Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    keto qe shpjegove me siper jane thjeshte supozimet e shkencetareve te cilet mundohen te ndertojne historine e menyres se evolucionit te jetes ne toke, pasi asnjeri ne bote nuk mund te provoje me saktesi se cfare mund te kete ndodhur para miliarde vitesh....

ai qe ke shpjeguar me lart eshte thjeshte 1 version e evolucionit...pasi eksistojne qindra versione e hipoteza te tjera te dhena nga shkencetaret.....keshtuqe jemi prap tek fillimi nuk kemi konkluzion...
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

i/e regjistruar Maska e saimiri-uk
    Anëtarësuar
    13-01-2003
    Vendndodhja
    All over Albania
    Postime
    252
    keshtuqe jemi prap tek fillimi nuk kemi konkluzion
    Ki evolucion ka marre miliona mbase biliona vjet transformim dhe ju prisni ta kuptoni per nje kohe kaq te shkurter?
    Sapo e postova pergjigjen time me lart dhe ju as qe nuk e pate ate programin e BBCse ne linkun me siper dhe dilni ne konkluzion kuturu.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    O njeri!---BËHU NJERI!
    Ti je djall!-- TI PERËNDI!

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Citim Postuar më parë nga Militik
    Gjerat jane te verteta se ne mendojme se jane te tilla.Nuk mund te provohen dot gjerat ashtu.Prova vete eshte per te bindur ndjsite /llogjiken tone qe te besoje ne dicka.Kur ti beson ajo gje per ty behet e vertete.Per ty mund te jete e vertete ,per mua jo.
    Njeriu si qenie beson tek ajo qe ndjen dhe llogjikon ose tek ajo qe do te besoje.
    Një ditë më rastisi të shkoja në një ekspozitë pikture.Në një sallon të pikturës ABSTRAKSIONISTE ishin mbledhur shum njerëz, të cilët rrinin të habitur para tablove të ekspozuara.Piktori krenohej se pikërishtë Abstraksionizmin ai e quante TË ARDHMEN E PIKTURËS.Ndëjta dhe unë disa minuta dhe i pashë me kujdes të 22 tabllot! Të them të drejtën, nuk kuptova asnjë gjë.Pyes të tjerët përrreth dhe e dini si mu përgjigjën? Pikërisht atë po mundohemi të gjejmë! Çfar do të thotë piktori me këto?

Citim Postuar më parë nga xhuliana
    teoria e absurdes esht me e perdorura per te hedhur posht teori te tjera te paverteta....duhet te kishe gjetur dicka me origjinale.....
    Pra analogjia jote thotë se analiza logjike që nxjerr në pah absurditetin e fesë (teoria e absurdes?!) u përdor këtu për të hedhur poshtë fenë (teorinë e pavërtetë!). Dakord, por kjo ndodh sa herë që analizohet një absurditet. Përdoret arsyeja dhe gjithnjë del në fund se absurditeti është absurditet. Nëse do përdorej "besimi fetar" për të analizuar gjërat, vaj hallit, absurditetet dalin joabsurditete dhe anasjelltas.

"Unë jam trekëndësh me katër kënde. Metërmend, jam ai që jam, një trekëndësh me katër kënde."

Do përdorësh arsye për ta analizuar këtë pohim, apo do përdorësh besimin për ta analizuar? Do e arsyetosh, apo do e besosh?

Besimtaret nuk kane nevoje per teorema dhe formula, pasi e konsiderojne Zotin si 1 qenie hyjnore e larte dhe jo materiale....
    Kjo ka të bëjë me atë se çfarë është "zoti"? Ka një temë të posaçme këtu rrotull, por kërkimet s'po nxjerrin gjë në dritë...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-05-2007
    Postime
    26
    Shume teme Interesante.
    Me pelqen si debatojn disa persona ketu, dhe sidomos KVS.

Jam Ateist, por kam nje pytje interesante.
    Besoj se mund te dalim me nje pergjigje sebashku.

Fjala "Perfekt" me intereson shume, dhe kam menduar shume rreth kesaj fjale, dhe kur e shikon mire, Njerzimi kur ska par apo siq te them kur ska ndi diqka Perfekte, normalisht perdoret kjo term ne menyra te ndryshme por nje gje Perfekte apo nje ze Perfekt apo diqka Perfekte kerkush nuk ka par.

Pytja ime eshte Ka rrjedhi terma "Perfekt" ?

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    KVS punes se huaj te menqurit i thone veq puna e mbare.
    =============
    JU NJE HAP - PUNA DY....

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-10-2011, 14:03
  2. E.Çabej: Ilirishtja dhe Shqipja
    Nga BARAT në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 19:00
  3. Anëtarët e LDK bëjnë me faj kryesinë e partisë për humbjen në zgjedhje
    Nga Nice_Boy në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 26-12-2008, 07:55
  4. Immanuel Kant
    Nga fisnik në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-09-2005, 04:21
  5. Koncept për një transplantor kulturash që iku pa më marrë leje
    Nga dikeafajtore në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 15-05-2003, 16:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •