Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Dashuria në hijen e martesës

Faktet dhe studimet shkencore ne fushen e moralit kane provuar se martesa eshte faktori i vetem qe siguron stabilitet e qendrueshmeri ne jeten e njeriut.
    Kjo, sepse martesa do te thote lidhje bashkim ndermjet dy njerezish nen hijen e nje jete te perbashket, ku te sundoje dashuria dhe miqesia e pastert.

Familja eshte nje cerdhe e ngrohte qe u siguron dy bashkeshorteve kushte per lumturi e paqem qe ndertohet mbi bazat e dashurise. Nga ana tjeter do te thote integrim per bashkeshortet dhe zhdukje e ndjenjes se boshllekut qe ekziston nje lloj si tek buri si tek gruaja.

Ju ka ndodhur edhe juve qe per hire te marteses te bini ne dashuri me gruan/burrin tuaj apo nese nuk ndjeni dicka per te largoheni nga ajo/ajo sepse nuk ja vlen qe te jetosh pa dashuri...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Davius : 18-05-2005 më 07:57
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Mua sme ka nodh as nje her , por jeta pa dashuri nuk ka..

Un per vete at dite qe te me dal pak nga zemera e dashura ime skam cka te zgjatem me shum me te sepse pa dashuri ska jet.. me nje person )

Gjith te mirat
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Dashuria nuk eshte dicka ku bie, por dicka ku rritesh. Te biesh ne dashuri nuk ka kuptim, por te rritesh ne dashuri eshte thelbi qe shume njerez per shkak te injorances, egoizmit, anashkalojne dhe keshtu humbasin shansin per te kuptuar se c'eshte ne te vertete dashuria. Dashuria eshte perkushtim. Ajo varet nga ndjenjat po aq sa edhe ekzistenca e diellit per shkak te reve.
    Nese dikush mendon se sot ndjen dashuri per dike, por neser nuk ndjen dhe aq dashuri, atehere ky person thjesht genjen veten me ndjenjat dhe po i kushton vemendje jo faktit qe jeta dhe dashuria jane lufte, por rehatit dhe komfortit te ndjenjave qe sot jane, neser s'jane.
    Martesa dhe dashuria = PERKUSHTIM. Nuk ka dengla dhe derci-verci.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=50122
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Dashuria nuk eshte dicka ku bie, por dicka ku rritesh. Te biesh ne dashuri nuk ka kuptim, por te rritesh ne dashuri eshte thelbi qe shume njerez per shkak te injorances, egoizmit, anashkalojne dhe keshtu humbasin shansin per te kuptuar se c'eshte ne te vertete dashuria. Dashuria eshte perkushtim. Ajo varet nga ndjenjat po aq sa edhe ekzistenca e diellit per shkak te reve.
    Nese dikush mendon se sot ndjen dashuri per dike, por neser nuk ndjen dhe aq dashuri, atehere ky person thjesht genjen veten me ndjenjat dhe po i kushton vemendje jo faktit qe jeta dhe dashuria jane lufte, por rehatit dhe komfortit te ndjenjave qe sot jane, neser s'jane.
    Martesa dhe dashuria = PERKUSHTIM. Nuk ka dengla dhe derci-verci. ...

Manuli, pjeserisht jam dakort me ty vetem.... -_-

Pervec cka the, duhet qe ajo 'shkendija' te egzitoje, se po te ishte ashtu, njerezit i benin vetem me plane dhe skica vendimet per martese e bashkjetese, dhe aspak me zemer, gje qe nuk eshet ashtu...
    simbas teje, cdo jeri mund te dashurohet me cdo njeri nese te dy vendosin dhe perkushtohen?? Nuk besoj!

P.S. Sic thone ndonjehere tironsit me dialektalizem kur i referoheshin...' e fejushmja' ...
    i thosha une: "me cka thua ti, e ke fjalen per cdo goce beqare ne bote, qe teknikisht mund te behet e fejuara jote, pasi ajo eshet e 'fejueshmja' ; duhet te thuash 'e fejuara' qe pervecon vetem ate 1 njeri qe ke zgjedhur ti, dhe anasjelltas" ...pra ky shembull gjuhesor ilustron pikpamjen time ...

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga Davius
    Faktet dhe studimet shkencore ne fushen e moralit kane provuar se martesa eshte faktori i vetem qe siguron stabilitet e qendrueshmeri ne jeten e njeriut.
    Kjo, sepse martesa do te thote lidhje bashkim ndermjet dy njerezish nen hijen e nje jete te perbashket, ku te sundoje dashuria dhe miqesia e pastert.

Familja eshte nje cerdhe e ngrohte qe u siguron dy bashkeshorteve kushte per lumturi e paqem qe ndertohet mbi bazat e dashurise. Nga ana tjeter do te thote integrim per bashkeshortet dhe zhdukje e ndjenjes se boshllekut qe ekziston nje lloj si tek buri si tek gruaja.

Ju ka ndodhur edhe juve qe per hire te marteses te bini ne dashuri me gruan/burrin tuaj apo nese nuk ndjeni dicka per te largoheni nga ajo/ajo sepse nuk ja vlen qe te jetosh pa dashuri...
    Davius ju pershendes per temen e kendshme:

Daja nuk eshte i martuar por eshte qellimi im e ardhshem nese do gjej te duhuren. Eshte mese e vertete qe bashkejetesa midis dy individeve shpalos vlerat e fshehura qe jo rrallehere shfaqin nje dashuri gjigande gje te cilen gjithkush do ta deshironte. Martesa eshte gracka me e bukur e dashurise por edhe porta e mesimit mbi apologjine e jetes.

Dito.

i/e regjistruar Maska e amaro
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    NenToke
    Postime
    242
    Ndjehem akoma i forte dhe tani per tani mund ta perballoj nje jete te shpejte, e di qe nuk do zgjasi shume por nuk mendoj qe martesa te jete pergjigje e kerkesave e nje jete te lumtur sociale dhe emocionale.
    Money Makes Man act Funny

Citim Postuar më parë nga diikush
    Manuli, pjeserisht jam dakort me ty vetem.... -_-

Pervec cka the, duhet qe ajo 'shkendija' te egzitoje, se po te ishte ashtu, njerezit i benin vetem me plane dhe skica vendimet per martese e bashkjetese, dhe aspak me zemer, gje qe nuk eshet ashtu...
    simbas teje, cdo jeri mund te dashurohet me cdo njeri nese te dy vendosin dhe perkushtohen?? Nuk besoj!

P.S. Sic thone ndonjehere tironsit me dialektalizem kur i referoheshin...' e fejushmja' ...
    i thosha une: "me cka thua ti, e ke fjalen per cdo goce beqare ne bote, qe teknikisht mund te behet e fejuara jote, pasi ajo eshet e 'fejueshmja' duhet te thuash 'e fejuara' qe pervecon vetem ate 1 njeri qe ke zgjedhur ti, dhe anasjelltas" ...pra ky shembull gjuhesor ilustron pikpamjen time ...
    Martesa dhe dashuria jane shume me teper sesa "shkendija". Po nuk i vure dru zjarrit, do shuhet!
    Nuk po them se mund te duash kedo qe te del perpara. Por ditet e sotme shume njerez justifikojne ndarjen me "nuk e dua me" "nuk kemi shume te perbashketa". Ajo qe kam shkruar u referohet pikerisht ketyre njerezve qe futen ne nje marrdhenie dhe per hir te "egos" dhe "frikes" nxjerrin justifikime te kota per te dale nga nje lidhje. Jam padyshim dakord per "egzistencen e flakes" por ajo flake ashtu sic vjen, shuhet, nese nuk e mban ndezur me pune dhe perkushtim.

Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 19-05-2005 më 10:50
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Martesa dhe dashuria jane shume me teper sesa "shkendija". Po nuk i vure dru zjarrit, do shuhet!
    Nuk po them se mund te duash kedo qe te del perpara. Por ditet e sotme shume njerez justifikojne ndarjen me "nuk e dua me" "nuk kemi shume te perbashketa". Ajo qe kam shkruar u referohet pikerisht ketyre njerezve qe futen ne nje marrdhenie dhe per hir te "egos" dhe "frikes" nxjerrin justifikime te kota per te dale nga nje lidhje. Jam padyshim dakord per "egzistencen e flakes" por ajo flake ashtu sic vjen, shuhet, nese nuk e mban ndezur me pune dhe perkushtim.

ate thashe edhe une...thejsht i shtova elementin flake shkrimit tend te meparshem, qe mu duk i drejte, por i njeanshem... sic edhe thashe...

Tema të Ngjashme

1. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  2. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  3. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  4. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •