Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 43 prej 43
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Aldi

Citim Postuar mė parė nga alDI
    Subhan Allah ... o RRaPiSod ku e lexove ti qe un kam then se 80 % e muslimanve jan mushrik ore? jo cdo njeri qe ben kufer eshte kafir dhe jo cdo njeri qe ben shirk eshte mushrik..

Lexon ti cfar kam then un apo je qerru?
    E para kam then 80% e muslimanve ne shqiperi dhe jo ne gjith boten dhe e dyta kam then se i bejn shirk Allahut dhe jo se jan mushrik dhe shirku ndahet ne te madh qe te nxjerr nga islami dhe te vogel qe ste nxjerr prej tij.

Edhe te kam kerku te mos me therrasesh vehabi se der me sot sdi te kem lexu ndonje liber te abdul wahabit qe Allahu e meshiroft se eshte arabia saudite vendi me i paster nga shirku sot per sot ne boten islame.

pome thirre me wahabi do te therras BaBa rapsodi ose Dede baba rapsod se ti po pe se dikush ka nje mendim te cilin e ka pas dhe abdul wahab ti e therret wahabi..kshu qe i bi qe me qe ti pelqen disa gjera qe i gjen dhe te bektashit un do te therras Baba Rapsodi.
    Kan fillu te me pelqejn shkrimet e NewHost keto kohet e fundit per ty se qe sa ke fut kemben ti ne ket forum ka plas sherri.
    Une e kam lexuar me shume kujdes dhe po e konfirmoj, s'ke te drejte te japesh perqindje qofshin ata shqiptare apo jo shqiptare sepse per kufrin eshte e veshtire te percaktosh masen e sidomos me perqindje qe nese supozojme se me te vertete jane mushrike 79.99999......etj% jane mushrike por ti e quan 80% atehere te berit kufer edhe ate 0.9999999.....% qe jane muslimane bie mbi ty, prandaj mos shpejto te japesh shifra.
    S'eshte e thene te mos kesh lexu librat e Ibn Abdulvehabit dhe mos jesh vehabi (s'e kam per ty)mjafton edhe ato te ndjekesve te tij, eshte si puna e komunistit qe s'ka lexu kurre librat e Marksit por te Enverit. Gjithsesi nuk e di te te kem cilesu ty te tille nese e kam bere te kerkoj te falur e konsideroj lapsus.
    Per arabine e sauditeve mos ji kaq i sigurte, sepse jo vetem qe ka shirk e kufer por ato s'jane edhe individe por jane xhemaat (perpos Haramejnit), po te kujtoj vetem se ne Saudi ka xhematat Rafida Shiit jo e deklaruar ne shtet, por qe fuksjonojne ilegalisht.
    Sa per babate dhe dedete, mos i ngaterro Rifaite, kaderite, halvetite etj si keto tarikate qe mes tyre ka edhe pseudosufiste, me Bektashinjte. Te parat i takojne Sunniteve dhe e dyta Shiiteve, dhe mos ngaterro sufizmin (zuhd) me pseudosufizmin e bektashinjve.
    Une e deklaroj se ai Rifai apo kushdo qe e quan veten te tille apo sufist, nese shkel qofte edhe nje ceshtje e cila eshte e njohur fetarisht si e domosdoshme psh. e ben alkoolin hallall, ose kurverin hallall ose etj. si keto ose dicka hallall e ben haram si martesa eshte Kafir (citimi i Ixhmase nga citimi i Nevevijut).
    Jemi ne rregull i dashur Aldi?
    Kur une flas per sufizmin nuk i fus te tere ne kallep, por i ndaj dhe i gjykoj ne peshoren e sheriatit, kur flas per sufizmin kam parasysh shembullin e Gazaliut, Rifaiut te cilin e kane hedhur poshte vetem Ibn Tejmije dhe pasuesit e doktrines se tij.
    Gjithsesi, une nuk te gjeta ty ketu ne forum, por ti me gjete mua ne forum, shih kohen e regjistrimit. prandaj s'ke te drejte te pakten ti te me thuash se sapo futa kemben une ne kete forum paska plasur sherri. Me vjen keq qe e konsideron sherr, ndoshta kete mund te thote edhe Newhosti, une nuk po bej sherr, sherrin gjeje tek te tjeret qe shajne dhe ofendojne ata bejne sherr, une i permbahem etikes dhe dialogoj dhe me vjen shume keq qe ofendimet si "kerric" dalin nga goja e dikujt qe e mban veten per musliman, aq me teper me vjen keq se nuk u eshte bere moderim ketyre shprehjeve, kam rastin te bej edhe nje here thirrje moderatoreve t'i terheqin vemendjen Newhostit per ofendimet (jo per idete) qe jane drejtuar ne adresen time.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Shume njerez gabojne ne vertetesine e Tevessulit keshtu qe po sjell kuptimin e sakte te Tevessulit, por perpara se te filloj duhet qe te paraqesim ose te shpjegojme disa te verteta:

1- Tevesuli eshte nje nder rruget e duase dhe nje metode e te drejtuarit tek Allahu, keshtu qe i qelluari ne origjine, i vertete dhe i merituar eshte Allahu, ndersa mutevessili eshte ndermjetesues dhe metode per t'iu afruar Allahut.

2- Mutevessil eshte ai person me te cilin ndermjetesojme dhe qe kemi besimin se eshte i dashur tek Allahu, ne te kundert do te ishte nder personat me te urryer.

3- Nese ai qe ben Tevessul beson se personi me te cilin bejme tevessul tek Allahu eshte faktori i se mires dhe i se keqes ben shirk sepse krijuesi i se mires dhe i se keqes eshte vetem Allahu.

4- Tevessuli nuk eshte ceshtje e obliguar apo e domosdoshme dhe as vaxhib unanim por eshte vetem se Lutje drejtuar Allahut sic thote Allahu ne Kur'an: "nese te pyesin roberit e mi per Mua, Une jam i afert, u pergjigjem lutjeve te tyre nese me luten, te me pergjigjen ata dhe te me besojne, ndoshta do te drejtohen."

Eshte e konfirmuar se Nebiju a.s. i ka mesuar disa prej Sahabeve te tij dhe hadithi i te verberit te cilin e mesoi Muhammedi a.s. te beje tevessul me te dhe ai u sherua, hadithin e ka transmetuar el-Hakim Sahih, edhe Dhehebiju ka thene se eshte hadith Sahih (1/519) edhe Tirmidhiju ne kapitullin e lutjeve ne fund te Sunnenit ka thene: Hasen Sahih.
    Kjo nuk eshte vetem ne kohen kur personi te jete gjalle, veretetohet se Sahabet kane perdorur te njejtat fraza te tevessulit edhe pas vdekjes se Muhammedit sic eshte bere e njohur historia ne kohen e Osmanit i cili nuk e vinte re nje burre qe ishte ne nevoje nderkohe qe burri takon Osman ibn Hunejf i cili e mesoi si te bente tevessul me Muhammedin a.s. etj. Ka thene el-Mundhirij: trns Tabraniju hadith Sahih sic eshte permendur ne "et-Tergijb" 1/440, gjithashtu ne "Mexhma3 ez-Zewa'id" 2/279
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Ka transmetuar Bejhekiju ne "esh-Sha3b" 2/128, se Imam Ahmed tha: kam bere 5 haxhe, 2 i hipur dhe 3 duke ecur, ose 3 i hipur dhe 2 ecur, dhe humba rrugen ne nje drejtim duke ecur dhe fillova te them: "O robrit e Allahut me drejtoni drejt rruges, dhe vazhdova te them derisa u gjenda ne rruge". perfundoi
    A mund te thuhet se Imam Ahmedi ka vepruar ne menyre "shirk" sepse nuk i ka kerkuar Allahut?
    Eshte vertetuar gjithashtu ne "keshf el-Istar" 4/24, "Shu3b el-Ijman" 1/445, "Mexhma3 ez-Zewa'id" 10/132, se Ibn Abbasi ka transmetuar nga Nebiju a.s. se ka thene: "Me te vertete Allahu ka engjej "Hifdha Sijahejni" qe shkruajne c'bie prej gjetheve, nese dike e gjen nje fatkeqesi ne shkretetire le te therrase: "E3inouni 3ibad Allah" (Me ndihmoni rob te Allahut), ka transmetuar Ibn Haxher el-amalij "Merfu3", Hafidh Hejthemiju: Burrat e hadithit "Thukat", el-Bejhekij ne esh-Shu3b "mewkuf".

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. JETA E VARRIT ( Stacioni i pare i Ahiretit ! )
    Nga phyro nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 12:09
  2. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  3. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-08-2006, 05:58
  4. Vizita e kreut të opozitës Rama në Amerikë
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-01-2006, 18:24
  5. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •