Ėndrrat qė shenjuan karrierėn e Alban Skėnderajt
1 March 2018
Hapėsira e njė ėndrre nuk ėshtė thjesht titulli i njė koncerti, por kėnga qė ka pagėzuar karrierėn muzikore tė kėngėtarit Alban Skėnderaj 15 vite mė parė. Tashmė i pjekur dhe me disa gurė tė vendosur nė historinė e muzikes moderne shqiptare ai ka projektuar koncertin klasik si njė letėr dashurie pėr publikun qė e ka mbėshtetur pėr njė dekade e gjysėm.
Pėr mua ėshtė kulminacioni i karrierės time, arritje e jashtėzakonshme personale, artistike, njerėzore.Jam gjithashtu i lumtur qė gjithēka ka ardhur mirė deri tani thotė kantautori. Koncerti sipas tij ėshtė njė projekt sfidues nė pėrgjithėsi jo vetėm artistikisht, por edhe historikisht. Ėshtė njė mėnyrė e re performimi e njė artisti shqiptar dhe ėshtė njė gjė qė ka nisur dalėngadalė spjegon Alban Skenderaj.
Nė ethe organizimi duket se gjithēka ėshtė gati pėr koncertin e datės 2 mars nė Pallatin e Kongreseve shoqėruar nga mbi 65 orkestrantė tė orkestrės simfonike tė RTSH e cila drejtohet nga Gridi Kraja. Ėshtė njė bashkėpunim i mrekullueshėm, ėshtė njė eksperiment se kemi ndėrlidhur frymėn klasike me muzikėn moderne. Ky koncert mund tė quhet njė popsimfoni koncert thotė Alban Skėnderaj.
Nė skenografinė e Albi Ēifligut, kėngėt mė tė mira qė kanė shėnjuar karrierėn e kantautorit Alban Skėnderaj, por edhe materiale tė tjera orkestruar tėrėsisht nga e para tė cilat tingėllojnė tė freskėta dhe njė muzikalitet tė plotė, janė premtimi pėr njė mbrėmje muzikore tė rrallė. Ka tranformime pothuajse totale tė disa materialeve dhe kjo do ti bėjė shumė interesante. Disa nga kėngėt ndoshta nuk do tė njihen nga momenti kur unė do tė filloj ti kėndoj dhe do tė zbuloj teksin dhe melodinė. Jam munduar qė nė kėtė repertor tė pėrfshij pothuaj ēdo kėngė tė njohur timen jep disa detaje kantautori Skėnderaj.
Koncerti i konceptuar nė stilin Alban&Friends dhe njė koncert pop-klasik ngėrthen edhe disa supriza, por zbulon edhe anėn modeste tė karakterit tė Alban Skenderajt se si e pėrjeton ai suksesin e pėrseritjes sė koncertit pėr 3 mbrėmje rresht. Unė nuk kam asnjėherė dėshirė tė dehem nga suksesi, nuk jam natyrė e till. Pėrkundrazi suksesi mė bėn mė tė pėrgjegjshėm, mė ul me kėmbė nė tokė, mė bėn mė tė devotshėm thotė Skenderaj.
Koncerti Hapsira e njė ėndrre qė do tė mbahet pėr tre ditė Pallatin e Kongreseve nė Tiranė nė datat 2-3-4 mars ėshtė njė produksion i RTSH.
http://www.alsat-m.tv/endrrat-qe-she...an-skenderajt/
Krijoni Kontakt