Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    woooow!
    Shume je lodhur vlla dhe faleminderit qe kontribuove me gjith keto shkrime qe i prisja me padurim, mire po me se pari une nuk po shoh dicka qe te mbroje doktrinat e shpikura te Ibn Tejmijes, eshte si puna e Naser el-Albanit qe po te hapesh faqet respektive te tij do te shohesh nga shume dijetare qe ta lavderojne dhe nuk permendet ne asnje vend se Albani ka edhe gafa, e njejta gje ndodh edhe me Ibn Tejmijen.
    Se dyti, askush s'e ka mohuar se Ibn Tejmijeh ka pasur dituri, biles une po te shtoj edhe ate qe " dituria e Ibn Tejmijes eshte me e madhe se koka e tij", po te lexosh kronologjine e tij eshte me se e vertete se Ibn Tejmije fillimet i ka pasur tejet mase te perkryera derisa ai vete mbante edhe Khutben e xhumase ne xhamine Emevijeh (ku dhe hengri drune prej xhematit), ne fillimet e tij Ibn Tejmijeh merrte levdatat si dijetar shume i madh biles thuhej se s'ka pasur njeri si ai ne dituri, por fundi i Ibn Tejmijes eshte teper i dhimbshem, dhe pikerisht une po flas per kete fund, ose me mire le te them fillimet e lajthitjes se tij.
    Meqe une e kam qef shume Subkijun po te sjell se c'poezi ka bere per Ibn Tejmijen:
    Per Ibn Tejmijen kunder tij po shkruaj
    kam per qellim kundershtimin dhe zhdukjen e asaj qe solli,
    sepse ai te verteten (hakkun) e ngaterroi.
    e zhurmon mendjemadhesia ne ofiqin e tij,
    e trensformon ceshtjen sikur te ishte e tij (ron private)
    pasi u be i njohur ne lindje dhe perendim
    pretendon se krijesat s'kane fillim
    si Allahu i larte qofte
    keshtu eshte pretendimi i tij.

Ka thene el-allameh el-Bejdawij el-hanefij ne librin "isharat el-meram" pasi argumentoi se bota eshte e krijuar: "keshtu bien pretendimet e Ibn Tejmijes per "Kidem el-Arsh" (pafillimshmerine e Arshit) sic shkroi ne shpjegimin - sherh- el-Adadijeh.

Meqe me permende el-Askalanin ja se cthote ai ne "feth el-Barij" (12/252): thone shejkhu yne - el-Irakij- ne shpjegimin e et-Tirmidhij: eshte mese e sakte (sahih) te berit Kafir ate qe s'pranon "ixhmane", mos pranimi i asaj qe eshte e obliguar prej fese me rendesi te larte (min ed-dini bi ed-darurah) si 5 vaktet e namazit, prej tyre ata qe nuk pranojne cka eshte shkruar ne tekst, prej tyre ata qe mohojne krijimin e botes (huduth el-Alem), s'ka dyshim se Kadi el-Ijjad dhe te tjere tregojne Ixhmane (konsesusin) per KUFER te atij qe thote per KIDEM EL-ALEM (pafillimshmerine e botes), ka thene Ibn Dakik el-Id: ka ketu prej atyre qe anojne nga filosofia dhe pretendojne se ai qe kundershton krijimin e botes nuk ben KUFER duke pretenduar se eshte nga kategoria e kundershtimit te Ixhmase, dhe u mbeshtet ne thenien tone se: ai qe e kundershton Ixhmane nuk ben Kufer derisa ti behet e diture (ti argumentohet) nga Teksti, tha: kjo beshtetje eshte e rene ,ose nga verberizmi ne sy ose ne mendje, sepse krijimi i botes eshte konsesusi sipas Tekstit. perfundoi, mos valle Ibn Tejmijeh qe pretendon per Kidem el-Alem i shpeton kesaj qe tha el-Askalanij?
    ez-Zerkeshij ne "teshnijf el-Mesami3" (f.342, faksimile) thote: kane konsensus muslimanet (ittifak el-muslimijn) se ben kufer ai qe pretendon se "lloji i botes" eshte infinit (ezelij).
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Ka then ell-Kewtherij ne "es-sejf es-sekijl" (f.40): "ka thene Ibn Tejmijeh ne "et-te'sijs"..........., "dihet se ne Liber dhe ne Sunneh dhe ne Ixhma3 nuk thuhet se trupat (el-exhsam) jane te gjitha te krijuara dhe se Allahu nuk eshte trup, askush prej Imameve nuk ka thene nje gje te tille, prandaj nuk del askush nga FITRETI (me kuptim besimi) dhe nga sheriati.
    S'ka dyshim se mohimi i dimensionit per Allahun i permendur nga Muhammed Ibn Hibban e mbeshtet Ibn Haxher el-Askalanij (lisan el-mijzan 5/114) dhe Taxh es-Subkij (ka3ideh fi el-Xherhi wa et-ta3dijl 30-32) : keshtu thone disa "el-muxhessimeh"-trupezues tek Ibn Hibban: nuk kishte (ibn hibban) ndonje fe te madhe, ne e nxorrem nga sinxhistani sepse ai mohonte dimensionin per Allahun"perfundoi, ndersa Ibn Tejmijeh duke konfirmuar fjalen e Ebi Said ed-Darimij (el-muxhessim-trupezues) "el-Muwafika 2/29-30" thote: "kane rene ne konsensus muslimanet dhe kafiret se Allahu eshte ne qiell duke e dimensionuar (kufizuar) pervec el-Merisit te humbur dhe idhtareve te tij, derisa edhe femijet te zemeruar ngrene duart lart nga qielli dhe lusin Allahun, te gjithe e dijne per Allahun dhe vendin e Tij me mire se el-Xhehemijeh" perfundoi. Vazhdon te konfirmoje Ebu Saidin ed-darimijun ne "el-Muwafekah (2/29) duke thene: "Allahu ka dimensione (el-Hadd), nuk e di askush pervec Tij, nuk i lejohet askujt te fantazoje dimensionin (hadd) e Tij, por te besoje per dimensionin (hadd) dhe te mbeshtetet tek Allahu, edhe vendi i Tij ka dimension (hadd), Ai eshte mbi Arsh (nuk ka permenur fjalen Istiwa), mbi qiejt e Tij, keto pra jane. dhe vazhdon (2/29): "te gjitha keto jane te bazuara dhe te argumentuara qe tregojne per Hadd-in, ai qe nuk e pranon ka bere Kufer ndaj revelates se Allahut" perfundoi
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Kjo teme nuk eshte hapur per chit chat. Rapsod ketu nuk po sjell fjale te tijat dhe sikurse e ka emrin tema ka te beje me theniet e dijetareve ne pergjigje te pretendimeve te Ibn Tejmijes.
    Rapsod do te sugjeroja qe te sjellesh ne pika cfare ka pretenduar Ibn Tejmija dhe per cdo pike pergjigjen perkatese te Ehli Sunnetit.

selam
    RIPPR

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Ke te drejt o Acido por kto nuk morin vesh nga kjo rradhitje kto dun kush e ka lavdu e kush e s'e ka lavdu megjithate me respektin qe kom per ty keshtu do ta sjell
    OK pra
    Ka then Ibn Tejmijeh tek el-muwafekah (2/75): "Shumica e idhtareve te Hadithit dhe ndjeksit e tyre nuk e bejne "Llojin" (tipin) incidentale (te krijuar) por Kadim (pa fillim te ekzistences-ancient) dhe ndajne mes incidentales se llojit dhe incidentales se individit ashtu sikurse ndajne mes infinitit te llojit dhe infinitit te tekut nga vet ai" gjithashtu ne (1/245): ".....Infiniti i prodispozueshem (ezelij el-lazim) eshte "Lloji" i incidentaleve (krijesave) jo vete incidentalet, thenia qe kush eshte incidentale ne Ezel eshte incidentale sot eshte i rene (mewkuf) sepse paraqet pafundshmeri. Nuk pranojme derisa te themi se incidentali i sotem eshte i paraprire nga incidentali pa fillim te ekzistences se tij.
    Ka thene Subkiju per te kundershtuar doktrinen e Ibn Tejmijes:
    Per Ibn Tejmijen kunder tij po shkruaj
    kam per qellim kundershtimin dhe zhdukjen e asaj qe solli,
    sepse ai te verteten (hakkun) e ngaterroi.
    e zhurmon mendjemadhesia ne ofiqin e tij,
    e trensformon ceshtjen sikur te ishte e tij (ron private)
    pasi u be i njohur ne lindje dhe perendim
    pretendon se krijesat s'kane fillim
    si Allahu i larte qofte
    keshtu eshte pretendimi i tij.

Ka thene el-allameh el-Bejdawij el-hanefij ne librin "isharat el-meram" pasi argumentoi se bota eshte e krijuar: "keshtu bien pretendimet e Ibn Tejmijes per "Kidem el-Arsh" (pafillimshmerine e Arshit) sic shkroi ne shpjegimin - sherh- el-Adadijeh.

el-Askalani ja se cthote ai ne "feth el-Barij" (12/252): thone shejkhu yne - el-Irakij- ne shpjegimin e et-Tirmidhij: eshte mese e sakte (sahih) te berit Kafir ate qe s'pranon "ixhmane", mos pranimi i asaj qe eshte e obliguar prej fese me rendesi te larte (min ed-dini bi ed-darurah) si 5 vaktet e namazit, prej tyre ata qe nuk pranojne cka eshte shkruar ne tekst, prej tyre ata qe mohojne krijimin e botes (huduth el-Alem), s'ka dyshim se Kadi el-Ijjad dhe te tjere tregojne Ixhmane (konsesusin) per KUFER te atij qe thote per KIDEM EL-ALEM (pafillimshmerine e botes), ka thene Ibn Dakik el-Id: ka ketu prej atyre qe anojne nga filosofia dhe pretendojne se ai qe kundershton krijimin e botes nuk ben KUFER duke pretenduar se eshte nga kategoria e kundershtimit te Ixhmase, dhe u mbeshtet ne thenien tone se: ai qe e kundershton Ixhmane nuk ben Kufer derisa ti behet e diture (ti argumentohet) nga Teksti, tha: kjo beshtetje eshte e rene ,ose nga verberizmi ne sy ose ne mendje, sepse krijimi i botes eshte konsesusi sipas Tekstit. perfundoi, mos valle Ibn Tejmijeh qe pretendon per Kidem el-Alem i shpeton kesaj qe tha el-Askalanij?
    ez-Zerkeshij ne "teshnijf el-Mesami3" (f.342, faksimile) thote: kane konsensus muslimanet (ittifak el-muslimijn) se ben kufer ai qe pretendon se "lloji i botes" eshte infinit (ezelij).

Nuk e di se ku eshte gabi im ketu ne kete teme!

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    selam aleikum..

Ehh subhanAllah kurr skam dash me u marr me kshu gjerash po ti rapsod ta imponoke...
    O rapsod e kan qujt imami i imameve edhe kan qen me te zgjut se ty kurse ti e akuzon per shpifje subhanAllah te vij turp.
    o vlla ka aq shum shpifje per kete imam sa nuk llogariten dot sa shum, dhe per kete shum ulema kan shkrujt.
    Nuk hidhet posht mundesia se ai mund te ket ber shpjegime te gabuara ne lidhje me ceshtje qe kan te bejn me akiden por kjo sdo te thot qe te dalesh ti dhe te na besh analiza se ste takon ty por atyre qe kan grada ne ilm.

Te thash imam ebu hanifa ka then imani as ulet as ngrihet [kundra komplet ixhmas] por nuk na takon as ty as mua te merremi me keto analiza.

Ja se ca ka then ibn tejmije per el-xhism.

cilido qė pretendon sė Zoti i tij ėshtė xhism – nė lidhje me kuptimin se ai pranon pėrēarje, ndarje dhe pjesė (pėr Allahun) – atėherė ai ėshtė mė mosbesimtari i njerėzve dhe mė injoranti. Ne tė vertėtė, thėnia e tij ėshtė mė e lig (keqe) se ai qė thotė sė Allahu ka djalė – duke nėnkuptuar me atė sė njė pjesė e Tij u nda dhe kėshtu u bė djali i tij. shih ->Rudud uet Te’kubat tė tij (fq 21-23)].

o rapsodo ja edhe Ramadan el-buti qe e keni shejkhun tuaj ju edhe po ma kundershtove dhe kete ik mos shkruj me ne forum .
    Marr nga Nedua Itxhahat el-Fikr el-Islami fq 264-265 nga el-Buti

Dr. Se’id Ramadan el-Butin thotė, ->dhe ne jemi ēuditur kur kemi parė ekstremista tė deklarojnė ibn Tejmijen, Allahu pastė mėshirė mbi tė, tė jetė mosbesimtar. Dhe gjithashtu nė tė thėnurit e tyre se ai ishte njė qė mbante qėndrim se Allahu ishte njė trup (muxhesid), dhe unė kam studiuar gjatė dhe shumė se ku mund ta gjejė njė fjali apo njė fjalė tė ibn Tejmijes qė ai tė ketė shkruar ose thėnė e cila indikon mbajtjen e qėndrimit tė tij se Allahu ėshtė nje trup siē ka qenė cituar nga es-Subki dhe unė nuk kam gjetur asgjė nga ai si kjo. Gjithė ēfarė gjeta ishte ai duke thėnė nė vendimet ligjore tė tij, ‘Nė vėrtetė Allahu ka Dorė siē ka thėnė Ai, dhe ėshtė ngritur mbi Fronin siē ka thėnė Ai, dhe Ai ka sy siē ka thėnė Ai.
    Unė iu referova veprės sė fundit tė shkruar nga Ebu el-Hasan el-Ash’ari, ‘el-Ibanah’, dhe e gjeta atė duke thėnė saktėsisht ēfarė ibn Tejmija ka thėnė [nė lidhje me ēėshtjet e Emrave dhe Veēorive tė Allahut]

o rapsod un e di qe ti do vazhdosh te na sjellesh materiale se cfar kan then per ibn tejmijen por me kujdes cfar sjell ketu se te thash sa eshte shpif per ibn tejmijen nuk eshte shpif per ndonje dijetar tjeter se ka qen koha e till atehere ..

Po e mbyll me ca thenie te tjera dijetaresh qe kan then per kete njeri te madh [te lajthitur nga fundi dhe qe se meriton te quhet sheikhul islam sic thot Allama rapsod]

El-Hafidh Abdurrahman ibn Rexheb el-Hanbeli ka thėnė, Ai ėshtė Imami, Juristi ligjor, Muxhtehidi, Dijetari i Hadithit, Hafidhi, Shpjeguesi i Kur’anit, i Devotshmi, Taki ed-Din Ebu el-Abas Sheikh el-Islam, mė i dituri nė dije, nuk ėshtė e mundur tė ekzagjerohet fama e tij kur ai pėrmendet...ai, Allahu pastė mėshire mbi tė, ishte unik ne kohėn e tij nė lidhje me kuptimin e Kur’anit dhe dijen e realitetit tė fesė.” [edh-Dhail ‘ala Tabakat el-Hanabila’ (2/387) e ibn Rexhebit.]

mbaje veten rapsod se te doli huq kesaj radhe

Imami i Hanefive, Badr ed-Din el-‘Aini ka thėnė, “Kushdo qė thotė se ibn Tejmija ėshtė kafir, atėherė ai (qė e thote) nė tė vertėtė ėshtė kafir, dhe ai qė e akuzon atė pėr heresi, atėherė ai vetė ėshtė nje heretik. Si mund tė jetė kjo e mundur kur veprat e tij janė gjerėsisht tė disponueshme (qe gjenden kollaj) dhe nuk ka ndonjė ndikim pėr devijim ose mosmarrėveshje ne ato.” [‘Red el-Uafir’ (fq.254)]

Hajd selam aleikum e Allahu na falt dhe na beft si keta njerez qe ju dedikun ilmit.
    .

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    O Aldi!
    E para une nuk jam allameh, e dyta une nuk i sjell nga vetja ime, e treta une Ramadan Butin nuk e kam per shejkh, e katerta une kam sjell argumentet e sakta per Ibn Tejmijen dhe e kam ballafaquar me ate qe kane thene dijetaret dhe Dr. Ramadan Buti nuk mund qe ai mos te kete lexuar dhe te mos kete gjetur ato qe pretendon Subkiju per Ibn Tejmijen, jam i sigurte se Buti ka qene nen presionin e tipave si puna jote qe kur nuk kane se me se ta mbrojne shejkhun e tyre per ato qe ka thene te bejen presion per te mbyllur gojen (i kemi shiju vet keto gjera) nuk mundet qe Dr. Buti te mos kete lexuar "el-Muwafekah (2/29) duke thene: "Allahu ka dimensione (el-Hadd), nuk e di askush pervec Tij, nuk i lejohet askujt te fantazoje dimensionin (hadd) e Tij, por te besoje per dimensionin (hadd) dhe te mbeshtetet tek Allahu, edhe vendi i Tij ka dimension (hadd), Ai eshte mbi Arsh (nuk ka permenur fjalen Istiwa), mbi qiejt e Tij, keto pra jane. dhe vazhdon (2/29): "te gjitha keto jane te bazuara dhe te argumentuara qe tregojne per Hadd-in, ai qe nuk e pranon ka bere Kufer ndaj revelates se Allahut".
    Per cfare shpifje flitet o rob i Zotit, te gjitha keto jane te botuara dhe jane ekzistente neper biblioteka dhe kane miresine te t'i lexoje kush te doje nese nuk beson, por keshtu dalin te gjith idhtaret e Ibn Tejmijes, nuk thone asgje vetem se e kane ne maj te gjuhes fjalen "shpifje".
    Me thuaj i dashur, a ka thene Ibn Tejmijeh se lloji i krijesave eshte kadijm dhe kane qene ne Ezel me Allahun dhe se bota eshte kadijm?
    A ka pretenduar Ibn Tejmija se Allahu ka HADD?
    Nese une genjej apo shpif per keto qe them, pasha Allahun nuk shkruaj me ne forum!
    Ja nje gafe tjeter te Ibn Tejmijes ne "Mexhmu3atu Tefsijr" (355-354) : ".....me te vertete Arshi i Tij dhe Kursiji i Tij kane zgjeruar qiejt dhe token dhe s'ka dyshim se Ai (Allahu) ULET mbi te dhe le diference nga ai (arshi) vetem se 4 gishta - ose nuk le diference 4 gishta - dhe Ai vendoset mbi te sic vendoset udhetari ne hipje" perfundoi.
    Kjo mos eshte gafa ime, apo shpifja ime.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Po kjo tjetra?
    "el-Fetawa" (4/374): "kane folur dijetaret dhe evlijate, se Muhamedin, te derguarin e Allahut, do ta uli Zoti i Tij mbi Arsh bashk me Te (me3ahu)"
    Ja sec thote Ebu Hajjan el-Andalusiju ne "en-Neher el-Madd, tefsijr ajet el-Kursij": "Kam lexuar ne nje liber te Ahmed Ibn Tejmijes, ai i cili ishte bashkohesi yne, dhe ky liber eshte me shkrimin e tij te quajtur "kitab el-Arsh": "Allahu ULET mbi Kursij dhe ka lene nje vend qe te ulet bashk me te i Derguari i Allahut"
    Kjo copez nga Ibn Tejmijeh eshte zhdukur nga idhtaret e vet (ajo qe eshte botuar) por faksimilja e verteton nje gje te tille sepse el-Kewtherij ne komentimin e "es-sejf es-sekijl" (f.85) e verteton ku thote: "Me ka lajmeruar korrektusi i botimit per botimin nga "es-se3adeh" (shtepi botuse e asaj kohe), se ai e ka shuajtur kete copez qe mos perfitojne prej saj armiqte e fese, dhe me eshte lutur qe ta regjistroj se c'kishte prej tij (Ibn Tejmijes) per ti keshilluar muslimanet.
    Keto s'jane shpifje i dashur Aldo!

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    oooooo ca te mohuari .po ti mer ke then se ibn tejmije ka shpif e skam then une

Ja ku e ke Rapsod citimi jot ky prefundoi ,shikoni pra se cfare shpifje ben ai duke iu referuar imameve te hadithit dhe shafive me hambelite, dihet se me mendimet e Ibn Tejmijes kane konsensus vetem filozofet e fundit (muteakhiri) por ai ua atribuon keto fjale imamve tane.

Shum i aft te duket vetja ty vlla...te ka hip vetja aq ne qef sa te thush ibn tejmije ka shpif se paske per gje....

Po si ore pa pik turpi the se Ramadan el Buti ka qen nen presion ? a mos e ka then ne kaset ate gje ai qe ti ken ber presion fol se te vrava?? ajo eshte ne liber o Allama Rapsod e nuk eshte ne dajak e siper ..apo skishe nga e dridhje bishtin kur pe Ramadan el Butin qe kish ngrit imamin e imameve sic e ka qujt ibn Haxheri ibn Tejmije

Ore aq levdata ulemash per ibn Tejmijen qe te solla une Wallahi edhe enver hoxha te kish qen dhe ta kishin lavderu aq shum un sdo merresha me me analiza rreth tij.

uuueeeee ka qen nen presion thot Ramadan el Buti..subhanAllah kur si pelqen robit dicka shkon dhe nxjerr keto arsye idiote ....

E di si eshte puna rapsodo ..ti per mua sje huxhxha se ti ske tezkije nga ndonje alim qe te merresh me gabimet e dijetareve...
    tjeter eshte se un smund te provoj dhe smund te kontrolloj se a jan te sakta ato qe ke sjell ti apo jan daif.

un pash te ato qe kishe sjell ti emra njerezish qe i kan akuzu per shpifje dhe rrena dhe nje nder ta eshte vellai i Shaikh taki ud-din es-subkit taxh ud-din es-subkij i akuzu per super mashtrime....
    Ja ku e ke --->>> Kadiu i kohės sonė, dhe Sheikhu i medhhebit el-Iz el-Kenani shkroi poshtė kėsaj thėnie, ‘Dhe nė mėnyrė tė ngjashme, Allahu nuk i ngriti kokat e Mu’atila’-ve' dhe mė pas tha pėrreth Taxh ed-Din Subkit, ‘Ai ėshtė njė burrė me sjellje tė dobėt, mungesė intengriteti prej dijetari, injorant i Ehl es-Suneh dhe rangjeve tė tyre.’” [el-I’lan bin et-Teubikh liman Dhama et-Tarikh’ (84-95) e es-Sakhauit....

I friksohem Allahut un smarr pjes me ne kete debat se e shof se per mua ska khajer ...shum pune te tjera ka nje musliman e jo te merret me tilla gjera.

Hajd selam aleikum meshira e Allahut qoft mbi te gjith ata qe e besojn ate 1 Allah te vetem
    .

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    ahahahaha!
    Mire qe s'po kupto asgjo po edhe shqipen e paske harru, dhe mos i perplas fjalet nga njeri shkrim ne tjetrin per te me nxjerre me doemos genjeshtar. Kur kam thene se Ibn Tejmijah shpif, kam thene se ai shpif per Imamaet tane (ate qe ti e shkruajte me bold), ndersa ti ne shkrimin tend me ke thene se PER Ibn Tejmijen kane shpifur: "o vlla ka aq shum shpifje per kete imam sa nuk llogariten dot sa shum,"kjo eshte ajo qe ke shkrujt ti dhe une per te tregu se dijetaret nuk kan shpif por kane thene te verteten, te kam thene me poshte: "Keto s'jane shpifje i dashur Aldo!", prandaj zotnija juj t'lutna shume mos genje ne gjuhen time, gjerat jane aty dhe lexoi edhe njehere, emocionet miku im nuk te kane lene te qartesohesh.
    Sa per Butin miku im duhet te kontrollosh dipllomacite e tij, "presioni" ishte nje teze e imja sepse s'ka mundesi qe Dr. Buti te mos i kete gjetur keto qe une kam shkruar sepse une s'jam huxhxhe-reference dhe t'i kam sjelle me tituj e me faqe theniet e Ibn Tejmijes, s'ka llogjik ky muhabet, Buti t'ngre m'qiell t'ul m'tok t'kthe majtas djathtas, ti s'e njef fare dhe prap po te them qe s'eshte shejkhu im, dhe sa per djeni te gjitha librat e Ibn Tejmijes i ke edhe online ne internet.
    Une nuk po shkruaj ketu per Subkijun e as per Ebu Hanifen edhe pse ceshtjet qe ti ke cekur i njoh mjaft mire dhe jam super i sigurte qe ti s'e di pse kane ndodhur keto perplasje, por e leme per here tjeter pasi s'eshte tema per kta dy dijetare.
    Nuk i je pergjigjur pyetjeve te mija por merresh me "e the e thash" le qe s'ke ca pergjigjesh gjerat jane te qarta, duket paraqitja jote vllajo ne forum, s'je marr me Ibn Tejmijen por me Rapsodin per te cilin s'ke piken e informacionit vetem se ate qe eshte shkruar ne Forum dhe s'eshte e nevojshme te dish qe a kam apo s'kam leje, te gjitha jane nga emocionet qe duhet t'i kontrollosh, megjithse te gjith si puna jote mundohen t'i largohen temave qe kane te bejne me Ibn Tejmijen, Muhammed Ibn Abdu-l-Wehhabin etj te kesaj kategorie, ama i mshojne fort propagandes se kush del nga keto vija eshte Kafir apo Mushrik si te duash quaje.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Se tashi u kujtova, se ca bej une ne Greqi a haj ndonje kafshat buke ty s'te intereson, te pakten jam ne atdheun tim te dyte e megjithate respektohem per cka jam musliman, ti dac besoje dac mos e beso pak pune me prish mua, sa per djeni jam momentalisht ne Tirane, dergoi nja dy trima per Xhuma te xhamia e sahatit te me rrahin ashtu sic ka kercenuar dhe share nga robt e shpis edhe Klevis2000 ate qe s'i shkonte per shtat (jo mua personalisht).
    I keni per zanat kto gjera, te njohura qe ne kohen e studimeve te mia ne vendet arabe.
    Selam

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  2. Ibn Tejmijeh - Pergjigje Te Paditurve dhe Genjeshtareve
    Nga Studentt nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 14:59
  3. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01
  4. Konkurset, programi dhe modeli i testit pėr gjuhė-letėrsi
    Nga Davius nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 06:47
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •