Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Tema: Natasha..

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Shekulli
    --

Intervistė me Natasha Shehun, avokate e sė drejtės ndėrkombėtare, qė pretendon se ėshtė vajza e fshehtė e Mehmet Shehut. Rrėfen pėr herė tė parė se si takohej me Mehmet Shehun, i cili e ka njohur dhe dashur gjithė jetėn, si u rrit nga gjyshėrit nė fshehtėsi tė plotė pėr identitetin e saj dhe pse vendosi ta bėjė publike historinė e saj pikėrisht tani

Unė, vajza ilegale e Mehmet Shehut

Belina Budini

Quhet Natasha Shehu, por pakkush e kishte ditur se ishte vajza e Mehmet Shehut. “Kam qenė vajza e fshehtė e Mehmet Shehut”, - pranon ajo pas kaq vitesh, kur ka vendosur ta zbulojė kėtė fakt, e detyruar nga rrethanat, pasi, siē thotė ajo, pa lejen e saj, nė median shqiptare ėshtė publikuar testamenti i nėnės sė saj, Hava Isai. Nė njė intervistė tė realizuar me telefon nga Shėn Pjetėrburgu, ku gjendet aktualisht, Natasha Shehu rrėfen, pėr herė tė parė, historinė e saj. Ajo ėshtė avokate e sė drejtės ndėrkombėtare dhe punon e jeton prej vitesh nė Itali. Ėshtė e martuar dhe ka dy fėmijė.

A ėshtė e vėrtetė qė ju jeni vajza e fshehtė e Mehmet Shehut?

Po, ėshtė mėse e vėrtetė. Por unė kisha vendosur tė gjeja njė moment tjetėr pėr ta rrėfyer kėtė histori. Tani nuk ndodhem vetė nė Tiranė dhe gjithēka qė po thuhet pa praninė time atje, nuk mė pėlqen. Aktualisht gjendem nė Rusi dhe jam befasuar kur kam marrė vesh qė historia ime ėshtė bėrė publike. Nė fakt, unė kisha vendosur ta bėja vetė publike njė ditė kėtė histori, por jo nė kėtė formė, duke pėrdorur testamentin e nėnės sime.

Po tanimė historia ka dalė dhe ju duhet tė bėni sqarimet e nevojshme. Ju e dini se rreth Mehmet Shehut ka shumė kureshti dhe opinioni publik kėrkon tė dijė tė vėrtetėn nga goja juaj…

Se do ta rrėfeja kėtė histori me telefon nga Rusia, nuk mė kishte shkuar kurrė nė mendje. Megjithatė, po pėrpiqem ta pėrmbledh shkurtimisht, edhe pse ndihem e vrarė qė punėt erdhėn kėshtu dhe historia po mėsohet nė kėtė mėnyrė.

Pra, si u zhvillua kjo histori, sipas jush? E keni ditur gjithnjė qė keni qenė vajza e Mehmet Shehut?

Jo vetėm qė e kam ditur, por edhe e kam takuar dhe dashur shumė, ashtu siē mė ka dashur shumė edhe ai. Nė fakt, unė jam rritur nga gjyshėrit e mi nė Shqipėri, kurse mamaja ėshtė larguar nga Shqipėria pėr nė Francė disa ditė pas lindjes sime dhe atje ka jetuar pjesėn tjetėr tė jetės sė saj. Por unė nuk e kam quajtur kurrė braktisje veprimin e saj, tė ndikuar nga rrethanat, ashtu siē nuk e kam gjykuar kurrė babain tim pse nuk mė njohu zyrtarisht. Rrethanat ishin tė tilla qė kjo gjė do t’i kishte kushtuar shumė shtrenjtė.

Sa shpesh e takonit Mehmet Shehun?
    Tė paktėn njė herė nė muaj.

A dinin gjė pėr ekzistencėn tuaj familjarėt e Mehmet Shehut, gruaja e tij dhe djemtė?
    Unė di qė ata kanė qenė nė dijeni tė kėsaj historie. Por nė fakt, prezantim me ta nuk kam patur. E vėrteta ėshtė qė kjo histori nuk ka dalė asnjėherė hapur, ėshtė mbajtur e fshehtė nga tė dyja palėt. Si nga ana ime, ashtu edhe nga ana e tyre.

Po, a ju kishin pranuar ata?

Jo. Veēanėrisht Fiqrete Shehu, nuk mė duronte dot. Madje unė nuk kam mundur ta takoj babain nė shtėpinė e tij pikėrisht pėr kėtė fakt.

Si vijoi jeta juaj nė kėto kushte?
    Nuk kam patur njė jetė tė lehtė sigurisht, sidomos nga pikėpamja sentimentale. Jam rritur jetime te gjyshėrit, pa mamanė dhe me njė baba qė, ndonėse mė deshte shumė, e takoja njė herė nė muaj.

A ju ndihmonte ekonomikisht Mehmet Shehu?
    Mund tė them qė nė jetėn time, pėr sa i pėrket anės materiale, pėr sa kohė babai ishte gjallė, nuk mė ka munguar asgjė. Isha e suportuar nga ai pėr gjithēka, madje edhe pėr kurset e gjuhėve tė huaja, shkollimin dhe tė gjitha. Babai im, Mehmet Shehu, ka pėrmbushur tė gjitha detyrimet e tij ndaj meje, duke m’i plotėsuar tė gjitha kushtet.

Kur e keni takuar pėr herė tė fundit Mehmet Shehun?
    Me sa mė kujtohet, ditėn e njė parade, nė 30 prill tė 1979-ės ose 1980-ės. Ky ishte takimi i fundit dhe di tė them qė mė ka munguar shumė. Ditėn kur mėsova pėr vdekjen e tij, m’u duk sikur u pėrmbys bota. Sepse ai pėr mua nuk ishte aspak njė njeri i ashpėr, siē e portretizojnė tani, por njė baba i madh.

A keni ndonjė fotografi me tė?

Jo, njė gjė e tillė nuk ishte e mundur, pėr shkak tė rrethanave qė dihen. Historia jonė duhej tė mbetej e fshehtė dhe e tillė mbeti. Nė fakt, mamaja ime gjithnjė kishte dashur qė unė tė njihesha si vajza e Mehmet Shehut dhe qe testamenti i saj, i cili u bė nxitės pėr publikimin e kėsaj historie qė unė nuk doja ta bėja tė ditur tani. Do tė doja tė kisha gjetur njė moment tjetėr pėr kėtė.

A ka lidhje publikimi i historisė suaj pas kaq kohėsh me ndonjė pretendim financiar apo tjetėr, qė ju keni ndaj trashėgimtarėve tė Mehmet Shehut?
    Jo, absolutisht jo. Unė nuk kėrkoj asgjė. Thjesht kam dashur qė tė plotėsoj dėshirėn e mamasė sime, e cila ma ka lėnė amanet njė gjė tė tillė, madje tė shprehur edhe nė njė testament qė unė nuk e di si ka arritur tė publikohet pa lejen time.

Prononcim i Skėnder Shehut, djalit tė Mehmet Shehut

Skėnder Shehu: Prindėrit nuk mė kanė folur kurrė
    pėr njė vajzė tė fshehtė tė Mehmet Shehut

Jeni nė dijeni tė historisė sė fundit tė publikuar nė shtypin shqiptar nė lidhje me babain tuaj, Mehmet Shehu. Natasha Shehu pretendon se ėshtė vajza e fshehtė e Mehmet Shehut dhe pėr mė tepėr, pohon se nė familjen tuaj kjo gjė ėshtė ditur gjithmonė.

Nuk di ēfarė t’ju them. Unė nuk e kam ditur njė gjė tė tillė dhe akoma nuk mund tė them qė e di, sepse njė gjė tė tillė nuk ma kanė thėnė njerėz tė besueshėm. Di aq sa kam vesh se ėshtė shkruar nė shtyp.

Ajo thotė pėr “Shekullin”, se familja Shehu ka qenė gjithnjė nė dijeni tė kėtij fakti, pra qė babai juaj kishte njė vajzė ilegjitime. A ėshtė e vėrtetė kjo?

Jo, unė nuk mund tė them gjė pėr kėtė. Por as nuk mund ta pėrgėnjeshtroj atė qė thotė ajo. Nuk di kė ka parasysh ajo me familjen Shehu, sepse nuk mund ta di nėse pėr kėtė kanė ditur apo jo, mamaja dhe babai im. Por unė vetė nuk kam patur dijeni.

Po me Bashkimin, vėllain tuaj, keni folur rreth kėsaj tani qė kjo histori ėshtė bėrė publike?
    Sigurisht qė tani kam folur, por as ai nuk e ka ditur, ashtu sikurse edhe unė.

Pra, nė familjen tuaj nuk ėshtė folur asnjėherė pėr tė dhe nuk ėshtė se ju keni dashur ta mbani vetė tė fshehtė?
    Unė nuk kam dėgjuar tė flitet kurrė pėr njė histori tė tillė nė familjen time. Nuk mė ka folur pėr tė as mamaja, as babai im. Ne qė jemi gjallė, nuk e kemi ditur. Ē’mund tė them tjetėr?

Si e keni pritur kėtė dėshmi?
    Me habi. Por nuk kam ndonjė koment nė lidhje me ēfarė thuhet, sepse jam jashtė kėsaj historie.

HISTORIA
    Sipas testamentit tė Hava Isait, gruas qė u dashurua nė Shkollėn e Partisė me Mehmet Shehun dhe qė sė bashku, siē shkruan ajo, vendosėn tė kishin njė vajzė, tė cilėn Mehmeti e pagėzoi me emrin Natasha

Dashuria e fshehtė e Mehmet Shehut?!

Ėshtė vėrtet njė histori e jashtėzakonshme rozė, ajo qė ėshtė publikuar kėto ditė nė shtypin shqiptar. Historia e njė gruaje me origjinė nga Tepelena, qė ka qenė e dashura e fshehtė e Mehmet Shehut dhe qė tė dy bashkė, siē ka lėnė tė shkruar ajo nė njė testament (pasi ėshtė ndarė nga jeta vetėm pak ditė mė parė), kishin vendosur tė kishin njė vajzė, emrin e tė cilės Mehmeti e kishte zgjedhur qė mė pėrpara nga letėrsia ruse, pikėrisht Natasha. Gruaja qė shkruan se ka qenė e dashura e Mehmet Shehut, quhej Hava Isai dhe ishte dashuruar me Mhmet Shehun qė nė atė kohė ishte i martuar, gjatė kohės kur ndiqte studimet nė Shkollėn e Partisė nė Tiranė. Ajo ka shkruar se nė atė kohė, madje hynte e dilte nė shtėpinė e Mehmetit, pėr shkak tė njė miqėsie familjare. Sipas saj, Natasha ishte vajza qė Mehmeti gjithnjė kishte dashur tė kishte pas tre djemve. Megjithėse, siē shkruan ajo, dashuria ishte reciproke, kushtet i detyruan qė tė ndaheshin fill pas lindjes sė vajzės. Me anė tė njė delegacioni, ajo thotė se Mehmeti mundi ta ndihmonte tė shkonte nė Paris, ku tanimė do tė shkonte pjesėn tjetėr tė jetės, gjatė sė cilės u martua me njė miliarder egjiptian dhe mori mbiemrin Hadibi. Arsyeja qė e lė kėtė testament, sipas saj, ėshtė se ka dashur t’i kėrkojė falje vajzės sė saj, Natashės, pėr dashurinė qė nuk ka mundur t’i japė dot, pėr shkak tė rrethanave tė kohės dhe qė ajo tė njihet me identitetin e saj tė vėrtetė, si vajza e Mehmet Shehut. Nė kėtė testament ajo i lė trashėgim vajzės sė saj edhe tė gjithė pasurinė nga martesa e saj me njė sheik egjiptian shumė tė pasur.

Nė lidhje me testamentin qė ėshtė publikuar nė njė media shqiptare kėto ditė.

17/05/2005
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BlueBaron : 19-05-2005 mė 10:49

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Natasha..

shekulli

----------

Djali i Mehmet Shehut, shkrimtari Bashkim Shehu, shpjegon se pėrse ėshtė i bindur qė Natasha Shehu nuk ėshtė vajza e Mehmet Shehut. Pėrgėnjeshtron fjalėt e saj nė lidhje me takimet dhe marėdhėniet jo tė mira mes tyre dhe kėrkon fakte pėr tė vėrtetuar tezėn e saj. Por i kėrkon falje, nėse kjo gjė do tė rezultojė e vėrtetė

Djali i Mehmetit: Natasha, jo motra ime

B. Budini

Nuk kam pasur asnjė lloj marrėdhėnieje me Natasha Shehun; as jemi takuar, as i kemi shkruar njėri-tjetrit ndonjėherė. Nė qoftė se Natasha Shehu pretendon tė kundėrtėn, thotė njė tė pavėrtetė.
    Vėllai im, Skėnderi, mund tė flasė vetė. Sidoqoftė, mua mė duket e ēuditshme qė Natasha Shehu e kontakton vetėm para pak kohe, ndėrsa mbas katėr ditėsh i vdes e ėma, nga njė sėmundje e pashėrueshme, dhe pastaj nuk vonon tė botohet testamenti i sė ndjerės. Dhe, mė tepėr sesa njė testament, ai i ngjan njė interviste, pasi hiqen pyetjet dhe vihet njė titull nga ato tė stilit “Unė, filania, ju rrėfej”.
    Pjesėtarėt e tjerė tė familjes Shehu kanė vdekur. Sa ishin gjallė, nuk mė kanė thėnė asgjė pėr Natasha Shehun, ndėrsa tani qė janė tė vdekur, nuk kanė gojė tė flasin.
    Sikur tė ishin tė vėrteta ato qė pretendon Natasha Shehu lidhur me atėsinė, do tė gjendesha pėrballė njė detyrimi tė madh moral ndaj saj. Sepse do tė ishte rigjetja e njė motre tė humbur. Pėr mė tepėr, njė motėr qė rritet nė kushte tė tmerrshme, viktimė e njė regjimi nga i cili edhe unė kam vuajtur, ndonėse nė njė formė tjetėr. Dhe aq mė e madhe do tė ishte pėrgjegjėsia ime morale ndaj motrės, duke qenė se babai im - sipas versionit tė Natasha Shehut, qė thotė se e do shumė – ka ndarė fėmijėn e vet, nė moshėn 40-ditėshe nga nėna e saj. Detyrimin e madh moral qė do tė kisha ndaj njė motre tė tillė, do ta merrja pėrsipėr me gjithė shpirt!
    Mirėpo sa mė shumė deklarata qė dalin nė shtyp, aq mė fort bindem se e tėrė kjo histori ėshtė e pavėrtetė. Le tė marrim vetėm njė shembull: atėsia e Natasha Shehut nė dokumentet e saj tė identifikimit nė atė kohė figuronte me emrin “Mehmet Shehu”. Dėgjoni me kujdes:
    Kemi qenė studentė, Natasha dhe unė, afėrsisht nė tė njėjtėn periudhė, po tė kemi parasysh moshat pėrkatėse. Siē thashė, nuk njiheshim, sikurse as tani nuk njihemi. Porse nė Universtitetin e Tiranės, ashtu si tė gjithė studentėt, u nėnshtroheshim tė njėjtave procedura karakteristike pėr njė shtet policor: ndėr tė tjera, duhej tė deklaronim jo vetėm si quheshin prindėt, po edhe datėlindjen e vendlindjen e tyre, ēfarė pune bėnin, ku ishin, a ishin komunistė, a kishin qenė dėnuar ndonjėherė e kėshtu me radhė. Nė lidhje me Natasha Shehun, atėsia e sė cilės ka figuruar, siē thuhet, me emrin “Mehmet Shehu”, kush ka qenė ky, pėr ata njerėz tė administratės sė fakultetit qė i shqyrtonin dokumentet? Ka qenė “shoku Mehmet”, babai i kėsaj vajze? Atėherė, normalisht mekanizmi i fuqishėm i thashethemeve, sipas praktikės tradicionale ballkanike, do ta shpėrndante lajmin brenda ditės dhe nga Vermoshi nė Konispol. Apo mbas 1981-shit, ai qė figuronte me emrin “Mehmet Shehu” nė dokumentet e sekretarisė sė fakultetit ka qenė “poliagjenti Mehmet Shehu”? Sepse Natasha Shehu vazhdonte tė kryente studimet edhe mbas 1981-shit. Apo mos ndoshta, edhe para, edhe mbas 1981-shit, me emrin “Mehmet Shehu” njihej ndonjė person tjetėr? Dhe kush ėshtė ky person tjetėr me tė njėjtin emėr?
    Mendoj se me kėto pyetje duhet tė fillojė kėrkimi i sė vėrtetės. Dhe mendoj se nė arkivin e fakultetit ku ka studiuar Natasha Shehu mund tė gjendet pėrgjigjja e kėtyre pyetjeve.
    Gazetarėt nuk e kanė tė vėshtirė tė shkojnė atje pėr tė verifikuar, pėrveēse po tė dėshirojnė tė kundėrtėn, qė tė tororisen me thėnie tė njėrit apo tė tjetrit, me “ju rrėfej” e “s’ju rrėfej”, duke mbajtur pezull dyshimet dhe kureshtjet e lexuesve, gjė qė do tė sillte njė shitje sa mė tė madhe gazetash.
    Por ndoshta ka edhe mėnyra tė tjera verifikimi, qė nuk mė bien ndėr mend. Sikurse ka edhe pohime tė tjera tė pabesueshme, nė intervistat e Natasha Shehut dhe nė testamentin e sė ndjerės. Nė qoftė se bindja ime del e gabuar, do t’i kėrkoja Natasha Shehut publikisht dhe thellėsisht falje. Nė qoftė se bindja ime del e saktė, duke dalė, pra, qė pretendimet e Natasha Shehut, tė shpallura publikisht nuk janė tė vėrteta, ajo nuk duhet tė mė kėrkojė falje mua, por duhet t’u kėrkojė tė gjithėve.

Bashkim Shehu
    Barcelonė, 18 maj 2005

Dyshimet

Natasha Shehu: Jam e revoltuar
    E pyetur nė lidhje me dyshimet qė ka ngjallur dėshmia e saj, Natasha Shehu shprehet e revoltuar dhe thotė se ndihet shumė e vrarė. Kėrkesės sė pėrsėritur tė gazetės “Shekulli”, pėr fakte qė tė vėrtetojnė atė qė ajo pretendon, nuk preferon t’i pėrgjigjet, ndėrsa shton se nuk e priste kėtė qėndrim nga “vėllezėrit” e saj, siē ka nisur t’i quajė tani djemtė e Mehmet Shehut, Skėnderin dhe Bashkimin.

Pėrpjekje pėr t’u bėrė e njohur? Rasti i ngjashėm i vajzės ilegale tė Miteranit qė mė 1994-ėn u zbulua nga “Paris Match”, dhe qė deri atėherė mbahej e fshehtė si sekret shtetėror

Si vajza e Miteranit?

Janė tė shumta dyshimet qė qarkullojnė nė opinionin publik pas deklaratės sė avokates Natasha Shehu, se ėshtė vajza e fshehtė e Mehmet Shehut. Komentet janė nga mė tė ndryshmet, por tė shumtė janė ata qė e shohin kėtė histori si pėrpjekje tė saj pėr tė qenė nė qendėr tė vėmendjes dhe se avokatja mund tė ketė interesa tė tjera qė fshihen pas kėsaj deklarate tė bujshme. Ndėrsa nuk mungojnė rastet e fėmijėve ilegalė tė politikanėve nė botė, njė nga rastet mė tė njohura ėshtė ai i vajzės ilegale tė presidentit francez, Franēois Mitterand. Vajza e tij, Mazarine Pingeot, qė ka lindur nė Paris mė 1974, ka fituar prej kohėsh statusin “legal”, dhe ėshtė njohur dhe pranuar nga vetė Miterani qė, megjithatė, e mbajti tė fshehtė pėr njė kohė tė gjatė. Sigurisht, fakti qė ėshtė vajza e Miteranit i ka shėrbyer asaj shumė dhe pas publikimit tė kėtij fakti, ajo ėshtė njė nga personat mė tė njohur nė Francė dhe sė fundmi, publikimi i librit tė saj me kujtime pėr jetėn me Franēois Mitterand ėshtė shndėrruar nė njė sukses tė menjėhershėm. Gazetat franceze dalin ende me titujt “Franēois Mitterrand nė kujtimet e sė bijės ilegale”, megjithėse ekzistenca e saj ėshtė bėrė e njohur qysh nė vitin 1994. Deri atėherė ajo mbahej e fshehtė, edhe pse takohej me tė atin dhe ruhej si sekret shtetėror. Mazarine Pingeot ka lindur nė Paris mė 1974, bijė e Franēois Mitterrand dhe Anne Pingeot, nėpunėse nė Muze d'Orsay. Identiteti i saj mbeti sekret deri mė 1994, kur e pėrjavshmja franceze “Paris-Match”, publikoi njė foto tė saj me babain nė njė restorant. Nė librin e saj “Gojė e qepur”, qė ėshtė botuar nė 28 shkurt tė kėtij viti nė Francė, Mazarine ndėrton njė “portret tė panjohur dhe shumė intim” tė babait tė saj dhe pėr herė tė parė, pėrshkruan vitet e kaluara nė krah tė tij, tė cilat deri vonė ishin ruajtur si “sekret i familjes dhe i shtetit”.

19/05/2005

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Dritehijet e "vajzes" se Mehmet Shehut
    E Premte, 20 Maj 2005
    Te gjitha dyshimet pse historia e Natasha Shehut qe pretendon se eshte vajza ilegale e ish Kryeministrit komunist dhe me jetegjate te historise se shtetit shqiptar, mund te jete e trilluar. Qe nga botimi "pa dashje" i testamentit te nenes se saj, e deri tek pikepyetjet qe ngre djali i Mehmet Shehut, Bashkimi

Ditet e fundit, ne kulmin e fushates elektorale te zgjedhjeve te pergjitheshme parlamentare te 3 korrikut 2005, faqet e para te disa mediave kryesore te shkruara ne Shqiperi, e ka zene nje histori gjysem roze e gjysem e dyshimte. Duke mos dashur te paragjykojme pretendimet e protagonistes, avokates Natasha Shehu,- e cila pretendon se eshte vjaza e Mehmet Shehut nga nje lidhje jashtemartesore mes tij dhe nenes se saj Havase,- dhe as kolegeve tane, "Korrieri" nuk ka shkruar deri tani asnje rradhe per kete "scoop", thjeshte e vetem per aresyen se duke dashur te jemi serioze me lexuesit tane, ne mungese te te gjitha provave autentike qe do te hidhnin drite mbi te verteten, ky rast na eshte dukur me shume dritehije, ne rastin me te mire dhe i trilluar ne rastin me te keq.

"Testamenti"

Teksti i "testamentit" te Hava Isait (Habibi), nenes se avokates Natasha Shehu, eshte botuar fillimisht ne gazeten "Ballkan" nga korrespondentja e saj ne Vlore. Te nesermen, ne nje interviste per gazeten "Shekulli", Natasha Shehu pasi pohon se ajo eshte vajza e jashteligjshme e Mehmet Shehut thote: "Une kisha vendosur te gjeja nje moment tjeter per te rrefyer kete histori. Tani nuk ndodhem vete ne Tirane dhe gjithcka qe po thuhet pa pranine time atje, nuk me pelqen. Aktualisht gjendem ne Rusi dhe jam befasuar kur kam marre vesh qe historia ime eshte bere publike. Ne fakt, kisha vendosur ta beja vete publike kete histori, por jo ne kete forme, duke perdorur testamentin e nenes time". Dyshimet qe shtrohen pas kesaj jane: Si ka mundesi qe nje dokument kaq kofidencial per nje njeri, sic eshte testamenti,- e mbi te gjitha per nje "juriste te njohur te ceshtjeve nderkombetare",- e qe eshte hartuar jashte Shqiperise dhe mbajtesja e saj gjithashtu ndodhet deri ne Rusi, te bie ne dore te nje gazetareje ne Vlore, pa dijenine e te interesuares? A ka lidhje kjo me faktin se gazetarja dhe avokatja kane njohje te vjeter pune bashke, qofte edhe per shkak se Natasha Shehu ka qene burim informacioni per mediat, si avokate e familjareve te viktimave te tragjedise se Otrantos, ne Vlore?

Fshehja e gjurmeve te burimit te nxjerrjes se informacionit, eshte nje skeme e njohur per gaztearet. E, qe ketu nisen edhe dyshimet tona. Nese avokatja Natasha Shehu thote se deshironte qe ta bente publike vete kete histori, perse perdori kete "skeme". Perse ajo ka hyre ne lidhje me njerin nga "vellezerit" e saj, Skender Shehun qe ndodhet ne Suedi vetem 4 dite para se e ndjera Hava Isai (Habibi) te nderronte jete nga nje semundje e pasherueshme? Perse duhej qe protagonistja te priste pikerisht kete moment per te bere nje lidhje te tille, nderkohe qe ajo kishte kohe e mundesi prej plot 15 vjetesh ta bente kete hap. Nena e saj, Havaja ishte gjalle dhe takimi me djemte e "dashurise se saj te fshehte" mund te ishte e drejtperdrejte, e besueshme dhe fare normale per nje grua te shkolluar e te fisme si ajo dhe per djemte e ish- Kryeministrit shqiptar. Havaja fare mire mund t'i shpjegonte atyre versionin qe pretendon tashme vajza e saj Natasha, se ishte dashuruar me babain e tyre Mehmet Shehu, ne vitet '60 kur ajo ndiqte shkollen e Partise ne Tirane. Si nga kjo marredhenie kishte lindur nje vajze, si ishte detyruar nga babai i tyre ta braktiste ate pas 40 ditesh per tu arratisur ne Paris dhe t'i tregonte atyre edhe emrat e deshmitareve okulare, te gjalle apo te vdekur, qe kishin patur dijeni per kete marredhenie.

Ne vitin 1991, Natasha Shehu eshte regjistruar ne Fakultetin Juridik dhe atesine e ka shenuar Pelivan Shehu. Regjimi komunist ishte rrezuar ne ate kohe, perse ishte e detyruar ajo qe te shenonte nje atesi tjeter nga ajo natyralja? Dje, per "testamentin" e nenes se saj, Bashkim Shehu, djali i ish- Kryeministrit Mehmet Shehu shkruante ne media se "me teper sesa nje testament, ai i ngjan nje interviste, pasi hiqen pyetjet dhe vihet nje titull nga ato te stilit "Une, filania ju rrefej". Keshtu qe pyetja kurciale eshte: A eshte autentik testamenti qe pretendon Natasha Shehu? Nese po, perse nuk e ben publike ate, te shoqeruar me shkresen perkatese zyrtare, nga nje laborator i policise shkencore qe verteton autenticitetin e shkrimit dhe firmes se te ndjeres Hava?

Provat e munguara

Natasha Shehu eshte juriste dhe ne te tilla raste, ajo e di fare mire rrugen qe duhet te ndiqte per te vertetuar se eshte pikerisht vajza e Mehmet Shehut. E kjo rruge, nuk eshte kembengulja mediatike nepermjet deklaratave patetike dhe shpeshhere kontradiktore, por ajo ligjore e juridike. Avokatja fare mire mund te nxjerre nga materniteti i Vlores, ku nena e saj ishte detyruar ta lind'te, nje shkrese zyrtare nga regjistrat e ketij institucioni. Me pas, mund te nxirrte edhe nje certifikate lindje nga zyrat e gjendjes civile ku ajo ishte regjistruar. Te gjitha ketyre mund ti bashkangjiten keto lloj dokumentash edhe te trungut te saj familjar dhe te vertetoje se si arriti qe deri tani, te mbante per atesi, emrin e Pelivan Shehut.

Me pas, i vjen radha edhe njeres prej provave me te forta shkencore qe i ve vulen ne menyre shkencore te gjitha hamendjeve tona, sic eshte realizimi i analizave te ADN-se.

Nga ana tjeter, dyshimi i madh rreth gjithe kesaj tymnaje rritet edhe me tej, po te kemi parasysh se tashme te gjithe personazhet qe permenden ne "testament" dhe nga Natasha Shehu te cilet do te sherbenin tashme si deshmitare te dores se pare te ngjarjes, kane vdekur. E fundit ishte e ndjera Havaja, nena e saj. Ndersa fati i ish- Kryeministrit Mehmet Shehu tashme dihet, i Fiqerete Shehut po ashtu, por edhe i gjyshes se avokates e cila e ka rritur dhe nuk eshte i qarte fati i Pelivan Hysenajt qe ka mbajtur atesine e saj. Mungon nje fotografi i Natashes me Mehmet Shehun,- e cila pretendonte se e takonte cdo muaj, mungon nje foto e perbashket e ish- Kryeministrit me te dashuren e fshehte Havane. Dhe ceshte edhe me e keqja, askush edhe nga personat qe kane qene prane Mehmet Shehut gjate atyre viteve e qe jane gjalle e te lire te deklarohen, gjithashtu e mohojne kategorikisht te kene patur dijeni apo te kene qene prezent ne takimet e permuajshme te Natashes me Mehmet Shehun. Ish Kryeministri komunist, megjithese ishte i gjithepushtetshem, nuk ishte aq i lire sa te bridhte i vetem neper Shqiperi ne takime te tilla enigmatike si keto.

Por, fati i Mehmet Shehut paska qene i thene te jete vertete me i cuditshmi nga te gjithe njerezit qe e kane drejtuar kete vend. Ishte Kryeministri me jetegjate i gjithe historise se shtetit shqiptar, por me fatziu prej tyre. Pasi nuk mjaftoi fundi tragjik i vetevrasjes se tij, bashkeshortes qe i vdiq ne burgjet e regjimit qe drejtuan, i nje djali qe pati fundin e te atit, apo edhe i endjes per 20 vjet me radhe i dy djemve qe i mbijetuan burgjeve komuniste, per ti gjetur eshtrat. E atehere kur te gjithe menduan se me ne fund, edhe per Mehmet Shehun erdhi dita qe te prehej i qete ne nje varr te thjeshte ne varrezat publike te periferise se Tiranes, arkivoli i tij, serish nuk po gjen qetesi. Nje grua, nene dhe juriste, eshte ne kerkim te atesise dhe te nje varri tjeter prane Mehmet Shehut, ate te nenes se saj, Havase. Nese e gjitha kjo vertetohet, atehere Natasha Shehu padyshim do meritonte respekt te thelle dhe e ka te siguruar qe tani, te shpallet gruaja e vitit dhe historia e saj shume shpejt mund te fitoje oskar, e denje per nje skenar filmi hollivudian. Ne te kunderten, avokatja e te drejtes nderkombetare do te ishte e denje per damken: Mashtruese nderkombetare.

korrieri

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    vajza e mehemetit
    intervista

Personalisht kam dėgjuar poshtėrsi tė paimagjinueshme pėr orgjitė nė Bllok

Liljana Hoxha: Tė vėrtetat pas “vajzės sė Mehmetit”

Mina Hysa
    Liljana Hoxha, njė ndėr njerėzit qė ka jetuar mes kullinave tė Bllokut, shpreh dyshimet e saj pėr ekzistencėn e “vajzės sė Mehmetit”. Nė njė intervistė tė dhėnė pėr gazetėn, gruaja e djalit tė Enver Hoxhės ka shumė pikėpyetje lidhur me deklaratat e Natasha Hoxhės.

Liljana thekson nė intervistė edhe mundėsinė e njė debati tjetėr, pas atij tė dashurisė sė fshehtė tė Mehmetit. E gjithė kjo, pėr Liljanėn bėn pjesė nė njė lojė tjetėr, mė shumė politike sesa duket. Sidoqoftė, ajo thekson se nė deklaratat e Natashės, ka shumė vende tė zbehta, tė paqarta dhe qė meritojnė njė rishikim tjetėr.
    Natasha Shehu pretendon se ėshtė vajza ilegale e Mehmet Shehut. Njė numėr i madh personash qė kanė jetuar pranė ish-kryeministrit e rrėzojnė njė fakt tė tillė. Cili ėshtė mendimi juaj?
    Me vjen keq se pėrveē se njė ilariteti fillestar tė natyrshėm, nė zbulim tė njė elementi sado thelbėsor tė jetės private, qė nuk mund tė zbehė rolin nė historinė e Shqipėrisė tė personaliteteve si Mehmet Shehu, shfaqet furishėm egėrsia e mbrojtjes instiktive nėpėrmjet kundėrshtimit, mospranimit “apriori” nga dėshmitarė tė konsideruar kryesorė pėr kėtė ēėshtje, sikur tė kishim tė bėnim me njė krim.
    Gjithmonė njerėzit kanė pėshpėritur pėr marrėdhėniet e byroistėve e bllokmenėve e shpesh ėshtė folur edhe pėr fėmijė ilegale. A keni dėgjuar pėr ndonjė histori tė tillė tė ndodhur para viteve ’90?
    Personalisht kam dėgjuar poshtėrsi tė paimagjinueshme nga koncepti im mbi dashurinė, familjen, shoqėrinė (pse jo edhe thjesht sex-in si nevojė), pėr orgjitė nė Bllok, sidomos me thashethemet nė vitet 89 e kėtej. Fjalė tė tilla i kam konsideruar fushatė tė ndyrė, madje politike kundėr ish-anėtarėve tė Byrosė sė PPSH-sė e familjeve tė tyre, me pėrjashtime tė rastit, si nė ēdo komunitet njerėzor, ēka ėshtė e paevitushme. Duke u ngritur mbi kėto keqdashje nuk mund t’i mohoj edhe pse nuk di raste tė dashurive tė vėrteta jashtėmartesore nė Bllok. Megjithatė unė do t’i konsideroja si fakte madhėshtore e tė papėrsėritshme tė jetės sė individit e jo tė vesit tė tij, nga tė cilat nuk mund tė bėjė pėrjashtim natyror qoftė edhe Mehmet Shehu. Prandaj edhe nėse znj. Natasha pretendon se ėshtė e bija, kjo fushate mediatike me njė investigim tė tillė fyes pėr autoritetin e ish-kryeministrit shqiptar, pėr bijtė e tij, pėr vetė pretendenten si vajzė jashtė martese, por edhe pėr shoqėrinė nuk ishin tė nevojshme. Kjo gjė mė shqetėson duke mė krijuar bindjen se bėhet me njė qėllim tė caktuar, pra jo thjesht pėr denigrimin e figurės sė Mehmet Shehut, por qė synon akoma mė tej.
    Tė gjithė dėshmitarėt pranė Mehmet Shehut e kundėrshtojnė faktin e ekzistencės sė njė fėmije ilegal. Ju si e komentni njė gjė tė tillė?
    Mjerisht nuk mjafton vetėm bindja pėr tė mohuar faktin nėse Natasha ėshtė apo jo e bija e Mehmet Shehut, ndonėse gjatė rrėfimit tė saj ka momente ku nevojiten sqarime tė mėtejshme. Kjo vjen sė pari nga mosdija reale, nga kushtet e njė ruajtje hermetike tė sekretit ēka njė kryeministėr mund t’i realizojė pėr raste tė veēanta gjithmonė me ndihmėn e besnikėrisė sė rojeve tė tij apo prej frikės pėr tė thėnė tė vėrtetėn, sidomos prej instinktit vetėmbrojtės trashėguar kryesisht nga diktatura qė njė gjė qė s’duhet tė dihet, as duhet tė pohohet e jo mė tė vėrtetohet. Pikėrisht kėshtu po veprohet prej dy vjetėsh me shėndetin e Enver Hoxhės, nė njė kohė kur vetė Nexhmije Hoxha, fėmijėt e saj, Sulo Gradeci e pėrgjithėsisht ekipi i mjekeve preferojnė tė heshtin pėr tė mos kundėrshtuar nė mėnyre absurde e qesharake siē edhe kanė tentuar. Tė njė rėndėsie tė veēantė janė dėshmitė faktike si ajo e komandantit tė Sazanit, Naim Muhaj i cili deklaron: “Mehmet Shehu nuk ka qenė nė ishullin e Sazanit nė vitin 1973, kur pretendon ta ketė takuar pėr herė tė parė Natasha, 13-vjeēare”. Po aq domethėnėse janė edhe dėshmitė e njerėzve tė thjeshtė nga Selenica qė e njohin Natashėn qė nė bark tė Dedes shtatzėnė, tė asaj qė sot Natasha e quan gjyshe, apo tė motrės sė saj, vajzės tjetėr tė Dedes, nga Saranda etj.
    A e besoni ju njė histori tė tillė?
    Personalisht kam qarė shumė pėr fatin e foshnjės qė thithte gishtin e gjyshes nė vend tė gjirit tė s’ėmės, pėr nėnėn e syrgjynosur e lėnė vajzėn pas, pėr dėshminė e atėsisė sė babait (pėr sytė e sė bijės) , pėr tė luajtur bashkė me tė duke rrėshqitur nė govatė prej druri. Pėr kushedi sa raste tė tilla tė mbetura nė anonimitet, nė humbje gjurmėsh, apo nė pamundėsi objektive pėr tė ditur fatin e tė shtrenjtėve tė tyre. Shqetėsimi im edhe mė i thellė, pėrveē fatit tė trishtė tė vajzės e dashurisė sė Mehmet Shehut (nė rast se rezulton i vėrtetė) ēka mė nxit ta analizoj edhe mė tej kėtė histori ėshtė: Ēfarė ndodhte e pėr mė keq ēfarė sajohet ende nė kupolėn, ku dukej se udhėheqėsit e perandorisė sė pushtetit totalitar ishin tė imunizuar nga lėndimet njerėzore (pėrveē rrezikut tė pėrhershėm pėr t’u cilėsuar “Armik i Popullit”)
    Pse i thoni kėto?
    Fakti ėshtė qė dosja pėr vetėvrasjen e Mehmet Shehut (varianti zyrtar i vitit 1981) qė realisht ngėrthen nė vetvete shumė nėndosje si tė Fiqirete Shehut e tė bashkėpunėtorėve tė tyre, apo tė vetė Kadri Hazbiut, tek i cili ėshtė lėnė deri mė sot dyshimi pėr presion para vetėvrasjes, ėshtė jo vetėm e paezauruar krejtėsisht, por mendoj se ēėshtja Natasha Shehu shėrben pėr ta rihapur qėllimisht atė. Kjo bėhet pėr ta rikompozuar konform evoluimeve qė nga ’81-shi e deri sot, kur dyshohet gjithmonė e mė shumė pėr vrasjen e tij. Vajza apo jo e Mehmet Shehut, kjo avokate ndėrkombėtare merr pėrsipėr tė deklarojė madje tė vėrtetojė mė pas nė gjyqin e Strasburgut, qė Mehmet Shehu ėshtė vrarė. Ndonėse vetėvrasja nėn presion e ish-kryeministrit pėr mua dhe Sokolin ka qenė e barazvlefshme me njė krim politik, njė qėndrim i tillė publik nga njė specialiste, nė dukje krejtėsisht e pavarur aq me tepėr qė pretendon tė jetė e bija, na bėn tė dyshojmė se ky supozim ka shumė tė ngjarė, ndonėse sot preket rastėsisht gjoja nėn sebepin e daljes publike te vajzės sė fshehtė tė Mehmet Shehut qė pak rėndėsi ka.
    Nuk dyshoni se kjo mund tė jetė thjeshtė njė lojė e ngritur nga vetė Natasha Shehu?
    Pėr tė mos u ndalur shumė gjatė sot, po pėrmend disa pyetje thelbėsore gati retorike:
    Si shpjegohet se edhe pse duket sikur ka ndodhur pa dijeninė e Natashės, nė media pėrcillet papritur testamenti i Hava Hatibit dhe pikėrisht nga njė gazetare qė me pėrgjegjėsi tė plotė timen , duke e pėsuar vetė prej saj, deklaroj se ėshtė nė shėrbim tė Ramiz Alisė e Nexhmije Hoxhės?
    Pėrse Natasha lidh kontakte me Skėnder Shehun vetėm disa dite para vdekjes sė nėnės sė saj, pra pėrpara botimit tė testamentit s’dihet se si, por siē thotė tė paprogramuar prej saj?
    Pėrse nėna e saj syrgjynoset nė vitin ‘60 pa tė bijėn ? (e donte Mehmeti pranė vajzėn e tij? Pranė i thėnēin!)
    Nga kush e ruajti jetėn e tė dashurės Mehmet Shehu nė ato vite kur Enver Hoxha dhe Nexhmije Hoxha ia njohėn, ia falen, ia fshehėn historinė e dashurisė madje e ndihmuan Hava Hatibin, sipas dėshmisė sė saj dhe tė Natashės, kundrejt theksit tė tė dyjave pėr armiqėsinė e Fiqirete Shehut ndaj tyre?
    Si shpjegohet diferenca nė vite e arsimimit tė lartė tė saj jo nėn kujdesin e Mehmet Shehut siē ka pohuar, por pas vdekjes sė tij nė vitet ‘91-95 e kėtej, kundrejt faktit qė nė vend tė emrit tė tė atit nė amzė ėshtė emri i gjyshit tė saj nga e ėma e jo emri i Mehmetit si babai i pretenduar?
    Nėse ajo arrin tė vėrtetojė nėpėrmjet ADN-sė se ėshtė e bija e Mehmet
    Shehut pėrse duhej zhvilluar mė tej kjo ēėshtje nė publik, ēka edhe nė qoftė se nuk varej nga ajo, pėrveē natyrės grabitqare tė medias pėr lajme tė tilla tė lė shijen e keqe tė njė sulmi tė ri mbi Mehmet Shehun?
    A i ka menduar kėto Natasha si bijė e denjė e tij?
    A mjafton qė ajo tė dalė me potere nė mbrojtje tė tij, duke i vlerėsuar tė “atin” pėrpara popullit shqiptar me shprehjen se “Mehmet Shehu ėshtė dy here hero, qė s’ka vrarė asnjeri prandaj duhej tė prehej nė varrezat e Dėshmorėve?
    Prandaj edhe duke kuptuar situatėn emotive tė saj, duke pretenduar se kjo ēėshtje i ka dalė totalisht nga dora, duhej pasur kujdes tė mos pėrdorej publikisht pėr interesa tė atyre qė sipas saj e vranė Mehmet Shehun. Nė vend tė saj mund tė investigohej nė familje, pėrderisa pėr mentalitetin e shqiptarėve, sidomos te bashkėkohėsve tė Mehmetit, jeta private e tij duhej respektuar.
    Ēfarė mendoni pėr familjarėt e Mehmetit, si reaguan ata?
    Pėr sa i pėrket reagimit tė familjareve tė Mehmet Shehut respektoj nipin Kujtim Shehu pėr objektivizmin humanizmin dhe emancipimin e shprehur prej nė lidhje me kėtė ēėshtje. Krahasuar kjo sidomos me qėndrimet jo tė pakomentueshme tė tė bijve tė Mehmet Shehut, njėri pėr hipokrizi nė raport me “tė motrėn” dhe skeptik nė media sipas saj, dhe tjetri nė sulm pėr ta kundėrshtuar medoemos, kur edhe pse mund tė dyshojė ende nuk duhet tė nxitohet. Megjithatė duke i konsideruar kėto mėnyra reagimesh si e drejtė e tyre dhe si sjellje specifike tė individit kryesisht sipas dimensioneve shpirtėrore dhe jo medoemos tė kulturės, e kuptoj qė ėshtė e dhimbshme pėr ta, sidomos nė raport me kujtimin e nėnės sė tyre. Ajo qė mė befason ėshtė se Bashkim Shehu sėrish keqpėrdor e deformon faktet gjoja parimisht nė politizim tė problemit duke rėnduar vetėm Enver Hoxhėn bashkė me gruan e tij, ēka e ka refren tė vjetėr. Edhe pse metikuloz ai haptaz “keqkupton” dėshminė e Natashės.
    “Natasha Shehu -thotė ai, deklaron se Enver dhe Nexhmije Hoxha kanė pasur dijeni pėr faktin se Mehmet Shehu ka pasur njė fėmijė jashtė martese. Pėr kėtė ai e kishte nisur tė dashurėn nė Francė, fakt ky qė nuk u komentua nga e veja e diktatorit, Nexhmije Hoxha e as nga byroistė tė tjerė” (Panorama, 19 maj 2005) kur Natasha pėrsėrit edhe pas reagimit tė Bashkim Shehut:
    “Jam shprehur se, e ka thėnė nė letėr edhe nėna ime, kėtė fakt nuk ėshtė e lehtė ta pranosh. Nėse kthehesh prapa nė kohe, Enveri dhe Nexhmija kanė qenė nė dijeni, duke na mbrojtur e ndihmuar. Pėr kėtė ne u jemi mirėnjohėse. Nexhmije Hoxha duhet ta pranoje kėtė fakt, pasi ka bėrė njė mirėsi dhe nuk ka pse tė heshtė” (Ballkan 19 maj 2005)
    Le t’ia lėmė Bashkimit tė gjykojė vetė pėr kėtė. Mė duhet tė them se komenti i tij nė kundėrshtim tė Natashės, se vajza ilegale e tė atit nuk mund tė kryente studimet me emrin Natasha Mehmet Shehu nė sistemin e Enver Hoxhes, sidomos pas vitit 81, pra pas vdekjes sė Mehmet Shehut, ėshtė tėrėsisht abuziv e tendencioz. Kjo pėr faktin se Enver Hoxha mund ta toleronte kėtė shmangie nga normat ideologjike e morale pėr kryeministrin si i pazėvendėsueshėm pėr Shqipėrinė, qė nė vitet ‘60 sipas Natashės dhe Hava Hatibit, por edhe pas ‘81 edhe pse i cilėsuar si poliagjenti Mehmet Shehu,ndaj familjes sė tij Enver Hoxha aplikoi luftė klasash tė diferencuar. Fatbardha Shehu, gruaja e tė ndjerit Vladimir Shehu u la krejtėsisht e lirė dhe fėmijėt nuk patėn asnjė lloj pengese, duke mos u pėrzierė me aferat agjenturore tė pjesėtarėve tė tjerė tė familjes.
    Me sa duket Bashkim Shehu ende s’e ka kuptuar qė sot loja pėr dosjen Shehu luhet ndryshe dhe jo me ēfarė i detyrohet ai ish-shefit tė shėrbimit sekret shqiptar, Ramiz Alia, qė nė gjallje tė Enver Hoxhės, kur ai kryente dėnimin nė burg.
    Nėse i bėn nė mėnyrė refleksive pėr tė shmangur ndonjė sulm ndaj Fiqirete Shehut, kjo bėn efekt tė kundėrt. Dihet qė Fiqireti ishte agjente e UDB-sė dhe sė fundi Havaja me Natashėn e cilėsojnė si armike tė tyre duke dalė nė mbrojtje tė Nexhmije Hoxhės. Ndėrsa nga anėtarėt e Byrosė politike e personelit tė shėrbimit pranė Mehmet Shehu rreshtohen nė urdhrat e vjetėr “s’dimė gjė, s’ėshtė e mundur”. Bėn pėrjashtim vetėm Ramiz Alia i cili thotė: “Se besoj, por nuk e kundėrshtoj” si dhe Nexhmije Hoxha qė thotė: “Pėr momentin s’dua tė prononcohem”, ēka do tė thotė qė njėkohėsisht edhe nuk e mohon. E gjithė kjo interpretohet si njė parapėrgatitje pėr t’i dalė pėrpara pistės sė vrasjes sė Mehmet Shehut, qė nėse rezulton kėshtu , sipas tyre ata automatikisht mbeten jashtė.
    Pėr kėtė arsye ēėshtja e dosjes sė Mehmet Shehut, e cila ka shkuar deri nė manipulim tė opinionit publik, duhet tė ndalet me kaq. Njėkohėsisht ia lėmė nė dorė familjes Shehu tė zgjidhė problemet e saj qetėsisht, duke mos denjuar tė presim ndjesė nga kurrkush nė rast mashtrimi publik, pasi mitomania ėshtė mjaftueshmėrisht e turpshme! Nė rast vėrtetėsie, kjo grua si avokate ndėrkombėtare qė tashmė mbron ēėshtjen e grave kosovare tė pėrdhunuara nga genocidi serb, sė pari duhej tė tregonte minimalisht maturi profesionale pėrballė zhurmės sė krijuar me qėllim denigrimin e autoriteteve tė historisė sonė kombėtare, pėr interesa tė saj personale apo tė rrjeteve antikombėtare.

Gani Kodra: Mehmeti nuk e ka takuar Natashėn nė Sazan

Ish-kryetari i degės sė Sigurimit tė Byrosė Politike, Gani Kodra, pėr deklarimin e Havasė mbi takimet qė ka pasur me Mehmet Shehun nė Paris prononcohet posaēėrisht pėr gazetėn se njė fakt i tillė nuk qėndron absolutisht. Jo vetėm kaq, por ai nė mėnyrė absolute rrėzon edhe thėniet e Natashės se e ka takuar nė ishullin e Sazanit kur ka qenė 13 vjeēe dhe aty ka mėsuar “tė vėrtetėn” e rrallė, sepse ai nuk i ėshtė ndarė kryeministrit pėr asnjė moment. Kėtė deklaratė tė prerė ai e mbėshtet me faktin se si jashtė vendit edhe brenda tij ai nuk ėshtė shkėputur pėr asnjė ēast nga Mehmeti. Konkretisht ai shprehet: Mehmeti u detyrua tė shkonte nė Francė, sepse duhej tė bėnte njė operacion urgjent nga hemorroidet. Klinika ku u shtrua quhej “PASSY”. Ne qė e shoqėronim me gjithė mjekėt dhe rojet bėheshim plot 9 persona. Po tė shtosh edhe shoqėruesin apo rojet franceze bėheshim shumė. Kjo tregon fare mirė se Mehmet Shehu ishte nėn njė mbikėqyrje absolute. As njė bulėz djerse nuk mund t’i dilte pa e marrė vesh tė gjithė ne. U vendos nėn kontrollin e rreptė tė mjekėve.
    Doktor Llambi dhe unė, sė bashku me shoqėruesin francez u vendosėm sėrish nė korridor. Aty rrinim, aty flinim, duke e pasur nėn kontroll nė ēdo ēast. Edhe telefonin e dhomės e kishim ne dhe ai nuk komunikonte dot me askėnd pa dijeninė tonė. Gjatė kėsaj kohe, pėrveē doktor Llambi Ziēishtit, vinte edhe Isuf Kalo, i cili nė atė kohė ndodhej pėr specializim nė Paris. Po kėshtu edhe nė vizitėn tjetėr qė ishte e fundit dhe qė u bė nė vitin 1973 ndodhi e njėjta gjė aq mė shumė se shoqėrohej edhe nga Fiqireti.
    Po kėshtu edhe fakti se Havaja shkonte nė shtėpi nuk qėndron. Aty ēdo hyrje dhe dalje bėhej nėn njė procedurė qė nuk jua merr mendja. Edhe unė qė isha kryetar i degės apo edhe njė ministėr po tė vinte, do t’u nėnshtrohej procedurave. Unė kur shkoja, i thoja Aliut qė ta njoftonte. Duhet tė keni parasysh se hyrja pėr te shtėpia e Mehmet Shehut bėhej nėn vėzhgimin e dhjetėra e dhjetėra njerėzve, tė cilėt ishin vetėm pėr kėtė punė.
    Po kėshtu edhe nė Sazan qė Mehmeti ka qenė dhjetėra herė pėr gjah apo edhe pėr tė inspektuar reparte ushtarake dhe ju them me garanci qė nuk ka takuar absolutisht asnjeri dhe aq mė tepėr njė fėmijė. Nuk ishte e mundur qė Mehmet Shehu t’i thoshte njė 13-vjeēareje se ishte babai i saj dhe kjo tė mos dėgjohej nga askush. Dhe ta dini se, nė qoftė se do tė kishte ndodhur njė gjė e tillė, ne tė paktėn sot do t’i kishim vėnė nė dijeni djemtė e tij dhe nuk do t’i linim nė kėtė gjendje befasie dhe ēudie qė po kalojnė. Unė dhe shokėt e mi qė kemi qenė pranė Mehmetit nuk u themi tjetėr gjė djemve, veēse i garantojmė se nuk ka ndodhur asnjėherė njė veprim i tillė.

panorama

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    vajza e mehmetit
    zbulimi

Zyra Shehu (Koroneci) mbyll historinė: Ajo do ketė gjetur ndonjė pasuri tė gjyshit nė Turqi

Flet motra: Eshte loje, Natasha genjen

sarande/ shpresa dine
    Motra tregon gjithēka. Natasha Shehu, avokatja qė pretendon se ėshtė e bija e Mehmet Shehut, nuk ka asnjė lidhje me ish-kryeministrin. Ky ėshtė fundi i historisė.

Njė fund i dhunshėm, ashtu sikur ishte edhe fillimi. Historia e dashurisė sė fshehtė tė Mehmetit, lindja e njė vajze me emrin Natasha, janė tė gjitha njė lojė. Media dhe historianėt mund tė flenė tė qetė. Ndryshimin nė jetėn e Mehmet Shehut e shpiku fantazia e Natasha Hoxhės.Dje gazeta kontaktoi me motrėn e Natashės. Zyra Shehu (Koloneci) jeton nė lagjen “Kodėr” tė Sarandės. Ajo tregoi gjithēka pėr gazetėn. Zyraja ėshtė njeriu tė cilin Natasha e telefonoi nga Rursia, para njė muaji dhe i “vodhi” identitet. Jeta e motrės sė madhe Zyrasė, ėshtė transformuar nga Natasha dhe ėshtė kthyer nė jetėn e njė personazhi tjetėr, Havasė. Sipas dshmisė sė motrės, Natasha e kishte thirrur me emrin Hava dhe i kshte premtuar se do ta bėnte tė njohur nė tė gjithė Evropėn. Zyraja tregon pėr gazetėn se tė gjitha bisedat e muajit tė fundit me Natashėn i janė dukur tė ēuditshme. “Fola para njė muaji me Natashėn dhe mė tha: Si je, si shkon moj profesorja ime, moj e tilla, moj e kėtilla, moj Zyra, moj Hava”, tregon motra e Natashės nga Saranda. Dhe si tė gjitha historitė e trillura, edhe kjo e Natashės, dyshohet se ėshtė bėrė pėr para. Babai i nėnės sė Natashės dhe Zyrasė ka qenė me origjinė turke. Nė fund, pėr tė zhdukur tė gjitha aludimet dhe pėr tė mbyllur pėrfundimisht tė gjitha mundėsitė e abuzimit Zyraja, motra e madhe e Natashės shton: “Ne jemi familja Shehu dhe Natasha ėshtė motra jonė e vogėl. Nėna jonė ėshtė Dedeja dhe babai Pelivani”.
    A mund tė na thoni se kush jeni ju?
    Unė jam Zyrakua, (Zyraja) motra e madhe e gjithė fėmijėve tė familjes Shehu. Nėna jonė quhej Dede dhe babai Pelivan. Unė jam e datėlindjes 1938, 67 vjeē. Kam mbaruar shkollėn e Partisė. Pra jam unė ajo qė kam mbaruar shkollėn e Partisė nė vitin 1965. Fillimisht kam mbaruar shkollėn pėr mėsuese nė Tiranė, nė qytetin e nxėnėsve, siē bėhej atėherė me kurse 9-mujore. Po nė kėtė zanat, mėsuese, kam dalė nė pension. Vėllai i madh quhet Banush Shehu, qė vjen pas meje, pastaj ėshtė Shefqeti, Nadirja, Shkėndija, Vasilika, Leonora, Mbarimja dhe Natasha ėshtė e fundit, pra motra e vogėl. Gjithė jetėn motėr tė vogėl e kam njohur Natashėn. Bile kam pėrafėrsisht njė fėmijė me moshėn e Natashės, datėlindja 1958 qė ėshtė Luli, vajza ime e madhe. Ēuditemi shumė me kėtė problem qė ka lindur. Kė pyeti gazetarja qė ka bėrė artikullin e parė.
    Nė ēfarė moshe ka jetuar Natasha me ju?
    Kur ka lindur Natasha unė kam qenė e martuar. Madje po prisja me padurim qė tė lindte mamaja. Ishim nė Tepelenė atėherė kur mė erdhi telegrami qė Deda lindi vajzė.
    Kush ia ka vėnė emrin Natashės?
    Emrin ia ka vėnė vėllai i madh, Banushi, ai qė ėshtė nė Borsh. Ai kishte parė nė atė kohė njė film sovjetik, “Aljosha” dhe ia vuri emrin Natasha.
    Ka pasur ndonjė dyshim gjatė jetės suaj qė Natasha tė mos ishte motra juaj?
    Jo, jo. Nė asnjė mėnyrė.
    Atėherė si e quan ti gjithė kėtė?
    Njė bllof i Zenepe Lukės, apo kush e bėn. Nisem nga artikulli, kur e pashė u ēudita.
    Gjatė kėsaj kohe qė ka ndodhur kjo, ju keni folur nė telefon me Natashėn?
    Foli para njė muaji atje dhe mė tha: Si je, si shkon moj profesorja ime, moj e tilla, moj e kėtilla, moj Zyra, moj Hava, se ēfarė mė ngatėrronte mua dhe atėherė unė thashė me vete, “ik se bėn gallatė kjo, si gjithmonė”. Kur ke filluar shkollėn e Pedagogjikes, vazhdoi Natasha pėrsėri bisedėn nė telefon. Ku e ke bėrė? “Nė Qytet tė Nxėnėsve”, iu pėrgjigja. Po shkollėn e Partisė, mė pyeti kur e ke bėrė. “Unė e shkreta s’mbaj mend tani, iu pėrgjigja. Po mė ngatėrroheshin vitet. Dhe sipas llogarive tė mia, i bie qė ta kem mbaruar nė 1965. Nė vitin 1968 kam lindur, Aurelin, djalin.
    Pas tėrė kėtyre pyetjeve qė Natasha, tė ka bėrė nė telefon, ti nuk e pyete veten pėrse bėhej e gjithė kjo?
    Fare, se bėnte gallatė. Do tė tė rehabilitoj, mė tha, do tė bėj deputete tė Evropės. “Eh gallatė bėn kjo dreq”, thashė me vete. Mbiemrin, - mė tha, se keni pasur Shehu? “Shehu e kemi pasur, - i thashė unė pėrsėri nė telefon. E keni ndėrruar nga frika? “Jo, - i thashė, s’e kemi ndėrruar nga frika”.
    Kur tė zuri nė gojė mbiemrin nuk pate ndonjė dyshim?
    Po, po. Bile dyshova se mė incizoi.
    Tė tha nė telefon se tė incizoi?
    Jo, unė dyshova, sepse fjalėt e saj mė vinin tė shkėputura nga telefoni, vinin larg. Po pse duhet tė mė akuzojė? Ma vesh mua se kam dashuruar Mehmet Shehun. Qė thotė s’ėshtė Zyraja, ėshtė Havaja? (Nė kėto ēaste, njė revoltė e brendshme shpėrthen nė mimikėn e fytyrės sė Zyrasė. Duart dhe buza fillojnė t’i dridhen dhe fjalėt i thotė shumė shpejt)
    Nė fisin tuaj, vetėm ti e ke mbaruar shkollėn e Partisė?
    Unė, vetėm unė. As ka pasur vajzė tjetėr nga Tepelena, siē thotė Zenepe Luka, “vajza e bukur tepelenase pėrgjunji Mehmet Shehun, qė e dashuroi”.
    E ke njohur ndonjėherė Mehmet Shehun ti?
    E kam njohur si gjithė tė tjerėt pėr kryeministėr. Dhe kishim respekt pėr atė kohė qė ishte.
    Sa fėmijė ke ti Zyra?
    Unė kam 7 fėmjė. I harrova fare dhe fėmijėt e mi. Kam gjashtė vajza dhe njė djalė, Aurelin.
    Dhe je e martuar nė Tepelenė?
    Jo, jam e martuar nė Lushnjė dhe pastaj kam ardhur kėtu. Nė Sarandė po bėj 20 vjet.
    Saranda ėshtė e vogėl dhe unė nuk kam fytyrė tė njohur?
    Epo kam qenė mėsuese nė fshatin Gjashtė. Kam dalė nė pension si mėsuese me 60 pėr qind. Kam librezė pensioni, ku i kam tė hedhura tė gjitha vitet e punės. S’kam qenė as nė Francė dhe as jam martuar me ndonjė arab apo egjiptian. Allah, allah! Unė jam martuar me njė copė fshatar nga Lushnja.
    Po nėna juaj, Deda, me se ėshtė marrė?
    Nėna ime fillimisht me sa mbaj mend unė ka punuar nė maternitetin e Selenicės, pastruese, pastaj nė Fermė.
    Nė ē’moshė ju ka lėnė nėna?
    Ajo po bėn 10 vjet qė ka vdekur. Ka vdekur pas 1990 dhe ka vdekur nė moshė tė madhe. Kur ka qenė 15 vjeē mė ka lindur. Gjatė gjithė jetės mė ka thėnė se ėshtė martuar shumė e vogėl, se kishte qenė jetime dhe se me origjinė ishte nga Kalivaēi i Tepelenės. I ati i kishte vdekur nė Turqi. Mos ka gjetur ndonjė pasuri tė gjyshit kjo (dyshon pėr Natashėn)? Unė jam Zyraja dhe Hava s’ka e nuk do tė ketė kurrė.
    Natasha pretendon se ėshtė e regjistruar nė certifikatėn e lindjes me emrin e gjyshit, Natasha Pelivan Shehu?
    Ēfarė gjyshi moj, Pelivan ėshtė emri i babait tonė.
    Po emri i nėnės si ka qenė?
    Zade, dhe i kemi folur Dede.
    Pėrse nuk i keni kėrkuar qė tė sqarojė nė telefon tė gjitha ato qė janė thėnė nėpėr gazeta?
    Nuk mė del. Sot kishte marrė nusen time dhe i kishte thėnė: Nuk qe Zyraja ajo qė e pėrjashtoi Fiqiretja? Mua mė pėrjashtoi Fiqiretja se kishim probleme familjare, moj motėr, jo se kishim…
    Tė pėrjashtoi nga Partia?
    Unė u pėrjashtova vetė. Nė atė kohė Fiqiretja ishte drejtoreshė nė shkollėn e Partisė. Shkova atje dhe i thashė se kam ca probleme familjare, se jam ndarė dhe ky ėshtė burri i dytė. Jam martuar prapė po nė atė vit qė u ndava, nė Barbėllinjė tė Lushnjės.
    Keni bėrė debat me tė?
    Po, ajo ishte drejtoreshė e shkollės dhe i vajta dhe i thashė: Kam ca probleme. Ka mundėsi tė mė ndihmosh, se unė nuk qėndroj dot. Ē’isha unė atėherė, njė 25 – 26 vjeēe. Por ajo mė tha: “Ti je komuniste dhe duhet t’i zgjidhėsh vetė problemet e tua”. Atėherė prit, - i thashė unė, dhe i hodha teserėn e partisė. Ajo, mbaj mend, qė e priti nė duar. Kaq ishte. Nuk u shėnua asnjė procesverbal dhe ika. Ika e lashė partinė dhe u martova. Me burrin e parė kisha tre fėmijė. I kam gjallė dhe i kam nė Tiranė.
    Natasha erdhi tė jetonte me ju nė Sarandė. E keni marrė ju atė gjithmonė me vete?
    Jo, moj motėr. Natasha ka qenė me nėnėn tonė.
    Edhe nėna juaj kėtu nė Sarandė ka qenė?
    Po edhe shtėpinė kėtu lart e ka.
    Edhe nėna juaj atje rrinte me Natashėn?
    Sigurisht, e kishte vajzė Natashėn. Unė dua tė mė gjejė Havanė, atė qė shkruan Zenepe Luka, atė dua tė mė gjejė. Ku ėshtė kjo Havaja, se Havanė unė nuk e njoh fare. Nė familjen tonė nuk ka Hava fare. Kėrkoj nga gazetarja qė ka bėrė artikullin e parė te “Ballkani”, ku e ka Havanė, tė gjallė apo tė vdekur. Neve nuk na ka vdekur ndonjė motėr, ndėrsa nėna ime ka dhjetė vjet qė ka vdekur, dhe ka vdekur nė Itali te Natasha. U shtrua kėtu nė spital, e mori ajo, se i vinte keq pėr nėnėn dhe vdiq atje.
    Me kė ka qenė e martuar Natasha kėtu?
    Me Sulo Hodo, me origjinė pėrmetar dhe tani banon nė Tiranė. Edhe ai e di qė nuk kishte vjehrrė Havanė. Ai njihte vjehrrė Dedenė. Nuk ndenji shumė kohė i martuar.
    Mos ėshtė ndonjė tjetėr qė flet nė emėr tė Natashės?
    Ku e di unė. Sikur tė ishte ashtu, Natasha tė vinte e tė sqaronte kėtė punė.

panorama

--------------

di llafe..

kur vate nanua ne Vlore para ca kohesh per te "festuar" viktimat e Otrantos.. i duallėn para dy grupe viktimash..
    njeri qe duartrokiste na kenaqsia qe shihnin mes gjirit te tire Komanandin ..pra shokin Nano.. dhe nje grup tjater qe i kerkoj llogari nanos..pse nuk ke care b.ithe per hallin tone..

ne grupin e duar trokitsave bente pjese dhe kjo natasha si avokate e viktimave qe mbronte zirtarisht interesat e tyre ne proces-gjyqet qe zhvilloheshiin mes Italaneve (Labce) dhe pales se viktimave..

Ata te grupit protestues hodhen deklarata kunder interesimit hipokrit te shtetit shqiptar per hallin e tire dhe akuzuan pikerisht kete Natashen qe sipas ketire ..kishte tallur mullaqet me interesat e viktimave dhe kishte kollofitur miljona nga italanet te cilet sipas ketyre Shteti italan i kishte taksur per Viktimat..
    pra per her te pare kesaj Natashes i ka dalur emri si hajdute-mashtruse..

dhe ashtu duhet te jete..
    e dija qe kur i duall emri nashti kesaj tashes si sheh-lere gjoja.. do keishte nonjė qellim te ulet kjo mashtruse fenomenale..

te shohim cdo bėnet ne tė ardhmen..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Brari : 22-05-2005 mė 01:37

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Korrieri
    --

Epidemia Natasha dhe kulturkellira jone

E Marte, 24 Maj 2005

Nga Fatos Lubonja

Para pak kohesh me qelloi te shoh nje dokumentar televiziv amerikan mbi historine e nje personi qe kishte vrare gruan e pare dhe qe, megjithate, kishte arritur te jetonte per nje kohe te gjate i pandeshkuar ne saje te aftesise per te mashtruar gra te tjera te pasura te cilat e mbanin me te holla. Kishte arritur t'i fshihej policise amerikane per afro njezet vjet- gjersa me ne fund e kapen.

Kur i kerkuan nje psikologu shpjegimin e suksesit te tij ai tha nje te vertete shume te thjeshte: "Suksesi i mashtruesit bazohet ne prirjen qe kane qeniet normale per te besuar."

Tani, sa here shoh mashtrues e te mashtruar qe adhurohen mes vetit,- e per kete mjafton te hapesh televizionet e gazetat tona,- me kujtohet kjo thenie. Mu kujtua edhe keto dite qe gazetave tona u ka rene nje epidemi e re mashtrimi, virusi i se ciles kesaj here e ka emrin Natasha.

Nje Natasha befas u shfaq ne faqet e para te gazetave tona me foto te medha te sajat ne faqe te pare shoqeruar me titujt bombastike se na qenka e bija ilegale e ish kryeministrit Mehmet Shehu. Dhe jo ne nje, por ne pese a gjashte te perditeshme qe konkurronin se kush do ta bente me grishes lajmin- qe ne fakt ishte lehtesisht i pergenjeshtrueshem. Madje ajo i ftoi edhe per debat televiziv dy djemte e Mehmetit.

Reagimi i pare i njerezve qe, megjithese kane prirjen normale per te besuar kane edhe dy pare mend per te dyshuar, ishte pak a shume ky: Mire nje te cmendure i hipen ne koke te dale ne gazete, po gazetat pse jane cmedur?

Dhe ketu ceshtja behet me e koklavitur sesa duket, sepse, sado te marre te jene kryeredaktoret e gazetave, sado te paafte, ata jane ne gjendje te kuptojne qe nje lajm qe e nxjerrin, madje ne faqe te pare, me foto te madhe, do verifikuar perpara se te botohet.

Prandaj problemi qe shtrohet nuk eshte thjeshte pse mashtron Natasha, (madje ajo mund te kete njemije justifikime sepse dihet qe mitomania, qe shpesh shoqeron mashtrimin, eshte nje semundje), por pse mashtrojne gazetat.

Per shpjegimin e kesaj pyetjeje ne median e kafeneve, ende te pa privatizuar, prandaj dhe te pablere nga politika, qarkullojne sot per sot disa variante. Po perpiqem te rreshtoj ato me kryesoret qe me ka zene veshi.

I pari eshte ai me i rendomti se vetem keshtu mund te shiten gazetat ne krize. Pike dhe kaq. Shume e thate. Packa se kjo thatesire hap nje teme shume te njome: ate se ku mbaron prirja normale e shqiptareve per te besuar dhe ku fillon budallalleku i tyre, sepse, te pretendosh te shesesh me shume gazeta ne kete menyre, do te thote ta konsiderosh lexuesin tend budalla?

Nje variant tjeter, me i njome, eshte se Natasha ka mashtruar disa kryeredaktore duke u premtuar se po e botuan lajmin se ajo eshte e bija e Havase dhe Havaja e dashura e Mehmetit, Natasha mund ta paraqese kete si deshmi jashte shtetit dhe keshtu do te trashegoje nje goxha pasuri (sepse Havaja na paska vdekur vetem pak kohe me pare dhe burri egjyptian i paska pas lene nje goxha trashegim) dhe kryeredaktoret, afermendsh, do te kene kesisoj 10% -shin qe u takon automatikisht, njelloj si politikanet per tenderat. Sipas ketij varianti pronaret e gazetave nuk dine gje. Kemi te bejme me perdorim te gazetave nga gazetaret ashtu si perdoren institucionet e administrates shteterore nga punonjesit e saj te ulet per perfitime te vogla, nga ato qe nuk i hyjne ne sy shefit te madh.

Ka edhe nga ata (te paket ne fakt) qe thone se e gjithe kjo gjurulldi u be per te pergatitur daljen ne skene te kandidatures se te birit te Mehmet Shehut si kandidat i Partise Agrare ne Tepelene.

Por ka edhe nje variant me te njome se te tjeret, qe e ka dukjen paska paranojake, por, megjithate, jo aq sa lajmi per Natashen: Sipas ketij varianti kjo pune nuk duhet marre aq thjesht: kemi te bejme me nje pune te orkestruar nga nje apo disa zyra- ca thone te SHISH-it ca te SHIK-ut, ca te tjere te ish Sigurimit ca te tjere te Partise Socialiste- me qellim largimin e vemendjes se publikut nga problemet e medha qe ka vendi, aq me teper tani ne fushaten elektorale. Sipas nje sondazhi te fundit te nje OJQ-je qe bashkepunon me te huajt, pas epidemise "Natasha", eshte rritur me disa pike perqindja e atyre socialisteve qe, te merzitur nga martesa e dyte e Nanos, kishin vendosur te votonin per LSI,- pasi Mehmeti mbetet shtylle e forte e PS dhe dalja e nje te dashure tregon se kjo parti ka qene progresiste prej kohesh. Dicka si puna e Miteranit.

* * *

Personalisht epidemine e re "Natasha" prirem ta shikoj si faqe kulturore gazetash. Si nje kullim kulturor te periudhes qe po jetojme ku mashtrimi dhe brockullimi jane instumentet kryesore te komunikimit mes njerezve,- qe nga Kryeministri e biznesmenet tane me te pasur e inteletkualet tane me te shquar e deri tek lypesi me i mjere i rruges. Por edhe si instrument pushteti, mos e merrni me shaka. Kemi te bejme ne fakt me thelbin e kulturpushtetit te kesaj epoke qe fare mire mund te quhet kulturkellire. Une ve bast se Natasha do te dale se shpejti ne emisionin e televizionit kombetar TVArberia te Arjan Canit "Zone e Lire" dhe Cani do te beje gallate te lire me te, e do te na defreje te gjitheve kellirisht- vecanerisht do te defreje eliten ne pushtet te stresuar nga punet e renda te dites dhe nga shpifjet e poshtra per korrupsion- duke e pyetur Natashen per politiken e madhe globale e per gjera te vogla lokale. Cfare do t'i sugjeronte Natasha Bushit per eksportimim e demokracise ne Irak; c'mendim ka Natasha per mallrat e lira kineze qe po fusin ne krize Europen dhe SHBA; a e takoi Putinin kur ishte ne Moske e cfare i tha ay per Moisiun; c'mendon ajo per liberalet e rinj shqiptare, po per Mjaftin, per te majten dhe te djathten shqiptare, per sulmet e Lubonjes ndaj pronareve te mediave? E ne fund do t'i thote: betohu per koken e Edi Rames dhe te Kac Caushit se eshte e vertete qe je e bija e Mehmet Shehut! Dhe Natasha me siguri do te thote: betohem!, edhe per koken e Fatos Nanos! Dhe pastaj, ne fund te emisionit, do te dalin sponsorizuesit: Vodafon, AMC, Birra..., Uji... e me the te thashe qe do te permbyllen me siglen perfundimtare: ky emision special u krye nen kujdesin e Ministrit te Kultures, Rinise dhe Sporteve Blendi Klosi.

Une madje do tu rekomandoja edhe Klosit edhe Canit edhe gazetareve te tjere te nxitojne te gjejne, sa eshte gjalle, nese nuk ka vdekur akoma, Kolonel Nasip Meten, i cili ka mundesi te kete lidhje me Natashen se andej nga Selenica me duket se ishte edhe Nasipi. Po edhe po nuk pati lidhje farefisnore, vetem mire do t'i beje shtypit dhe medias sone elektronike dhe kulturkellires sone ne pergjithesi kontakti me kolonelin. Cili eshte Nasip Meta do te thoni ju? Nasipi eshte nje ish kapterr andej nga Selenica qe, pasi e futen ne burg dhe e sollen ne Spac, e gradoi veten Kolonel te Aviacionit Gjerman te Luftes se Dyte Boterore.

Nasipi tregonte histori te hatashme qe do t'i mrekullonin lexuesit e gazetave dhe spektatoret e televizioneve tona. Le pastaj sikur te futej tek Kafazi i Arte i News 24 Nasipi cfare mrekullie do te ishte! Ai ne kafaz te hekurt dhe bente cudira. Mjafton te tregoje historine se si, kur avioni i tij ngrihej e fluturonte mbi Londer, e gjithe Britania dridhej nga tmerri dhe lajmi vinte gjer ne Itali: "Attenzione attenzione,- ulerinin radiot italiane- il colonello Nasip Meta sta bombardando Londra." Dhe kjo, madje, do te na ngreje lart edhe breket e kranarise kombetare, qe sikur na kane rene pak poshte keto kohet e fundit. Aq i fashmem u be Nasipi sa Hitleri e ngarkoi te shkonte te takonte Curcillin. "Kur e takova, thoshte Nasipi, barkmadhi ngriu ne vend:- Ti mor Curcill pisi, i thashe, a do te rrish urte apo do te ta zhdukim Gadishullin Britanik nga faqja e dheut? Kishte edhe ate kurven, Elisabeten, me vete, qe nuk pipetiu fare gjate gjithe takimit."

Me seri mund te vazhdojne historite e Nasipit. Qe nga dashuria e zjarrte me Greta Garbon (hajde seks hajde!) e me the te thashe e deri tek takimet me Enverin, Mehmetin, Kadriun, Beqirin.

Por kam edhe nje propozim shekullor: Sandren e Dardanit qe gjer tani nuk ka dale ne shtyp. Cila eshte Sandra e cili eshte Dardani? Dardani kishte vuajtur si Nasipi nga diktatura e gjate dhe kohet e fundit i'u lodh shume truri dhe filloi t'i fanepseshin gjera te cuditshme. Nga keto fanepsje me interesantja ishte ajo sikur njeri nga gardianet e Burrelit, ai me karaduzi, i ishte qepur gruas se tij, Sandres. Dhe sa here i vinte kjo fanepsje, kudo qe ishte: ne dhome, ne qeli ndeshkimore, duke ngrene, i ulur ne hale, Dardani fillonte e thoshte pa pushim me ore te tera: "Mbahu Sandra!", "Mbahu Sandra!", "Mbahu Sandra!" Dhe vetem keshtu lirohej. Po cila ishte Sandra do te thoni ju? Kush i vardisej ne te vertete Sandres se bukur (hem ne Tirane, hem, andej nga Blloku)? Se kot nuk i fanepseshin Dardanit ato gjera. Nuk e tregoj sepse kerkoj edhe une shperblimin tim (material, te kuptohemi). E shes, madje shtrenjte kete material, se nuk e di njeri pervec meje. Ma ka thene nje nga kapot e sigurimit te Bllokut. Deri ketu po e le, sa per te ndjellur gazetaret, por ju siguroj se do te jete lajmi i shekullit.

.......

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    ... Hahahahahahahahahaha, kom qesh me gjith shpirt ket rradh me ket Kolonel Nasip Meten ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr Italinė?
    Nga alessia nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 387
    Postimi i Fundit: 17-10-2012, 12:55
  2. Vdes aktorja britanike Natasha Richardson
    Nga Inteligjentja nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 19:47
  3. Analiza mbi fushatėn parazgjedhore nė Shqipėri
    Nga Veshtrusja nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 04-07-2005, 03:27
  4. Zjarri aksidental, digjet shtepia e aktoreve Fatos e Natasha Seli
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 21:15
  5. Operacioni "Rrjeta e hekurt"
    Nga zeus nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 21-01-2004, 04:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •