Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 43
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Hasan feuzanin fute diku tjeter jo perbri Albanit jo per gje por me ndot shejhun.
    selam
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    hehe e merr vetem nje fjale dhe ben chit chat thuaj se shkrimi tjeter ju ka shkruar kafsheve

mos e ban chit chat por trego arsyet se per qfare eshte per ty ndytesir .
    Ke frike Allahun kudo qe te jesh.
    Andaj llogarite vehten vella para se te llogaritesh

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Hasan!
    Me fal i dashur por une nuk kan nge te lexoj carcafe qe sillni ti rapsod e tye tjere aq me pak kur nuk perfitoj asgje prej tyre.
    Por sesi me vrau syrin Salih Feuzani mes dijetaresh ndaj te shkrova.
    Mjafton per mua fakti qe prej gojes se tij nuk jane te qete dijetaret e sa muslimaneve.
    Feuzani harron se mishi i dijetareve eshte i halmuar(sipas profetit) nderkohe qe injoron edhe thenien profetike:Musliman eshte ai prejgojes dhe dores se te cilit jane te sigurte muslimanet e tjere
    Po ashtu harron hadithinKush me siguron mbajtjen e gjuhes i siguroj xhenetin
    Pra i dashur une nuk mund te marr per dijetar nje njeri te piste nga goja.
    Gjithe te mirat dhe mos harro qe une nuk i lexoj postet tip carcafi , aq me pak kur kane te bejne me mendiome xheloze, qofshin keto te tuat rapsod Acid Aldit e kushdo ti kete bere.
    Ndryshon pune nese sjell dicka te bukur qe vlen se mesim ku perfitoj por keto?
    Bdati ahahahaha sipas heshtes pik net ne jemi te gjithe qafire e jo bidatcinj edhe dicka te dish.
    Kur shkova ne Umra vitin e shkuar takova disa nga ATO ME NET dhe pasi me dhane doren vajten me marre abdes perseri pasi me pandehin qen ndoshta.
    Nese je edhe ti nje prej atyre qofsh me jete....
    Selam Alejkum nga bidatciu.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    sbhanallah more indrit

muslimani si Ebu Hurejra rasiallahu anhu ka marren keshilla edhe nga shejtani , ne forme te nje te varferi , po ku jam une te mos marre keshilla nga ju e nga rapsodi e shume tjere por me te vertet ajo se qfare te ka ndodhe ty atje eshte qesharake e madhe derisa per ta mos humbur sinqeritetin e Islamit .
    Shiqo mua nuk me intereson se kush shkruan se une i shiqoj te gjitha faqet qe ne fund thojn se jane Islamike , kupton se diqka prej tyre ke per te perfituar patjeter .

me vjen mir qe po pershendet me selamualejkum sikur ke harruar ne shkrimet e tua te me pershendeetesh me ate selam e aq me teper kur jemi ne forum Islam .
    Une nuk te quaj ty bitadqi ore e as qafir e as munafik edhe askend tjeter prej muslimaneve .
    Sipas asaj akide qe e ndjeki une mua nuk me lejohet te quaj diqke bidategjit(kjo kuptohet se une se pari duhet te di fene Islame siq thojne per iben Tejmijen se ai ka dite me shum nga methehebet e dijetareve te medhenje se ata vete ne kohen e tij, e pastaj per te thene se kush je e qaka je , por edhe prej kesaj nuk ka vlere deri diku)
    NUk me lejohet te quaj dike qafir edhe pse ai nje veper e ka bere qe eshtre prej veprave te kufrit ( sepse Shejh Albani dhe dijetaret tjeter te selefit thojn vepra e kufrit nuk mjafton per ta quajtur duke qafir dhe kjo nuk eshte pune e popullit te thejeshte per ta perdorur kete fjale , sepse vepra e kufrit mund te mbrohet me injornac , e kush i thote dikuj qafir siq thote hadithi i Pejgamberit a.s ateher njeri prej tyre eshte nese nuk eshte ai i cili e ka quajtur ateher ajo veper i kthehet ati qe eka fol )

Per munafikun eshte edhe me veshtir per ta dalluar ngase une nuk shkoj pas ti se qfare ben ai ne shtepi kunder fese Islame , une nuk mund te hy ne zemern e dikuj per tia ditur qellimin e vepres se tij , e keta do kene denim te befasueshm ne ditene Gjykimit .Pra edhe kjo nuk eshte pune e imja .

Se di sa me ke kuptu deri me ketu per te pare diqka rrethe akides time ne tri probleme qe muslimanet e thjeshte ia mbeshtesin vetes e qe nuk jane pune e tyre , pra as ato pune nuk jane te mijat per te gjykuar .

Pastaj une e di mire se pergojmimi eshte nje veper e cila i kalle veprat e mira shume shpejt dhe nuk me takon mua te theme fjale pergojuese une vetem kam paraqitur temen e dijetareve qe per mu jane dijetare e per dike tjeter mund te jene edhe munafika edhe te flliqur edhe edhe edhe ...
    por besoj se kjo nuk vlen per te diskutura me tutje .
    Prej shrimeve te gjysmes se forumit e kendej qdo teme qe eshte hapur eshte vetem nje lloje cinizmi dhe kundershtie ne mes dietareve thuaj se ato gjera i vyen forumistave ketu .
    sikur fjalet (e mospajtueshme me akiden ) e iben tejmijes , bazit , albanit , uthejminit , halilit , feuzanit e keshtu me radhe sa dush dietare .
    E jona eshte te bejmi ashtu siq ka thene Imam Shafiu , se qdo fjale munde te merret dhe mos merret perveq fjaleve te Pejgamberit a.s
    ashtu siq ak then Etheriu se te gjithe dijetaret dhe imamt e medhenje , kur kane gjyku ne nje pune kane thene merren ate fjale qe eshte ne pajtim me synetin e Pejgamberit a.s dhe lene ate qe eshte prej kundershtimeve te tij .
    E neve pra na mbetet te marrim ate qe eshte ne pajtim dhe ate qe eshte ne kundeshtim ta lemi pa bere bidatine e muazijes sepse nuk eshte nevoja qe ta bejmi .

selamualejkum nga vellau juaj ne Islam

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    iben tejmijes , bazit , albanit , uthejminit , halilit , feuzanit e keshtu me radhe sa dush dietare .
    kush jane dijetaret e tjere qe njef ti dhe qe i paske hasur ne faqet e shumta qe mbarojne me termin Islame??? e genjen veten mer hasan
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    pak do te mjaftonte te permendi edhe dy dijetare te medhenje si shejh Abdul Kader Arnauti dhe shuajb Aranutia .

Po pergjigjien pergjigjien te kerkoj edhe me tutje se me vlefte ka pergjigjia jote rrethe ati libri se atu flasim per bazene e selefit se fjalet e mija se cilet jane dijetaret e mij .

shum shendet nga hasani

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn
    Hasan!!
    Ne i kemi trajtuar temat ne lidhje me Ibn Abdul Vehabin dhe te tjeret dhe ne fund i kemi mbyllur apo fshire sepse nuk kane pasur vlere. Po te paralajmeroj qe mos te vazhdosh me kete lloj "politike" se shum shpejt do e gjesh veten te perjashtuar. Sa te jem une ketu nuk ka propagande Vehabiste.
    Acid te lumte bravo !! Edhe per shkrimin qe me fshive. Ta kam thene edhe here tjeter qe nuk kam pare ndonje musliman ta cilesoje veten si "Vehabi" . Skam cfare ti bej forumistave te tjere qe kane hyre ne gare ketu se kush di me shume (duke perfshire hasaniin , aldin , indritin ) dhe nuk i shofin keto shkrimet e tua. Me vjen keq kur shof muslimanet qe edhe kane shume dije ne kete fe (edhe me shume se une ) prape bien preh e Acidit dhe Rapsodit. Nuk ka te beje dija ketu por zemra.

Acid po ta perseris prape megjithese e fshive. Je si parazit qe po u ngjite nuk shkulesh me. Me te vertete dhe po ta perseris prape , me te vertete kam pasur pershtypje tjeter per ty , por tani i kuptova fjalet e Floririt kur tha : " Ti acid je si gomar i eger...."

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Selam aleikum.

Sa per temen un kerkova senedin e disa pikave qe ke sjell ketu rapsod por si duket se paske lexu.
    Per mu mjafton qe Rresuli nuk na ka keshillu dhe asnje hadith ska qe ai te ket then qe vizitoni varrin e eulijave per tewesul dhe as qe na ka len ndonje hadith qe vizitoni varrin tim kur te keni ndonje hall ose per tewesul.

Newhost per mua ky forum eshte scrap vlla, as vet se di pse shkruj ketu se vetem nervat acaron ketu, sic e shef postimet e mija qe ne 2002 qe jam regjistru jan shum te vogla se shum rrall kam postu. Por kur pash Rapsod tek thoshte per ibn Tejmijen --->shikoni pra se cfare shpifje ben ai duke iu referuar imameve te hadithit dhe shafive me hambelite, dihet se me mendimet e Ibn Tejmijes kane konsensus vetem filozofet e fundit (muteakhiri) por ai ua atribuon keto fjale imamve tane. eh ketu smu ndejt pa nderhyre.

Ky forum duhet tu sherbej jo muslimaneve per te mesu prej islamin sigurisht dhe muslimaneve per te shkemby 2 fjale te bukura me njeri tjetrin dhe per mos te percare zemrat, por me sa shof Rapsod sdon tja dij hic edhe pse e shef se te gjith jan kundra temave qe ai hap , pale na quan dhe me nofka si wahabi.....kurse ne edhe pse ai simpatizon rufait sufit nuk e qujm ate me ndonje nofk

Nuk e di se kujt i sherben ne shqiperi tu thush se imam Shafi shkoj te varri i ebu Hanifes dhe fali 2 rekat dhe pastaj i beri dua Allahut ku 80% e popullsis muslimane jan njerez qe bejn shirk Allahut.

Vura re qe gjat gjith kohes forumi kurr skish pas analiza dijetaresh se a ben filani apo sben fisteku e sidomos Ibn tejmije dhe Albani qe kush jemi ne qe te llapim per keta.

Prite tani kur te na hapet ndonje teme per jeten e Dede Rreshat bardhit edhe Baba sali tomorit edhe te na tregohet per origjinen e tyre qe e kan nga familja e RResulit [se te gjith kshu pretendojn keta].

selam aleikum dhe mjere kush e meson dijen per debat
    .

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Aldi!
    Une ne rradh te pare nuk llap, shih ndonje qe ja kan llaposur trurin vehabit.
    Forumi eshte hapur gjithashtu edhe per te ruajtur muslimanet nga stereotipe vehabiste, e jo vetem per te shkemby dy fjale te bukura mes njeri-tjetrit, pastaj me cilet persona te shkembesh dy fjale te bukura? Me ata qe nuk pranojne asnje fjale dijetaresh vetem me vetem se u jam referuar une? Apo me ata qe e quajn shirk tevessulin, apo me ata qe miliona esh'arit ne bote i quajne qafira?
    Dhe sa per nofka, "vehabij" nuk jane nofka por cilesi, une per vete do te isha i kenaqur sikur te isha Rifai apo Sufi, por ja qe jam gabimtar ne jeten time dhe s'behem dot zahid.
    Argumentet per tevessulin jane mburoje per muslimanet e thjeshte kundrejt shigjetave te helmuara vehabiste.
    Ti vet thua se 80% te muslimaneve bejne shirk, pra ne nje forme apo ne tjetren ti i quan ata mushrike sepse kush ben shirk eshte mushrik, keshtu qe nuk ka me nevoje te diskutohet me ty perderisa pa piken e pergjegjesise leshon nje BRROCKULL per muslimanet, dhe sipas sheriatit "ai qe e cileson muslimanin kafir bie mbi vet ate", kjo eshte ideologjia e Ibn Abdulvehabit qe sipas tij ai qe nuk i bindet doktrines se tij s'eshte musliman, per te musliman eshte vetem ai grup qe une e quaj vehabist qe sipas teje na qenkan 20%, mire po ke harruar se shumica e muslimaneve nuk mblidhen rreth kufrit (la jexhtemi3une ala el-kufri)
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Subhan Allah ... o RRaPiSod ku e lexove ti qe un kam then se 80 % e muslimanve jan mushrik ore? jo cdo njeri qe ben kufer eshte kafir dhe jo cdo njeri qe ben shirk eshte mushrik..

Lexon ti cfar kam then un apo je qerru?
    E para kam then 80% e muslimanve ne shqiperi dhe jo ne gjith boten dhe e dyta kam then se i bejn shirk Allahut dhe jo se jan mushrik dhe shirku ndahet ne te madh qe te nxjerr nga islami dhe te vogel qe ste nxjerr prej tij.

Edhe te kam kerku te mos me therrasesh vehabi se der me sot sdi te kem lexu ndonje liber te abdul wahabit qe Allahu e meshiroft se eshte arabia saudite vendi me i paster nga shirku sot per sot ne boten islame.

pome thirre me wahabi do te therras BaBa rapsodi ose Dede baba rapsod se ti po pe se dikush ka nje mendim te cilin e ka pas dhe abdul wahab ti e therret wahabi..kshu qe i bi qe me qe ti pelqen disa gjera qe i gjen dhe te bektashit un do te therras Baba Rapsodi.
    Kan fillu te me pelqejn shkrimet e NewHost keto kohet e fundit per ty se qe sa ke fut kemben ti ne ket forum ka plas sherri.
    .

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. JETA E VARRIT ( Stacioni i pare i Ahiretit ! )
    Nga phyro nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 12:09
  2. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  3. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-08-2006, 05:58
  4. Vizita e kreut të opozitës Rama në Amerikë
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-01-2006, 18:24
  5. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •