Me flet per fqinjesi me "armikun" se duheshka dashje pa dashje me pas fqinjesi te mire me ta?! S'kam ASPAK KOMENT per kete. Qazim, sikur ty te t'i kishin vrare disa anetare te familjes a thua me ata njerez do kishe fsinjesi te mire...?! Historia s'duhet te harohet, sepse rrezikon te perseritet, madje te keqiat e fqinjeve sllav qe kemi s'duhet te harrohen brez pas brezi!
Rrofte rruga Durres-Prishtine qe po na ndertohet e qe eshte rruge lidhese mes dy shteteve shqiptare, qe ben mos te kihet kufi mes tyre, e pastaj s'kemi nevoje per fqinjesi me sllavet e Malit te Zi, Serbise, apo Maqedonise e Greqise...!
Zana,
A the qe feja eshte "PAQE" atehere si t'i kuptoj keto fjale?
Nje here po bisedoja me nje shqiptar nga anet e Kumanoves qe eshte nga ata besimtaret e "vertete" te fese islame per pune e lufterave ne Ballkan.
E pyeta se "a do te luftoje nese serbet e maqedonet te ishin te besimit islam?"
A e di si u pergjigj:"KURRE,une per vete jo"!
Pra nga roberimi me dogmen e ndjenjen e "vellazerise" fetare ai ishte i gatshem te pranonte sundimin e tyre nese ata do te ishin te besimit islam?!
Kombi e ideja kombetare per te ishin gjera te pakuptimta dhe se mbi to ishte "vellazeria" e fese!
Kesaj une i them verberi,fanatizem e cmenduri!
Te ishte nje mendim i nje individi kjo nuk do t'i bente pershtypje askujt mirepo nga fjalet e thena nga shume shkrues bindesh se kjo ide ka mbeshtetje me te gjere e kete e kam provuar vete ne biseda me njerez te ndryshem e ne vende te ndryshme.
Te kam shkruar se une nuk e dalloj kombin tim nga feja e as urrej njeri per besimin qe ai ka e ne kete kuader une nuk kam asnje paragjykim dhe per fqinjet tane ku jane e ku s'jane.
Une jam per fqinjesi te mire pavaresisht atyre qe kane ndodhur sepse ne kemi gjera qe me shume na lidhin se na ndajne.
Une e shikoj fqinjesine jo me kendveshtrimin e besimit qe ata kane por ne kuptimin e interesave afatgjata.
Une nuk shikoj te cdo sllav nje armik ne potence sepse me to ne kemi qene dikur aleate ne lufterat kunder pushtuesit osmane apo jo?
Ne ato qytetet e katundet e Pollogut ka ushtuar britma e luftetareve te Skenderbeut e komandanteve te tjere legjendare shqiptare e nga popujt tane fqinje sllave.
A mund te themi se kjo nuk eshte e vertete?
Jo me larg se aty kane punuar murgjit e devotshem ortodokse per te mbrojtur besimin e per te ruajtur te paprekur ate nga pushtuesi e sa e sa prej tyre u martirizuan.
Per te mos folur me gjate se per kete duhet nje teme e re ne te cilen duhet te flitet pa doreza per fqinjet tane.
Krijoni Kontakt