flirt- me e kruajt/luajt/ leviz bishtinPostuar mė parė nga Manulaki
empathy-ta vesh veten ne poziten e tjetrit - vish kepucet e tij per nje km e fol pastaj![]()
flirt- me e kruajt/luajt/ leviz bishtinPostuar mė parė nga Manulaki
empathy-ta vesh veten ne poziten e tjetrit - vish kepucet e tij per nje km e fol pastaj![]()
TBD
Ne Anglisht...shperthim i papritur ajri,apo flake.Kete e kam mesuar nga Skydiving.Proqesi kur terheq dy tegelet anesore te parashutes dhe menyra se si ajri vershon ne dhomezat e parashutes quhet flare.E kam degjuar dhe ne aspekte te tjera po teper rralle.Postuar mė parė nga Manulaki
Persa i perket Glimpse. Shkendije shte Spark ! Ide eshte parp Idea Une i di kuptimet po thjesht dua te di a egziston fjale e veqante!![]()
ZiM
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Une e di se prejudice dhe prejudge jane e njejta gje. Thjeshte ajo judicum (Latinisht), prej nga vjen judice, eshte shnderrruar ne judge...po edhe judge nga judicare (Latinisht) rrjedh keshtu qe thjesht forma te ndryshme me kuptim te njejte jane...Postuar mė parė nga Zeri_i_Mirdites
![]()
Une kam mendimin se keto jane thjeshte perkthime ne mungese te fjales se caktuar.Postuar mė parė nga KaLTerSi
Psh
Glimpse...shikim i shpejte =quick look !!
Skydive....fluturim me parashute = flying with parachute !!
ZiM
ti lexo ndonjehere dhe shkrimet e kaltos se nuk te bejne dem o ZIM:Postuar mė parė nga Zeri_i_Mirdites
Glimpse- shikim i shpejste ose shkendije e e shkuter (ne kohe) drite per me shume shko tek dictionary.com
flare perdoret ne rastin qe the ti si per sinjal, ose si drite. Une e kam degjuar ne kontekstin kur diskutimet behen te zjarrta dhe me tension, thuhet qe "mori zjarr"-
p.S. TI i do perkthimet fjale per fjale apo me kuptim mor "voice of mirdita" apo "sound of mirdita" ..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Larsus : 26-05-2005 mė 12:31
TBD
Jo po secili do kete patjeter nga nje version, dhe versioni i vete eshte patjeter me i sakti.![]()
Per temen ne fjale s'po kontribuoj se dhe ju njeri-tjetrin keni perseritur.![]()
I have a glimpse of what it may be!
It was just a flare.
Perktheji keto ZIM dhe do te kuptosh fjalet qe te duhen. Nderkohe ashtu si ne Shqip, edhe Anglishtja ka fjalet e saj me shume kuptime.
Secili ka ndihmuar duke dhene "their input" on the matter!
Gryke = topi, mali, njeriu, shisheje ... etj
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Postuar mė parė nga [xeni]
Fjalori Anglish e spjegon keshtu..
Prejudice; Opinion jo bindes dhe i pabazuar ne arsye apo pervoje aktuale
Ndersa Projudge: Forme Gjykimi rreth nje problemi apo personi i dhene para kohe
pa grumbulluar te dhena te plota.
E prap se prap te vene ne te njejetin perfundim![]()
ZiM
Une kam nje blic te asaj qe mund te shikojPostuar mė parė nga Manulaki
Ajo ish vetem nje diqka e shkurter...
Degjo...kur ta marr vesh fjalen egzakte nga perkthimi i Glimpse dhe flare mund ti bej perkthim me korrekt![]()
ZiM
OK, ka shqip, ka edhe ZIM-she. Ti me duket se i do perkthimet ne ZIM-she. Te uroj suksese!Postuar mė parė nga Zeri_i_Mirdites
![]()
(jo me te keq, por me duket se do qe te shpikesh fjale, nderkohe qe te gjithe t'i kane shpjeguar shume mire, me te gjitha kuptimet qe keto fjale kane ne Shqip)![]()
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Krijoni Kontakt