Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 54
    Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Ta coje veten per 45.000$ thote njeriu.: ..po per 4500$ turp turp.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shkodrane82 : 10-05-2005 mė 11:40

http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anėtarėsuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869
    Se mos eshte i pari apo i fundit?

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Keto jane padrejtesira, te krijuara nga klanet e Nanos e shokeve. Tarifa eshte nga ambasadoret me te denje qe kane prezantuar ndonjehere Shqiperine. Kushdo qe ka pas rastin ta takoje apo ta degjoje nga takimet e shumta qe ka bere me Shqiptaret e Amerikes e di se Tarifa eshte politikan i zoti, mjaft i pergatitur e qe gjithmone ka prezantuar Shqiperine ne menyren me fenomenale qe dikush mund ta prezantoje.
    $4500 ...... qesharake, Gjithkush qe jeton ne Amerike e di se vetem bileta e klasit te pare ne NY ne LA ben me teper se aq. Dhe zoti Tarifa ka patur shume here me teper raste te fluturonte ne klas te pare me leket e shtetit , sepse si Ambasador e meriton, apo akoma me teper te mare charter privat. Por Tarifa kurre s'e ka bere kete, Tarifa ka fluturuar economy class kur e ka pare te mundur vetem e vetem per te kursyer leket e atij Shteti. 4500... eshte skandal vetem te permendet. Gjithe shoqatat Shqiptare do e paguanin 2-here aq per te qene prezent ne mbledhjet e tyre. Apo universitetet e ndryshme ku Tarifa ka qene i ftuar.
    Si zakonisht ne Shqiperi, njeriu i drejte dhe i mire humbet nen petkun e llumit dhe pisllekut. Mjere ata qe jetojne aty e perballen me ate pafytyresi.

Dhe ju PD-ista, nuk keni goje te flisni, Ambasadori qe kishit caktuar ju u kap me Prostituta rrugeve te ChinaTownit ne Boston, dhe Shqiperia u be gazi i botes ne gjithe gazetat e lajmet e Amerikes. Nuk keni goje ju ti tregoni Shqiperise se sa te afte jeni te caktoni Ambasadore
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Sa paska vuajtur ky duke fluturuar Economy Class, bo bo ca sakrifice bejne disa.....

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Kjo eshte komplet genjeshter, fabrikim i pisave ne pushtet ne Shqiperi. Nuk e ul menderen Fatos Tarifa me PhD ne Amerike te merret me alabaket per 4mije dollare.

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anėtarėsuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    O Lalao,e mjere shqiperija qe qenka mbushur me Nano..........Spak me i dal kurr afati i pordorimit...
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Edhe ankohemi pastaj per imazhin e keq te Shqiperise ne bote, merre me mend edhe nje ambasodor vjedh.....

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Ne fakt u be i dytei rast qe po "zbulohen" skandale ne Ministrine e Jashtme.

Skandali i pare me drejtorin e personelit, pune p..., ceshtje nderi sic thonim me perpara,
    dhe skandali i dyte, pune paresh.

Ti shohesh holle holle, te dy keto skandale per problemet qe jane kapur nuk jane ato tipiket, si per shfrytezim posti per mardhenie seksuale ashtu edhe per pune korrupsioni.

C'te ben pershtypje jane qe t edy skandalet jane transmetuar nga 2 TV-te me me influence te Shqiperise, e para nga TOP Chanel, dhe e dyta nga KLAN. E perbashket eshte menyra e njejte e marrjes se tyre, pergjimi i bisedave.

Duket sikur konkurrenca ndermjet dy TV-ve eshte futur edhe ne keto "scoope".

Si perfundim mendoj se kjo e gjitha eshte nje lufte klanesh ne Ministrine e Jashtme te Shqiperise, ku lidhen shume interesa te klaneve te ndryshme te politikes shqiptare, e cila demton shume imazhin e vendit tone

P.s Ku jane postimet e hapesit te temes?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ambasadori Grek nė Ukrainė diku u akuzua pėr trafik armėsh para disa kohėsh. Turp ėshtė kjo pėr ne, por jo tė fillojmė e "vajtojmė" si plakat se mirė na e bėjnė tė tjerėt etj, sepse dhe tė tjerėt nuk janė mė mirė se ne. Gjėra qė ndodhin janė, dhe tė huajt mezi presin tė ndodhin pėr tė na sulmuar, por qė tė bėhemi dhe partner nė kėtė gjė mė duket njė qelbsinllik i madh.

Keq ka bėrė ambasodori, akoma mė keq se SHBA ėshtė shteti qė na ka pėrkrahur mė shumė gjate kėtij tranzicioni, por mos i bėjmė gjėrat tragjike qė " e meritojmė " qė na trajtojnė keq dhe nuk na duan. Politika shqiptare ka faj goxha, dhe atje duhet tė pėrqendrohemi tė gjithė qė nė njė tė ardhme ta ndryshojmė at vend. Nė mos mund tė rrimė dhe ne partnerė ndaj shtypit botėror dhe tė ndihmojmė nė rrėnosjen e shqipėrisė. Ka njė kufij midis marrjes pėrgjegjėsi tė dickaje, dhe pėrgjithsimeve qė bėhen. Ne shqiptarėt akoma nuk e kemi mėsuar kėtė gjė, dhe me sa po shoh do dojė dekada tė tjera qė tė vijmė nė vetėdije dhe tė mesojmė se si duhet kritikuar mbi tė gjitha. Na mungon jo kultura do thoja, por ėshtė kapadajllėku nė njė krah, dhe shitja e b... nė indirekte, qė do ta quaja formė tjetėrsimi( "shif mėr gjermanėt si janė ose italianėt" etj) ose nė formė direkte qė do ta quaja krejt shitje ( "jam krenar qė jam grek" bie fjala) qė sjell kėtė vakum tė madh nė shoqerinė tonė.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Biseda e Tarifes, Ambasadorit te Nanos pran Bushit

Pse u fshi kjo teme?

Cfar po ndodh ne Forum?

Edhe kte dritare te fjales se lire e perlau Nano?

---

Korrieri

-

Biseda skandal e Ambasadorit ne SHBA

E Marte, 10 Maj 2005

Fatos Tarifa, kryediplomati i Shqiperise ne Uashington, ka zhvilluar nje bisede telefonike me nje biznesmen shqiptar me origjine nga Korca, te cilit pasi i ka marre 4500 USD, premton t'ia riktheje nepermjet punimeve qe firma e tij mund te beje ne godinen e ambasades, fatura te cilat do te jene fiktive. Biseda eshte botuar te dielen ne revisten "Klan" dhe "Korrieri" po e riboton sot te plote, per shkak te interesit qe ka ngjallur skandali. Redaksia jone disponon gjithashtu edhe nje kopje te kasetes audio te saj

- Fatos Tarifa (FT) - ...Muhabet pa bereqet, do te hame nje dreke javen qe vjen?

- Biznesmeni privat (-)- Degjo ore degjo, ne dreken do ta hame.

FT - Kur ke kohe ti me thuaj, se une kam miq qe me vijne nga Zvicra, jane ne Boston. Do te vijne kete jave ne Uashington. Kur ke kohe ti, te henen ose te marten, se pastaj me vijne ata mua.

- Degjo ti degjo, te henen, te marten, si do ta leme kete punen e lekeve?

FT - Te marten, jo te henen, nuk mundem dot se jam i zene.

- Si do ta leme punen e lekeve qe t'i veme kapakun, qe te mos rri te merrem me me kete muhabet.

FT - Cfare do me leket ti?

- Ma sugjero ti edhe e leme ne doren tende seriozisht, edhe nuk merrem me me kete une se me gjithe mend qe i'a kam hequr vizen muhabetit.

FT - Une mendova qe meqenese e nisem ashtu, ate qe me detyrohesh prape te ma kthesh dhe ta mbyllim kete pune. Kurdo qe te kesh. Problemi eshte se une nuk jam shlyer me ata se nuk mund t'ia shlyej gjysmen. Shuma eshte me e madhe sesa aq sa jane. Eshte ne Euro. Ne Euro eshte kaq, ne Dollare ajo bente, shtoi edhe 0.4 %.

- Sa leke te duhen ty total, o vella? I mbulon kjo 4500-shja te gjitha keto?

FT - 4. 500 ishte, bashke e beme llogarine, llogarite ti. Ja shih, ta shoh prape ate une llogarine se eshte me kaq Euro e kaq, shumezoje me 1,4 qe eshte me dollarin dhe del tamam. Te 4.500 nje dicka e tille qe... Se une kam edhe...

- Degjo tani, qe ta kesh ti te qarte...

FT - Ka dy menyra per ta bere: ose keto para t'i dergoj transferte bankare duke paguar fee-ne (shumen ne anglisht) vete, ose kur te veje Arta mbas tre javesh te takoje djemte, t'ia paguaje kesh ne dore atyre, t'u marre faturen qe u pagua, keshtu qe te mos me cajne me koken me "collector" (person qe mbledh parate borxh per hesap te nje te treti, ne anglisht) ata.

- Marr vesh. Tani degjo ketu, qe ta ndajme muhabetin 5 e 5: Une qe te le 4.500 dollare rrugeve me kupton, seriozisht, tamam burri burrit nuk kam. Megjithate meqe e ke rastin keshtu urgjent, une nuk e kam problem dhe une ta thashe qe ate dite, ta premtova. Puna eshte ketu, qe a ka shanse qe do te marresh ti ato leket e atyre qe te nxjerr ndonje lek une o vella, qe te mos me mbeten keto leke ne kurriz pastaj.

FT - Une kerkesen e kam bere, te thashe. Kam bere faks kur ma solle ti ate, diten e neserme.

- Ti ke firmosur kontrate ore, une se marr vesh vetem qe eshte shteti rremuje atje se me ate kontrate qe ke firmosur ti...

FT - Or ti, ne i beme te gjitha bashke, jo vetem kete projekt, por ne i beme te tera. Kemi cuar nje projekt me dy gjera qe do te behen: kaldaja dhe keto perreth. Tani e cova ne Tirane. Ideja eshte pranuar se ajo qe ke sugjeruar ti, kompania qe ke sjelle ti, ka fituar. Mbas kesaj une kam bere kontraten me ty, dhe e kam cuar. Kontrata, tani ata do te me dergojne parate mua. Si duket ata jane ne pritje qe te marrin vesh se c'u be me ashensorin tani e para.

- Po nuk t'i dergon parate Ministri ty ore burre, si e ka emrin ai...

FT - Po se ka Ministri ate. E ka tjeter kush.

- Me ke po flisja une qe me thane "ne Tirane atyre po u zjen koka me zgjedhjet. Kush e ka koken tha, te merret me..."

FT - Kjo eshte nje arsye. Mua me vjen keq qe eshte ashtu sepse aty po bien perseri muret dhe tavani i shkalleve qe beri ai djali ate dite, prape ka rene. Sikurse mbyllem kaldajen, aty cdo gje ka nevoje, ne s'kemi si punojme aty. Do te therrasim ose ndonje tjeter.

- Po t'i mua do te me therrasesh, s'ke tjeter.

FT - Po ka te tjere sa te duash, dite per dite me vijne oferta me letra mua, dite per dite. Per te lyer, per te pastruar, interioret, pastrim nga jashte, dite per dite.

- Po sepse duket germadhe ajo prandaj.

FT - Jane te arsyeshem ne cmime, dite per dite. T'i tregoj po deshe, interior, eksterior.

- Degjo ketu ti tani. Si jane shanset qe ti t'i marresh ato leket, qe une te pakten te marr mbrapsht parate e mia, qe te mos me mbeten ne kurriz keto 4.000 dollaret.

FT - Degjo, une bera ate qe munda, te gjitha i bera me alarm te madh. Cova nje shkrese pas tjetres, e tjetres, e tjetra. Arrita me ne fund qe ata te bien dakord me kete oferte sepse m'i bere ti qe kjo vinte me me leverdi per ata. Neqoftese me vijne parate, punen do ta besh ti, s'ka kush e ben tjeter. Mua me intereson te behet sa me pare se po vjen behari, iku nje pjese e dimrit pa ngrohje, po vjen behari aty nuk rrihet pa ftohje.

- Ah mor vella, por problemi eshte qe ata...

FT - Cfare kam une ne dore, ti e di fare mire, e kam bere. Edhe ata qe ti i quan pisa dhe une i quaj po kaq pisa, e kane ata ne dore. Do te dish ti, une kerkova 600 dollare te benim nje konference per NATO-n ketu. Kur kroatit, maqedonasit u'a dhane ministrat e tyre, mua s'ma dhane shtese nga buxheti per te paguar sallen e nje instituti.

- Kush eshte tani ministri i jashtem?

FT - Cfare rendesie ka kush eshte. Te gjithe njelloj jane atje. Nje ashtu jane.

- Kopilat.

FT - Cfare rendesie ka? Puna eshte qe kaq u'a pret. Dhe sic thua ti jane te gjithe. Jane te gjithe me fushate, te gjithe kane hall cdo behet me ta mbas qershorit. Une nuk e rruaj ****** shume cdo te behet se isha ketu dhe prape ketu mund te rri. Person civil dhe privat dhe te mos merrem me me qeverine, kurre. Ashtu. Neqoftese e bera kete gje, nuk e bera as per emer as per titull. Qe e mora kete pune, e mora thjesht qe t'u jap femijeve nje shkolle me te mire dhe nje mundesi. Kete nuk e kam fare, mund ta kisha. Bera gabim qe i hoqa nga Amerika, i cova ne Hollande. Mendova se do te rrija gjithe kohes ne Hollande. Ketu eshte e gjitha. Se prape universitetin e kam gati qe me pret e me rroge te madhe, e te fus gruan ne pune se ketu as gruan ne pune s'e kam. Ti duhet te kuptosh nje gje, une jetoj, ti e di fare mire, me 1200 dollare rroge qe me jep shteti ne muaj. Besoj e di qe kaq eshte rroga ime...

- Shiko se une rrogen...

FT - Jo, ti e di qe kaq eshte, nuk eshte sekret, nga te cilat 800 euro, 1100 dollare eshte qeraja e baneses qe rrine djemte ne shkolle. Plus te tjerave. Une jam me zero para rroge, qe ta marresh vesh ti. Dhe nje nga arsyet qe nuk kam mundur ta paguaj dot librin, ka qene kjo arsye se s'kam mundur kaq para t'i mbledh.

- E marr vesh, e marr vesh.

FT - Nderkohe, fatkeqesia qe e tille qe ata falimentuan dhe une s'doja ta hidhja kot nje liber qe me kishte kushtuar vite pune dhe u thashe "M'i sillni se do t'i paguaj vete". Edhe mbeta tani ne kete moment qe ata thone "Do te te "collect", do t'ju coj ne "legal process" (ndr. ne gjyq) qe nuk kam qejf te ndodhe me mua, se te thashe, kam qene ambasador aty".

- Kete, ore une e kuptoj kete pune dhe me vjen keq sepse ne fund te fundit cdo njeri mund t'i beje vaki. Ajo qe me revoltoi eshte thjesht, kur le ti mesazhin diten e merkure qe me thoshe mua "T'i kam falur ato leke", m'u duk fare pa vend sepse thashe me veten time "ne fund te fundit, jam une qe po t'i fal leket ty, jo ti mua".

FT - Po sepse te mora 4 here, ti s'po me ktheje pergjigje dhe ti e di qe kur njeriu merr nje mesazh, mesazhi mbetet ne telefon. Normalisht, une kthej pergjigje, kush me merr une kthej pergjigje, jam korrekt. Ti mundohu te jesh korrekt, kur degjon nje mesazh. Ti mund te me thuash merr shume mesazhe. Edhe une marr shume. Marr edhe mesazhe qe s'me takojne mua...

- Tani do na gjesh nje pune aty ne Ambasade, te nxjerr parate e mia apo jo?

FT - ...celularin tim e kane shume shqiptare, marrin edhe per pashaporta, po qe s'eshte puna ime. U kthej mesazhe qe merr filan numer, nuk le mesazh pa pergjigjur. Ti nuk pergjigjeshe. Ishte shenje korrektese. Pastaj une nxehem. Sic nxehesh ti, nxehem edhe une. Kur nxehem, nxehem keq pastaj.

- Po ti thua llafin e fundit mor vella, e kupton? Ti ben sikur ta ka njeri borxh, e kupton?

FT - A me the vete jam mosha e tyt eti? Edhe nxehem me shpejt une. Femijeve te mi nuk u'a lejon mosha te thone fjalen fundit te paren, por une edhe e them. Mosha ma lejon kete, e te tera ma lejojne. Kam pare e kam vuajtur edhe une shume ne jete. Keshtu, qe mos me revolto here tjeter. Hajde nje dite te hame, te flasim, shtrengojme doren si miq edhe te ndahemi si miq ose mbetemi miq. Te pelqen ky propozim?

- Jo mo jo, do ta bejme ashtu do ta bejme se e di pse...?

FT - Degjo, edhe te henen, se pastaj e marta me vjen me mbare mua, se pastaj kam nje dreke me nje profesor, me vijne ata miqte nga Zvicra.

- Atehere do te mbetet, se problemi eshte une te henen ka rrezik te jem akoma ne Nju Jork.

FT - Kur kthehesh ti?

- Une kthehem ose te henen ne darke ose te marten ne mengjes.

FT - Neqoftese kthehesh te henen perpara peses (ores 5), me telefono, jam ne zyre une.

- Tani, te t'i jap keto leket e tjera cek, o vella, se me punen e kesh-it aty e kemi tere problemin. Se une te thashe, e kam problem te shkoj t'i nxjerr nga ky "bank account" (llogari bankare ne anglisht) leket.

FT - Dakord. Nemi ashtu. Dhe une do te krijoj, neqoftese nuk vjen shuma qe kemi kerkuar ne per punet ne ambasade do presim tre jave, nje muaj them, se pastaj ata nuk dine fare c'behet. Atehere, une ty do te sajoj dy-tre pune te tjera qe do t'i besh ti ne Ambasade dhe ti do te marresh me shume se c'ke. Ne rregull?

- Dakord, po kete, kete ma...

FT - Do ta gjejme nje menyre.

- Kete ma premton atehere, nuk ma ben keshtu qe te ma lesh ne kurriz?

FT - Nuk jam nga ata qe s'te mbaj fjalen une. Pra, detyrimi qe te kam ne nje menyre, do ta siguroj brenda muajit, ta zeme maj-qershor maksimumi.

- Dakord.

FT - Se do te besh dy punime dhe do te me "charge" (ndr. do te shtosh llogarine ne anglisht) me shume.

- E mire, dakord. E di une, aty ne Ambasade i rregullon vete ti, bej si te duash. Mua vetem me thuaj qe...

FT - Kam nja dy nevoja te vogla une. Puna qe do te besh nuk do te jete aq sa do te kushtoje. Tere ketu eshte muhabeti.

- Se e di ku e kam problemin une? Vij atje, ju ndjek si rosa per parate e mia duke u lutur..

FT - Po jo, mo jo, po tani shume here te kam pritur une ty aty te vish. Te thashe per dy rrjedha. Hajde fillo ato dy rrjedhat e para edhe do te sajojme nje gje. Ne do te themi eshte "riparimi i dy banjave".

- Po.

FT - Ato dy rrjedhat kane dy gomina, ne te vertete. Dy gomina ti i gjen me ***** po te shkosh tani ne dyqan. Vetem te mos rrjedhe uji se eshte humbje e madhe. Te thashe, 1000 dollare ne muaj vjen fatura e ujit, rrjedh nate e dite, plus zhurma e te gjitha. Nje nga ata djemte ta beje ate pune. Ajo puna nuk kushton as 40 dollare, ja do te marresh 500 per te paren. Iku e para.

- Po pastaj cfare mund te bejme atje?

FT - Pastaj ka plot te tjera. Po do te behen aty, do sajojme. Me deren do te bejme ndonje gje. Kemi plot gjera.

- Buxheti apo..?

FT - Gjerat e vogla i bej une atje. Edhe vete une i sajoj. Gjerat e medha nuk i bej dot sepse duhet te me japin ata para.

- Te kuptoj. Mire, se i rregullojme atehere.

FT - Keshtu qe, cfare eshte detyrimi im ai do te shlyhet se edhe mua me vjen keq per ata djemte, se e di qe per buken e gojes punojne. Nuk ke ti t'i paguash nga xhepi tend, kur ata punojne per ne.

- Po une nga xhepi im i pagova ata.

FT - Dakord, po ti e thua fjalen e fundit te paren. Thuaj te paren, te dyten, te treten, leje te katerten...

- Drejt

FT - Te pesten mos e thuaj kurre.

- Drejt

FT - Keshtu atehere.

- Mire atehere, hajt se do degjohemi.

FT - Kur do te ikesh ne Nju Jork ti?

- Une duke u nisur jam, po erdha mora ca placka ne shtepi.

FT - Degjo, se ka stuhi te madhe, ka rene gjithe diten shi. Une mezi kam ardhur. Me mori 5 ore rruge ketej nga Filadelfia. Kujdes se ka shi te madh.

- Ehe. Mire atehere, hajde do degjohemi. Ciao

FT - Hajde mirupafshim. Adio.

FUNDI I BISEDES

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeēarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •