Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Irfan
    Me thuaj çka je duke shkruajtur...nuk kam postuar shkrime fetare.Nuk e di se kur e ke lexu ke qen pergjumesh...zhgonderr...
    Ky nuk eshte nje shkrim fetar,por,kjo tem eshte rreth armiqeve shqipetare.
    Armiqet te perbetuar per jete e shekuje te shqipetareve jan Sllavet dhe Greket.

U kam permendur fejen...mos ja fut kot....tash me tedyrove te them...
    Une jam Shqipetare-Musliman.Me gjak shqipetari,me shpirt muslimani.....
    LoL, edhe kur te bejne kompliment si Q. Rudi, e merr persembrapthi. Shkrimin e RTP e kuptove, dmth nuk e kuptove, e more tjeter per tjeter. Ti or djale, merr vesh shqip apo jo? Mire per te shkruar, qe ta kam thene, e ben copa shqipen, po as per te lexuar?
    Dhe c'jane keto terma? Shqiptaro-Myslyman? U bete me keq se zezaket ne US, qe te jesh politikisht korrekt me ta duhet t'u drejtohesh "African American!" Sa per venat, kapilaret, shpirtin ........ pa komente.

Persa i perket temes, pergjigja e dhene nga pala shqiptare eshte shume e sakte, nuk i shtohet as nje pike e presje. Sa here ndonje nga greket ketu ndihet per te "drejtat e minoritetit grek" apo mungesen e tyre, te njejten pergjigje jap. Megjithate, shume prej tyre nuk e kane idene e nje "fenomeni" te tille. Po e ka fajin ai bilbili, Nik Gage (me shoke) ngaqe greket ia hoqen vizen para shume vitesh per nje film negativ qe beri per Greqine, tani mundohet "to gain points" ne publikun grek duke sajuar perralla te tilla.

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar më parë nga Irfan
    Ky nuk eshte nje shkrim fetar,por,kjo tem eshte rreth armiqeve shqipetare.
    Armiqet te perbetuar per jete e shekuje te shqipetareve jan Sllavet dhe Greket.
    Irfan me duket normale qe fqinjet te jene armiqte me te medhenj. Edhe ne jemi armiqte me te medhenj te tyre. Me ke te ishim armiq me venezuelen apo Kongon,. me ata s`kemi cfare te ndajme

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Ketu jam munduar te perkthej nje tekst i cili eshte nje analize e VEZHGUESVE EVROPIANE PER LUFTEN KUNDER PERJASHTIMEVE SOCIALE.

Mbasi jepet nje paraqitje e Greqise (te dhena per poppullsine , GDP etj ) behet nje analize e tille:

"Proçesi i rregullimit makroekonomike si ne vende te tjera te komunitetit (Evropian) do kishte hecur ne rast se Greqia dhe shoqeria greke do te sherohej perkohesisht nga problemet sociale te krijuara nga ajo vete dhe qe nuk ekzistojne ne vende te tjera te komunitetit.Ne fakt problemet sociale jane te manifestuar dhe kane reflektimin e madh te tyre ne papunesi , ne ndalesat e gjata , mungesa e vendeve te punes per te rinjte , niveli i ulet i punesimit te gruas.

Nje element i dyte shqetesues lokalizohet tek emigrantet dhe refugjatet e ardhur nga vende te ndryshme sidomos nga Shqiperia , kjo pjese popullsie per shkak te politikave greke ka nje veshtiresi te madhe per tu integruar shoqerisht.
    Nje nga problemet e madha te kesaj pjese te popullsise eshte izolimi dhe perndjekja dhe mos lejimi qe te integrohen ne rrjetet lokale te informacionit me ane te te cileve ata mund te gjejne informacion per punesim, asistence financiare , banesa te perkohshme etj."

Ne shqipetaret kemi nje shprehje : " I shari te shan". Edhe lobi nazist grek ne USA nuk ben gje tjeter por do te mbuloje me keto protesta ate qe ne te vertete ndodh ne Greqi me shqipetaret.
    Me sa kam degjuar dhe lexuar lobi grek ne USA eshte shume i bashkuar dhe jashte mase nazist kundrejt shqipetareve , ata vemje harrojne qe jane emigrant per vete atje ku jane .

NJe informacion tjeter marre nga nje analize ne Enciklopedine Boterore :

"Greqia gjithashtu u perfshi ne konflikte me Shqiperine edhe mbas regjimit komunsit ne kete vend . Konfliktet kishin si qellim gjoja çeshtjen e minoritetit grek ne Shqiperi.Nderkohe qe Athina deklaronte qe kjo popullsi nuk kishte te drejta , qeveria shqipetare siguronte qe qarqet nacinaliste greke po provokonin krisa dhe kerkonin aneksimin e rajoneve jugore te Shqiperise, te njohura nga Greqia si Epiri i Veriut.
    Ne kete ambjent tensioni trupat greke hapen zjarr kunder refugjateve shqipetare , mijera punetore ilegal shqipetare u ndoqen nga Greqia dhe 5 lider te minoritetit grek ne Shqiperi , u akuzuan per trafik armesh dhe spiunazh dhe u burgosen.
    ne mars 1995 policia greke arestoi nene presion te ashper te Evropes arrestoi anetare te nje grupi terrorist te ideologjise ultra te djathte , Balli i Lirise se Epirit te Veriut, anetaret e te cilit u hakmorren per keto arrestime duke vrare shume ushtare shqipetare.Keto arrestime u pane si nje tentative per te ulur tensionet me Shqiperine
    Gjate konfliktit ku u perfshine rrenjet shqipetare ne Kososve , autoritetet greke mbajten nje qendrim asnjanes dhe bashkpunuan me vendet e Aleances kunder regjimit te Milosheviçit , por nderkohe si vend fqinje i Serbise me te cilen ka mbajtur gjithmone mardhenie shuem te mira dhe lidhje te forta , Greqia tentoi te ngadalesonte negociatat qe garantonin zgjidhjen paqesore ne rajon."

Keshtu qe nuk e dime kush duhet te protestoje dhe te mos mendojme se bota jane qorre dhe nuk shohin.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Kjo tem qenka bere sikur qumshti kur te perzihet me uje......do i them edhe une disa fjale....
    Njeriju per njeriun eshte ujke.
    Pasi lexova disa postime nga bashkbiseduesit, mesova se akoma disa ''SHqiptar'' nuk e kan mesuar,apo nuk din ta mesojn mire Historin e Popullit Shqiptare,ashtu si qe eshte shkruar nga vet shqiptaret.
    Armiqet e popullit shqiptare shume jan te ushqyer me ide se si te coptohen tokat shqiptare.Kete mos e harroni,ku do qe te shkoni apo jetoni.
    Postimi nga RTP,sipas informacionave qe i ka postuar,kinse 1/2 e pop.Se Shqiperis jan joshqiptare eshte jo e vertet.Eshte marrin e madhe te jipen info. te tilla....
    gjithe te mira,
    Malayasi

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Talking Irfani paska shoke!

Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI
    ....
    Ndersa ato qe ka shkruar RTP nuk jane fjalet e tij por te dikujt tjeter qe ai i ka marre si shembull.Pra lexo me kujdes e mos u ngut edhe nje here.
    Me mire shqip se kaq nuk di!
    Irfan
    Mue nuk me kuptove....hajt ,te arsyeton njeriu se thote ke lexue ne n`guti dhe ngaterrohen nganjher gjerat.
    Prap,mbas verejtjes sime,PRAP nuk me kuptove!Çudi!

Sikur mos te lexoja se cfar shkruen kjo nofka me siper"vetem drejtes"do mendoja se vetem ti ke probleme me syze!

Njerez
    mos u nxeni kot.Lexoni po patet nevoje edhe 5 here shkrimin qe e kam postue e mos vloni keshtu se i beni dem zemres.

Respekt
    rtp-ja

Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604
    E vetmja gje qe mund te thuash : INJORANCA GREKE NUK NJEH KUFI!!!!

Keto jane trillime shume qesharake. Nuk besoj se mund te kete ngelur ndonje fantazi tjeter pa perdorur nga greket. Perveç se mbajne rekord per injorance e holebizem, jane bere edhe mashtrues te zote keto kohet e fundit.

PS: Greqia çfare eshte? Shtet i rendomte, konglomerat qe i perket Lindjes se Mesme e jo evropes
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  3. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  4. Topi, Fahriu dhe gazetaret..
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:14
  5. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •