Toni Morrison, per stilin e saj te vecante dhe pershkrimeve fantastike![]()
Toni Morrison, per stilin e saj te vecante dhe pershkrimeve fantastike![]()
... per mua sejcili eshte autor i jetes se tij
(packa se bigorafia duhet shkruar pas vdekjes
ne menyre qe te jete gjithperfshirese)
Cdo moment qe jetoj eshte rrengjethes, eshte vetiak dhe i vecante.... Keshtu cdokush qe do u mundonte te shkruante jeten time ... akoma edhe Aristoteli analizues, akoma edhe Platoni idealist, akoma edhe Ezopi i zgjuar, akoma edhe Shopenhaueri i trishtuar, akoma edhe Nice i hulumtuar, akoma edhe nena edhe babai im... do ishin jashte kohe dhe jashte vendi.
Jeta ime nuk ndodhet tek data e lindjes time, nuk ndodhet tek dita qe hyra ne shkolle, tek dita qe dola nga universiteti, nuk ndodhet tek dita qe u bera i njohur... Jeta ime eshte burgosur ne cdo moment rengjethes, vetiak dhe te vecante qe vetem une do mundesha ta kuptoje ne ate moment rengjethes, vetiak dhe te vecante.... Pra akoma edhe nese me degjoni pas 5 vjetesh te flas per jeten time, ju lutem mbyllni veshet se do ja fus kot... Jeta eshte nje moment, jeta eshte cdo moment ne vecanti....
Jeten time mund ta shihni pjese pjese prapa shkrimeve te mija ketu ne Forum, cdo analize tjeter e jetes time do ishte e kote.
Jeta ime ishte nje moment rengjethes, vetiak dhe i vecante qe askush tjeter pervec meje nuk mundi ta kuptoje!
I madhi Ismail Kadare
Pasardhesi i im!Eshte me i vlefshem kujtimi qe te ben trashegimtari yt se budalliqet e perrallave me mbret!
...
Do kisha fiksim ta shkruante Oscar Wilde sepse do ishte shume fantastik besoj!
"Forgive your enemies, but never forget their names. \" - John F. Kennedy
Ayn Rand per filozofin e saj
Goethe qe nga parajsa apo ferri ku ndodhet per momentin
To look life in the face....
Isabel Allende ose nje nga motrat Eyre, por me duket se historia ime do t'iu pershtatej me teper ketyre te fundit!
Krijoni Kontakt