Stefan Cvajg, eshte biografisti me i vecante, qe kam lexuar
Stefan Cvajg, eshte biografisti me i vecante, qe kam lexuar
Joseph Conrad.
Kolosi i madh Rus i letersise boterore F.M.Dostojevski , konstruktor i projekteve te reja qe ēojne nga erresira ne drite, me mjeshteri do te shkruante per kalvarin e jetes time.
"Gjithe lumturia e parajses hyjnore nuk i a vlen nje lot femije"
LA VIE LA VRAI
Edhe une i te njejtit mendim jam. Prandaj zgjodha Cvajgun. Pata lexuar nje liber qe flet per Dickensin, Balzakun dhe Dostojevskin. Ka nje aftesi te jashtezakonshme per t'i zmadhu gjerat dhe kete e ben me nje stil shume te veēante.Postuar mė parė nga 21_Arber_21
Nese do shkrunte per mu, shume vete s'do i mbanin lotet besoj......"Paska qene burre i mire!", do thone me siguri...
![]()
green, mos u luhat fare, Cvajgun zgjidh...![]()
Gabriel Garcia Markes ( nje nder shkrimtaret e mi te preferuar) .
Ndoshta dhe Theodore Dreiser, po kam frik qe mos e kthente ne ndonje tragjedi, mqs ky ka qene zhanri i tij i preferuar ne te shkruar.
S'para kam lexuar shume libra biografike qe te kem parasysh kush do te ishte me i pershtatshmi per ta shkruar...
Po duke vlersuar ne pergjithsi aftesite e tyre shprehese, rrjedhshmerine ne te shprehur dhe bukurine "e thjeshte" ne rrefim do te preferoja nje nga amerikano latinet:
İzabel Allende, G.G Markez, Paolo Koelho...
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Shakespeare ...Jam romantike e semure valle ?ne fakt do te doja ta shkruante ose si komedi ose si tragjedi ,,jo rruge te mesme se me pelqejne ekstremet lol
Jeten time do te doja ta shkruaja vete,duke u bazuar ne filozofin humanist Imanuel Kant.Ne vecanti mendimi i tij se te gjithe njerezit mund te jene te moralshem.Gjithashtu sipas Kant-it,eshte vete motivi i veprimit me i rendesishem sesa vet veprimi dhe konsekvensat.Ne keto pak pasqyrohet nje pjese e madhe e jetes sime.
NESE BEN ATE QE BERE,DO FITOSH ATE QE FITOVE
---------------------------------------------------------------
greeno remarku do te bente shume furca....me duket se prandaj do qe t'ia lesh atij biografinePostuar mė parė nga green
![]()
Postuar mė parė nga nursezi
Pse kaq "bojaxhi" i mire te qenka dukur?!
Seriozisht, me duket shume NJEREZOR ne te gjitha shkrimet e tij. Vetem kjo ma prish mendjen per te.
Krijoni Kontakt