Përderisa jetojmë për dicka, jetojmë edhe për dikë (individ).
Pra, per cilin person/grup njerezish/qenie jetoni? Mundesisht thoni edhe pse.
Te shohim nese pergjigjet do devijojne nga ato tipiket si "Familjen/te dashurin/veten etj".
Përderisa jetojmë për dicka, jetojmë edhe për dikë (individ).
Pra, per cilin person/grup njerezish/qenie jetoni? Mundesisht thoni edhe pse.
Te shohim nese pergjigjet do devijojne nga ato tipiket si "Familjen/te dashurin/veten etj".
Rebele, desha të di pak më tepër mbi kushtin që keni vënë : "Përderisa jetojmë për diçka..." A mund të di ç'është kjo diçka ? Pastaj hidhemi tek ky dikushi. Falemnderit.
Dickaja= cdo gje jo-frymore, kryesisht ideal.
Me falni edhe nje here Rebele, pikerisht desha te di ç'eshte kjo diçka me hollesisht. Te thuash ideal, kjo do te thote te mos thuash asgje. C'eshte ky ideal ? A ka emer ai ?
Jetoj per te dashurit e zemres ..... per ato/ato qe i japin kuptim jetes sime ...
Meqe Rebelja kerkon dhe dicka /send / jo frymore lol
Jetoj qe te arris te gezoje 401K .............. besoj kjo eshte goxha "dicka" ideale/ materiale .. qe me shtyn te llogaris ditet , muajt , vitet ...........( se sa i shumefishuar ai numer qe eshte tani do jeteeeeeeeee ) lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Ne fakt te gjitha qe ke permendur Pinku jane ura qe te cojne ne te njejtin destinacion: Veten tende. Kjo vlen per te gjithe.
Ne pergjithesi secili, jeton per veten e vet. Ne fund te fundit, edhe perkushtimet, dedikimet, sakrificat etj etj (edhe pse nga keto perfitojne jo pak nganjehere dhe te tjere pervec vetes) prandaj ndodhin sepse e bejne veten...te ndihet mire, e plotesuar...etj etj. Pra, per veten!
meqense pergjigja ime ishte e ngjashme me ate qe ka postuar green, nuk shoh arsye perse te kete perseritje...
pra pajtohem me ate qe ka then green.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Veshtrusja : 10-05-2005 më 22:24
Flm per pergjigjet !
PINK, Highlander, per te mos pasur keqkuptime- ketu kerkohet individ/grup njerezish (per ke jetoni) dhe jo per cfare jetoni (e dhashe si kundershembull).
Fjalia e pare tek postimi #1 nuk eshte e kushtezuar (te pakten jo domosdoshmerisht). Me mire duhet te isha shprehur: Ashtu sic jetojme per dicka (ideal/material/pra jo-frymor), jetojme dhe per dike (person). Sic mund ta shohesh ne vijim, une dua te di rreth kesaj te dytes.
thjesht jetoj, nuk egziston nje arsye ose dikush qe me mban gjallPostuar më parë nga Rebele
Ok, Rebele, le te themi diçka. Une si njeri, dmth i tille si njeri, kam mundesi vetem per te mos jetuar per dike, por nuk kam mundesi te vendos te jetoj per dike. Ok, e lashe per me vone, se me duhet te pres ca miq![]()
Krijoni Kontakt