Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    profesionisti Maska e I-amëshuar
    Anëtarësuar
    03-01-2005
    Vendndodhja
    www.proletari.com
    Postime
    211
    Pershendetje per temen e goditur Davius
    Une personalisht nga natyra kam qene hater madh dhe mbasha shume meri dhe gjithashtu pak hakmarres(jo ne termin ekstrem te fjales).
    Por me kalimin e moshes dhe me perballimin e nje jete qe gjithmon te kperballon me te keqin pak nga pak meri ime shuhej dhe te them te drejtem sot ne moshen 28-te vjecare kam arritur ta stervis kete ane time e cila ma sillte meri ndaj njerezve te pa drejte sa tani me kalon shume shpejt dhe jo sepse harroj te keqen qe me kane bere por qe kerkoj tia le kohes ta sheroj.
    Pra me pak fjale tani ne shpirtin tim e kam pastruar mbajtjen e inatit brenda pasi me ben te ndihem i qete,ti vleresoj gjerat ne rendesine e duhur dhe merine ta le menjane
    DASHURIA ËSHTË MISTERI IMAGJINAR I SHPRESËS QË BËN TË JETOJË SHPIRTI NË PAQE DHE LIRI.
    THJESHTËSIA DHE SINCERITETI JANË DHURATA QË ZOTI KA DHURUAR ME LINDJEN. POR TË REZISTOSH TI MBASH ATO ËSHTË MREKULLI VUAJTËSE QË TË BËN TË JETOSH ME DINJITET(shkruar nga unë)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Nese nje njeri te fyen, apo te merzit, ne ate moment do mbash meri sipas mendimeve automatike ...pastaj mendimet qe i kontrollon do hyn ne pune, dhe keshtu do gjesh te arsyeshme qe mos te mbash meri...per vete mbaj meri shpejt, por me iken menjehere kur mendoj qe sja vlen.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    Citim Postuar më parë nga nausika
    shume thjesht: E stakon mendjen komplet.
    Per dicka qe me ben hakmarrese ose te mbaj meri, pretendoj sikur nuk eksiston. Ne fillim eshte pak e veshtire, dhe do pak force karakteri, por ne fund te fundit haresa eshte ilaci me i mire.
    Dikur im ate me ka thene dicka qe nuk e harroj ose qe me mire e kujtoj shpesh -duke qene se nje tip si puna ime-me menyren e te shprehurit qe ka , me menyren se si i mbron mendimet e veta,me menyren se si shpreh ate qe konsideron si nje te vertete te palevizshme, ose edhe thjeshte me menyren qe ka per te bere shaka- futet shpesh ne polemika

Me thosh :

"Mor djale duhet te dish qe nje njeri te cilin e ke inat e vlereson te pakten po aq shume sa vlereson nje njeri qe do, por duhet te dish qe nje njeriu cilit i rri indiferent pa qene vertet indiferent ndaj tij i tregon thjeshte inferioritet"

Per sa me perket , nqs vertete e rrespektoj disi nje njeri , bisedoj me te edhe nqs me ka fyer. Dhe mundohem ti shpjegoj thjeshte ate .
    Pastaj ka njerz te tjere qe seriozisht te lene te ftohte me cfaredo qe te thone ne shumicen e rasteve

me ta mund te nxehem per nje sekonde , asgje me teper.

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Citim Postuar më parë nga ShadowOftheBest
    "Mor djale duhet te dish qe nje njeri te cilin e ke inat e vlereson te pakten po aq shume sa vlereson nje njeri qe do, por duhet te dish qe nje njeriu cilit i rri indiferent pa qene vertet indiferent ndaj tij i tregon thjeshte inferioritet"
    Shume thenie me mend. Megjithate te "injorosh" ndienjen e hakmarrjes kunder dikujt (dhe jo thjesht te injorosh personin per te shitur mend) nuk tregon shenje inferioriteti.

Njerizit te cilet i ke inat ose nuk i rrespekton nuk mund te harroen kollaj..cfare eshte me e dobishme per "shendetin" mendor dhe shpirteror eshte aftesia e mposhtjes se ndienjes dhe e shkeputjes se vetes ndaj influences se njerezve te tille.

Ndienja e hakmarjes apo merise kunder dikujt eshte shenje dobesie e vetvetes dhe gjithashtu eshte shenje e influences se njerezve te tille ne boten shpirterore te njeriut.
    When in Doubt, Act Stupid!

Gjethja Maska e Gjethja
    Anëtarësuar
    28-08-2005
    Vendndodhja
    Tek 50 yjet
    Postime
    23
    FALJA TE SHERON NE PALCE!
    Perze urrejtjen/idhesine, perqafo jeten/dashurine!

Gjethja e pershendet temen e faljes. Nga te medhate ne psikologjine/sociologjine amerikane dhe boterore. Po behen studime serioze ne kete fushe.

Po e paraqis fare shkurt dhe qarte. Zemerimi, inati, meria jane ne grupimin urrejtje/ erresire, jane vegla te botes satanike. Jane te kunderta me grupimin dashuri/ drite.

Nje proverb shqiptar thote: "Uthulla e forte prish enen e vet". Pra me zemerim, inat, urrejtje i ben dem vetes. Bibla thote: "Te mos te te gjeje perendimi i diellit te zemeruar" Mos vono te falesh. (Kur them Bibla, kam parasysh mencurine shekullore te provuar nga jeta, dhe jo ndonje fanatizem fetar. Ne fakt faljen e mbeshtetin gjithe fete e botes.)

Zemerimi te hidheron, rendon shpirtin, shkencerisht lidhet me semundje zemre, stomaku, strese, kancere e me gjere. Falja te sheron ne palce. Bibla thote: "Ruaje zemren, se prej saj rrjedh jeta". Kur nuk fal, te mbetet brenda energjia e bllokuar e merise. Kjo sjell nje nga te dyja: materializohet ne sëmundje, ose perseritet historia deri sa te nxjerresh mesimin.

Falja te vlen me teper ty qe fal. Eshte nje menyre te mos marresh hidhesine, erresiren e tjetrit. Kur dikush te ben keq, te fyen, ta ben borxh, llokocitet ne ligesi. Kjo tregon ligesine e tij, jo tenden. Ne thelb eshte njeri i mjere. Mos ja merr persiper ato qe te thote. I miri kurre s'te ben te ndihesh keq.

Ç'nuk eshte falja: Nuk eshte harrese; çberje e asaj qe ndodhi; justifikim; largim i pasojave; zenie bese; s'ka pse pse pajtohesh. Falje s'do te thote ta lesh te te demtojne prape. Falja eshte per njeriun, jo per veprimin, pa harruar mesimin qe nxore per sa ndodhi.

Falja eshte diçka qe e ben ne zemer; liron dik nga borxhi, kështu nuk ta ka me. Le te mos kerkoje falje ai qe ta ka borxhin; kjo nuk kerkohet. Nuk e denon me. Kjo te cliron nga prangat emocionale me te cilat te mbante demtuesi (ndonjehere edhe nje qe s'rron me). Falja ka te beje me vetem me ty, pajtimi ka te beje me te dy. Komuniko qarte kete: edhe pse e ke falur, nuk i ze bese, sepse nuk ka dhene prova se i zihet bese. Fali qe te mos kesh te bësh gje me ta, por edhe mos i ki fizikisht afer!

Falja eshte mese veshtire. Te mos falesh eshte budallallëku me i madh. Madje del se e ke veshtire te falesh tjetrin, sepse nuk arrin te falesh veten. Falja e zbon dhimbjen per fare.

Nje proverb kinez thote: "Kur vendos te hakmerret duhet te hape dy varre". Anglishtja ka nje proverb: "To err is human, to forgive is divine" (Te gabosh eshte njerezore, te falesh eshte hyjnore). Edhe çifutet çdo shtate vjet falin gjithe borxhet. Merre faljen si mospranim te rrish ne mbreterine e erresires dhe urrejtjes. E kaluara nuk te mban zap. Mos lini te kaluaren t'ju torturoje.

*P.S. Mosfalesi pi vete kupën e helmit, me shpresë qe te vdesë tjetri(!) Zemra e thyer bren kockën. Falja të heq nje barre nga kurrizi, edhe kur nuk di se e kishe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gjethja : 19-11-2005 më 18:01

i/e pa regjistruar Maska e miri
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    My HeArT iS yOuRs...YoUr MinD iS mInE...!
    Postime
    300
    Per dicka qe me ben hakmarrese ose te mbaj meri, pretendoj sikur nuk eksiston. Ne fillim eshte pak e veshtire, dhe do pak force karakteri, por ne fund te fundit haresa eshte ilaci me i mire.

Keni shume te drejte. Ne forum dikur me pare ka qene nje person me te njejtin nick qe keni ju (nausika), dhe me te vertete ishte e bezdisur sepse sillte ca lojra koti ne forum. Kur shkova te pyes doktorreshen qe kam me tha thjeshte harroje ate person pra fshije nga mendja, dhe keshtu une bera dhe ndihem me i shendetshem tani nga ana mendore. Ne fakt une po mendoja qe te hakmerresha ne kete person duke i prere floket tullac fare kur ky person te ishte ne gjum por prap si prap duke u menduar ne mendjen time thash:
    "Pa floke ky person do jete pasha, pa floke do jete mbret, pa floke eshte dhe moda...." pra thjeshte i bej nje ndere se sa nje te keqe, dhe keshtu vendosa te degjoj doktorreshen time, apo nuk eshte nje apapapa....

Pershendetje dhe shpresoj qe ju pse keni nickun e personit ne fjale te jene me e lezetcme ne mendje dhe me e paster ne zemer.

mirushi.
    Goodbye DEBUG, hello reboot...

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Citim Postuar më parë nga miri
    Keni shume te drejte. Ne forum dikur me pare ka qene nje person me te njejtin nick qe keni ju (nausika), dhe me te vertete ishte e bezdisur sepse sillte ca lojra koti ne forum. Kur shkova te pyes doktorreshen qe kam me tha thjeshte harroje ate person pra fshije nga mendja, dhe keshtu une bera dhe ndihem me i shendetshem tani nga ana mendore. Ne fakt une po mendoja qe te hakmerresha ne kete person duke i prere floket tullac fare kur ky person te ishte ne gjum por prap si prap duke u menduar ne mendjen time thash:
    "Pa floke ky person do jete pasha, pa floke do jete mbret, pa floke eshte dhe moda...." pra thjeshte i bej nje ndere se sa nje te keqe, dhe keshtu vendosa te degjoj doktorreshen time, apo nuk eshte nje apapapa....

Pershendetje dhe shpresoj qe ju pse keni nickun e personit ne fjale te jene me e lezetcme ne mendje dhe me e paster ne zemer.

mirushi.
    me behet zemra sa malet qe ke gjetur prehje mendore.
    Megjithate te duhen akoma disa session-e per tu hequr ndryshkun aftesive abstrakte te te menduarit

Pershendetje te perzemerta,

Nausika

P.S. tani qe je sheruar disi mund te ta them te verteten...ato problemat vertet koti, por ama disa nga ato ti nuk i zgjidhe dot
    When in Doubt, Act Stupid!

i/e pa regjistruar Maska e miri
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    My HeArT iS yOuRs...YoUr MinD iS mInE...!
    Postime
    300
    me behet zemra sa malet qe ke gjetur prehje mendore.
    Megjithate te duhen akoma disa session-e per tu hequr ndryshkun aftesive abstrakte te te menduarit

Pershendetje te perzemerta,

Nausika

P.S. tani qe je sheruar disi mund te ta them te verteten...ato problemat vertet koti, por ama disa nga ato ti nuk i zgjidhe dot
    before
    after
    Goodbye DEBUG, hello reboot...

Durrsak-Rob Zoti Maska e Sherri
    Anëtarësuar
    25-03-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    869
    Ihere kur isha ne autobuz lexova nje te shkruajtur ne nje mur :

"Duaj ate qe ke inat"

Ishte shkruar ne italisht.
    Divide Et Impera
    " Yo soy cubano, latinoamericano
    y pa’ todos mis hermanos yo les quiero cantar"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Te stakumit e mendjes komplet eshte shume shume larg te qenit "shume thjesht", nausika..!

ka shume menyra:
    Meria mund te largohet disi nese personi behet koshient per faktin se meria demton ate dhe jo ate qe ai urren.
    ...mund te largohet nese personi beson ne Zot dhe shpreson qe ka nje gjykues.
    ...mund te largohet nese personi largohet fizikisht nga ambjenti ku gjendet personi ne fjale.
    etj. etj.

te gjitha te lehta ne teori por shume te veshtira ne praktike...

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ne Se Mbajme Fjalen -bdi(dui)
    Nga Progres në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 07-03-2009, 12:11
  2. Jeta ne Shpirtin Shenjt
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-11-2006, 07:20
  3. Duhet vepruar që të mbajmë Kosovën në shina
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 24-02-2005, 08:05
  4. Drejt një jete shpirtërore të frutshme
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 18:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •