Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    i/e regjistruar Maska e elen
    Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Shoqata ne Athine ka. Njėra me c di unė ėshtė andej nga Ilisia.
    Nė Mjekėsi sigurisht qė pranohen studenta shqiptarė po kanė mesataren e kėrkuar tė vitit qė zakonisht ėshtė 19 e sipėr.
    Akoma dhe mjekėt shqiptarė janė tė vetmit nė profesion qė mund tė mbrojnė diplomėn dhe tė punojnė si doctora. Kanė mbrojtur dhe Inxhinierinė po s kanė mundur tė gjejnė punė.
    Shqiptarėt nuk arrijnė tė kuptojnė se ēfarė eshte Greqia dhe ēfarė takati ka. Una kam shumė tė njohura qė venė dhe stjudjojnė pėr psikologe apo mėsuese.
    E keqja ėshtė se psikolog bėn dikush qė ka shume ndėrlidhje dhe shume para.
    Sa pėr mesueasat ,janė grekėt mėsuesa me vite pa pune, ti pret qė tė marri nė punė shqiptarin tu mėsojė femijve grekė gjuhėn e tyre???
    Pra shqiptarėt duhet tė zgjedhin profesione qė hanė ''buke'' nė ēdo kohė dhe pa dallim race..si puna e Mjekėsise, Ekonomikut dhe Avokatise.
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Akoma dhe mjekėt shqiptarė janė tė vetmit nė profesion qė mund tė mbrojnė diplomėn dhe tė punojnė si doctora. Kanė mbrojtur dhe Inxhinierinė po s kanė mundur tė gjejnė punė
    kush te tha qe inxhinieret nuk punoj mi???

Do ju lutesha te mos prononcoheni per gjera qe nuk jeni ploteshit te sigurt.

Te ndertimit jane me shumice ata qe punojen dhe ne zyra jo ne zbatim e kam fjalen une
    Nuk po permend veten se jam me shume kimiste se ing (edhe pse e tille jam diplomu ne tr)
    gjithashtu ka edhe mesuesa qe punojne me ore private (anglisht, matematike, kimi, fizike)
    te gjitha keto qe permenda i kam me fakte.

sigurisht qe ndosha eshte njecik me veshtire se ne ndonje shtet tjeter dhe kjo per arsye qs stuktura e ekonomise greke nuk ka shume mundesi per inxhinieret ne pergjithesi dhe aq me pak per cdo lloj emigranti, por deklaratat vetem mjeket punojne me ben habi

Kryeplak pershendetje, nuk te kam harru, po nuk kam pas kohe kete jave
    salut

i/e regjistruar Maska e elen
    Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar mė parė nga ooooo Lexo Postimin
    kush te tha qe inxhinieret nuk punoj mi???

Do ju lutesha te mos prononcoheni per gjera qe nuk jeni ploteshit te sigurt.

Te ndertimit jane me shumice ata qe punojen dhe ne zyra jo ne zbatim e kam fjalen une
    Nuk po permend veten se jam me shume kimiste se ing (edhe pse e tille jam diplomu ne tr)
    gjithashtu ka edhe mesuasa qe punojne me ore private (anglisht, matematike, kimi, fizike)
    te gjitha keto qe permenda i kam me fakte.

sigurisht qe ndosha eshte njecik me veshtire se ne ndonje shtet tjeter dhe kjo pre arsye qe stuktura e ekonomise greke nuk ka shume mundesi per inxhinieret, por deklaratat vetem mjeket punojne me ben habi

Kryeplak pershendetje, nuk te kam harru, po nuk kam pas kohe kete jave
    salut
    e me avash ti patriote...
    Ata inxhinierat dhe inxhinieret qė njoh une ..ja tė ti radhit..
    Njėri punoi pėr metrone dhe spasi metroja mbaroi ka vite e vite pa pune.
    Njėra prapė inxhiniere ndertimi, pastron shtėpiat..
    Njė tjetėr me pashaportė greke madje (nga prindėrit) punoi mė shumė pėr tė marrė doc. qė kėtej e pėr ti cuar nė zyrat e ministrive...dmth ēirake..
    Unė kėta di ,kėtyre ju referova..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Ok nuk thashe qe te gjithe punojne
    por jo nuk punon asnje, meqe nuk njeh ti nuk do te thote qe nuk ekziatojne, vetem kaq desha te them.

une nuk po te jap informacion se eshte per te trete dhe nuk duhet

γεια σου

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga praktika Lexo Postimin
    Pershendetje Studente shqiptare ne Greqi,

rashe rastesisht ne diskutimin tuaj i cili me duket shume interesant. Une jam nje nga anetaret e kryesise se shoqates se studenteve te Hamburgut illyria www.illyria.de dhe nje nga themeluesit e rrjetit te shoqatave studentore shqiptare Albstudent www.albstudent.net. Ne fakt kemi menduar kushedi se sa here per organizimin e nje shoqate studentore ne Greqi me konkretisht ne Selanik ose/dhe ne Athine. Kushtet per te krijuar nje shoqate studentore ne Greqi jane relativisht te mira ne krahasim me vendet e tjera. E them kete sepse nga informacioni qe kam nje pjese e mire e studenteve shqiptare ne Greqi jane me bursa ose paguhen nga prinderit pra nuk duhet te punojne per te mbajtur veten sic eshte ne Gjermani apo gjetke. Po ashtu kusht tjeter kryesor per krijimin e nje shoqate studentore eshte numri stabil i studenteve shqiptare i cili ne Greqi po ashtu nuk mungon.

Persa i perket numrit te studenteve qe jane te nevojshem per krijimin e nje shoqate ai nuk i kalon ne pergjithesi numrin 7-8 studente. Persa i perket regjistrimit te shoqates ky mund te behet brenda strukturave te universitetit duke mos paguar asgje. Nga eksperienca jone ne Gjermani, Itali, Zvicer e Austri shoqatat mund te regjistrohen brenda universitetit. Konkretisht per regjistrimin ne universitet duhet ne pergjithesi nje statut dhe vertetim qe 7-8 studente jane anetare te shoqates se re. Edhe ne Greqi mendoj se procedura duhet te jete e ngjashme.

Ne rast krijimi te nje shoqate studentore ne Greqi ne shoqatat te tjera ne Europe e Amerike do t'ju mbeshtesim me know-how eksperience kontakte etj etj. Deri tani kemi krijuar ose mbeshtetur me sukses disa shoqata kryesisht ne Itali. Mund te permend rastin e krijimit te Shoqates se studenteve ne Milano www.newagera.org te cilet kane bere arritje konkrete per studentet shqiptare ne Milano.

Nese nga ky diskutim do te behet dicka konkrete na shkruani ne adresen organizim@albstudent.net

Ju uroj suksese ne studime
    kjo asht shum interesante dhe rrug e mirź, Bravo per solidaritet te studenteve shqiptar an-emban Botes.
    -----------------
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Qė janė serioze dhe duhet ti besojnė edhe ata qė nuk i dinė,kjo nuk ka diskutim!Ndaj,ti shoku claus-qė nė greqishtė afėrsishtė ėshtė-pordhė,dhe mir e ke emrin ,mos u mundo ta kundėrshtosh.Ti mund tė jesh ndonjė i helmuar.Po tė botoj njė shkrim mė poshtė.
    mire. botoje.

gjithe inxhinieret qe njoh une jane te rregulliuar marshalla. smund te them te njejten gje per ekonomistet psh. elen, po ska pune ne greqi per inxhiniere ska ne asnje vend tjeter. tani psh po te jesh inxhinier ndertimi i ri 3-5 (qe te marredme pak para) iken menjehere ne Dubai me nja 5-8K. nja 2-3 qe njoh iken ne spanje tani u kthyen prape. qe te mos filloj per informatiken pastaj.
    kushedi cfare humbamenosh kane qene keta te tute.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Biznesmen i ardhshem Maska e Tepelenas_nr_1
    Anėtarėsuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    Athina fck city
    Postime
    202
    Cfare po ndodh se kuptova une...te themi cfare po ndodh dhe te mos bejuem asgje ska kuptim.
    Sa per faqe ne internet hidni nje sy tek albanians.gr Eshte nje faqe per te gjithe shqiptaret ne greqi dhe sigurisht studentet kane nje role te vecante ne kete faqe,pasi vet faqja eshte krijuar nga nje student.
    Gjerat ndryshojen,puna ehste do marrim edhe ne pjese ne ndryshimet qe behen apo thjesht do rrime shikues ne zhvillimet qe behen.
    Te pakten tek albanians.gr dicka bejem sepse shume thjesht edhe ne mundemi ...
    Mind is like a parachute it works best when it is open
    Dalai Lama

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  4. Justin Dėshmori: Apologjia e parė
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  5. ABC-ja e Demokracisė
    Nga Redi nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-05-2002, 09:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •