Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    Manulaki,

Jashte temes njehere po te dergoj urime per ato qe ke botuar tek "Vargu im"!

Se dyti desheroj te them se ato qe ben komuniteti grek ne Amerike nuk jane veper e njerezve "injorante" sic do te "desherohej" te ishin por jane ne te vertete nje dore e zgjatur e politikes greke.
    Greket kudo qe jane nuk bejne dot gje jashte politikes shteterore me frymezim fetar e bile me shume se kaq.
    Ata jane nje sahat i kurdisur sa here qe ne Ballkan shtrohen probleme per zgjidhje.Keshtu ndodhi me zhvillimet ne Bosnje,Kosove dhe Maqedoni.Ata jane te kurdisura nga ideja se nje "gjarper" po zvarritet ne Ballkan qe fillon nga Turqia,ne Maqedoni,ne Shqiperi,ne Kosove dhe mbaron ne Bosnje.
    Nga te gjitha studimet per Kosoven qe kam lexuar nga autore te huaj eshte vene ne dukje se kundershtari numer nje i pavareise se Kosoves eshte-GREQIA!
    Dhe keto levizje "injorantesh" ne SHBA e kane frymezimin pikerisht tek ky fakt-pra fillimi i bisedimeve per statusin perfundimtar te Kosoves.
    Kosova e pavarur per Greqine do te thote forcim i faktorit shqiptar dhe dobesim i faktoreve te tjere progreke ne Ballkan dhe per kete Greqia nuk ka se si te mos reagoje shpesh permes "injoranteve" e shpesh drejtpersedrejti ne BE.
    Ata qe mbahen si krijuesit te Kalit te Trojes nuk jane "injorante" por ndoshta nganjehere jemi ne injorante qe mbahemi si "trojane" e qe e "hengrem" ate kale te Odisese dhe sa e sa kuaj te tjere, te cilet sot e kesaj dite nuk po na lene te ndihemi te lire.

Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI
    Manulaki,

Jashte temes njehere po te dergoj urime per ato qe ke botuar tek "Vargu im"!

Se dyti desheroj te them se ato qe ben komuniteti grek ne Amerike nuk jane veper e njerezve "injorante" sic do te "desherohej" te ishin por jane ne te vertete nje dore e zgjatur e politikes greke.
    Greket kudo qe jane nuk bejne dot gje jashte politikes shteterore me frymezim fetar e bile me shume se kaq.
    Ata jane nje sahat i kurdisur sa here qe ne Ballkan shtrohen probleme per zgjidhje.Keshtu ndodhi me zhvillimet ne Bosnje,Kosove dhe Maqedoni.Ata jane te kurdisura nga ideja se nje "gjarper" po zvarritet ne Ballkan qe fillon nga Turqia,ne Maqedoni,ne Shqiperi,ne Kosove dhe mbaron ne Bosnje.
    Nga te gjitha studimet per Kosoven qe kam lexuar nga autore te huaj eshte vene ne dukje se kundershtari numer nje i pavareise se Kosoves eshte-GREQIA!
    Dhe keto levizje "injorantesh" ne SHBA e kane frymezimin pikerisht tek ky fakt-pra fillimi i bisedimeve per statusin perfundimtar te Kosoves.
    Kosova e pavarur per Greqine do te thote forcim i faktorit shqiptar dhe dobesim i faktoreve te tjere progreke ne Ballkan dhe per kete Greqia nuk ka se si te mos reagoje shpesh permes "injoranteve" e shpesh drejtpersedrejti ne BE.
    Ata qe mbahen si krijuesit te Kalit te Trojes nuk jane "injorante" por ndoshta nganjehere jemi ne injorante qe mbahemi si "trojane" e qe e "hengrem" ate kale te Odisese dhe sa e sa kuaj te tjere, te cilet sot e kesaj dite nuk po na lene te ndihemi te lire.
    Se pari, faleminderit per urimet e tua!

Se dyti, ajo qe dua une te them me "injorance" eshte se greket vertet jane nje "kale bosh", por qe jane te mbushur me "odisera". Dhe mjaftojne "10-odise" te djegin me nje "kale bosh" nje "Troje" te tere.
    Manulaki
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Mire e tha soni, gerr-verr

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga 21_Arber_21
    Mire e tha soni, gerr-verr
    pikerisht !

dhe me vjen inat qe lobet shqiptare jane me pak te organizuara ne perjithesi....edhe ne kemi nje dynja me emigrante te vjeter e te rinj shqiptare, dhe do ishte pozitive te kishte organizim me te madh....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga RTP
    Mos ua vini shume veshin 'shakave' greke dhe te tjereve qe merren me ne, por shikoni me shume shqiptaret qe po behen per dite e me shume greker dhe te tjere...

Ka 150 vjet qe Greqia ndjek te njejten strategji; helenizimin e plote te shqiptareve te Greqise dhe te shqiptareve te Shqiperise se Jugut. Per tja arritur ketij qellimi ajo ka nxitur, "cdo grek qe i thote vetes grek, duhet te greje zerin per ti treguare botes se sa shume vuajme ne nga shtypja barbare e shqiptareve!" Keshtu qe sot, kur mundesite jane te medha per komunikim, c'do grek qe ka nje kompjuter shkruan 'bemat' e shqiptareve ne kurriz te grekeve. Fatkeqesisht kjo propogande greke besohej deri dje nga qarqe te larta te politikes Amerikane por sot, ma besoni, asnje amerikan i ndershem nuk u beson me atyre. Lobi Grek ne Amerike nuk e ka me ate peshen e djeshme, perkundrazi, Lobi Shqiptar eshte shume me i fuqishem dhe bindes dhe kjo jo per zotesine tone por per gabimet e grekeve. Perballe kesaj sfide te re amerikane greket po ndjekin nje taktike tjeter, po irritojne shqiptaret ne ate shkalle sa keta te humbasin durimin dhe te fillojne ti bejne vertete ato 'bema' qe ata na akuzojne sot! Keshtu psh ne Amerike dhe vecanrisht ne New York, ata po provokojne shqiptaret me fjale, me fletushka te hedhura poshte dyereve ku banojne shqipetare, me website-t e tyre qe jane me mijra e ku provokojne nje perplasje me shqiptaret...Deri tani shqiptaret kane qene shume te duruare dhe te matur ne replika. Por ana tjeter me e keqe per ne eshte se shume shqiptare me gjak te paster shqiptari jane bere greker dhe keta jane rreziku jone dhe jo vete grekerit. Interesi personal, duke marre nje pension grek, duke marre nje perkrahje greke, duke marre nje pashaporte greke, duke fituare ca para me shume tek greket se vellezerit e tjere shqiptare...
    Keta shqiptare te shitur per vlera materiale, jane kthyere ne kancerin shqiptar dhe perbjen nje rrezik shume te madh. Po te bisedosh me shume prej tyre te thone se,"ata kurre nuk mund te behen greker, kete e bejne vetem sa per leverdine e castit, por kur te vije rasti, ata do t'ja thyejne koken grekut!"
    Une dua tu them atyre nje gje per tu vertetuare se ku i shpuri ky veprim shqipetart e Greqise se djeshme. Atje, 80% te popullsise greke ishin shqiptare para 150 vjetesh, ne ate kohe ata jetonin ne Greqi si shqiptare, sot ata jane helenizuare dhe jane bere nje me greket. Keshtu do tju ndodhe dhe juve vule humbur! Kur femijet tuaj te mesojne vetem greqisht, femijet e femijeve tuaj mos valle do te thone se 'jemi shqiptare!'
    Ata arvanitasit e sotem qe flasin tek tu ndonje fjale shqipe dhe qe drejtojne Greqine, jane me te rrezikshem si antishqiptare sesa vete greket!
    Po le ta leme Greqine menjane dhe le te shikojme Shqiperine vet, ku po lulezon panhelenizmi. Qe te mos zgjatem shume po jap nje ngjarje shume sinjifikative per kete problem dhe me kaq po e mbyll se keto lloj shkrime mua me acarrojne shume...

Na u be ne Tirane nje dite para nje viti (Shtatorin e kaluare) nje "Bisede e Lire me Minoritetet" qe televizioni e dha drejtepersedrejti. Kjo e kerkuare dhe dirigjuare nga shtetet tane fqinj.

A e dini se cfar ndodhi ate dite? Ate dite ndodhi shakaja me e madhe qe fqinjet tane luajne me ne per afro 100 vjet.

Perfaqesuesit 'e ndenje' te minoriteteve ne Shqiperi dhane shifrat e popullsise se tyre qe banojne ne vendin tone te cilat drejtuesi i emisionit i shkrojti ne nje tabele dhe une po jua servir sot juve:

Greke ne Shqiperi jane 500.000
    Vllehe 350.000
    Rome 300.000
    Maqedonas 250.000
    Arixhinj 150.000
    Serbe 50.000
    pakica te tjera... 50.000

Shuma totale e minoritareve ne Shqiperi eshte 1.650.000, pra sipas tyre, gjysma e popullsise se Shqiperise nuk eshte shqiptare!!! Dhe cudia me e madhe se ata nuk pranonin te leviznin nga keto te dhena!!!!!!!!!!! me prova ne duar!

Agim B.
    man **** no, vetem tre perqind e popullsise eshte minoritare
    greke s'ka pothuajse fare, ata kane ikur ne greqi mbrapsht

te vetmit greke qe ka pasur shqipria jane ca fshatra te dropullit dhe aq

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Nderimet e mia i nderuari Q.Rudi

Ndihem i kenaqun kur dikush e kupton se cfar kam shkruar!
    Keni respektin tim!

Irfan

Ke probleme ne te kuptuar ti.
    Me vie keq,po te keshilloj ta lexosh artikullin nja 6-7 here para se te shkruash!

tefala RTP-ja

(Shih ku shkruan"sipas tyre")
    Ju mos keni te meta ne te shkruarit dhe te kuptuarit...nese keni mundeni te shkoni te psikologu apo tek ndonje mjek i veqant per te mbatur ndenjat e tua,se ne çka peshon,ne Sllave e greke apo ne shqipetari....Çfar logjike e prishur,
    gjysa e banoreve te Shqiperis jan joShqiptare.....!!!!")
    te kisha lutur qe t'mos i kja thush ndokujt se qesh me juve....
    Nje gje te till e shkruan nje person qe nuk e ndihen vete si shqiptare,apo eshte simpatizues i Sllavev dhe Grekeve e thote kete.
    Nuk eshte e vertet,nuk eshte evertet,nuk eshte e vertet.
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    O RTP,shiqo, se ku eshte shqiperija,mos i ja fut kot,mos mirr shkrime prej armiqeve te shqipetareve....p.s.
    Para se te postosh,analizo disa here e pastaj postoje shkrimin....

General:

Short name: ALBANIA

Official name: Republic of Albania

Local short form: Shqipëria

Area: 28,748 sq. km
    Capital: Tirana

Independence: November 28, 1912
    National Holiday: Flag Day, November 28 (1912)

Constitution: 28 November 1998
    Population: 3,087,000 (November 2001)

Suffrage: 18 years old; universal and compulsory

Ethnicity: Albanian 95%, Greek 3%, Others 2%(Vlachs, Gypsies, Serbs, Montenegrins,
    Macedonians, Bulgarians).

Land boundaries:
    total: 720 km
    border countries: Greece 282 km, Macedonia 151 km, Serbia and Montenegro 287 km Tokat shqipetare jash shqiperis,
    Languages: Albanian, minority ethnic languages

Religions: Muslim 70%, Albanian Orthodox 20%, Roman Catholic 10%

Geography:

Geographic Coordinates:
    41 00 N, 20 00 E

Area:
    total: 28,748 sq km
    land: 27,398 sq km
    water: 1,350 sq km

Land Boundaries:
    total: 720 km
    border countries: Greece 282 km, The Former Yugoslav Republic of Macedonia 151 km,
    Serbia and Montenegro 287 km

Coastline:
    362 km

Climate:
    mild temperate; cool, cloudy, wet winters; hot, clear, dry summers; interior is cooler and
    wetter

Terrain:
    mostly mountains and hills; small plains along coast

Elevation Extremes:
    lowest point: Adriatic Sea 0 m
    highest point: Maja e Korabit (Golem Korab) 2,764 m

Natural Resources:
    petroleum, natural gas, coal, bauxite, chromite, copper, iron ore, nickel, salt, timber,
    hydropower

Seas:
    touches Ionian and Adriatic seas

Tash,nuk ke çka me rrejte,
    per me shume lexo ne kete adrese;
    Shqiperia,Shqipetare 95%
    Ndryshuar për herë të fundit nga Irfan : 27-05-2005 më 16:35

Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI
    Irfan,

Pershendetje me kete teme dhe shpresoj te mbesesh ne kete linje jo per hir te perkatesise tende fetare (sepse ketu ne forum te mbajne per fanatik) por per hir te shpirtit kombetar.
    Por ajo qe me ben pak pershtypje eshte mosreagimi i disave qe ne tema te tjera qe kane te bejne me Turqine e vendet arabe nuk kursejne asnje fjale e ketu qe behet fjale per nje lobing gjarperinjsh as qe ju ben pershtypje.
    Diku ata te kritikojne ty per qendrime pro asaj e kesaj e ketu nuk ua mban te thone qofte dhe nje fjale te vetme.
    Ata i kam quajtur " Klubi i Selanikut "!
    Shpresoj t'a kene pare temen e te shkruajne te pakten formalisht.

Per hir te ndjenjes kombetare nuk duhet te heshtesh e te mbash anen e "vellazerise" kuranore apo ungjillore.
    Per kete nuk duhet te perzihet feja me politiken te pakten per kombin shqiptar.
    Me thuaj çka je duke shkruajtur...nuk kam postuar shkrime fetare.Nuk e di se kur e ke lexu ke qen pergjumesh...zhgonderr...
    Ky nuk eshte nje shkrim fetar,por,kjo tem eshte rreth armiqeve shqipetare.
    Armiqet te perbetuar per jete e shekuje te shqipetareve jan Sllavet dhe Greket.

U kam permendur fejen...mos ja fut kot....tash me tedyrove te them...
    Une jam Shqipetare-Musliman.Me gjak shqipetari,me shpirt muslimani.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Irfan : 27-05-2005 më 16:34

I shkreti Mahmut Jihadi Maska e LONDON-TIRONC
    Anëtarësuar
    08-12-2002
    Postime
    279
    Citim Postuar më parë nga Irfan
    Me thuaj çka je duke shkruajtur...nuk kam postuar shkrime fetare.Nuk e di se kur e ke lexu ke qen pergjumesh...zhgonderr...
    Ky nuk eshte nje shkrim fetar,por,kjo tem eshte rreth armiqeve shqipetare.
    Armiqet te perbetuar per jete e shekuje te shqipetareve jan Sllavet dhe Greket.

U kam permendur fejen...mos ja fut kot....tash me tedyrove te them...
    Une jam Shqipetare-Musliman.Me gjak shqipetari,me shpirt muslimani.....

LoL Irfan.

Fatkeqsi per shqiptarine qe jo te gjithe shqiptaret kudo ne bote nuk ta kuptojne shqiptarizem-muhamedanizmin e Down Syndromuar tendin. Kushedi se ku do ishim sot si komb?! Sidoqofte, ke perkrahjen time personale ne Vizionin tend per nje Integrim sa me te shpejte ne Shoqerine Shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga LONDON-TIRONC : 27-05-2005 më 16:59
    Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
    Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.

Smile

Irfan,

Pershendetje me kete teme dhe shpresoj te mbesesh ne kete linje jo per hir te perkatesise tende fetare (sepse ketu ne forum te mbajne per fanatik) por per hir te shpirtit kombetar.
    (Keto fjale i shkrova une pak me pare jo ti)

Lexoj dhe njehere mire keto tri rreshta se cfare kam dashur te them dhe mos u ngut.

Ne temen "Per nje Islam evropian" ke patur nje qendrim te tille qe le shijen e nje njeriu fanatik.
    Ndersa tash sjell nje teme te vlefshme e per kete te kam pergezuar dhe shpresoj qe te mbash kete linje kombetare.
    Ndersa ato qe ka shkruar RTP nuk jane fjalet e tij por te dikujt tjeter qe ai i ka marre si shembull.Pra lexo me kujdes e mos u ngut edhe nje here.
    Me mire shqip se kaq nuk di!

Pershendetje vellazerore dhe me fal nese ndjehesh diku i prekur!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  3. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  4. Topi, Fahriu dhe gazetaret..
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-02-2009, 16:14
  5. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •