pastruese e gjynaheve te mija

Sa i perket kundeshtive ne mes dijetareve te them qarte se ka pase kundershti ne fillim mirpo me pas kundershtimet ne mes tyre nuk kish shum pas debatit te sheh Albanit me profesor Ramadan Butit ne lidhje me disa qeshtje , e ajo qe pofesori Ramadan Buti e ka quajtur shejh Albanin lamethehebij edhe pse shejhu yne e sqaroji kete pune se ai nuk eshte pasues i Taklidit , mirpo se ne libren e Ramadan Butit a eshte shkru kjo fjale per shejh Albanin para apo pas diskutimit qe ka pas me te nuk kam njohuri rrethe kesaj .

Teksti ne origjinal eshte Hukmu Tariki es Salat i shejh Albanit (ne lidhje me te nje sqarim i mepshtem)

Sefer Hawali ne librin e tij "Dhahiretu el Irxha." (2/759), thote . Broshurė e cila i ėshtė mveshur shejh Albanit", ndėrmjet shumė e shumė dyshimeve boshe, tė kota e tė pabaza. (dmth nuk e ka pranu kete fetva apo sqarim dhe e ka paraqite tek libri i tij ne lidhje me Irxhane )
    ketu e ka per qellim per broshuren e shejhut tone(albanit) mbi lensin e namazit se a eshte qafir apo jo .
    Ndersa edhe pse e veshe me Irxha shejh Albanin (siq ka thene Etheri ne sqarimin kesaj broshure si dhe ne revisten t"el Esale" (Nr. 24/f.15-21 dhe nr. 35/f.55-62)sheju . Rabij ibėn Hadi e sqaron kete pune duke i treguar se si eshte kuptimi i kesaj broshure gjate kunderpergjigjies qe ja bane profesor Hawalit )
    e theme qarte se mandej gjithqka eshte marren veshe ne mes profesor Hawalit dhe Uthejminit , Bin Bazit , Feuzanit dhe el Etheri se a ka qene apo nuk ka qene murxhi shejhu jone .
    Mirpo profesori (hawali)nuk e kuptoi se ka dallim ne mes kufrit ne zemer dhe ne vepra dhe e komentoi mire hadithin mbi lenjen e zeqatit dhe e perdori me paske kete hadithe
    Hadithi i plotė ėshtė kėshtu:"Vėrtet qė Islami ka disa shenja dhe drita si ato tė rrugės. Prej kėtyre shenjave ėshtė qė tė besosh nė Allahun dhe tė mos i pėrshkruash Atij shok askėnd, tė falėsh namazin, tė japėsh zekatin, tė agjėrosh Ramazanin, tė kryesh Haxhin, tė urdhėrosh pėr tė mirė dhe tė ndalosh nga e keqja, tė pėrshėndesėsh familjen tėnde me selam kur tė hysh tek ata nė shtėpi dhe tė pėrshėndesėsh me selam njerėzit me tė cilėt kėmbehesh nė rrugė. Kush lė diēka prej kėtyre, ai ka lėnė mangut njė prej pjesėve tė Islamit, ndėrsa kush i lė tė gjitha ato, ai i ka kthyer shpinėn Islamit." Hadithi gjendet nė "es Sahiha" (nr. 333). Ndėrsaeshte e bashkangjitur "es Silsile es Sahiha" (Vėll: 1, pjesa: 2, f. 935, botimi i ri), profesori ynė (Allahu e mėshiroftė!) ka shėnuar:

"Them: Ky ėshtė tekst i qartė, i cili tregon se muslimani nuk del nga Islami pėr shkak tė lėnies sė njė prej pjesėve tė tij, prej tė cilave ėshtė edhe namazi. Mjafton qė lėnėsi i namazit ėshtė Fasik/i shthurur, qė nuk i pranohet dėshmia dhe se pėr tė ekziston frika e mbylljes sė keqe tė kėsaj jete
    ."

kete sqarim e ka bane Etheri ( Allahu e ruajt ) dhe dijetaret tjere ata qe kane vdek Allahu i meshirofte ndersa keta qe jane gjall Alahu u japet dije te drejte .

te theme qarte vella kete tekst nuk e paraqita se me tute me fjale te tua por edhe qe kam dashten ta paraqes edhe pse kontradikta ne mes dijetareve ka por une te them te drejten nuk i marre shum ato perderisa kam mundesi me ja marren punen e mire qe e ka bere si profesor Sefer Hawali ashtu edhe Albani e keshtu me radhe .
    Eshte e qarte se shejh Feuzani e ka ndalu degjimin dhe shkuarjen ne derse te profesorit dhe shokut te tij , por per mu nuk qone shume peshe ajo , se per dike ai eshte i mir e per dike ky tjeteri e keshtu me radhe .

Sa i perket ati libri qe e ka shkru profesor Hawali ndaj bin Bazit eshte mese me vend edhe pse ketu disa e proklamojne me emrin Vahabist .

ps/ keto fjale nuk kam desht me i shkru por mi kerkove dhe ja ku i ke se as une nuk jame ndjekes i asnjerit qe e ke permendur ti , por une kame besim te plote ne shejhun tone dhe transmetimet qe ka bere ai .
    Allahu e shperbleft ate ne varre dhe ahiret ashtu edhe dijetaret tjere , ndersa te gjallve Alahu u japte dije te frytshme dhe qe pasojne Kuranin dhe Synetitn

Se pari kerkoj falje nga Allahu per vete dhe per ju andaj edhe ju bene nje gje te till ngase Allahu eshte fales dhe Meshirues .

selamualejkum nga vellau juaj ne Islam
    Ke frike Allahun kudo qe te jesh.
    Andaj llogarite vehten vella para se te llogaritesh

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Hasanii me Albanin me sqarove, edhe tani jam duke pritur te me sjellesh referencat per ibn uthejminin feuzanin edhe bin bazin se ku seferi i ka shajt ose ku ka folur kundra per ata.

ja ku e ke citimin tend prap po ta sjell ore indrit sikur nuk kupton se une nuk e kam fyer ramadan butin e as sefer haualin e shoket e tjera , por kame then se nga ata munden te marrin fjale sa duajn kunder dijetareve si shejh feuzzani , uthejmini , bin bazi , albani e keshtu me radhe

Sic e shef jam duke te kerku vetem per Sefer hawalin se po te kerkoja dhe per Al-buti vente gjat ky muhabet...ndaj me sill vetem per Seferin referenca se ku jan fjalt qe ai ka fol kundra atyre dijetareve qe zure ne goje.

Perndryshe po nuk solle referenca per te gjitha keta emra qe ke shkrujt pranoje se ke rrejt per sefer hawalin .

selam aleikum
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    selamualejkum

perte parin shiqo se je pajtuar

e per te gjithe keta tjeret te tregoj datat pas perfundimit te luftes se gjirit persik
    dhe pikerisht prej viteve 1991deri ne vitin 1995 shiqo historin e muslimaneve ne gadishullin arabik dhe e shef mire se qfare pluhuri eshte quar ndaj atyre dijetareve qe po i permende nga bin bazi dhe keta tjeret .

nese te intereson me shum lexo edhe me tutje se do bije referenca sashte problem mirpo problemi eshte se qfare po arrijme me kete se pas viteve 1995 sa dush libra kushtuar bin bazit por pasi kishte verejtje te fshehta ndaj tyre .Kete per keto gjera qa po i them do ti gjesh ne te njejten revist qe ta kam cekur me larte nga Etherini .
    Ty si duket nuk po te mjaftojka te quhet shehu Albani murxhi .

te kam treguar lidhur me emreimin ne fillim te citimit tim te meparshem aq me bene ajo pune .
    Por te theme qarte se per mu dijetari mbetet dijetar dhe profesori mbetet profesor .(shpresoj se me kete fjali u qartesuam ).

Lutja jone e fundit eshte Elhamdulilahi rabilalemin
    selamu alejkum
    Ke frike Allahun kudo qe te jesh.
    Andaj llogarite vehten vella para se te llogaritesh

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-05-2004
    Postime
    4
    Selamu Alejkum Ue Rahmetull-llah.

Kisha disa verejtje per vellain Tone (rapsod) i cili ka shkruajtur kunder Shejkh Albanit (rahimehull-llah).

Ne Radhe te pare vella thua qe dy Muhaditha njeri nga Maroku edhe tjetri nga India kane fole kundra Albanit, edhe sikurse dihet shume te tille kane folur mbas Vdekjes se tij (rahimehullah) se sa ishte gjadhe nuk kishte njeri qe i dilte perballe, nejse.

Kurse e dyta eshte Vella se ato te dy (All-llahu s.u.t. ) i ruajt, nuk jane aq te njohur ne boten Islame se sa Shejkh Albani (nuk e dij nese i njohin ne vendet e tyre?), pastaj si ta merr ty mendja a mund ta leje All-llahu s.u.t. fene e tij ne doren e nje injoranti (se keshtu thua ti edhe shejukhet e tu, per Albanin).

Edhe ato qe jane kaq te ditur ne fene e All-llahut s.u.t. dhe ne Hadithin e Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem), nuk i njeh njeri ne kete bote qe ne jetojme, pervec atyre te cileve jane komshi me to?????? shume gje e cuditshme kjo vella, dhe plus kesaj i ke futur ne nje thes edhe Dijetaret sikurse Ibn Bazi dhe Uthejminin (rahimehumullah).

Keshtu qe te mos zgjatem e kisha nje pyetje per ty, A ESHTE E MUNDESHME QE ALL-LLAHU s.u.t TA LEJE FENE E TIJ NE DOREN E KETYRE INJORANTEVE, KURSE DIJETARET DHE TE SINQERTIT TE JENE NE NJE VEND KU MOS TE NJIHEN VETEM SE NGA KOMSHITE ETYRE.

Selamu Alejkum

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-05-2004
    Postime
    4
    Selamu Alejkum

me ben hallall vella (rapsod) porse harrova thua qe gjendesh ne Athine, nuk e dij nese kjo eshte everte porse nese eshte insha`all-llah ne dashte All-llahu s.u.t. mund te takohemi sespe edhe mua atje me ke, dhe keshtu qe po me vjen cudi se si ka mundesi te jeshe atje edhe te mos njoh, vetem nese e ben edhe ti si Dijetaret e tij qe rrin i mucefur edhe e mban dijen per veten tende.

selamu alejkum

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-05-2004
    Postime
    4
    O vella Aldi................. Insha`all-llah deshiroj qe ta njohesh gjuhen Arabe qe te kem mundesi me ti sjedh se c`fare ka fol Sever Hauali per Ibn Bazin Uthjminin etj, porse e rendeshishme, eshte se nese ai nuk ka fol per to, Kane fol Ata per te apo per shoket e tij, edhe dihet Fetua qe ka dhene Shejkh Bin Bazi qe te ndalohen nga misimet t`ju ndalohen librat etj, edhe te futen mbrenda ne burg, nga fesadi qe benin ne Arabine Saudite duke e ngrejt popullin kundr Shtetit.

O vella (indrit) po Cuditem me dicka ku thoni ne lidhje me debatin e Albanit dhe butit, se disa here buti ja paska mbydhur gojen, vella nuk e dij se kush ka qene ai qe te ka gemjy, porse do tu lutesha qe tju ktheshe nese e shte e mundur kasetes ne arabisht edhe ta ndegjoshe, pastaj ato te dy nuk kane nje kasete porse kane disa dhe gjithashtu edhe me baben e butit ka kaseta, ti vella (indrit) a e njeh butin apo ke ndegjuar per te, nese ke ndegjuar shko ne siri edhe njehe vete me te edhe me Fetuat e cuditshme qe jep apo per ato fjale qe thote QE LEJOHET TE LEXOHET KUR`ANI ME KUPTIM.

Keshtu qe pyeti ato te cilet ti i ke si me te dijshem se vetja per kete fjale se c`fare gjykimi ka ne Islam.

Selamu Alejkum

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Selamu alejk

Desha vec te ju deshrioj suksese me TEORIZMAT....Allahu ju shperbleft per kohen e kot qe jeni duke humbur.....vec nje pyetje, PERSE e studjoni islamin?, qe me ne fund te flitni me gojen e tjereve???, a keni ju mendime tuajat???, eshte dobi te jesh i ditur (te njohesh literature te gjere), por kur nuk je edhe i mencur (ate qe e ke konzumu, ta perpunosh me trurin tend, e jo te lesh tjeret te flasen per teje) e ke gjith te kot....ISLAMI ESHTE I THJESHT, dhe arsimtari i PARE per ne eshte Pejgamberi as., jo sheika e ulema nga arabia e afganistani e pakistani e india e bla bla blaja tjera.....neve na shitet nje pasqyre, se shqiptaret qenkan BERLLOK, nje mbeturine nen thonj, ne aspektin islam...a keni haru se edhe ne kemi vec nje tradit 600 vjecare islame???...islami i vertet eshte ai qe e ke te mbjellur ne tradit...shih zakonet te shpia jote, tek nena jote, tek baba jot....ce caj eshte islami i perditshem e i thjesht......zhyteni ne TEORIZMA pa kurfare dobije, harxhoni koh ne ajer, a me kembe qendroni mbi tok....tash me vite ka qe ne vendlindjen tone "PALLAVROJN" pandale do superstara kasetash, do "dijetare"....te cilet ne vendet orientale studjojn ate qe va lejon shteti, studjojn gjith "dawah", dhe ne vendlindjen na shiten si ekspert....te drejtesise, te ekonomise, te sociologjise, etj...."nuk ka dhun ne fe - lajmi i fundit qe ndegjova nga nje kasetolog - HAJDE DE???, me tevertet???, a ka studju ki cfare figure me vite te tera ne rijad a kairo a tripoli a tunis per te me then mua nuh muses se NUK KA DHUN NE FE???, nga vet tradita qe kam, qe ma ka mesuar nena ime ANALFABETE, e di, se ne islam nuk ka dhun ne fe....se jam i lindur afer shkijeve, se nuk ka qender islame pa cifute a te krishtere....po vallahi, o superstar, A KETE E STUDJOVE 10 VITE???, ti tregosh muslimanit islamin e perditshem???.....dhe, cfare eshte rezulltati i ketij kampanji, i ketij mundi te "ulemave" tane e te tjere???, motrat tona fustanat jan duke i shkurtu sa ma shum...rinia, alkoholin e pin ne vend te ujit, zinane e kan me normale se frymmarjen, jo mor, ngadalee kan fillu edhe mishin e derrit ta han me endje, nje gje qe muslimanet asnjeherem, sa do jopraktikues te ken qen, nuk e kan bere, por tash, edhe kjo barriere eshte duke u leshuar per toke...doni ta kuptoni ne thelb islamin???, njihna Pejgamberin alejhi selam, NJIHNJA AT, se vallahi nuk e njihni aspak....ju i njihni Albanat e Kutubat, pejgamberin NUK E NJIHNI.........ceshtja ARABI/IZRAEL i ka helmu truret e muslimaneve........ne studjojm ne qendrat orientale, si ta mbrojm POPULLIN ARAB nga CIFUTET, e jo MUSLIMANET....populli arab eshte nje pjese e vogel e UMETIT, nuk eshte UMETI....posht nacionalizmit arab, LART ISLAMIN BURIMOR....

Allahu ju meshiroft!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 27-06-2005 mė 03:03
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa
    Selamu alejk

Desha vec te ju deshrioj suksese me TEORIZMAT....Allahu ju shperbleft per kohen e kot qe jeni duke humbur.....vec nje pyetje, PERSE e studjoni islamin?, qe me ne fund te flitni me gojen e tjereve???, a keni ju mendime tuajat???, eshte dobi te jesh i ditur (te njohesh literature te gjere), por kur nuk je edhe i mencur (ate qe e ke konzumu, ta perpunosh me trurin tend, e jo te lesh tjeret te flasen per teje) e ke gjith te kot....ISLAMI ESHTE I THJESHT, dhe arsimtari i PARE per ne eshte Pejgamberi as., jo sheika e ulema nga arabia e afganistani e pakistani e india e bla bla blaja tjera.....neve na shitet nje pasqyre, se shqiptaret qenkan BERLLOK, nje mbeturine nen thonj, ne aspektin islam...a keni haru se edhe ne kemi vec nje tradit 600 vjecare islame???...islami i vertet eshte ai qe e ke te mbjellur ne tradit...shih zakonet te shpia jote, tek nena jote, tek baba jot....ce caj eshte islami i perditshem e i thjesht......zhyteni ne TEORIZMA pa kurfare dobije, harxhoni koh ne ajer, a me kembe qendroni mbi tok....tash me vite ka qe ne vendlindjen tone "PALLAVROJN" pandale do superstara kasetash, do "dijetare"....te cilet ne vendet orientale studjojn ate qe va lejon shteti, studjojn gjith "dawah", dhe ne vendlindjen na shiten si ekspert....te drejtesise, te ekonomise, te sociologjise, etj...."nuk ka dhun ne fe - lajmi i fundit qe ndegjova nga nje kasetolog - HAJDE DE???, me tevertet???, a ka studju ki cfare figure me vite te tera ne rijad a kairo a tripoli a tunis per te me then mua nuh muses se NUK KA DHUN NE FE???, nga vet tradita qe kam, qe ma ka mesuar nena ime ANALFABETE, e di, se ne islam nuk ka dhun ne fe....se jam i lindur afer shkijeve, se nuk ka qender islame pa cifute a te krishtere....po vallahi, o superstar, A KETE E STUDJOVE 10 VITE???, ti tregosh muslimanit islamin e perditshem???.....dhe, cfare eshte rezulltati i ketij kampanji, i ketij mundi te "ulemave" tane e te tjere???, motrat tona fustanat jan duke i shkurtu sa ma shum...rinia, alkoholin e pin ne vend te ujit, zinane e kan me normale se frymmarjen, jo mor, ngadalee kan fillu edhe mishin e derrit ta han me endje, nje gje qe muslimanet asnjeherem, sa do jopraktikues te ken qen, nuk e kan bere, por tash, edhe kjo barriere eshte duke u leshuar per toke...doni ta kuptoni ne thelb islamin???, njihna Pejgamberin alejhi selam, NJIHNJA AT, se vallahi nuk e njihni aspak....ju i njihni Albanat e Kutubat, pejgamberin NUK E NJIHNI.........ceshtja ARABI/IZRAEL i ka helmu truret e muslimaneve........ne studjojm ne qendrat orientale, si ta mbrojm POPULLIN ARAB nga CIFUTET, e jo MUSLIMANET....populli arab eshte nje pjese e vogel e UMETIT, nuk eshte UMETI....posht nacionalizmit arab, LART ISLAMIN BURIMOR....

Allahu ju meshiroft!

Ne pergjithesi jam dakort me ty se keta ne forum ngelen duke u mburrur midis njeri-tjetrit se kush di arabisht apo se kush di me shume nga feja. Per mendimin tim njerez te tille nuk i hyjne ne pune ummetit tone pavaresisht se mund te dine shume per islamin jane ne nivele te uleta per te debatuar apo per te perdorur llogjiken dhe arsyetim te shendosh. Disa behen ekstremista nga nje ane kurse te tjeret nga ana tjeter. Ca jane poeta dhe ca te tjere as qe smarrin pyke fare dhe vetem te kruajne kurrizin me te tjeret dine. Kjo gjendje me kujtohet me kalamaqte ne xhami para shume koheve qe mesonin ndonje gje dhe shkonin direkt per te kundershtuar pleqte qe vinin ne xhami. Hapini syte sepse nuk jemi arabe , jemi muslimane shqiptare dhe ky komunitet duhet te ngelet i tille. Mos te ankohemi pastaj kur na shajne neper gazeta per ekstremizem.

Mos mendoni se te gjithe ketu ne forum do te behen dijetare. Islam nuk perbehet vetem nga dijetare por eshte nje sistem ku te gjithe mund te jene pjesetar ; avokat, doktor, inxhinier, punetor etj etj dhe jo vetem dijetare. Ne kete gjendje qe gjendet islami sot duhen me shume njerez nga te tera profesionet dhe shtresat se per sa i perket dijetareve Zoti gjithmone do te na furnizoje me te tille.

Selam

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

i rikthyer

Citim Postuar mė parė nga selefisti
    Selamu Alejkum Ue Rahmetull-llah.

Kisha disa verejtje per vellain Tone (rapsod) i cili ka shkruajtur kunder Shejkh Albanit (rahimehull-llah).

Ne Radhe te pare vella thua qe dy Muhaditha njeri nga Maroku edhe tjetri nga India kane fole kundra Albanit, edhe sikurse dihet shume te tille kane folur mbas Vdekjes se tij (rahimehullah) se sa ishte gjadhe nuk kishte njeri qe i dilte perballe, nejse.

Kurse e dyta eshte Vella se ato te dy (All-llahu s.u.t. ) i ruajt, nuk jane aq te njohur ne boten Islame se sa Shejkh Albani (nuk e dij nese i njohin ne vendet e tyre?), pastaj si ta merr ty mendja a mund ta leje All-llahu s.u.t. fene e tij ne doren e nje injoranti (se keshtu thua ti edhe shejukhet e tu, per Albanin).

Edhe ato qe jane kaq te ditur ne fene e All-llahut s.u.t. dhe ne Hadithin e Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem), nuk i njeh njeri ne kete bote qe ne jetojme, pervec atyre te cileve jane komshi me to?????? shume gje e cuditshme kjo vella, dhe plus kesaj i ke futur ne nje thes edhe Dijetaret sikurse Ibn Bazi dhe Uthejminin (rahimehumullah).

Keshtu qe te mos zgjatem e kisha nje pyetje per ty, A ESHTE E MUNDESHME QE ALL-LLAHU s.u.t TA LEJE FENE E TIJ NE DOREN E KETYRE INJORANTEVE, KURSE DIJETARET DHE TE SINQERTIT TE JENE NE NJE VEND KU MOS TE NJIHEN VETEM SE NGA KOMSHITE ETYRE.

Selamu Alejkum
    E shoh se shume gjera s'kane ndryshuar hic fare, megjithate do t'i pergjigjesha Selefistit me pak fjale,....

Ti o Selefisti as e ke idene se cilet jane keta dy muhaddithe qe une kam cituar prej tyre, duke u bazuar ne panjihurine tende po te bej te ditur se "el-Gumarij" ka vdekur disa vite para Albanit dhe replika qe ai ia ka bere Albanit normalisht ka qene kur Albani ka qene gjalle, te njejten gje ka bere edhe el-A'dhamij pasi el-Gumarij ka cituar fraza prej replikes qe Habiburrahmani i ka bara Albanit.
    Sa per fene e Allahut s'ka nevoje ta lere ne doren e Albanit pasi qe edhe Maroku shquhet per dije dhe kryesisht ne hadith dhe ne Fik'hun Malikij, aq me teper qe el-Muwattah dhe Fik'hu i Malikut u kendohet femijeve qe ne djep si nanulle per ti zene gjumi, kete s'besoj t'ia kete bere nena e tij Albanit.
    Sa per fene e Allahut, perseri, mos harro se vendet indiane jane ne hadith dhe ne fik'h shume me te perparuara se ato te gjirit Persik, po te kujtoj se ne Perandorine Osmane "el-Fetawa el-hindijje" ishte apriori ne zbatimin e ligjit asokohe.
    Nuk duhet te emocionohemi nga etniciteti i Albanit se eshte shqiptar dhe nuk eshte domosdoshmeri qe dija te jete pikerisht ne Sham apo ne Hixhaz, dijetaret selefe kane udhetuar kudo neper vendet e perandorise islame (cilado te ishte ajo), mos harro se Ebu Hajjan ishte nga Andalusia (Spanja), perseri nuk duhet te emocionohemi nga etniciteti i Albanit si shqiptar sepse nje shqiptar tjeter Abdulkader Arnauti, per te cilin ke thene se eshte apsolut i referueshem, e ka replikuar Albanin per shkak se ky i fundit "ia beri HARAM femres mbartjen e floririt", kete s'mund te ma mohoj njeri sepse kam qene vete ne xhamine ku dikur mbante khutben e xhumase (rahimehullahu) dhe e kam degjuar me veshet e mij pasi nje grup prej nesh qe studionim ne Siri dikur nje dite perprara ia beme te ditur Abdulkadrit kete genjeshter te rradhes se Albanit duke i treguar edhe librin qe ky i fundit e kishte shkruar, i revoltuar te nesermen Abdulkadri ne khutbe i beri repliken duke ia cekur edhe emrin.
    Sa per Ibn Baz etj si tipi i tij jane pjelle e se njejtes ideologji "percajini muslimanet nga Kur'ani" (Ditari i spiunit Henvert, instruktori anglez i Ibn Abdulvehabit).
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Thirrja ne Islam
    Nga Dritė nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 30-04-2009, 06:24
  2. Jeta e Muhamed Nasirudin El-Albanit
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 174
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 10:10
  3. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  4. Gjon Francesk Albani - Papa Klementi XI
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:37
  5. Francesco Albani
    Nga Dita nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-03-2003, 14:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •