Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Kreksi....thjesht po bejme nje diskutim!
    Jam anetar ne forumin qendror te Eurovizionit qe nga fellimi i ketij viti dhe me ka rastisur te degjoj komente nga me te ndryshme mbi te gjitha kenget. Neper sondashe kenga e Ledines ka qendruar ne top per nje kohe te gjate...dhe eshte pelqyer jasht mase deri ne momentin e ndryshimit nga versioni Shqip ne Anglisht! Ketu ka humbur shume per arsye te dobesise se Ledines ne theksin e Anglishtes.Vetem nje pakice pelqejne versionin Anglisht dhe mendimi im personal eshte se gjithmone ne duhet te prezantojme kenge ne gjuhet tona.

Persa i perket tupanit,daulles dhe qiftelise personalisht mendoj se je gabim.Keto vegla jane ato qe i japin kenges Albanian flavor..sikur i thone.Sikur te mos ishin keto vegla ne orkester kenga do ishe nje kenge e zakonshme nga miliona te tjera dhe e veshtire per tu dalluar.

Persa i perket bukurise se Ledines perseri quditem me mendimin tend! Ledina mbase nuk eshte nga me te bukurat e kengetareve Shqiptare por ama nuk eshte e shemtuar aspak mendoj une!Perseri eshte nga kengetaret me te pelqyera per nga paraqitja ne kete vit.

Dhe e fundit...nuk e di a i ke degjuar kenget e ketij viti! Une i kam degjuar me dhjetra here te gjitha dhe interesant eshte fakti se shumica e kengeve te ketij viti jane me tingull etnik...gje qe nuk ndikon mire per ne kur te vije koha e vlersimeve sepse eshte veshtire te veqohet nga gjitha ato te tjera.

Siq e thashe me siper thjeshte diskutojem dhe japim mendime.Nuk do te thote se une kam te drejte apo ti.

Me te mira

ZiM
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Une mendoj se nuk mjafton vetem syri e veshi pere te zgjedhur kengen apo interpretin e duhur pere kete festival...
    Pajtohem me ju kur thoni se tjrat ishin edhe me te dalluara se Ledina...
    Ketu duhet te mendohet edhe ana tjeter e publikut, te mendohet pere ata qe ende se kan ndegjuar kete kengë, te hysh nen lekuren e tyre, te popujve te ndryshem te europes dhe si vtima, posi nje fllash qe shkrepe te hysh ne mendjet e secilit teleshikues dhe te shtrojsh pyetjen; valle se ç'ka do mendojn, a do ju pelqeje ky ritem, kjo veshje kjo artiste apo kenga ne tersi dhe truri vete do ta japi pergjegjëjen,menjehere; po ose jo !
    Deri sa ne s'kemi njohuri se si dhe ç'ka medojn te tjeret pere ne atehere mos te marrim pjese fare....se sa te marrim pjese pere te ngarkuar imazhin tone qe e kemi ende te zymet.
    Me sa e kam kuptuar ketu ne lidhje per kete eurovizion, njerzit s'kan lidhje !
    mendojn se ne jemi aty dikund ne festivalin e Gjirokastres te Permetit te tetoves apo te Drenices. ketu behet fjala pere nje evenment me i shikuari deri sote pas kampionatit te futbollit dhe neve duhet te lejm pershtypje sa me te mira e jo te shkojm ashtu hajt si na teket neve" te shkohet si ne darsem" nusja nder duvak, qe edhe domethenja e kenges tregon prapambeturin si element aziatik, diku mos tia them emrin....qe s'perputhet me kohen moderne fare, po edhe nese ka kesi elemente neve s'kemi interes qe ti qfaqim ato ne sken para nje publiku te madh se eshte prapambeturi.
    Do thojn ; nga na dolen keta shqipetaret ore, nese shkon nusja te burri pun e madhe, s'ka shkua pertej shtat bjeshkeve, pra fjalori i kesaj kenge eshte i prapambetur qe s'perputhet me kohen e thash...
    Ju qe thoni se edhe çiftelia ben pjese qe te dallohemi e ne anen tjeter ne shqipetaret tentojm qe europa te ne merr ne gji, po me keto instrumente euforike qe permendem ata do largohen edhe me tej nga ne sepse ne po kerkojm TE DALLOHEMI nga familja europiane, pra humbjen dhe disfaten kombetare me keto marrina vete po e kerkojm ne duke ditur forte mire qe ato vegla muzikore njihen si origjine orientale dhe s'ka te beje fare me shqiptarizmin.
    Per te marrur pjese me krenari ne nje festival te tille, i vetmi vende ku mund te mesohemi eshte qe konkuruesit tane te shkojn dhe te marrin mesim teke vllezerit tane arberesh ne itali ku muzika ende eshte e pa prekur dhe tek e fundit edhe mos te merrnim poena fare, fytyren e kemi te pastert.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 14-05-2005 më 16:08

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Festivali kerkon kenge moderne, qe te sjellin dicka te re, dhe jo muzike pleqsh. Grupi Flaka per mendimin tim do te kishte me shume sukses ne Eurosong

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Kreksi....si mendon ti per kengen Shqiptare qe kendoj Anjeza Shahini dhe u radhit vitin e kaluar ne vendin e 7'te?

Dhe per kete vit...si mendon ti? Ne q'vend do perfundoje Ledina?

Une personalisht dhem se do qendroje ne 10'she pak rendesi se q'fare vendi!
    Performanca ne skene ka te beje shume
    Domethen nese ne do arrime dy vite rresht te ngelemi ne Top 10 atehere kjo nuk indikon muzike te keqe dhe te papelqyer nga Evropa! Thjesht muzike qe e bejme vete ne Shqiptaret dhe vete nuk e pelqejme.
    Jep nje medim dhe pastaj shohim.(Fiks ne jave me pas...naten e te shtunes)

ZiM

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Laco dhe Hila mire jua kane bere.

Ta marrin vesh edhe ne Shqiperi se si duhet vleresuar prona e mendjes njehere.

Per kengen kam keto verejtje...
    1. Kenga duhet kenduar ne SHQIP!
    2. Ledinen ne paraqitjen e saj ne skene e kam parasysh si mund te jete, si macke e ngordhur e paushqyer qe mezi leviz. A s'e shihni sa energjike jane performuesit e tjere? Duke nisur nga Spanja e nga Greqia etj. Ka performues qe e bejne skenen te dridhet, se per ate pune jane atje... per te dhene SHFAQJE dhe ARGETIM. Duhet ndonje qe ta ndeze spektatorin dhe jo vetem sepse zbulon gjoksin apo kembet... Ledina kete s'ma merr mendja ta beje dot.
    3. Ne videoklip, a s'ishte turp qe ato "balerinat" benin gjoja sikur i binin violines ne menyre qe te dukeshin aq shume qe s'po i binin? Ato as nuk po perpiqeshin fare mos dalloheshin qe nuk dinin t'i binin... por e kishin nxjerre sheshit atje.

Per mendimin tim kete vit Spanja e meriton cmimin e pare. Edhe kenga e Kroacise shume e mire eshte, ndoshta edhe me e mire se e Spanjes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angeldust : 14-05-2005 më 17:07
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    angeldust...shume dakort persa i perket prezantimit ne skene! Me te vertete kengetaret tona nuk e kane ate gjallerine e te tjereve! Helena,kengetarja e Greqise eshte fantastike kete vit dhe une mendoj se do marre qmim te pare.
    Kuriozitet...qe e lexova diku ne nje message board! Helena do kete kater valltare...nje Romun,Nje bullgar,nje Rus (me duket) dhe nje Shqiptar. Te kater keta do kercejne pothuajse fare te zhveshur ne skene,lol

Per sa i perket autoreve te kenges! E kuptoj se kane te drejte por gjera te tilla do ishin shikuar perpara momentit te fundit.E kuptoj qe TVSH'ja eshte kanali me kot por ketu nuk diskutohet thjesht per autoret,TVSH apo Ledinen por per gjithe Shqiperine qe ka deshire te paraqitet ne festival.Mendoj se qdo problem ka menyra zgjidhje pa qene nevoja per te kaluar ne ekstrem.

ZiM

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Ne fakt per mendimin tim Greqise i rrofte energjia, por kengen dhe sidomos tekstin e ka shume te ceket. Boom boom boom be my baby... njelloj me miliona kenge te tjera.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar më parë nga angeldust
    Ne fakt per mendimin tim Greqise i rrofte energjia, por kengen dhe sidomos tekstin e ka shume te ceket. Boom boom boom be my baby... njelloj me miliona kenge te tjera.
    He he he,mos harro qfare teksti kish Wild Dance e Ukraines qe mori vend te pare,lol

ZiM

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Lufta ballkanike dhe Shqipëria
    Nga Albin në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-07-2014, 07:05
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Përgjigje: 500
    Postimi i Fundit: 16-10-2009, 14:46
  4. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  5. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •