Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anëtarësuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323
    Pak a shume si antibiotiket! Victim to their own success!
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesë pastë nëna e shtrenjtë..
    Sa shumë vëllezër paska patur!

Kam përshtypjen që shkrimin e Ryder-it, robi (robi = shumica e tem-istëve) nuk e lexon fare. (Për të kutpu se ça thuhet te 21, 23, 30 as që bohet llaf).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga Odeon_relax
    Jeta merret vetem per arsye thelbesore si Nacionalizem, Nder, Detyre.

Dito.
    Shum e bukur kjo arsye thelbesore , qe do te thot kush esht thelbesore per ju me vjen per te qeshur dhe jo per te marr jeten e dikujt, me perjashtim te detyres kur je i ddetyruar si policet ushtaret apo dikush tjeter ne detyre.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Legjion
    Kam përshtypjen që shkrimin e Ryder-it, robi (robi = shumica e tem-istëve) nuk e lexon fare. (Për të kutpu se ça thuhet te 21, 23, 30 as që bohet llaf).
    Ryder ka sjellur mendime me mend nese i kupton. Mbase ka perdorur shume detaje per te shprehur mendimet e tij per ti kuptuar qarte.
    Ryder shpresoj qe s'do te ngel hatri nese i bej nje perseritje te shpejte mendimeve te tua per disa qe si kane kuptuar...meqense me pelqyen

Njeriu ka 2 instinkte, ate per veteveten (te bej c'fare i thote mendja e tij) dhe ate kolektive (te zbatoje rregullat e shoqerise, apo moralet me te cilat eshte rritur)....dhe ky instikti i dyte eshte ai i cili sjell dyshime kur vjen casti per te marrur jeten e dikujt.

Besoj qe ky paragrafi me poshte s'ka nevoje per shpjegim...
    "Vetem nje klase e larte njerezish mund te manipuloje instinktet njerezore (per interesin individual) dhe te mbaje klasat e varfera nen thunder.
    Kshu shpjegohen edhe Supermenet gjate historise (si Hitleri, Stalini, Enveri ose Aleksandri i madh)...te cilet kane ditur te manipulojne instinktet e veta sipas qefit e te kalojne pengesat qe i ka vene natyra per ti detyruar te jetojne ne barazi."

Dicka tjeter....besoj qe shumicen e rasteve ata njerez qe 'manipulojne instinktet njerezore' jane ata te shkalles se larte ne shoqeri, pra ata qe kane lindur apo kane pare $ majtas e djathtas.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga Legjion

Ryder pak a shume ka dashur te kendoje kete kengen (besoj se ai e di mire se kush jane):

You know the feeling
    When adrenaline takes control
    Can't beat the rush
    That leaves a suicidal hold

Instinct spares no one
    Destroying the human heart
    The taste of blood
    Can rip your soul apart

Devils that drive us
    Do not discriminate
    A state of mind
    That becomes the ultimate end

Action reaction
    Blood line is not immune
    To the depth of human nature
    Inside of me and you

A sociopath with empty eyes
    And no soul
    Paranoid psychotic heart of stone
    My blood runs cold

Evils of passion
    Can drive reason to extremes
    Love hate and murder
    Temporary insanity

On the edge of a
    Demented personality
    Emotional
    Pain is a deadly reality

And no soul
    My blood runs cold

A choice is made of free will
    Just like the choice to kill
    Decisions to lose control
    My self-destructive rationale

A choice is made, made of free will
    Just like the choice, the choice to kill
    In the speed of a moment
    Life stands still now you're standing in my killing field

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516

Lufta e dyte boterore pati miliona te vrare e keto nuk humben jeten nga plumbat qorr.Pra dikush ka gjuajtur me vendosmeri drejt per drejt mundesisht ne raste te
    duhura edhe me snajper.C'faj kishte rusi,polaku apo francezi qe te paguante per
    deshtimet e gjermanise ne luften e pare boterore.Pra rusi gjuante se po e
    pushtonin, po i digjnin shtepiat,po i perdhunonin grate,po masakronin cdo gje te gjalle.Po ashtu dhe te tjeret.Gjermani gjuante se armiqte e kishin fyer ne krenari duke i marre renin,gdanskun etj.Nuk them qe ishin te tere ne nje mendje por e perbashketa ishte qe te mbrojme koken,dhe vetedija se perse po luftojme.

Eshte nje liber i Erih maria Remarkut qe flet pikerisht per ndryshimin shpirteror qe
    u ndodhi shumices ushtareve gjerman pas luftes pare.Libri titullohet "Asgje te re
    nga fronti perendimit".I ilustruar me histori rrenqethese dhe tregime qe shkruhen
    nga pena e nje njeriu qe luftoi me te tjeret ,percjell mesazhin s'e ne lufte shumica
    e ushtareve kthehen ne kafshe.Nuk u ben pershtypje aspak nese vrasin nje apo
    njemije.Vecanerisht mbetet origjinal portreti i karakterit te luftetarit qe simbas
    Remarkut mbetet i ftohte,i ngurte,me koken mbrapa ne vegimet plot gjak e kocka
    i pa-afte te krijoje famile,shoqeri etj.Per kete hitler krimineli ia dogji librat.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga Aragorn
    Now the wheels of heaven stop
    U feel the devil’s riding crop
    Get ready 4 the future
    It is murder

haha tashi e vuna re qe esht Leonard Cohen. Keng legjende. Film legjende.

And no soul
    My blood runs cold
    Sociopath - esht fjal interesante...(pavarsisht se ka dal nga Kerry King ne ket rast lol)...se tregon qe njeriu ne fjale esht shtyp aq keq nga shoqeria saqe instinkin kolektiv e ka braktis me deshire. Kshuqe po ti jepej mundesia me shtyp nji buton edhe me hedh gjith boten ne ere s'do hezitonte shum.
    S'mund t'a krijosh Godzillen e masnej ti thush "ca ke qe prish Tokyon?"
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 24-05-2005 më 11:56

rezi_sweetie
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Phoenix, Arizona
    Postime
    12
    Citim Postuar më parë nga Ryder
    Ndersa ti megjith modestine e trurit tend je tu u ballafaqu me dilema hyjnore per Zotin dhe jeten, Konti i Montekristos ta ka rras plumb ballit e t'ka hedh permbys. Nqs do me gjujt, gjuj, mos fol.
    c'ja fute kot tani!!! pse aq kollaj qenka? atehere te dalim te gjuajme kedo qe na sulmon dhe i lame hesapet? po ndergjegja ku shkoi? apo do te matemi me impulsin e momentit. askush nuk na e ka jeten ne dore. une nuk jam dakort qe jeta ime te varet nga nje kriminel ordiner vetem se ai nuk ka llogjike dhe ka guximin dhe gjakftohtesine per te vrare. po ti ?

rezi_sweetie
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Phoenix, Arizona
    Postime
    12
    Citim Postuar më parë nga Poeti
    rezi 1,
    Sikur edhe e ceka në titull, pajtohem plotësisht me mendimin tënd se askush përveç perëndisë nuk ka të drejtë të marrë jetërat. Këtu mendoj, as në luftë e as në paqe, sepse ne nuk jemi pronar të jetërave të tjerëve dhe atë jetë që dikush tjetër e ka falur, nuk na takon neva ta marrim…
    Si të arsyetojmë ndërprerjen e rrjedhës së një jete të krijuar dhe të ndërtuar me shumë mund të dalë dikush nga askund dhe ta ndërprejë atë jetë!!, kjo për mua nuk ka kuptim.
    ne bejme zgjedhjet tona ne jete dhe mundohemi te jemi te drejte. ata qe nuk e kuptojne le te ecin me piksynimet e tyre( ne se kane). nuk mund te ecesh perpara duke eliminuar ato qe mundohen te ecin perkrah teje. vetem se te duket vetja me i forte nuk do te thote se ke te drejte te sulmosh me te dobtit. fisnikeria duket tek toleranca dhe 'dhenia e jets'.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga rezi 1
    c'ja fute kot tani!!! pse aq kollaj qenka? atehere te dalim te gjuajme kedo qe na sulmon dhe i lame hesapet? po ndergjegja ku shkoi? apo do te matemi me impulsin e momentit. askush nuk na e ka jeten ne dore. une nuk jam dakort qe jeta ime te varet nga nje kriminel ordiner vetem se ai nuk ka llogjike dhe ka guximin dhe gjakftohtesine per te vrare. po ti ?

Ckena iher mir, me shnet, me pune, me jete, gjith mir, ti vete mir? Shyqyr, shyqyr

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Te japesh do te thote te marresh
    Nga Pelasgian në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 16-03-2024, 06:11
  2. Si Të Marrësh Një Vendim Të Qëlluar ?
    Nga Gimi3 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 16:20
  3. Dënimi me vdekje
    Nga mergimi98 në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 11-03-2006, 23:35
  4. Tregim nga Faik Qyqja
    Nga nitROSHI në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 17:26
  5. Te marresh.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-01-2006, 14:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •