Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 45
    Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anëtarësuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323

Të marrësh jetë

Sipas nje studimi te perparuar, mendohet se gjate betejave te luftes se dyte boterore, vetem 2% e ushtareve shtinin me qellim per te te vrare/asgjesuar armikun! Me pak se 15% e ushtareve shtinin ne drejtim te armikut!

Kjo per arsye se u mungonte guximi, vendos-shmeria te marrin jete, a c'fare do mund ta quash!?

Kjo teme nuk eshte per te pare se kush do te vriste e kush jo - me shume se per te reflektuar, ne aktin e marrjes se jetes! Per vete m'u duk interesante kjo gje. Gjithnje kam qene (edhe jam) i mendimit se nen kushtet e duhura, gjithkush merr jete! Por a ka me 'kushte te duhura' se ato te luftes? Aty ku vete jeta e njeriut varet ne marrjen e jetes se te tjereve?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Aragorn I : 19-05-2005 më 17:19
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesë pastë nëna e shtrenjtë..
    Sa shumë vëllezër paska patur!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Jeta merret vetem per arsye thelbesore si Nacionalizem, Nder, Detyre.

Dito.

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Te marrë jete perveç Zotit nuk ka te drejte askush. Zoti na ka dhuruar dhe Zoti ka te drejte te na merre kete jete...

Sa per ato te luftes s'dije cka te them por gjithmone duhet te kemi parasysh se ka manipulime me shifrat qe publikohen sepse te beshe nje statistike ne kohe te lufte eshte dicka jashta logjikes se shendoshe, por nejse cdo studim ka edhe vleren e vete dhe duhet respektuar si i tille....
    My silence doesn't mean I am gone!

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga Odeon_relax
    Jeta merret vetem per arsye thelbesore si Nacionalizem, Nder, Detyre.
    Dito, gabim je mik i dashur, absolutisht eshte e ndaluar te marresh jeten dikujt tjeter sepse ate jete qe ai jeton ja ka dhene dikush dhe ti t'i maresh dikujt dicka qe s'ja ke dhuruar ti eshte dicka absurde.

Ka edhe menyra tjera per nacionalizem, nder dhe detyre....

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga Davius
    Dito, gabim je mik i dashur, absolutisht eshte e ndaluar te marresh jeten dikujt tjeter sepse ate jete qe ai jeton ja ka dhene dikush dhe ti t'i maresh dikujt dicka qe s'ja ke dhuruar ti eshte dicka absurde.

Ka edhe menyra tjera per nacionalizem, nder dhe detyre....
    Pa dashur te krijoj debat me ju miku im une riperseris, Denoj me vdekje gjithkend qe e ka bere hak dhe marr jete mbi ato cka thashe me lart jo si radikal por si nje rrjedhoje e sistemit moral.
    Parimi juaj miku im eshte vetem nese e shikon boten bardh e zi pa piken e konvergjencave te ngjyrimit, por qe de-facto bie poshte automatikisht.

Davius miku im do tju ofroj nje rast jepjani ju denimin ne rolin e gjykatesit momental: Nese dikush qe per mireqenien e tij personale shkaterron disa jete jo deri ne vdekje por ne percndunimin e tyre, atehere ju si do ta denonit kete njeri?

(Jam kurioz ne pergjigjen tuaj)

Dito.

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga Odeon_relax
    Davius miku im do tju ofroj nje rast jepjani ju denimin ne rolin e gjykatesit momental: Nese dikush qe per mireqenien e tij personale shkaterron disa jete jo deri ne vdekje por ne percndunimin e tyre, atehere ju si do ta denonit kete njeri?
    Ai njeri nese ka marrur jete njerez qofte marje jete fizike qofte shpirterore meriton denim me vdekje. Po si denim me vdekje? Le t'i caktohet nje denim shembull me burg te perjetshem ajo do te ishte me efektive se sa nje 1 plumb shembull ne koke ose nje karige elektrike dmth ai nuk meriton te vuan vetem disa seconda si ne keto raste, por te vuan gjersa t'ja mare Zoti shpirtin dhe te perfundon katil. Tere jeten ai do te vdiste pak nga pak, ai ndoshta do te lutej qe te ekzekutohet ose te humb jeten ndryshe por denimi me burg te perjetshem eshte denimi me i madh qe mund te ekzistoje ne kete bote, paramendo, je i gjalle dhe asnje fije shprese s'ke se si mund te dalesh nga burgu, nuk sheh askund drite, as shprese, cfare ndjenje do te ngjallte tek ai, thjesht do te vdiste nga halli dhe te lante mekatet ne kete bote...

Une jam per nje vdekje te ngadalte sepse vdekja e "shkurte" do te ishte per ate asgje por denimi i perjetshem do te ishte maksimumi...

Hudhu^Pupthi^Zgupthi^BaM
    Anëtarësuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    Ku te Pelcasin
    Postime
    76
    Ca gjena ti shikosh nga larg e te besh koment eshte shume e thjeshte..Po ti jetosh ka ndryshimin e vet....nuk shtoj asgje me shume..
    Jam dakord me Davius.
    Bam bum anej kenej....shukurinaaaaaaaaaaaa!
    Friken te me kesh..Se gje s'te bej ;)

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Pa pasur kohe ti lexoj tera shkrimet...
    kshu ne teori jemi shumica paqesore, se eshte natyra njerezore besoj, pra edhe une e denoj vdekjen...ama eshet tjeter gje te jesh ne lufte, eshte situate krejt tjeter (s'kini degjua historira nga pleqte ndonjehere juve? ) e aq me keq sikur njerezit e tu te dashur te te jene vrare nga armiku etj...
    Ne situata te tilla njeriu nuk arsyeton njesoj sikur ne qetesi, pervec qe emocionet jane shume me teper ne kontroll, dhe per keto arsye dhe te tjera, edhe 'gjykimi' qe mund ti besh nje njeriu qe vepron/vret ne ate lloj situate duhet te mare parasysh gjendjen ne kopleksitetin e saj.

Love's Lover Maska e ice_storm
    Anëtarësuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    fajv 1 for
    Postime
    1,043
    Un se di nqs jeten e ka dhan zoti a dikush tjeter

por kam bindjen qe

KUSH MERR JETE, TI MERRET JETA
    domini sumus
    sumus servi
    ubicumque
    nusquamque

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga doux miel
    KUSH MERR JETE, TI MERRET JETA
    Dakord, por ka shume menyra per te marre jeten e dikujt, nuk eshte ekzekutimi ose karrigja elektrike solucioni fundit...

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Te japesh do te thote te marresh
    Nga Pelasgian në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 16-03-2024, 06:11
  2. Si Të Marrësh Një Vendim Të Qëlluar ?
    Nga Gimi3 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 16:20
  3. Dënimi me vdekje
    Nga mergimi98 në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 11-03-2006, 23:35
  4. Tregim nga Faik Qyqja
    Nga nitROSHI në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2006, 17:26
  5. Te marresh.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-01-2006, 14:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •