Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,444
    Postimet në Bllog
    22
    E keni pyetur ndonjehere veten se pse nxenesit e shkollave mesojne algjeber e gjeometri nga klasa e 5 e deri ne te 8 dhe jo qe nga klasa e pare? Pergjigjia eshte se pa mesuar me pare numrat, mbledhjen, zbritjen, shumezimin e pjesetimin, nuk meson dot as algjebren dhe as gjeometrine.

Cfare pergjigje mund ti japi prindi femijes ne klase te pare qe e pyet se cfare eshte përpjesëtimi?

Mund ti thote vetem qe kur te rritesh e te vesh ne klase te 5 e te 6 do mesosh se cfare eshte perpjesetimi. Kurse ata femije qe nuk shkojne ne shkolle dhe nuk i mesojne gjerat me rradhe, asnjehere nuk kane per te mesuar se cfare eshte perpjesetimi.

E njejta gje edhe me pyetjen tende me lart. Pyetja tende eshte si pyetja e atij femijes ne klase te pare, qe edhe pse nuk e di se cfare eshte jeta, perseri nuk nguron te pyesi per ke jetoni.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 12-05-2005 më 13:05

Love's Lover Maska e ice_storm
    Anëtarësuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    fajv 1 for
    Postime
    1,043
    ok shpjegimi

por pergjigjia ...........
    domini sumus
    sumus servi
    ubicumque
    nusquamque

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    ..jetoj per te blere cigare..

ja keshtu...pike

neser ndoshta jetoj per ndonje gje tjeter. Di ama se per cfare do te jetoja pasneser sikur te kisha mundesi :
    Te bridhja neper bote pa kokecarje e hipokrizira

..duhet patjeter te fitoj ndonje llotari

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Rebele
    Ata qe jetojne per hir te ekzistences ne teori, praktikisht jetojne per veten.

Eh....

Une personalisht kam zgjedhur te jetoj per armiqte- ketu me shume se cdokund tjeter futet edhe vetja.
    sic thote dhe firma ime rebele, existenca vjen me para dhe e sundon esencen. Te thuash qe jeton per veten dmth qe ka dy qenie: qenia jote fizike, dhe ajo metafizike dhe une nuk besoj ne ate metafiziken. Dmth qe thenia qe jetoj per veten s'ka kuptim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Question

Përderisa jetojmë për dicka, jetojmë edhe për dikë (individ).
    Rebele ti ben disa supozime qe s'eshte e thene te tjene te verteta.

1. Ne jetojme per diçka.

PSE?

2. Jetojme per dike.
    PSE-ja ketu vjen nga "te jetuarit per diçka". Kjo kuptohet nga fjala "perderisa" qe perdor. Pse u dashka qe nese jetojme per diçka athere te jetojme edhe per dike, kush eshte arsyeja llogjike e kesaj?

e kithtë Maska e Rebele
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpër
    Postime
    1,088
    Albo, eshte e njejta gje si te kerkosh te masesh budallallekun apo zgjuarsine pa e ditur se cfare jane ato pikesepari.

Xeni, c'eshte e verteta? Ose me sakte ka standard e verteta? Nuk eshte nevoja te pergjigjesh pasi pashmangerisht do dalim ne teme tjeter, por vete fjala "supozim" nenkupton tamam ate- konkluzion mese subjektiv dhe te njeanshem mbi dicka. Cfare eshte e vertete per mua, mund te mos jete per ty dhe anasjelltas. Persa i perket pyetjeve qe ke parashtruar, temen e hapa me presupozimin se te gjithe jemi rober te dickaje (dashurise, urrejtjes, materializmit, apo nje bashkangjitjeje te ketyre). Fakti qe ne mund t'i dominojme keto prape nuk rrezon poshte perkatesine e dyanshme. Vijne si pasoje e ekzistences. Por nuk mund te jetojme per nje ideal/material pa e portretizuar tek dikush, ose ne lidhje me dike (te pakten jo praktikisht). Pikerisht ketu hyn kushtezimi. Te pakten une keshtu e shoh. Nqs ti ke mendim/supozim tjeter, je mese i mirpritur t'a shprehesh.

i_pakapshem, bashkohem me faktin qe te jetuarit per veten nenkupton pranine e nje qenie te dyte, qofte kjo fizike apo metafizike. Une besoj ne ekzistencen e asaj metafizikes, ndaj dhe kam kete kendveshtrim. Gjithesesi, varesia në të vjen si pasoje e ekzistences primare (pra, se asaj fizike).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rebele : 12-05-2005 më 16:45

menefregist Maska e WaRrIoR
    Anëtarësuar
    04-09-2003
    Vendndodhja
    Me nei plazh tropikal
    Postime
    191

Jetoje...

Une besoje se njeriu e kupton vertete se per cfare ka jetuar pak momente perpara se te shuhet!Tani per tani po provoje te pergjigjem si ai djali i klases pare qe tha Albo,per nje gje qe eshte me e madhe se ai.

Atehere...jetoj per sodifaksionet e mija personale ne cdo fushe te jetes:
    Jetoj per te dashuren,jetoje per prinderit e mije...jetoje per kuriozitetin e gjendjes se jetes time ne te ardhme,jetoj se dua te lej nje shenje ne kte bote qe kujtimi im te mbesi edhe kur une te mos ekzistoje me,jetoje per te mbajtur gjalle kujtimin e atyreve qe nuk jane me,jetoje se dua te shof nje dite Shqiperine ne kampionatin boterore,jetoj per te vizituar boten,jetoje per te lene mbas meje dike qe do mbaj dna-n time,mbiemrin karakterin tiparet....jetoje per endrrat e mija....jetoj se nuk di se cfare te bej tjeter!

WaRrIoR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Albo, eshte e njejta gje si te kerkosh te masesh budallallekun apo zgjuarsine pa e ditur se cfare jane ato pikesepari.

Xeni, c'eshte e verteta? Ose me sakte ka standard e verteta? Nuk eshte nevoja te pergjigjesh pasi pashmangerisht do dalim ne teme tjeter, por vete fjala "supozim" nenkupton tamam ate- konkluzion mese subjektiv dhe te njeanshem mbi dicka. Cfare eshte e vertete per mua, mund te mos jete per ty dhe anasjelltas. Persa i perket pyetjeve qe ke parashtruar, temen e hapa me presupozimin se te gjithe jemi rober te dickaje (dashurise, urrejtjes, materializmit, apo nje bashkangjitjeje te ketyre). Fakti qe ne mund t'i dominojme keto prape nuk rrezon poshte perkatesine e dyanshme. Vijne si pasoje e ekzistences. Por nuk mund te jetojme per nje ideal/material pa e portretizuar tek dikush, ose ne lidhje me dike (te pakten jo praktikisht). Pikerisht ketu hyn kushtezimi. Te pakten une keshtu e shoh. Nqs ti ke mendim/supozim tjeter, je mese i mirpritur t'a shprehesh.

i_pakapshem, bashkohem me faktin qe te jetuarit per veten nenkupton pranine e nje qenie te dyte, qofte kjo fizike apo metafizike. Une besoj ne ekzistencen e asaj metafizikes, ndaj dhe kam kete kendveshtrim. Gjithesesi, varesia në të vjen si pasoje e ekzistences primare (pra, se asaj fizike).
    athere kemi ndryshim te thellu une e ti. Je idealiste, kur une jam realist. Sa per qenie metafizike ajo shpikje e njerzve nga fakti se nuk kemi arritur akoma te perballemi me mortalitetin tone.

Dicka tjeter: Pse dashuria, urrejtja, materializmi etj nuk mund ti quajme pjese e jetes sone dhe jo arsyeja qe jetojme?

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    Per askend, deri tani. ndoshta me vone nese do kem femije do jetoj per to. kjo eshte e vetmja arsye qe kam degjuar deri tani nga njerzit e rritur qe thone "te jetoj sa te rregulloj femijet"
    ka njerez qe jetojne per hakmarrje, dmth per objektin e hakmarrjes se tyre-duhet te jete force e forte qe te mban ne jete deri ne castin e realizimit te saj.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-10-2004
    Postime
    349

Talking Una

Une Jetoj Per Veten E Ime.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ju pëlqen të jetoni në Florida ??
    Nga I LOVE FLORIDA në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 253
    Postimi i Fundit: 29-01-2015, 10:32
  2. Jetoni per te dashuruar apo dashuroni per te jetuar?!
    Nga AJSBERG në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 06-05-2010, 01:51
  3. Përgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 21-06-2006, 18:38
  4. Abuzuesit seksualë në zonën ku jetoni
    Nga PINK në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 20:25
  5. Hej Rinia qe jetoni ne Angli pse nuk takohemi ndonjehere
    Nga Englander në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 24-04-2005, 11:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •