Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 69
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Po te kishim nje doktrine te perbashket neve Shqiptaret, ndryshe do shkruhej historia. Problemi qe une ceka, eshte i pranishem.
    Pse?
    Sepse neve per Shqiptaret e Shqiperise jemi Maqedonsa. Me ka ndodhur dhe mua duke folur me Shqiptar te Shqiperise te me thojne Maqedons.
    Tashi, une e kuptoj qellimin jo te keq te kesaj thenie, mirepo, a nuk eshte ky problemi thelbesor? Si do mund te bashkejetojme neve?
    Problemi qe ngren instituti britanik eshte dhe do jete gjithmone i hapur, deri sa jemi te ndare keshtu si jemi....dhe dilema tjeter, kush na ndan?
    Neve vete ndahemi, apo sic themi ose sic e kemi zakon ta thuajme, na ndan dikush tjeter?
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    Maqedoni dergon bijte e tij fitimtare
    Lene gjahun ne pyll, ne gjak per te lare
    Mandilet e kuqe t'i skuqin me shume
    Ne gjakun e luftes qe rrjedh porsi lume.

Ju jeni maqedonet e vertete dhe duhet te rimerrni emrin qe u takon.
    Nuk ka pas maqedone sllave, dhe eshte mire te mos kete.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Edhe një eksperiment me popujt e ballkanit???
    Më paskan hap punë tash, duheshka të bëj gati valixhen... si thokan- tu japim pjesë të tokave tona, që të mbajmë pjesët tjera të tokave tona? Matematikë e gabuar për shqiptarët.

Evropa me eksperimentet e saja në Ballkan ka sjell vetëm luftëra, shkatërrim, prapambeturi...
    Është Evropa që kundërshtonte ide për shtete etnikisht të pastra dhe shtrohet pyetja: në interes të kujt ishin këto shtete multietnike ku s'ka asgjë tjetër përveç urrejtes dhe vrasjeve midis etnikumeve?

Për QAZIM RUDIN

Shqiptaret e Shqiperise shqetesohen per probleme te tjera nder shqiptaret e "pjeses ne Maqedoni" per te cilat duhet bere me shume e me te gjitha menyrat per t'a larguar dhe cliruar nje pjese te madhe te saj nga verberia,fanatizmi e indoktrinimi...dhe te cilat neser mund t'ju sjellin deme te gjithe shqiptareve.
    Të lutem bëhu pak më konkret dhe trego për çka e ke fjalën, ta dijmë dhe ne të këtushmit se me se po i shqetësojmë shqiptarët e shqipërisë dhe me se do ta dëmtojmë veten?

Arrow Opinion...!

Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI
    Pastaj ajo qe ti e quan "pjese te Maqedonise" ka qene dhe eshte Shqiperi ndersa ai shtet ku ti jeton nuk ka ekzistuar ndonjehere (ka ekzistuar ne lashtesi si emertim gjeografik) por u shpik nga Tito.Se pse dhe qysh dihen.
    Ndersa shqiptaret e Shqiperise kurre nuk e kane vene ne dyshim identitetin e asaj "pjeses ne Maqedoni" dhe po ashtu te pjeseve te tjera shqiptare te mbetura jashte (jo per faj te shqiptareve te Shqiperise).
    Qazim, e si u be atehere qe Shqiperia te jete nje nder te parat (mos te them e para) qe e njohu kete shtet me emrin e saj kushtetues?! A thua, sepse haroi qe gjysma e ketij shteti eshte "Iliri" dhe se ne te jetojne shqiptare?!?!

Perderisa asnjehere ata nuk e braktisen (nuk flas ketu per politiken apo politikane shqiptare) atehere nese neser do t'ju jipet mundesia qe permes nje referendumi te zgjedhin duhet te kesh bindjen se rezultati do te jete pro bashkimit (absolut).
    A nuk eshte e braktisme, apo lenje "ne balte" e shqiptareve te Maqedonise kur vet shteti Ame i yni ben nje gabim te tille, e PRANON kete shtet me emrin e tij kushtetues?!

Shqiptaret e Shqiperise shqetesohen per probleme te tjera nder shqiptaret e "pjeses ne Maqedoni" per te cilat duhet bere me shume e me te gjitha menyrat per t'a larguar dhe cliruar nje pjese te madhe te saj nga verberia,fanatizmi e indoktrinimi...dhe te cilat neser mund t'ju sjellin deme te gjithe shqiptareve.
    Nese verberi, fanatizem, e indoktrinim e quan se shqiptaret e kesaj ane pervec qe jane patriot jane edhe fetar, atehere gabohesh Qazim.
    NUK KA FE NE BOTE qe njeriun e ben fanatik, e verberon dhe as feja Islame (ku te gjithe shqiptaret e kesaj ane i perkasin kesaj feje), s'e ben kete (nese per kete e ke fjalen). Ajo qe i mbajti te verber, te them kushtimisht, shqiptaret jashte trojeve te shtetit Amë, Shqiperise, per te cilen ne jemi persekutuar, maltretuar e madje edhe vrare nga shtetet sllave, eshte padrejtesia qe na u be nga shkijet, e komunizmi. Memzi ia dolem mbane qe sot NE SHEK. XXI te kemi universitet shteteror shqip ne kete shtet dhe keshtu te konsiderhemi te barabarte me ata me te cilet bashkejetojme fatkeqesisht, sllavomaqedonet. Po a eshte barazi kjo se...?!

Sigurisht edhe une jam PRO BASHKIMIT!

ZeM
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zana e malit : 31-05-2005 më 07:34
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

[QUOTE=Zana e malit]Qazim, e si u be atehere qe Shqiperia te jete nje nder te parat (mos te them e para) qe e njohu kete shtet me emrin e saj kushtetues?! A thua, sepse haroi qe gjysma e ketij shteti eshte "Iliri" dhe se ne te jetojne shqiptare?!?!

Zana e Malit te Sharrit dhe Fjolla (nuk ju ndaj dot se jeni te nje ane),

Se pari kam kenaqesi te shkembej ide per kete teme pikerisht me ju.
    Personalisht kam qene teper i lumtur kur per here te pare ne skenen politike te asaj pjese te shqiptareve qe ndodhen jashte kufinjve te shtetit te sotem,kam pare te integrohen dhe vajzat e grate.
    Pavaresisht cfare drejtimi politik ata kane per mua jane nje simbol i hapave te pare te emancipimit brendashqiptar (Teuta Arifi,Ermira Mehmeti etj).
    Pjese e ketij emancipimi jeni dhe ju dhe per kete njehere ju pershendes dhe uroj se si ju te behen me mijera vajza dhe motra shqiptare.

Sa i perket njohjes se IRJM si shtet me duhet te them se ne vitin kur kjo krijese titiste u shkeput nga Jugosllavia ajo ishte si nje varke e mbetur ne mes te detit dhe e cila rrezikohej te mbytej.Drejt saj u sulen orekset e te gjithe fqinjeve e vecanerisht ata greke te cilet mezi kishin pritur diten qe te leshonin serish ne eter tezen e Megaloidhese.
    Shqiperia nuk kishte aspak interes qe kjo krijese te binte ne prehrin e atyre qe do t'a shqyenin ne kater por preferoi (sipas mendimit tim) t'a njihte per hir te ekzistences se shqiptareve ne menyre qe konflikti te mbahej i izoluar ne veriperendim te Jugosllavise e te mos shtrihej me poshte sepse ne rast te kundert do te perfshiheshin ne te dreqi e shejtani e nuk dihej fundit pastaj.
    Shqiperia dhe pse e njohu dhe e ndihmoi kete krijese ajo nga ana tjeter ja beri me dije Gligorovit se Shqiperia nuk pranon asnje lloj neperkembje te shqiptareve.
    Pra ne kohen kur ne Ballkan po kriste pushka ne Slloveni,Kroaci,Bosnje nuk kishte asnje lloj interesi per Shqiperine qe konflikti te shtrihej me poshte sepse ajo sapo kishte dale nga sketerra komuniste dhe kishte nje mal me probleme per vete.
    Ne vitet 91-92 ishte cmenduri qe nje shtet me 80% te njerezve te papune,te paushqyer e me nje moral te rene poshte te kishte guximin e te merrte persiper aventura.
    Si mendon Zane dhe Fjolla?Cfare do te ndodhte nese i futeshim nje aventure te tille allamillosheviqiane?
    Ndersa dy popuj te emancipuar si ceket dhe sllovaket e zgjodhen rrugen tyre te ndarjes me shtrengim duarsh e jo me gryken e pushkes.
    Ai do te duhej te jete shembulli me i mire i zgjidhjes se problemeve ballkanike mirepo deri atehere duhet kohe.

Nese verberi, fanatizem, e indoktrinim e quan se shqiptaret e kesaj ane pervec qe jane patriot jane edhe fetar, atehere gabohesh Qazim.
    NUK KA FE NE BOTE qe njeriun e ben fanatik, e verberon dhe as feja Islame (ku te gjithe shqiptaret e kesaj ane i perkasin kesaj feje), s'e ben kete (nese per kete e ke fjalen).

Zane jo vetem feja por cdo gje tjeter ne kete bote me tepri eshte e demshme.
    Kjo nuk ndodh vetem me fene islame por me te gjitha besimet e tjera ne bote.
    Mirepo mua me intereson te flas per fanatizmin brendashqiptar sepse koha e ka provuar se ai ka pjelle vetem injorance.
    Sa perqind te grave dhe motrave te fese islame atje jane te futura ne politike,ekonomi,pushtet lokal,art e kulture,shkolla e universitete?
    Sa perqind e tyre guxojne te thone nje mendim te tyrin para burrit,para vjehrrit,para djemve e para vellezerve?
    Sa perqind e tyre ka guxim te hape nje biznes apo se paku te hedhe voten e saj pa u ndikuar nga baba,burri e vjehrri?
    Une kam lindur dhe jam rritur ne nje zone ne Shqiperi qe eshte 100% e ngjashme me zakonet e traditat tuaja dhe nuk flas kot.
    Kam qene dhe ne Diber,Tetove,Shkup,Gostivar,Oher e Struge e kam pare cdo gje me syte e mi dhe kam degjuar cdo gje me veshet e mi.
    Kam qene mik ne shume shtepi por pervec burrave e djemve kurre nuk me ka rene rasti te pershendes nje neneloke a dike tjeter sepse ...!?
    Kam pare gjithashtu dhe shume familje te emancipuara e moderne per kohen dhe atje kam kaluar shume mire.
    Kam pare pronare lokalesh e restorantesh me dy a tri shtepi e me dy a tri vetura por qe nuk i conin femijet ne shkolle por i vinin te lanin gotat.
    Kur i thoja se pse e ben kete pune ai me pergjigjej "s'ka cfare i duhet se ka baba pare boll"!?
    Kam pare dhe prej atyre qe shkonin nga 5 here ne xhami e tere naten rrinin neper kafe e restorante me femra te huaja.
    Kam pare vajza qe kishin rene nga fshatrat neper shkolla ne qytete e ata shaheshin me lloj-lloj fjalesh.
    I kam shqiptaret e asaj ane dhe ketu ku jetoj.Dhe xhamine e kane te ndare nga shqiptaret e tjere sepse ne xhamite tjera imamet nuk jane te "mencur" sepse predikojne fene ne gjuhen shqipe e ndersa me mire (sipas tyre) eshte te predikohet ne gjuhen arabe!

Ajo qe i mbajti te verber, te them kushtimisht, shqiptaret jashte trojeve te shtetit Amë, Shqiperise, per te cilen ne jemi persekutuar, maltretuar e madje edhe vrare nga shtetet sllave, eshte padrejtesia qe na u be nga shkijet, e komunizmi. Memzi ia dolem mbane qe sot NE SHEK. XXI te kemi universitet shteteror shqip ne kete shtet dhe keshtu te konsiderhemi te barabarte me ata me te cilet bashkejetojme fatkeqesisht, sllavomaqedonet. Po a eshte barazi kjo se...?!

Komunizmi nuk ka qene vetem ne Jugosllavi por ka qene nje sistem ne te gjithe Evropen Lindore.
    Megjithate duhet pranuar se pervec shtypjes nga pushtuesi sllav dhe shqiptaret nga ana e tyre kane pjesen e fajit.
    Se ate trashegimi te mungeses se aresimit e kemi nga sundimi 500 vjecar osman i cili ende dhe sot e kesaj dite ka lene plage te thella se kombit tone mizorisht ju pre lidhja me perendimin tamam ne kohen kur aty lulezoi Rilindja Evropiane.
    Ata shekuj te arte te perparimit te gjithanshem evropian shqipetaret i kaluan duke ruajtur dele e duke sherbyer nizam neper shkretetirat arabe (jo per faj te tyre).Ne vend qe te kishim nje universitet sic e kishte Italia,Gjermania,Franca e Anglia ne harruam gati gjithcka.
    Tash jemi zgjuar e duhet thene se eshte nje zgjim i vonuar por me mire keshtu se sa te ngelnim perjetesisht te pergjumur e te perhumbur.

Pa dyshim!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 31-05-2005 më 13:25

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Qazim Rudi,
    E gjithe kjo qe thua eshte ne rregull.
    Por ti e ben gabimin duke na quajtur neve ketu si IRJM-as, pasi qe me ate emer i referohesh ketij trualli.
    Ku eshte bashkimi ketu, se une nuk e shof?
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Arrow Shqiptaret e Maqedonise!

Citim Postuar më parë nga Qazim RUDI

.........Shqiperia nuk kishte aspak interes qe kjo krijese te binte ne prehrin e atyre qe do t'a shqyenin ne kater por preferoi (sipas mendimit tim) t'a njihte per hir te ekzistences se shqiptareve ne menyre qe konflikti te mbahej i izoluar ne veriperendim te Jugosllavise e te mos shtrihej me poshte sepse ne rast te kundert do te perfshiheshin ne te dreqi e shejtani e nuk dihej fundit pastaj.
    Per hire te ekzistences se shqiptareve, ne menyre qe t'i bejme mire popullit fqinj Maqedonas.....!?E nenvizova fjalen "popullit" sepse shteti Ame Shqiperia, me njohjen e SHTETIT Maqedon, njohu edhe popullin e saj sllavomaqedon, e ne nderkohe qe ne themi se nje popull i tille nuk ekziston...!
    Si mundi qe nje gje te tille ta beje shteti Ame kur ne keto vise shqiptaret nuk gezonin asnje te drejte, madje ishin te anashkaluar nga ky shtet?! Pse nuk u vune kushte pike se pari, ne menyre qe me pastaj te behet pranimi i ketij shteti me emrin kushtetues?....

Shqiperia dhe pse e njohu dhe e ndihmoi kete krijese ajo nga ana tjeter ja beri me dije Gligorovit se Shqiperia nuk pranon asnje lloj neperkembje te shqiptareve.
    Eh, po pasi te kryhet e vuloset nje pune, kush po te pyet per neperkembje me?! Edhe sot e kesaj dite ekzistojne akoma neperkembjet e shqiptareve ne kete shtet. E pse valle mos te kete menduar ne menyre pak me logjike shteti Ame se sa garancion mund te kishte per mos neperkembjen e shqiptareve pas "firmosjes" se dokumentit per pranim te ketij shteti?!....Neperkembja akoma ekziston sepse neve s'kemi pasur dokumentacion identifikimi personal ne gjuhen shqipe, emrat tane deri dje na u shkruajten me alfabet qirilik....a s'eshte kjo nje neperkembje?! E sahere nuk na eshte lejuar kalimi i librave SHQIP ne kufi, sepse konsiderohej se librat e tille jane "te rrezikshem" per shtetin Maqedon, dhe, edhe sot e kesaj dite(kur ky shtet pretendon te behete pjese e BE-se), kemi vrasje e maltretime te shqiptareve qe vine nga Shqiperia ketu, arrestime,e perndjekje, sepse keta njerez pervec qe konsiderohen te "rrezikshem" nga "populli" Maqedon, ata edhe jane "te padeshirueshem" jashtzakonisht nga ky shtet.....etj., etj....

Ne vitet 91-92 ishte cmenduri qe nje shtet me 80% te njerezve te papune,te paushqyer e me nje moral te rene poshte te kishte guximin e te merrte persiper aventura.
    Si mendon Zane dhe Fjolla?Cfare do te ndodhte nese i futeshim nje aventure te tille allamillosheviqiane?
    PO, eshte e sakte, sepse kur e ke barkun grep (te shprazet) s'mendon gje tjeter pervec se te permbushish dhe te realizosh kerkesat e "sllaveve" keqberes e dinake ne menyre qe te keshe fqinje "te mire", sepse ne te ardhmen ai fqi do te te duhet ndonjehere, ne dite te veshtira mbase...?!
    Shume dakord me kete qe thua, megjithate edhe sot kur Shqiperia eshte ne nje gjendje me te mire ekonomike, e luan nje politike te tille...madje, madje, sot edhe me keq, ajo shfrytezohet si nje objekt loje e sllaveve, si nje ndermjetesuese, per te i bere shqiptaret e "padegjueshem" te degjueshem, sahere qe keto te fundit te cohen per te kerkuar ndonje te drejte elementare nga shteti ku jetojne...!

Mirepo mua me intereson te flas per fanatizmin brendashqiptar sepse koha e ka provuar se ai ka pjelle vetem injorance.
    Sa perqind te grave dhe motrave te fese islame atje jane te futura ne politike,ekonomi,pushtet lokal,art e kulture,shkolla e universitete?
    Sa perqind e tyre guxojne te thone nje mendim te tyrin para burrit,para vjehrrit,para djemve e para vellezerve?
    Sa perqind e tyre ka guxim te hape nje biznes apo se paku te hedhe voten e saj pa u ndikuar nga baba,burri e vjehrri?
    Une kam lindur dhe jam rritur ne nje zone ne Shqiperi qe eshte 100% e ngjashme me zakonet e traditat tuaja dhe nuk flas kot.
    Ma morri mendja se e ke per fene!
    Une serish do te them se NUK KA FE qe e varferon njeriun, PERKUNDRAZI, eshte pikerisht feja qe ia larteson moralin njeriut. A e sheh ti Qazim, se SOT kur feja fare s'perfillet, kemi njerez te corijentuar, kemi njerez te coroditur, te prishur moralisht, te shthurur, e te perdale?! Sot morali i njerezve eshte zero, pikerisht nga shkaku se feja aspak nuk merret parasysh, apo edhe me keq, quhet si "fanatizem"!

Kam qene dhe ne Diber,Tetove,Shkup,Gostivar,Oher e Struge e kam pare cdo gje me syte e mi dhe kam degjuar cdo gje me veshet e mi................
    Po, paske shetitur e vizituar shume vende gjitheandej neper Maqedoni, dhe per kete me vjen mire shume. Edhe une kam qene ne Shqiperi, dhe ajo qe me ka habitur me se shumti atje eshte ajo se, per dallim nga ne "fanatiket" e kesaj ane, u habita kur shume vete me paten pyetur:"Ku eshte ky qytet me emrin Struge, Kumanove..., a eshte ne Serbi, apo Maqedoni?! Me duhej t'iu sqaroja shume nejrezve se ne nuk jemi maqedon, por jemi shqiptare te Maqedonise....etj.
    E sa per pjesen tjeter te tekstit, ku e rrefen "fanatizmin" e shqiptareve te kesaj ane, une po te pergjigjem, serish fajin nuk e ka feja, por komunizmi. Per dallim nga shtete tjera perreth, komunizmi ne shtetet multietnike, sic eshte MAqedonia luajti nje rol mjaft te madh kunder neve shqiptareve, sepse me kete nuk a u la te mesonim shqip, ku automatikisht duhej te mesonim ne gjuhen maqedone, dhe nese s'e dije kete gjuhe, rrezikoje te humbje edhe shkollimin. Ne ate kohe, vetem po te kuptonin qe je shqiptare (sipas emrit), qe nga ky moment NUK KISHE fare te drejte, madje edhe per te nxjerre nje akesh dokumentacion personal duheje te prisje me muaj te tere, per dallim nga sllavomaqedonet qe i merrnin po te njejtat dokumente me kohe, e gjithe kjo se ne ishim shqiptare, ishim qytetare te rendit te dyte. SI rezultat i maltretimeve psiqike, fizike te shiptareve te kesaj ane ne kohen e komunizmit, rugedalje e vetme ishte qe shqiptaret te shkonin jashte ketij shteti, te "humbnin" vetem e vetem qe te kujdesen per kafshaten e familjes se tyre, SEPSE, shqiptari si qytetar i rendit te dyte qe ishte, S"KISHTE GJASA per vend pune, nderkohe qe sllavomaqedonet gezonin te drejtat deri ne maksimum, ku e gjithe familja, 7 anetareshe e tyre ishte neper vende pune. E pra, kjo eshte koha qe ne e quajme "te erret" per ne, sepse nga shtypja, persekutimi, maltretimi shqiptaret e kesaj ane nuk gezuan te drejten te bejne shkollimin ne gjuhen shqipe dhe mbeten rrugeve te merrgimit duke marre zanate.
    Sa per shembullin qe tregon se nje pasanik nuk e paskesh derguar te birin ne shkolle, duhet te kete qene nga shkaku sepse femiu nuk ka qene per shkolle mbase, nuk i ka shkuar shkolla, e qe mos e le femiun me te meta, prindi serish ka menduar qe atij t'i siguroj nje vend pune, nga i cili, edhe vet femiu por edhe prindi do te kete dobi, e jo ta le ate te bredh rrugeve...! Madje, keto jane raste te rralla sot, sepse shumica e rinise jane neper shkolla...Nuk mund te bazohemi ne raste konkrete, te cilat mund te numerohen neper gishta.

Se ate trashegimi te mungeses se aresimit e kemi nga sundimi 500 vjecar osman i cili ende dhe sot e kesaj dite ka lene plage te thella se kombit tone mizorisht ju pre lidhja me perendimin tamam ne kohen kur aty lulezoi Rilindja Evropiane. Ata shekuj te arte te perparimit te gjithanshem evropian shqipetaret i kaluan duke ruajtur dele e duke sherbyer nizam neper shkretetirat arabe (jo per faj te tyre).
    Po, serish Osmanet fajesohen, sepse edhe keta ishin Islamiste, edhe keta ishin te kesaj feje, qe me sa e shoh ju keni nje antipati te madhe ndaj saj.
    Dakord, osmanet qene popull pushtues, na bene dem, por cfare te mire na sjell perendimi sot, me thuaj? Eshte e mire qe na e "bren dheun nen kembe", eshte e mire qe na e shthur rinine, eshte e mire qe na e solli drogen...?! Lirine dhe demokracine qe na e solli perendimi, nuk beri gje tjeter pervec se dem.

Sa per ate qe neve nuk kemi nje universitet qe do te datonte me nje universitet Evropian, s'eshte faji i nizamit neper vende arabe (sic thua ti) i shqiptareve, por e rrethanave qe kane mbizoteruar ketu ne ballkan PER shqiptaret. Shqiptari ka qene gjithmone nen sundimin e popujve te ndryshem, e sllavit ku edhe sot e kesaj dite eshte..Deri ne pavaresimin tone te plote, ne do te jemi nen sundim te huaj, nese jo te sllavit, me siguri te perendimit PO, i cili do te na dirigjoje se nga cila rruge duhet te ecim, siapas qefit te tyre...!

Tash jemi zgjuar e duhet thene se eshte nje zgjim i vonuar por me mire keshtu se sa te ngelnim perjetesisht te pergjumur e te perhumbur.
    Sipas meje, ketu e ke gabim, akoma jemi ne gjum te thelle. VETEM atehere kur njeriu perfundimishte do te vetedijesohet se MORALI eshte numer 1 per te, atehere une do te them se lulezimi eshte ardhur, perndryshe, ne sot duhet te luftojme me korrupcionin, interesin (me sjell ca lek per te te kryer ndonje pune qe kerkon)me padrejtesite e shumta qe behen, me keqtrajtime te njerezve (neper shkolla nga ana e profesoreve- prostitucion i madh, nxenes-profesore), anomali te tjera shoqerore- droge, SIDA, trafikim njerezish, etj...pra MORALI i nejrezve zero, MEQENESE njerezit sot "jane" me te shkolluar e me te perparuar...!Kur njerezit do te kene moral te mire perfundimisht, atehere mund te them per to se jane te emancipuar dhe civilizuar, perndryshe pa moral s'ka emancipim. E si arrihet morali, dhe ngritja e tij, e ceka me larte...!

Ne kohen kur Evropa e "civilizuar" nuk kishte banjo per t'u lare njerezit, Osmanet krijuan banjo publike, gje e cila u mireprit dhe me pas u trashigua edhe ne popujt e Evropes se "civilizuar"....!

ZeM
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zana e malit : 31-05-2005 më 19:58
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    [QUOTE=Qazim RUDI]
    Citim Postuar më parë nga Zana e malit
    Qazim, e si u be atehere qe Shqiperia te jete nje nder te parat (mos te them e para) qe e njohu kete shtet me emrin e saj kushtetues?! A thua, sepse haroi qe gjysma e ketij shteti eshte "Iliri" dhe se ne te jetojne shqiptare?!?!
    Citim Postuar më parë nga Zana e malit

Zana e Malit te Sharrit dhe Fjolla (nuk ju ndaj dot se jeni te nje ane),

Se pari kam kenaqesi te shkembej ide per kete teme pikerisht me ju.
    Personalisht kam qene teper i lumtur kur per here te pare ne skenen politike te asaj pjese te shqiptareve qe ndodhen jashte kufinjve te shtetit te sotem,kam pare te integrohen dhe vajzat e grate.
    Pavaresisht cfare drejtimi politik ata kane per mua jane nje simbol i hapave te pare te emancipimit brendashqiptar (Teuta Arifi,Ermira Mehmeti etj).
    Pjese e ketij emancipimi jeni dhe ju dhe per kete njehere ju pershendes dhe uroj se si ju te behen me mijera vajza dhe motra shqiptare.

Sa i perket njohjes se IRJM si shtet me duhet te them se ne vitin kur kjo krijese titiste u shkeput nga Jugosllavia ajo ishte si nje varke e mbetur ne mes te detit dhe e cila rrezikohej te mbytej.Drejt saj u sulen orekset e te gjithe fqinjeve e vecanerisht ata greke te cilet mezi kishin pritur diten qe te leshonin serish ne eter tezen e Megaloidhese.
    Shqiperia nuk kishte aspak interes qe kjo krijese te binte ne prehrin e atyre qe do t'a shqyenin ne kater por preferoi (sipas mendimit tim) t'a njihte per hir te ekzistences se shqiptareve ne menyre qe konflikti te mbahej i izoluar ne veriperendim te Jugosllavise e te mos shtrihej me poshte sepse ne rast te kundert do te perfshiheshin ne te dreqi e shejtani e nuk dihej fundit pastaj.
    Pra ne kohen kur ne Ballkan po kriste pushka ne Slloveni,Kroaci,Bosnje nuk kishte asnje lloj interesi per Shqiperine qe konflikti te shtrihej me poshte sepse ajo sapo kishte dale nga sketerra komuniste dhe kishte nje mal me probleme per vete.
    Ndersa dy popuj te emancipuar si ceket dhe sllovaket e zgjodhen rrugen tyre te ndarjes me shtrengim duarsh e jo me gryken e pushkes.
    Ai do te duhej te jete shembulli me i mire i zgjidhjes se problemeve ballkanike mirepo deri atehere duhet kohe.

NUK KA FE NE BOTE qe njeriun e ben fanatik, e verberon dhe as feja Islame (ku te gjithe shqiptaret e kesaj ane i perkasin kesaj feje), s'e ben kete (nese per kete e ke fjalen).

Kam qene dhe ne Diber,Tetove,Shkup,Gostivar,Oher e Struge e kam pare cdo gje me syte e mi dhe kam degjuar cdo gje me veshet e mi.
    Kam qene mik ne shume shtepi por pervec burrave e djemve kurre nuk me ka rene rasti te pershendes nje neneloke a dike tjeter sepse ...!?
    Kam pare gjithashtu dhe shume familje te emancipuara e moderne per kohen dhe atje kam kaluar shume mire.
    Kam pare pronare lokalesh e restorantesh me dy a tri shtepi e me dy a tri vetura por qe nuk i conin femijet ne shkolle por i vinin te lanin gotat.
    Kur i thoja se pse e ben kete pune ai me pergjigjej "s'ka cfare i duhet se ka baba pare boll"!?
    Kam pare dhe prej atyre qe shkonin nga 5 here ne xhami e tere naten rrinin neper kafe e restorante me femra te huaja.
    Kam pare vajza qe kishin rene nga fshatrat neper shkolla ne qytete e ata shaheshin me lloj-lloj fjalesh.
    I kam shqiptaret e asaj ane dhe ketu ku jetoj.Dhe xhamine e kane te ndare nga shqiptaret e tjere sepse ne xhamite tjera imamet nuk jane te "mencur" sepse predikojne fene ne gjuhen shqipe e ndersa me mire (sipas tyre) eshte te predikohet ne gjuhen arabe!

Ajo qe i mbajti te verber, te them kushtimisht, shqiptaret jashte trojeve te shtetit Amë, Shqiperise, per te cilen ne jemi persekutuar, maltretuar e madje edhe vrare nga shtetet sllave, eshte padrejtesia qe na u be nga shkijet, e komunizmi. Memzi ia dolem mbane qe sot NE SHEK. XXI te kemi universitet shteteror shqip ne kete shtet dhe keshtu te konsiderhemi te barabarte me ata me te cilet bashkejetojme fatkeqesisht, sllavomaqedonet. Po a eshte barazi kjo se...?!

Komunizmi nuk ka qene vetem ne Jugosllavi por ka qene nje sistem ne te gjithe Evropen Lindore.Megjithate duhet pranuar se pervec shtypjes nga pushtuesi sllav dhe shqiptaret nga ana e tyre kane pjesen e fajit.Se ate trashegimi te mungeses se aresimit e kemi nga sundimi 500 vjecar osman i cili ende dhe sot e kesaj dite ka lene plage te thella se kombit tone mizorisht ju pre lidhja me perendimin tamam ne kohen kur aty lulezoi Rilindja Evropiane.
    Ata shekuj te arte te perparimit te gjithanshem evropian shqipetaret i kaluan duke ruajtur dele e duke sherbyer nizam neper shkretetirat arabe (jo per faj te tyre).Ne vend qe te kishim nje universitet sic e kishte Italia,Gjermania,Franca e Anglia ne harruam gati gjithcka.

Pa dyshim!
    Qazim Rudi

Ky shkrimi yt më ngjason me komentet e ndërkombëtarëve me të cilët punoj dhe i dëgjoj çdo ditë. Dallimi midis komenteve tua dhe të tyre qëndron në faktin se, ndërkombëtarët kanë të njejtat mendime si për shqiptarët, si për maqedonasit, si për serbët... nuk bëjnë kurrfarë dallimi midis nesh, gjersa ti këtë mendim ke vetëm për shqiptarët musliman. Për ndërkombëtarë, popujt e Ballkanit janë një masë e gjërë, që i dallon vetëm emri me të cilin quhen.

Me këto shembuj që ke marrë për popullatën e kësaj ane, kam përshtypje se paske vizituar kryesisht fshatrat shqiptare të Maqedonisë, sepse zonat rurale vërtet ngjasojnë me përshkrime të tilla. Por, duhet të kesh parasysh se në zonat rurale niveli i arsimimit të popullatës është i ulët jo vetëm në fshatrat shqiptare, po edhe ato maqedonase, edhe serbe, gjithashtu edhe në Shqipëri. Madje, shembujt i ke të tepruar, sikur mos të jetoja këtu e të mos isha në rrjedha, sipas këtyre shembujve do të mendoja se shqiptarët e Maqedonisë qenkan racë më vete në Ballkan!

Komunizmi nuk ka qene vetem ne Jugosllavi por ka qene nje sistem ne te gjithe Evropen Lindore.Megjithate duhet pranuar se pervec shtypjes nga pushtuesi sllav dhe shqiptaret nga ana e tyre kane pjesen e fajit.Se ate trashegimi te mungeses se aresimit e kemi nga sundimi 500 vjecar osman i cili ende dhe sot e kesaj dite ka lene plage te thella se kombit tone mizorisht ju pre lidhja me perendimin tamam ne kohen kur aty lulezoi Rilindja Evropiane.
    I nderuar, këtij sundimi 500 vjeçar osman, shqiptarëve të Maqedonisë dhe Kosovës duhet tu shtosh edhe nja 60 vite robëri sllave, në anën tjetër dije se shqiptarët e Shqipërisë këto 60 vite i patën në duar por i i hudhën në baltë.

Disa herë ke thënë se shqiptarët vetë e kanë fajin për gjendjen e mjeruar, Evropa nuk duhet fajësuar... por fare lehtë e fajëson perandorinë osmane, turkun dhe fenë.

Edhe njëherë do ta përsëris, feja nuk ka të bëjë me këtë mentalitet, sikur shqiptarët të ishin muslimanë të devotshëm, do të kishin qenë më të ngriturit në ballkan e në botë, sepse feja kërkon arsimim, përparim, zhvillim... jo injorancë dhe fanatizëm. E kam cekur edhe më herët se këto janë mendime të njerëzve që nuk e njohin fenë, ose janë mendimie tendencioze të armiqëve të fesë.
    Të lutem bëhu pak më konkret dhe trego për çka e ke fjalën, ta dijmë dhe ne të këtushmit se me se po i shqetësojmë shqiptarët e shqipërisë dhe me se do ta dëmtojmë veten?
    Akoma je i paqartë në këtë pyetje, nëse mendon se dhe përgjigje. Kemi qenë edhe më të paarsimuar në të kaluarën, nuk i kemi shkaktuar ndonjë dëm çështjes kombëtare, së paku jo më tepër se shqiptarët e trojeve tjera...
    Ndryshuar për herë të fundit nga fjollat : 01-06-2005 më 04:48

Zana e Malit,

Si mundi qe nje gje te tille ta beje shteti Ame kur ne keto vise shqiptaret nuk gezonin asnje te drejte, madje ishin te anashkaluar nga ky shtet?! Pse nuk u vune kushte pike se pari, ne menyre qe me pastaj te behet pranimi i ketij shteti me emrin kushtetues?....

Se pari dua te te them se Shqiperia gabimisht quhet shteti "ame".
    Perdorimi i ketij termi (qe nuk e di se kush e ka krijuar) nenkupton se shqiptaret jashte kufinjve te sotem jane te dale nga ky shtet "ame" dhe kane zene vendet e popujve te tjere!?
    Do te deshiroja qe nga fjalori gojor njehere e pergjithmone te mos perdorej ky term.

PO, eshte e sakte, sepse kur e ke barkun grep (te shprazet) s'mendon gje tjeter pervec se te permbushish dhe te realizosh kerkesat e "sllaveve" keqberes e dinake ne menyre qe te keshe fqinje "te mire", sepse ne te ardhmen ai fqi do te te duhet ndonjehere, ne dite te veshtira mbase...?!
    Shume dakord me kete qe thua, megjithate edhe sot kur Shqiperia eshte ne nje gjendje me te mire ekonomike, e luan nje politike te tille...madje, madje, sot edhe me keq, ajo shfrytezohet si nje objekt loje e sllaveve, si nje ndermjetesuese, per te i bere shqiptaret e "padegjueshem" te degjueshem, sahere qe keto te fundit te cohen per te kerkuar ndonje te drejte elementare nga shteti ku jetojne...!

Sllavet ne jug dhe ne veri nuk jane sot fqinjet tane por te pakten qe 13 shekuj.
    Duam nuk duam ata jane aty e ne jemi aty e ne keto kushte ne jemi te detyruar te bejme fqinjesi te mire.Keto fqinje na kane rene per hise.
    Permes zgjidhjes se drejte te problemit shqiptar ne Ballkan do te krijohen kushtet per te jetuar ne fqinjesi te mire me ta pavaresisht ndryshimeve qe kemi.
    Eshte fakt se nga bashkejetesa e gjate me ta ne kemi dhene dhe kemi marre shume nga njeri-tjetri.Kemi interesa te perbashketa per integrimin ne BE sepse historikisht ne i perkasim ketij civilizimi dhe asnje civilizimi tjeter jashte Evropes.
    Civilizimet e tjera nga jashte Evropes kane qene dhe mbeten te huaja per ne shqiptaret por dhe per popujt e tjere ballkanike.Kufiri i jashtem i BE (ne perfshihemi brenda) do te jete kufiri i jashtem i Evropes me civilizimet e tjera.

Ma morri mendja se e ke per fene!
    Une serish do te them se NUK KA FE qe e varferon njeriun, PERKUNDRAZI, eshte pikerisht feja qe ia larteson moralin njeriut. A e sheh ti Qazim, se SOT kur feja fare s'perfillet, kemi njerez te corijentuar, kemi njerez te coroditur, te prishur moralisht, te shthurur, e te perdale?! Sot morali i njerezve eshte zero, pikerisht nga shkaku se feja aspak nuk merret parasysh, apo edhe me keq, quhet si "fanatizem"!

Askush nuk thote se ka fe qe e varferon njeriun por ka fe qe e roberojne njeriun dhe e shnderrojne ate ne nje robot te dogmes.
    Dogma eshte ajo qe pastaj e frenon njeriun te gjeje rrugen e bashkepunimit dhe te mirekuptimit me besimet e tjera,me nacionalitetet e tjera dhe me civilizimet e tjera.
    Vecanerisht tek kombi shqiptar i cili eshte shumefetar eshte me se e domosdoshme qe te lihen menjane shume gjera per hir te kombit.
    Une kam preferuar dhe gjithmone do t'i mbes besnik thenjes se Rilindasve se "feja e shqiptarit eshte shqiptaria"!
    Une i kam vellezer te gjithe myslimanet,katoliket e ortodokset shqiptare dhe se tek ata nuk shikoj askend tjeter pervec vellaut te gjakut.

E sa per pjesen tjeter te tekstit, ku e rrefen "fanatizmin" e shqiptareve te kesaj ane, une po te pergjigjem, serish fajin nuk e ka feja, por komunizmi.

Nuk eshte e vertete sepse komunizmi eshte nje sistem ateist i cili ka ne themel te tij "vellazerine" proletare pa kufinj e pa atdhe nacional.

Po, serish Osmanet fajesohen, sepse edhe keta ishin Islamiste, edhe keta ishin te kesaj feje, qe me sa e shoh ju keni nje antipati te madhe ndaj saj.

Pse si te konsiderohen osmanet si clirimtare?
    Cfare zhvillimi pati kombi yne gjate atij sundimi?

Dakord, osmanet qene popull pushtues, na bene dem, por cfare te mire na sjell perendimi sot, me thuaj? Eshte e mire qe na e "bren dheun nen kembe", eshte e mire qe na e shthur rinine, eshte e mire qe na e solli drogen...?! Lirine dhe demokracine qe na e solli perendimi, nuk beri gje tjeter pervec se dem.

Me vjen keq por nuk e kupton thelbin e civilizimit evropian!

Deri ne pavaresimin tone te plote, ne do te jemi nen sundim te huaj, nese jo te sllavit, me siguri te perendimit PO, i cili do te na dirigjoje se nga cila rruge duhet te ecim, siapas qefit te tyre...!

Zana e Malit nuk mund te bej koment per keto fjale!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 05-06-2005 më 15:26

Fjollat,

Edhe njëherë do ta përsëris, feja nuk ka të bëjë me këtë mentalitet, sikur shqiptarët të ishin muslimanë të devotshëm, do të kishin qenë më të ngriturit në ballkan e në botë, sepse feja kërkon arsimim, përparim, zhvillim... jo injorancë dhe fanatizëm. E kam cekur edhe më herët se këto janë mendime të njerëzve që nuk e njohin fenë, ose janë mendimie tendencioze të armiqëve të fesë.

Ketu eshte dallimi mes nesh Fjollat.
    Shqiptaret jane ende te papercaktuar se nga t'ja mbajne nga lindja apo perendimi.
    Ne duhet te zgjidhim perfundimisht drejtimin tone ne ate pjese qe historikisht i perkasim dhe ndoshta jemi dhe themelvenesit e tij.
    Nuk duhet te jemi te dyshimte ne mendje se nga t'ja mbajme.
    Rruga jone eshte e duhet te jete perendimi!

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Historia politike e Shqipërisë në tre vjet
    Nga no name në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2007, 19:49
  3. Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 27-08-2006, 06:46
  4. Informacion i përgjithshëm mbi Republikën e Shqipërisë
    Nga bastardi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-05-2004, 16:05
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •