Pse dashuria si ndjenje eshte e portretizuar pikerisht tek zemra, kur nė fakt eshte truri ai qe i kontrollon ndjenjat? Si u be zemra simbol i dashurise?
Pse dashuria si ndjenje eshte e portretizuar pikerisht tek zemra, kur nė fakt eshte truri ai qe i kontrollon ndjenjat? Si u be zemra simbol i dashurise?
U be se aty e ndjen ankthin njeriu i shkrete.
Mua me rrofte truri kur s'kam sy apo lekure apo ndjesi.
Desh harrova, nuhatjen.Ka ca vite qe me eshte shkrepur se njerezia bie ne dashuri prej nuhatjes.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
E ē'ta bėnin trurin simbol dashurie , aman! E ke parė sa i shėmtuar ėshtė e sa rrudha ka?Postuar mė parė nga Rebele
Zemra po. Eshtė topēe, e bukur dhe e kuqe flakė. (lol)
Where does a thought go when it's forgotten?
Imagjinoje t'i thuash te dashurit, "Te dua, truri im". Tingellon vet-diskriminuese, fare lehte edhe seksiste (ne dashurite femer-mashkull).
Cdo emocion i forte ndikon ne uljen ose rritjen e intensitetit te rrahjeve te zemres. Pse vetem dashuria, keshtu? Jo per gje, po i bie qe cdo ndjenje tjeter te kete nga nje organ perfaqesues secila.![]()
zemra, ne fakt organ gjysem autonom, ne rrahjet mekanike te saja shperndan fushe elektromagnetike e cila ne disa momente ndihet nga njerezit,sigurisht aparatet, ne instanca te caktuara. Njerezit kuptojne dicka ndodh po ndodh me ta. Disa njerezit kane shqisa te kuptojne dicka tek tjetri.Postuar mė parė nga Rebele
Njeriu eshte objekt krijim i evolucionit. Shiko figuren.
Zemra (si simbol) eshte e lidhur ngushte me dashurine (si ndjenje). Po, edhe nga pikpamja letraro-shpirterore, e cila eshte deshmi e menyres sesi shikohet zemra. A nuk thuhet, "E kam filanin ne zemer", "Zemra ime eshte (insert/fut krahasim)". Edhe fakti qe te dashurin/en normalisht e therret "Zemra" e jo "Stomaku" psh. ka te beje ketu. PSE pikerisht zemra? Nqs zemra eshte thjesht organi ne kontroll te qarkullimit te gjakut dhe ka te beje me dashurine aq sa ka te beje edhe me friken t'a zeme, pse eshte bere simbol dashurie? Mos thoni qe nuk eshte. Letrat e dashurise permbajne zhgarravina ne forme zemrash. Forma e pare qe na vjen ne mendje kur permendet "dashuria" eshte zemra, jo rrethi apo katrori. Per nje person qe e do, thua e kam ne zemer. Kur ndahesh thua m'u thye zemra e jo m'u shkul nje cifel truri a ku di une.Postuar mė parė nga diikush
PSE zemra???
Zemra e shkrete rreh, populli tall menderet.Xhanem, per ate pune ekziston e gjora.
Akoma s'e kam marre vesh une pse/si u be zemra simbol i dashurise.
Po zemra te " dhemb" " plagoset " at the end ........... truri move On (lol )
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Rebele, kur lexova temen "Zemra, "organi" i dashurise? ", mu kujtua nje skec i estrades te Korces i shume viteve me perpara, i interpretuar nga Aleko Prodani.Postuar mė parė nga Rebele
"Si shprehet dashuria nga meshkuj te profesioneve te ndryshme". Nder to ishte dhe si e shpreh dashurine nje kasap.
"...E dashur ma hengre shpretken,... ma copetove melcine,... Nje kofshe qingji kam grene nga dashuria per ty, ...etj etj." Ne cdo shprehje kishte nga nje organ...lol. Vetem zemra nuk permendej ne ndonje vend, pasi zemra eshte nje organ qe nuk hahet si mish, ndofta per kete arsye ka mbetur zemra organ i dashurise.
Ndersa per trurin e kane eleminuar besoj, sepse e ke degjuar ate shprehjen "Te kripca Trute"?, dmth sipas popullit ti marresh trute dhe ti konservosh. A konservohet dashuria? Pastaj c'dashuri do te ishte me ajo plot me kripe? Se nuk shkon as shprehja "E embelka dashuri, si Kripa"![]()
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhuxhumaku : 16-05-2005 mė 19:28
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Rebele un ndonje legjende ose ndonje "pse" te famshme nuk di..thjesht c'mendoj..
Eshte zemra shenja e jetes pavarsisht se "vdekja" e trurit eshte fatale..Eshte zemra ajo qe me shpejtimin e rrahjeve ose me ato ndalesa, kur ne nje kohe na merret fryma: ), na ben ta ndjejme me thelle cdo emocion...pastaj duhet te jete nje tjeter organ ai nga dalin "urdhrat" qe si binden trurit, arsyese zemra eshte me dinamikja, me e ndeshmja, me e bukura
..
ps: Xhuxhu si mo nuk hahet zemra..?? Un vdes per zemer! (jo njeriu e)
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Krijoni Kontakt