Postuar mė parė nga deshmuesi
Qe pergjigja ime te jete sa me e plote, do ti referohem vargut tek Gjoni:14:13-14:
Jezusi ju thote apostujve dhe te gjithe te Krishtereve:
"Dhe cfaredo te kerkoni ne emrin tim, do ta bej, qe Ati te perlevdohet ne birin.
Neqoftese do te keroni dicka ne emrin tim , une do ta bej."
Perse i krishteri kerkon dhe lutet ne emer te Krishtit?
Kjo sepse : 1Gjoni:2:1.
==============================================
Klod--- more ketu po flitet qe te lutemi ne emer te Krishtit, e jo ti lutemi Krishtit!!! Pyetja ime ishte a i luten protot Krishtit apo jo, po ashtu Frymes se Shenjte? Pergjigja duhet te jete po, ose jo! per te cilat ka pyetje vijuese!
==========================================
" Djema te mij, ju shkruaj keto gjera qe te mos mekatoni; dhe ne qofte se ndokush mekatoi, kemi se kush te lutet tek Ati , Jezus Krishtin e drejte.Sepse ai eshte SHPERBLYESI per mekatet tona, dhe jo vetm per tonat, por edhe per te gjithe botes."
======================================
Klod-----ketu flitet per faljen e mekatave tona me ane te gjakut te krishtit, e jo per lutje ndaj Krishtit. Se kuptoj perse i sjell keto vargje te palidheta me pyetjen time te thjeshte!!!!
============================================
Kur i Krishteri i lutet Perendise ne emrin e Krishtit, ai i eshte lutur edhe Atit dhe Frymes se Shenjte, sepse ATI , FJALA dhe FRYMA jane NJE , Perendia Jehovah.
==========================================
A mund te na thuash se ku e ke mbeshtetur biblikisht kete pohim (sic pretendoni ju te flisni "vetem me Bibel")?
Vargjet e mesiperme nuk kane te bejne me kete shpjegim personal, sic e kam shpjegu me larte.
Pa pjesmarjen e Frymes se Shenjte nuk ka lutje dhe degjese tek Perendia. Fryma e Shenjte , i cili ndodhet prezent tek i krishteri, e meson dhe i ZBULON atij Vullnetin e Atit Perendi, ne menyre qe i krishteri te adhuroje Perendine(Gjon:4:24

, qe i krishteri te njohe vullnetin e Perendise dhe te dije te kerkoje dhe te beje vullnetin e Atit Perendi, si dhe lutja e tij te digjohet prej Atit Perendi.
Ja se cfare zbulese te mrekullueshme na jep apostulli Pal tek Romak:8:26;
============================
" Keshtu pra, edhe Fryma na ndihmon ne dobesite tona, sepse ne nuk dime cfare te KERKOJME ne LUTJET tona, sikurse duhet; por vete Fryma LUTET per ne me psheretima te pazeshme."
klod-----pra sic e sheh edhe ketu, po flitet qe Fryma na ndihmon te lutemi, e nuk po thuhet se i lutemi Frymes!
Jezusi tha : kerkoni GJTHSHKA , dhe do tju jepet. Fjala GJITHSHKA, do te THOTE te kerkosh BRENDA vullnetit te Perendise, dhe Vullnetin e Atit ne e njohim nepermejt fjales se tij ne Bibel dhe Zbuleses se Frymes se Shenjte.
Shikoni si thote Jakobi tek Jakob:4:3:
" Ju kerkoni dhe nuk merni sepe kerkoni keqas qe te shpenzoni per kenaqesite tuaja."
Te kerkosh KEQAS, do te thote te kerkosh jashte vullnetit te Perendise, dhe i udhehequr nga vullneti i njeriut. Pra ne kete kerkese nuk eshte Pjesmarja e Fjales se Perendise( Bibla) dhe Zbulesa dhe fuqia e Frymes se Shenjte.
Deshmuesi i Krishtit. [/B]
Krijoni Kontakt