Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Uke,

Pyetja e shtruar ishte praktike dhe pėrgjigja ime ishte po ashtu praktike dhe e saktė. Tė solla edhe shkrimin nga Diskeeper qė thotė tė njėjtėn gjė. Nė pėrgjigjen time pėrgjithėsoja tė gjitha rastet kur krijohen dhe fshihen skedarė, duke veēuar skedarėt e mėdhenj si skedarė qė sjellin mė shumė probleme.

Ti e ke nxjerrė pėrgjigjen time jashtė kontekstit praktik tė forumit dhe e ke analizuar nga njė kėndvėshtrim teorik. Kjo s'ka gjė tė keqe, por e njėjta gjė mund tė bėhet pėr gjithēka qė shkruhet, duke dalė kėshtu nga fusha e subjektit dhe duke u hedhur nė fushėn e gjuhės e tė shprehurit.

Jam i sigurtė se anėtari qė ka shtruar pyetjen do preferonte njė pėrgjigje tė pėrgjithshme praktike qė i vjen nė ndihmė sesa njė pėrgjigje teorike qė i shton mė shumė pyetje.

Ato sa ke thėnė janė tė sakta teorikisht, por sa ndikon fragmentimi i skedarėve tė vegjėl tė krijuar indirekt? Skedarėt e pėrkohshėm tė Internet Explorer krijohen njėherė dhe mund tė lexohen 2-3 herė para se tė fshihen. Sado tė fragmentuar tė jenė, kur kompjuteri nuk i lexon shpesh, ata kanė shumė pak ndikim nė rendimentin e kompjuterit.

A mund tė mė japėsh njė shembull konkret ku njė hard disk i pafragmentuar mund tė fragmentohet aq keq me skedarė tė vegjėl sa tė ndikojė rėndshėm rendimentin? Unė p.sh. mund tė kem disa muaj qė pėrdor kompjuterin pa qėnė nevoja pėr ta defragmentuar sepse nuk kam krijuar/fshirė shumė skedarė tė mėdhenj por kam krijuar shumė skedarė tė vegjėl (rreth 5 MB) e mesatarė (rreth 20 MB), dhe kam shfletuar me mijėra faqe tė ndryshme tė Internetit. Nėse ato qė ke shpjeguar kanė aq shumė ndikim nė fragmentin e hard diskut, si shpjegohet qė niveli i fragmentimit ėshtė vetėm 1%? Tė siguroj se Windows e kam ende nė NTFS, jo ext3, nė njė volum 12GB me 20% tė hapėsirės bosh.

Nuk po komentoj mbi ext3 sepse i pėrket temės Windows vs. Unix. Por s'do e kesh problem tė gjesh plot materiale pėr avantazhet e NTFS mbi ext3.
    Edi

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Pasi jemi tek defragmentimi, te parashtroj nje pyetje: une qe perdor Deep Freeze ne njerin nga kompjuteret e mi, a duhet te ndaloj efektin e Deep Freeze-it para defragmentimit, apo nuk ka ndonje rol te vecante?
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674

re Deep Freeze

Citim Postuar mė parė nga Davius
    Pasi jemi tek defragmentimi, te parashtroj nje pyetje: une qe perdor Deep Freeze ne njerin nga kompjuteret e mi, a duhet te ndaloj efektin e Deep Freeze-it para defragmentimit, apo nuk ka ndonje rol te vecante?
    "Rule of the thumb" eshte qe sa me pak programe dhe sherbime te jene te ngarkuara aq me i mire dhe me i sigurte do te jet defragmentimi. Sa i perket deep freeze, a eshte ky program dicka e ngjajshme me norton ghost? Nese po atehere me duket se eshte i "lehte" ne resurse te cilat i shfrytezon dhe nuk mendoj se do te paraqet ndonje problem. Por do te kisha kujdes qe te jet i kofiguruar te shfrytezoj ndonje particion (ndarje) te vecant dhe te dedikuar te diskut te ciles nuk do ti qasesha.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674

Shembulli konkret

Citim Postuar mė parė nga edspace
    Uke,
    ...
    A mund tė mė japėsh njė shembull konkret ku njė hard disk i pafragmentuar mund tė fragmentohet aq keq me skedarė tė vegjėl sa tė ndikojė rėndshėm rendimentin? ....
    ....
    Tė siguroj se Windows e kam ende nė NTFS, jo ext3, nė njė volum 12GB me 20% tė hapėsirės bosh.

Nuk po komentoj mbi ext3 sepse i pėrket temės Windows vs. Unix. Por s'do e kesh problem tė gjesh plot materiale pėr avantazhet e NTFS mbi ext3.
    1-Ne punen time e kemi nje file server me Windows 2000 advanced server, neqoftese nuk e bej fragmentimin cdo 2 muaj read time 40 here fishohet ndersa write time 32 here fishohet. Skedaret ne kete particion jane te madhesise mesatare 2.6 MB. Mos haro se ndikimi ne perfomance varet nga: menyra e perdorimit, kualitetit te diskut si dhe nga kesh memoria

2-Natyrisht se e ke ne NTFS. Windows nuk mundet me lexu ext3 pa instaluar third party add on

3-Nga pervoja ime personale (ne pune i kam te pranishem te dy dhe nuk kam nevoj me kerku ne internet per kete ceshtje) NTFS nuk ka asnje perparesi kundrejt ext3.

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga Uke Topalli
    1-Ne punen time e kemi nje file server me Windows 2000 advanced server, neqoftese nuk e bej fragmentimin cdo 2 muaj read time 40 here fishohet ndersa write time 32 here fishohet. Skedaret ne kete particion jane te madhesise mesatare 2.6 MB. Mos haro se ndikimi ne perfomance varet nga: menyra e perdorimit, kualitetit te diskut si dhe nga kesh memoria

2-Natyrisht se e ke ne NTFS. Windows nuk mundet me lexu ext3 pa instaluar third party add on

3-Nga pervoja ime personale (ne pune i kam te pranishem te dy dhe nuk kam nevoj me kerku ne internet per kete ceshtje) NTFS nuk ka asnje perparesi kundrejt ext3.

Dmth, tani u hodhėm tek serverat, e pėr mė tepėr njė server skedarėsh i cili si detyrė kryesore ka tė lexojė e tė shkruaj skedarė. Dhe ti po ankohesh se tė duhet ta defragmentosh njėherė nė ēdo dy muaj. Pėr mua kjo ėshtė normale dhe e pranueshme sepse nė dy muaj ai sėrvėr mund tė ketė shkruar me qindra-mijėra skedarė.

Nėse njė file server duhet tė bėhet defragment ēdo dy muaj, i bie qė njė pėrdorues i thjeshtė shtėpie ta defragmentojė hard diskun njė ose dy herė nė vit. Kjo ėshtė mėse e pranueshme pėr mendimin tim.

Nė shkrimet e mėrparshme the qė EXT3 nuk ka nevojė tė defragmentohet aq sa NTFS. Pastaj the qė NTFS nuk ka asnjė pėrparėsi mbi EXT3. Tani thua qė nė punė serverin e skedarėve e paske Windows 2000 tė formatuar me NTFS. Si shpjegohet kjo kundėrvėnie? Pėrse pėrdorin NTFS ata tė punės kur EXT3 qėnka kaq i mirė? Vallė nuk u ke argumentuar ti avantazhet e EXT3? Apo mos ka tė bėjė me lejet e pėrdoruesve dhe grupeve tė NTFS, tė lidhura me Active Directory Server? Mos kanė mė shumė besim te NTFS qė nuk do korruptohen/humbasin skedarėt edhe nė raste tė papritura si ndėrprerja e korentit?

Kam hall mos u ka lidhur kėmbėt Microsoft-i me ndonjė kontratė disa vjeēare. Tė shkretėt ju. Po tė ishit lidhur me Linux, do kishit kohė tė pinit njė kafe ēdo dy muaj.
    Edi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga edspace
    Dmth, tani u hodhėm tek serverat, e pėr mė tepėr njė server skedarėsh i cili si detyrė kryesore ka tė lexojė e tė shkruaj skedarė. Dhe ti po ankohesh se tė duhet ta defragmentosh njėherė nė ēdo dy muaj. Pėr mua kjo ėshtė normale dhe e pranueshme sepse nė dy muaj ai sėrvėr mund tė ketė shkruar me qindra-mijėra skedarė.

Nėse njė file server duhet tė bėhet defragment ēdo dy muaj, i bie qė njė pėrdorues i thjeshtė shtėpie ta defragmentojė hard diskun njė ose dy herė nė vit. Kjo ėshtė mėse e pranueshme pėr mendimin tim.

Nė shkrimet e mėrparshme the qė EXT3 nuk ka nevojė tė defragmentohet aq sa NTFS. Pastaj the qė NTFS nuk ka asnjė pėrparėsi mbi EXT3. Tani thua qė nė punė serverin e skedarėve e paske Windows 2000 tė formatuar me NTFS. Si shpjegohet kjo kundėrvėnie? Pėrse pėrdorin NTFS ata tė punės kur EXT3 qėnka kaq i mirė? Vallė nuk u ke argumentuar ti avantazhet e EXT3? Apo mos ka tė bėjė me lejet e pėrdoruesve dhe grupeve tė NTFS, tė lidhura me Active Directory Server? Mos kanė mė shumė besim te NTFS qė nuk do korruptohen/humbasin skedarėt edhe nė raste tė papritura si ndėrprerja e korentit?

Kam hall mos u ka lidhur kėmbėt Microsoft-i me ndonjė kontratė disa vjeēare. Tė shkretėt ju. Po tė ishit lidhur me Linux, do kishit kohė tė pinit njė kafe ēdo dy muaj.
    Edhe pse ne nje mesazh kerkove ta mbajme kete teme ngusht te lidhur me defragmentim e jo me MS vs Linux, ti vet nuk i permbahesh kerkeses tende. Madje vazhdon te demonstrosh se sa pak njohuri ke mbi gjerat fundamentale. Kjo me se miri shihet ne kete pyetje qe parashtron:

"Mos kanė mė shumė besim te NTFS qė nuk do korruptohen/humbasin skedarėt edhe nė raste tė papritura si ndėrprerja e korentit?"

Cdo sistem (NTFS, ext3, ReiserFS3 etj) i cili e implementon "ditarin" (journal) eshte imun ndaj nderprerjes se rrymes elektrike apo cfaredo ckyqje te papritur, per dallim nga sistemet te cilet nuk e kan kete implementim (fat32,ext2, etj)

Nje keshille do ta kisha dhene: Neqoftese do te debatosh te perparesite dhe mangesite e nje sistemi operativ ndaj ndonje sistemi tjeter operativ, e udhes eshte te kesh njohuri per te dy sistemet. Sepse ne te kunderten nuk do te jesh ne gjendje te besh krahasimin objektiv te mundesive me te cilat keto sisteme disponojne.
    MS AD eshte e mbicmuar dhe kopjim i Novell-it. Lejet te cilat i implementon NTFS jane te mangshme ne krahasim me lejet te cilat i mundeson cdo *nix. Keshtu qe e vetmja arsye pse kan mbete edhe disa MS servera ne vendin ku punoj une jane disa aplikacione te cilat nuk jan migruar ne Red hat. Por aplikacionet me te rendesishme (mission critical) jane te vendosura ne Linux Servera. Ne laptopin tim eshte edhe Windows XP (per shkak te VS2005) e edhe fedora 6. Pra kur e bej krahasimin e te dyjave, e bej ne baze te eksperiences qe kam me te dyjat e jo vetem me njeren.

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Fjalėt kyēe ishin "...mė shumė besim te NTFS..." qė nuk mohojnė aspak implementimin e sistemit ditar tė EXT3 por ngrejnė nė pah sistemin ditar tė NTFS si mė tė besuar. Nejse, se kemi thėnė qė s'do kapemi pas fjalėve.

Faleminderit pėr kėshillėn; duke e patur parasysh, po ia lė nė dorė Wikipedia-s tė bėjė njė krahasim tė detajuar tė sistemeve tė skedarėve. I kanė renditur tė gjithė sistemet nė tabela tė bukura me ngjyra. Edhe njė nxėnės i fillores mund tė nxjerrė konkluzione thjesht duke parė cili sistem ka mė shumė ngjyra tė gjelbra. Ka apo s'ka pėrparėsi NTFS?
    Edi

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Pėrshėndetje

Desha te ju pyes a me duhet mua ta beje defragmentimin e diskut, kur e pėrdori njė program i quajtur XP Registry Cleaner. Ky program desha te dijė a e kryen te njėjtėn pune apo vetėm fshin regjistra te kompjuterit?
    Gjithė te mirat, shėndet
    FLM, Logic

Ky program (edhe nga emri duket) merret vetem me rregjistrin.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Citim Postuar mė parė nga Ditmir Zhuka
    Ky program (edhe nga emri duket) merret vetem me rregjistrin.
    Pra Ditmir ēka me sugjeron ti mua ta beje defragmentimin apo ēka?
    Se vėrtet me frikėsuan disa mendime te postuara me pare se ka mundėsi te prishet windowsi nėse ndėrpritet defragmentimi gjate punės e kėtu ne Kosove si dihet rrymės te ndalet pa pritur...

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •