Po te citoj nje thenie te Albert Einstein:Postuar mė parė nga Albo
Dy gjera jane te pafundme: universi dhe budallalliku njerezor.
Mbi universin kam dyshimet e mia .....
Po te citoj nje thenie te Albert Einstein:Postuar mė parė nga Albo
Dy gjera jane te pafundme: universi dhe budallalliku njerezor.
Mbi universin kam dyshimet e mia .....
Kur isha i vogel kisha vene re se isha i rethuar nga dy grupe njerezish... Te paret me kishin per gjeni dhe sa here flisja thonin "mashallah sa i zgjuar", biles i thonin prinderve te mij se nje dite do behesha 'i madh'. Nga ana tjeter kisha vene re nje grup tjeter qe me kishte per me budallain, humbamenon e botes. Sa here me shikonin keta tipa me ngjisnin nedonje llagab te papelqyeshem (si rrote, shushi e ku ta di une). Sa here 'anetari i njerit grup' fliste reth meje me 'anetarin e grupit tjeter' mbetej i habitur (nga 'budallalliku' ose 'zgjuaresia' ime te cilen nuk e kishte vene re me pare, anasjelltas).
Tani si thoni ju, une isha budallai apo gjenija?
Juve nuk ju ndodh cdo dite kjo gje, qe diku t'ju vleresojne dhe diku tjeter t'ju nenvlefsojne?
C'eshte budallalliku, a ekziston ai, si e matim ate?
Budallalliku per mua eshte nje fjale goje, te cilen kur e bertasim dhe kur e pertypim. Budallalliku eshte nje fjale goje qe ekzistonte ne majen e gojes se cdo personi per te percaktuar dicka me te cilen nuk biente ndakort. Keshtu politikani 'i mencur' quante muzikantin romantik budalla qe humbiste kohen, poeti i dashurise quante politikanin budalla qe kishte harruar se c'ishte dashuria, babai quante djalin qe u merrte me shkollen budalla sepse sipas tij humbiste kohen kurse djali quante babain sepse nuk kishte bere studimet qe ai vet bente. Si perfundim kush ishte budallai?
Pra budallalliku nuk ekziston vecse ne fjalet tona. Njerezit pushtohen nga paragjykimet dhe cdo gje qe i duket e njohur e quan te zgjuar kurse cdo gje qe e quan te huaj per veten e quan vetvetiu budallallik. Pra kur ti nuk e kupton dike, sepse ke pervoja te tjera nga ai, e quan budalla.
Pra kam mendimin se nuk ekziston asnje budalla ne kete bote. Perkundrazi jemi te gjithe shume te zgjuar. Thjesht bota eshte nje xhungel ku cdo specie lufton per te mbijetuar, cdo specie ka engjejt, gjahun dhe kucedrat e veta. Keshtu cdo njeri njeh dhe kupton ne nje mase te madhe vetem veten e tij dhe kupton shume pak te tjeret. Por kjo nuk e ben tjetrin aspak budalla, thjesht pervojat e tua nuk te lejojne te kuptosh botekuptimin e tjetrit dhe anasjelltas.
Pra nuk ekzistojne budallenje, ekzistojne thjesht njerez!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kryeplaku : 01-09-2005 mė 14:37
Neteorm (25-10-2021)
robo me ca planeti rron ti? hajt se po t'marr vete nji dite perdore te tregoj se a ekzistojn budallenjt apo jo
paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj
Cfare teme e lezecme kjo.Po edhe ai qe mund te jete budalla me te vertete,nuk e quan vehten per te tille,perkundrazi mundohet qe edhe te mencurin t'a fusi e kategorine e tij
![]()
![]()
Cdo njeri mund te jete budalla per 5 min ne dite.. por problemi eshte nese ky budallallek e tejkalon 5 min.
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Sa budalla jeni?
Varet nga Budalliku qe ban ti.. !!
Shprehja me e madhe filozofike qe kam degjuar ne jeten time....
shprehje e vjeter kineze....
te gjithe njerezit ne bote (te pasur e te varfer) ankohen se nuk kane para.
por asnjeri prej tyre nuk ankohet se nuk ka tru............
aq sa duhetPostuar mė parė nga Albo
E mar me mend se ne ca gjendje duhet te ndodhesh qe te hapesh nje teme te tille, te shkuara!Postuar mė parė nga Albo
Por megjithate me pelqen pergjigjia e Albes :
Sa me shume te mesoj , aq me shume e kuptoj sa budallaqe kam qene
Krijoni Kontakt