Postuar mė parė nga
Matrix
Duket sikur disa vargje ne Bibel tregojne per siguri shpetimi, ndersa te tjera bejen thirrje per qendrese, dhe per rrezik humbjeje. Vargjet qe kam sjelle duket sikur thone se te krishteret nuk duhet te mendojne se shpetimi i tyre eshte arritur, por duhet te qendrojne deri ne fund. Ju si i komentoni keto vargje?
(1 Korintasve 9)
24 A nuk e dini se ata qe vrapojne ne piste, vertete vrapojne te gjithe, por vetem nje e fiton cmimin? Vraponi ne menyre qe ta merrni.
25 Dhe kushdo qe merr pjese ne gare kontrollon veten ne te gjitha; dhe ata e bejne kete per te marre nje kurore qe prishet, kurse ne per nje kurore qe nuk prishet.
26 Une, pra, vrapoj, por jo sikur jam i pasigurt; keshtu luftoj, por jo sikur rrah eren;
27 madje e mundoj trupin tim dhe e nenshtroj, se mos, pasi t`u kem predikuar te tjereve, te behem per t`u perjashtuar
(1 Korintasve 10)
1 Sepse, o vellezer, une nuk dua qe ju te mos edini se gjithe eterit tane ishin nen rene, dhe te gjithe shkuan neper det,
2 dhe te gjithe u pagezuan per Moisine ne re dhe ne det,
3 te gjithe hengren te njejten ushqim frymeror,
4 dhe te gjithe pine te njejten pije frymerore, sepse pinin prej shkembi frymeror qe i ndiqte; edhe ky shkemb ishte Krishti.
5 Por Perendia nuk pelqeu shumicen prej tyre; sepse rane te vdekur ne shkretetire.
6 Dhe keto u bene si shembuj per ne, qe ne te mos deshirojme gjera te liga, ashtu si deshiruan ata,
7 dhe qe te mos beheni idhujtare si disa nga ata, sikurse eshte shkruar: ``Populli u ul qe te haje dhe te pije, dhe u ngrit per te luajtur``.
8 Dhe te mos kurverojme, ashtu si kurveruan disa nga ata edhe rane te vdekur ne nje dite njezet e tre mije.
9 Dhe te mos e tundojme Krishtin, ashtu si e tunduan disa nga ata dhe u vrane nga gjarperinjte.
10 Dhe mos u ankoni, ashtu si u ankuan disa nga ata, dhe u vrane nga shkaterruesi.
11 Dhe te gjitha keto gjera u ndodhen atyre si shembull, dhe jane shkruar per paralajmerimin tone, per ne qe jemi ne mbarim te epoket.
12 Prandaj ai qe mendon se qendron me kembe, le te shohe se mos bjere.
Krijoni Kontakt