Pak a shume si antibiotiket! Victim to their own success!
Pak a shume si antibiotiket! Victim to their own success!
Nga halli,
derrit i thuhet dajo.
Ndjesë pastë nëna e shtrenjtë..
Sa shumë vëllezër paska patur!
Kam përshtypjen që shkrimin e Ryder-it, robi (robi = shumica e tem-istëve) nuk e lexon fare. (Për të kutpu se ça thuhet te 21, 23, 30 as që bohet llaf).
Shum e bukur kjo arsye thelbesore , qe do te thot kush esht thelbesore per ju me vjen per te qeshur dhe jo per te marr jeten e dikujt, me perjashtim te detyres kur je i ddetyruar si policet ushtaret apo dikush tjeter ne detyre.Postuar më parë nga Odeon_relax
Ryder ka sjellur mendime me mend nese i kupton. Mbase ka perdorur shume detaje per te shprehur mendimet e tij per ti kuptuar qarte.Postuar më parë nga Legjion
Ryder shpresoj qe s'do te ngel hatri nese i bej nje perseritje te shpejte mendimeve te tua per disa qe si kane kuptuar...meqense me pelqyen![]()
Njeriu ka 2 instinkte, ate per veteveten (te bej c'fare i thote mendja e tij) dhe ate kolektive (te zbatoje rregullat e shoqerise, apo moralet me te cilat eshte rritur)....dhe ky instikti i dyte eshte ai i cili sjell dyshime kur vjen casti per te marrur jeten e dikujt.
Besoj qe ky paragrafi me poshte s'ka nevoje per shpjegim...
"Vetem nje klase e larte njerezish mund te manipuloje instinktet njerezore (per interesin individual) dhe te mbaje klasat e varfera nen thunder.
Kshu shpjegohen edhe Supermenet gjate historise (si Hitleri, Stalini, Enveri ose Aleksandri i madh)...te cilet kane ditur te manipulojne instinktet e veta sipas qefit e te kalojne pengesat qe i ka vene natyra per ti detyruar te jetojne ne barazi."
Dicka tjeter....besoj qe shumicen e rasteve ata njerez qe 'manipulojne instinktet njerezore' jane ata te shkalles se larte ne shoqeri, pra ata qe kane lindur apo kane pare $ majtas e djathtas.
Postuar më parë nga Legjion
Ryder pak a shume ka dashur te kendoje kete kengen (besoj se ai e di mire se kush jane):
You know the feeling
When adrenaline takes control
Can't beat the rush
That leaves a suicidal hold
Instinct spares no one
Destroying the human heart
The taste of blood
Can rip your soul apart
Devils that drive us
Do not discriminate
A state of mind
That becomes the ultimate end
Action reaction
Blood line is not immune
To the depth of human nature
Inside of me and you
A sociopath with empty eyes
And no soul
Paranoid psychotic heart of stone
My blood runs cold
Evils of passion
Can drive reason to extremes
Love hate and murder
Temporary insanity
On the edge of a
Demented personality
Emotional
Pain is a deadly reality
A sociopath with empty eyes
And no soul
My blood runs cold
A choice is made of free will
Just like the choice to kill
Decisions to lose control
My self-destructive rationale
A choice is made, made of free will
Just like the choice, the choice to kill
In the speed of a moment
Life stands still now you're standing in my killing field
duhura edhe me snajper.C'faj kishte rusi,polaku apo francezi qe te paguante per
deshtimet e gjermanise ne luften e pare boterore.Pra rusi gjuante se po e
pushtonin, po i digjnin shtepiat,po i perdhunonin grate,po masakronin cdo gje te gjalle.Po ashtu dhe te tjeret.Gjermani gjuante se armiqte e kishin fyer ne krenari duke i marre renin,gdanskun etj.Nuk them qe ishin te tere ne nje mendje por e perbashketa ishte qe te mbrojme koken,dhe vetedija se perse po luftojme.
Eshte nje liber i Erih maria Remarkut qe flet pikerisht per ndryshimin shpirteror qe
u ndodhi shumices ushtareve gjerman pas luftes pare.Libri titullohet "Asgje te re
nga fronti perendimit".I ilustruar me histori rrenqethese dhe tregime qe shkruhen
nga pena e nje njeriu qe luftoi me te tjeret ,percjell mesazhin s'e ne lufte shumica
e ushtareve kthehen ne kafshe.Nuk u ben pershtypje aspak nese vrasin nje apo
njemije.Vecanerisht mbetet origjinal portreti i karakterit te luftetarit qe simbas
Remarkut mbetet i ftohte,i ngurte,me koken mbrapa ne vegimet plot gjak e kocka
i pa-afte te krijoje famile,shoqeri etj.Per kete hitler krimineli ia dogji librat.
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
Postuar më parë nga Aragorn
haha tashi e vuna re qe esht Leonard Cohen. Keng legjende. Film legjende.
Sociopath - esht fjal interesante...(pavarsisht se ka dal nga Kerry King ne ket rast lol)...se tregon qe njeriu ne fjale esht shtyp aq keq nga shoqeria saqe instinkin kolektiv e ka braktis me deshire. Kshuqe po ti jepej mundesia me shtyp nji buton edhe me hedh gjith boten ne ere s'do hezitonte shum.A sociopath with empty eyes
And no soul
My blood runs cold
S'mund t'a krijosh Godzillen e masnej ti thush "ca ke qe prish Tokyon?"
Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 24-05-2005 më 11:56
c'ja fute kot tani!!! pse aq kollaj qenka? atehere te dalim te gjuajme kedo qe na sulmon dhe i lame hesapet? po ndergjegja ku shkoi? apo do te matemi me impulsin e momentit. askush nuk na e ka jeten ne dore. une nuk jam dakort qe jeta ime te varet nga nje kriminel ordiner vetem se ai nuk ka llogjike dhe ka guximin dhe gjakftohtesine per te vrare. po ti ?Postuar më parë nga Ryder
![]()
ne bejme zgjedhjet tona ne jete dhe mundohemi te jemi te drejte. ata qe nuk e kuptojne le te ecin me piksynimet e tyre( ne se kane). nuk mund te ecesh perpara duke eliminuar ato qe mundohen te ecin perkrah teje. vetem se te duket vetja me i forte nuk do te thote se ke te drejte te sulmosh me te dobtit. fisnikeria duket tek toleranca dhe 'dhenia e jets'.Postuar më parë nga Poeti
Postuar më parë nga rezi 1
Ckena iher mir, me shnet, me pune, me jete, gjith mir, ti vete mir? Shyqyr, shyqyr
Krijoni Kontakt