Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    14

Nje pyetje per te krishteret

Pershendetje!
    Une jam nje e krishtere e do doja te merrja mendimin e motrave e vellezerve mbi kuptimin e urimit, kaq shume te perdorur ne keto dite,
    "Gezuar Krishtlindjet!"
    e gjithashtu mbi festimet e kesaj dite ose me mire te te gjithe muajit te dhjetorit.
    Si i shikoni keto gjera para Zotit?
    Derdh mallin ne buzet e tua
    e serisht te them:"Te dua"

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

Te urosh dike per nje fest nuk eshte mekat(nese nuk eshte fest djallezore).thuhet ne fjalen e Perendisekolosianet3:17)
    Dhe ēdo gjė qė tė bėni, me fjalė a me vepėr, t`i bėni nė emėr tė Zotit Jezus, duke e falėnderuar Perėndinė Atė nėpėrmjet tij.
    une ketu ne itali me disa vellezer edhe motra u mbodhem per krisht-lindje edhe nuk beme rite fetare siē bejne shume ose nuk filluam te hanim edhe te shperndanim dhurata njeri me tjetrin, por filluam te adhuronim Perendine edhe ta lavderonim...d.m.th. ishim duke kerkuar prezencen e Perendise. Ishte nje Krisht-lindje e mrekullueshme sepse nuk ishte e mgrena qe na kenaqi, nuk ishte nga dhuratat qe na kishin bere(sepse per krisht-lindje nuk i beme njeri-tjetrit dhurata), por nga mardhenja shpirterore edhe nga prezennca e Perendise.
    Tani si krishtlindja por edhe datelindjet edhe festa e vitit te ri por edhe festat kombetare nuk jane mekat nese festohen.nese ti i feston duke adhuruar Perendine(qe lavdine nuk e merr festa por per shkak te festes ti e adhuron me teper Perendine), nuk eshte mekat por eshte bekim edhe rritje shpirterore motra.
    Une jam nje tip shume serioz ne fjalen e Perendise(jam i qeshur ne jeten e Perditeshme por kur flitet per fjalen e Perendise jam shume serioz) edhe te them te drejten Pali e ka thene: Nese dikush e vlereson nje dite me teper sesa tjetren, per Zotin e bene(nese ti ne ate dite falenderon Perendine), edhe nese i vlereson te gjitha njelloj, per Zotin i vleresone.

Festoje nje feste por nese lavdi i shkon Zotit sepse shiko se ēthote Fjala e Zotit:
    Sė fundi, vėllezėr, tė gjitha gjėrat qė janė tė vėrteta, tė gjitha gjėrat qė janė tė ndershme, tė gjitha gjėrat qė janė tė drejta, tė gjitha gjėrat qė janė tė pastra, tė gjitha gjėrat qė janė tė dashura, tė gjitha gjėrat qė janė me famė tė mirė, nėse ka ndonjė virtyt dhe nėse ka ndonjė lėvdim, kėto mendoni.
    me respekt edhe me dashuri nga vellai yt ne Zotin Jezus, i Krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Amen vella I Krishteri.
    Zoti te bekofte!!
    Le ta levdojme se bashku Jezusin, Shpetimtarin tone dhe ti tregojme botes qe krishlindja e vertete nuk eshte sic e feston bota. Le ta falenderojme Perendine per madheshtine e Tij.
    Lavdi i qofte Perendise ne shekuj te shekujve!!!!!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    14
    Pershendetje!
    Lexova me vemendje pergjigjet tuaja,e jam dakort me "i krishteri"-n,po,ajo qe dua te bej dhe une ne keto festa apo me mire ajo qe bera ishte te falenderoja Perendine per Shpetimtarin.
    A keni uruar nje jo te krishtere "Gezuar Krishlindjet"?
    Une nuk mendoj se eshte mekat te urosh dike,por nga ky urim,qe do te thote ja kalofsh mire 25 dhjetorin,apo pushimet natalizie,s'mendoni se edhe ne bijte e Perendise biem ne kompromis me jo besimtaret,e ata s'mund te shohin ne ne dallimin midis besimit ne Perendine e te shijuarit kete bote me festat e argetimet e saj??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Bruni.

Deshiroja qe edhe une tju them dicka ne lidhje me pyetjen tuaj,
    persa i perket festes se krishtlindjes.
    Nje i krishter nuk mund te festoje festen ashtu sic feston bota, por ne cilin drejtimota feston krishtlindjen pa pasur Krishtin ne zemer, kjo eshte e vetmja gje qe ne na ndan nga Bota.Ndersa a duhet nje i krishteri ti thote nje jo te krishteri : Gezuar Krishtlindjen, Kjo nuk eshte mekat, dhe une mendoj se ai duhet tja deshmoje Krishtin cdo njeriu , edhe nese ai nuk eshte nje besimtar kristjan, dhe nese ai e pranon kete urim, kjo eshte nje mnyre e mire per ti deshmuar Krishtin. Krishti tha: Mos u beni nje me Boten, por jo te izoluar nga bota.
    Ne jemi DRITE ne bote, dhe DRITA ndricon ne ERRESIRE. Pra ne jemi vene per te NDRICUAR BOTEN.
    Deshmeusi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    14
    Deshmuesit,
    Faleminderit per pergjigjen,e keni te drejte,po,urimi "Gezuar Krishlindjet!" mund te jete nje rast per te deshmuar,por eshte shume e lehte qe jobesimtaret te te perfshijne ne menyren e tyre te urimit si nje dite feste apo thjesht nje dite pushimi.Prandaj une kam dy vjet qe s'e jap kete urim,edhe pse s'eshte e lehte,e personat(jobesimtare) qe e vene re qendrimin tim,me pyesin e atehere une deshmoj,ose kur nuk me pyesin ata vene re ne mua nje ndryshim,jemi drita e botes,por mos ta mbulojme kete drite.
    Megjithate,nuk dua aspak te mesoj apo te sjell perēarje apo dallime,Zoti na flet te gjitheve e secilit ne menyre te veēante,e,e rendesishme eshte qe ēdo gje qe bejme ta bejme per lavdi te Tij!

i/e regjistruar Maska e Mirron
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Hellas
    Postime
    29
    MOTRA IME NE RADHE TE PARE TE UROJ NGA YEMRA IME yOTI TE BEKOFTE. DUA TE BEJ NJE KORRIGJIM TE VOGEL. ME DUKET PAK GABIM SHPREHJA (KRISHTLINDJET) NE NUK FESTOJME KRISHTLINDJET POR -KRISHTLINDJEN- NDOSHTA NJEREZIT SHPREHEN GABIM, SE KRISHTI NJE HERE LINDI DHE NUK LINDI SHUME HERE, PRA ME NJE FJALE DO TE ISHTE ME E SAKTE TE URONIM -GEZUAR KRISHTLINDJEN- DHE ESHTE GJEJA ME E MIRE DHE E BEKUAR TE UROJME NJEREZIT, MEQE BANOJ NE GREQI DHE E STUDIOJ BIBLEN EDHE NE GREQISHT QW ESHTE ORIGJINALI DUA TE TE SHPJEGOJ SE NGA VJEN FJALA URIM. FJALA NE GREQISHT -PROSEFQI- DO TE THOTE LUTEM DHE NE GREQISHTEN E LASHTE FJALE PER FJALE DO TE THOTE -DREJT URIMIT- DOMETHENE UROJ DICKA. PRANDAJ NUK ESHTE ASPAK KEQ TE UROSH ESHTE SI NJE LLOJ LUTJE QE URON PER TE TJERET.

ME RESPEKT ABIGAIL DHE MIRRON...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    14
    Abigal-it dhe Mirron-it
    Faleminderit per precisimin e "Krishlindjes",edhe pse e rendesishme eshte te dihet se ēfare dite eshte.
    Faleminderit edhe per shpjegimin e fjales "urim",e me pelqejne kuptimet e fjaleve ne greqisht.Une s'kam asgje kunder urimeve,perkundrazi,por jo ēdo urim eshte i mire e i drejte,apo jo?
    Te thuash "Gezuar Krishlindjen",per mua s'i korrespondon aspak kuptimit te vertete te fjales urim,pasi une nuk lutem e uroj njerezve qe s'njohin Perendine ta kalojne gezueshem Krishlindjen,por lutem e uroj qe ata te njohin e te kthehen tek Krijuesi i tyre,duke pare ne Krishtlindjen shpresen e shpetimit nepermjet sakrifices se Birit te Perendise.
    Me falni,por te studiosh biblen s'do te thote te njohesh Perendine!

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    AMIN!!! Per ato qe thua, dhe une uroj dhe i lutem Perendise qe te gjithe te shpetohen dhe te njohin ne te vertete Perendine!!!

Zoti te bekofte!!!

Abigail
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Armandoboni.com Maska e White_Shadow:)
    Anėtarėsuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Duke ikur ne hene per te dale nje xhiro nga MArsi me EMInene
    Postime
    248
    Citim Postuar mė parė nga Mirron
    MEQE BANOJ NE GREQI DHE E STUDIOJ BIBLEN EDHE NE GREQISHT QW ESHTE ORIGJINALI ...
    Ja ke fut kot shoku.....

Po pse origjinali i bibles ne greqisht qenka ???

Une se dija qe jezu krishti i derguari i zotit per njerezimin te fliste greqisht ...une e di qe bibla origjinale ( nje e tille u zbulua ne nje shpelle por mbahet akoma we fshehte nga autoritetet se ndoshta bie ne kundershtim me fene ) eshte ne gjuhen hebraike e jo Greke ....

Mos bej me gabime te tilla mor mavri :P

shnet e zoti qofte me ty

Tema tė Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  3. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  4. KRYQI = shkandull apo fuqi e Zotit?
    Nga Shpresmiri nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:26
  5. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •