Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 46 prej 46
    Logic , une e kam bere defragmentimin shume here , disa nga keto here me eshte dashur qe ta le gjysem por nuk ka pasu problem , mendoj se problem eshte kur fiket kompjuteri gjate derfragmentimit.

Per mendimin tim (mund te mos jem shum i sakt) defragmentimi duhet te behet atehere kur hdd ka bere shume pune , dmth ka kopjuar shume skedare.
    Mund ta besh edhe kur ve re se dosjet hapen pak ngadal se zakonisht.

Pra nese ke shum kohe qe nuk e ke bere defragmenitmin , beje pa frike.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Citim Postuar mė parė nga Ditmir Zhuka
    Logic , une e kam bere defragmentimin shume here , disa nga keto here me eshte dashur qe ta le gjysem por nuk ka pasu problem , mendoj se problem eshte kur fiket kompjuteri gjate derfragmentimit.

Per mendimin tim (mund te mos jem shum i sakt) defragmentimi duhet te behet atehere kur hdd ka bere shume pune , dmth ka kopjuar shume skedare.
    Mund ta besh edhe kur ve re se dosjet hapen pak ngadal se zakonisht.

Pra nese ke shum kohe qe nuk e ke bere defragmenitmin , beje pa frike.
    Defragmentimin se kam bere asnjher, flm per pergjigjet tash do e beje...

i/e regjistruar Maska e tullumi
    Anėtarėsuar
    26-09-2007
    Postime
    92
    Edspace: pa e nenqmuar kontributin e te tjereve spjegimi i juaj mu duk ma i kapshem dhe praktik per nje fillestar. Un kam pyetje:Para se te behet defragmentimi a duhet se pari qe te pastrohet disku nga skaderet e panevojshem ,si te fshihen " unmovable file".
    Ju vlersoj lart te gjithve qe mundoheni te ndihmoni. suksese.

i/e regjistruar Maska e tullumi
    Anėtarėsuar
    26-09-2007
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Pse flet palidhje
    Pse flet kur s'di. Ajo qe kam shkruar aty per rreziqet qe implikon defragmentimi sidomos ne rast se kompjuteri eshte i zene ne nderkohe edhe me nje proces tjeter paralel vlene edhe perty, se ne rast te nderprerjes se dhunshme te procesit te defragmentimit per shkakt te bllokimit te pa parashikuar, gjithe "fajllat" e prekur nga procesi do te korruptohen, pa kyrsyer asgje. Nese ka qene e prekur gjate asaj kohe edhe tabel e NTFS nese nuk di do te detyrohesh ti besh formatizim te ri HDD, por tjeterkush qe di do tia beje nje "repair" dhe do ta revitalizoje HDD me skandisk por "fajllat" tjere te prekur do te korruptohen pergjithmone. Nje situate e tmerrshme do ti shohesh, do te zene vendin e sakte ne HDD por nuk do mund ti hapesh me kurre. Per arsye se fragment clusteresh origjinal jane zevendesuar me klustere te skedareve tjere, gje qe pa te ndodhur ndoshta nuk e kupton dhe une harxhoj llafe kot me ty.
    Sidoqofte mirmbetsh, shpresoj te te mos ndodhe kurre nje havari e tille, por nese nuk me beson mund ta provosh vete: Startoje defragmenterin lere te arrij gjer kah gjysma e punes dhe me task menaxher beja nje "kill" defragmentuesit dhe shihe cfare te gjene. Ndryshe nuk kam si te te bind se gabim e pate ti qe korigjove/trajtove nje keshille shume te rendesishme si gabim timin ne vent se te plotesosh ate qe kisha lene pa thene. Ciao
    Mendoj se keto qe thua jan te mundshme.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga tullumi Lexo Postimin
    Edspace: pa e nenqmuar kontributin e te tjereve spjegimi i juaj mu duk ma i kapshem dhe praktik per nje fillestar. Un kam pyetje:Para se te behet defragmentimi a duhet se pari qe te pastrohet disku nga skaderet e panevojshem ,si te fshihen " unmovable file".
    Ju vlersoj lart te gjithve qe mundoheni te ndihmoni. suksese.
    Po, para se tė bėhet defragmentimi, ėshtė mirė qė tė fshihen skedarėt e pėrkohshėm pėr dy arsye: (1) Duke i fshirė, defragmentimi do ketė mė pak punė pėr tė bėrė; (2) fshirja e skedarėve tė pėrkohshėm liron hapėsirė nė hard disk dhe kjo ndihmon qė procesi i defragmentimit tė kryhet mė mirė dhe mė shpejt. Pėr tė fshirė skedarėt e pėrkohshėm, pėrdor programin Disk Cleanup qė vjen me Windows.

Nė lidhje me skedarėt e palėvizshėm (unmovable) qė shfaqen gjatė procesit tė defragmentimit, ata kryesisht janė: pagefile.sys - skedari i kujtesės virtuale, hiberfile.sys - skedari qė ruan kujtesėn e kompjuterit kur e vini nė gjumė, si dhe skedari i regjistrit. Kėta skedarė zakonisht fragmentohen mė pak se skedarėt e tjerė, prandaj dhe nevoja pėr t'i defragmentuar nuk ėshtė aq e madhe. Megjithatė, edhe kėta skedarė mund tė defragmentohen me anė tė programit PageDefrag. Ky program defragmenton skedarėt e palėvizshėm, tė cilėt janė nė pėrdorim nga Windows nė kohėn e defragmentimit. Programin mund ta merrni falas nga faqja e Microsoft-it. Ky program ėshtė krijuar nga kompania SysInternals tė cilėn e bleu Microsoft-i pak kohė mė parė. Programi ėshtė krijuar pėr Windows NT, 2000 dhe XP. E provova nė Windows Vista por duket se nuk punon.

Njė program tjetėr i mirė pėr analizimin e diskut ėshtė DiskView. Programi nxjerr njė hartė tė ngjashme me atė tė Disk Defragmenter tė Windows-it, por tė lejon tė shikosh edhe skedarėt qė gjenden nė atė pjesė. DiskView punon edhe nė Vista.

Fillestarėt ėshtė mirė tė mos ngatėrrohen me programet qė pėrmenda mė lart dhe tė ndjekin hapat e defragmentimit siē janė shpjeguar nė faqen e parė tė temės.
    Edi

i/e regjistruar Maska e andrida
    Anėtarėsuar
    31-08-2005
    Postime
    94

Nuk me hapet Disk Defragmenter

Pershendetje te gjitheve,

Une e kam bere disa here defragmentimin e diskut, por tani kam nje problem. Doja te bėja disk defragmenter, por mė njerr nje mesash error: Disk Fragmenter is not installed in your computer..... Nė fakt para nja dy javesh e kam bere disk defragmenter e funksionoi normalisht.
    Mund te me thote dikush nga ju si te veproj tani?
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •