Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 24 prej 24
    viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758

falja

Më pëlqeu tema dhe dua dhe unë të shpreh mendimet e mia. Kush nga vëllezërit myslimanë di diçka nga kurani për faljen le të më ndihmojë, po ashtu edhe fe të tjera Budiste apo tjetër
    Për mua:
    Falja është hapi i parë drejt vetëshërimit. Ne mund të falim vehten dhe mund të falim dhe të tjerët. E para është shumë e lehtë dhe për këtë na vjen në ndihmë proçesi i vetëmbrojtjes, aq i njohur në psikologji.Për të falur të tjerët është kurdoherë më e vështirë, por jo e pamundur. Meqënëse falja është e lidhur ngushtë me një element tjetës psikologjik që quhet vetëfajësimi dhe turpi ndaj vetvehtes(të dyja këto nuk janë gjë tjeter veçse elemente të edukimit dhe perfaqësojnë karakterin e njeriut).
    Këtu mund të shtjellohet edhe një element tjetër, të falesh nga të tjerët. Në karakteret e paformuara mire ky element keqkuptohet dhe ngatërrohet me përbuzjen, gjë që ka pasoja më të rënda
    Të falesh nga Zoti. Kristianizmi ka një studim të thellë për faljen. Në një lutje të famshme”Ati ynë...elementi më thelbësor është falja. Në fakt në pjesën e parë, lutja i thur lavde Zotit..në pjesën e fundit lutja shtron një sere kërkesash...në pjesën e mesit thotë”...falna fajet sikundër ua falim dhe ne fajtorëve tanë”, pikërisht kjo pjesë eshtë pjesa kryesore; e cila e shpjeguar do të thotë, unë nuk kam si kërkoj falje nga Zoti, po nuk fala vetë...
    E Drejta për të falur...Aftësia për të falur nuk shlyen fajin.Gjithshka regjistrohet diku në memorje, bile edhe fetarët duhet të pranojnë se ishte Zoti që krijoi sistemin e regjistrimit. Në këtë kuptim duke falur ne përmirësojmë vetvehten, pra permirësojmë Karman tone dhe jo të fajtorit
    Një aspect i fuqishëm qe mund të shqyrtohet është falja tek grekët e lashtë e inkarnuar me Apologjine e Sokratit.Ti pra kërkon falje, e merr atë dhe pi dhe gotën me helm pjesë e dënimit për fajin tend, pra falje dhe ndëshkim
    Ju pershendes
    sereno

*Antar i Rrespektuar* Maska e Albi
    Anëtarësuar
    18-05-2005
    Vendndodhja
    MiLaNo
    Postime
    591
    Nuk e di po une mendoj se Meria eshte virtyt i budallekut.Nuk ka pse njeriu duhet te mbaje Meri kur shume mire gjerat mund te zgjidhen dhe me dialoge.Sepse nga meria nuk fiton asgje tjeter vecse te ftohesh me ate qe do dhe te filloshe te ndjesh urejtje.Une per vete jam njeri qe nuk mbaje Meri me shume se 5 min
    Duaje ate qe ke dhe jo ate qe do kesh

Albi

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Kam nje damar te keq dhe une.
    Po me zgjat vetem nje nate ne mengjes i kam harruar te tera. Vete dhe flas vete se s'ja vlen te besh lufte per gjera qe nuk shkaktojne asgje te rendesishme(varet nga situata eee)
    Duhet ti veme peshen e duhur gjerave .Une e mendoj keshtu ,se s'jetohet me meri ne zemer.
    Ciao!
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

i/e regjistruar Maska e Emilja_ort
    Anëtarësuar
    20-11-2005
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    8
    Duke mbajtur meri asgje te mire nuk ke,perkundrazi dhe vet
    ndihesh keq
    Ndersa duke toleruar pak dhe vet ndihesh me i qete
    Eshte me bukur ta kesh mire me te gjithe dhe te mos mbash meri

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Ne Se Mbajme Fjalen -bdi(dui)
    Nga Progres në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 07-03-2009, 12:11
  2. Jeta ne Shpirtin Shenjt
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-11-2006, 07:20
  3. Duhet vepruar që të mbajmë Kosovën në shina
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 24-02-2005, 08:05
  4. Drejt një jete shpirtërore të frutshme
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 18:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •