Close
Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 135
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    7
    Une kam këto fjal për tju thën atyre se shajn e vrajn shqiptar patriotë të ndershem (dhe pastaj thojn se e kan sha e vra veten ) :
    Aj që fyen me gjdo lloj fjale e me gjdo lloj rrene njerëzit që drejtojn Kosovën, nuk ja dojn të miren Kosovës dhej kan vetem një qëllim, ti paraqesin shqiptart si njerz primitiv që nuk din ta rrespektojn shtetin e tyre dhe me këtë të kthejn Kosoven nën serbi.

Mirpo lum Kosova qe ka burra me i dal zot e nuk i ha "trepça" per juve .

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Arrow Bbc

Shefi i Zyrës së Grupit Ndërkombëtar të Krizave në Prishtinë,
    Alex Anderson,
    thotë për BBC-së se Partia Demokratike
    ka ngritur akuzat ndaj partisë në pushtet, LDK-së kur
    ka kuptuar se ajo nuk do të jetë pjesë e qeverisë siç ishte
    në mandatin e shkuar të institucioneve të Kosovës.

“Ky dokument me akuza është përgatitur nga vetë shërbimi i fshehtë i PDK-së,
    SHIK-u dhe pretendimet se ai është përgatitur bazuar në shqetësimet që qytetarët i kanë shprehur në PDK, nuk janë të besueshme.
    Kjo paraqet vendimin e PDK-së për të përshkallëzuar tensionet politike me qeverinë, duke ndjerë se po e humb betejën prapa skenës për mjete për kontroll dhe duke nxjerrë të gjitha me shpresën se komuniteti ndërkombëtar do të ndërhyjë në anën e PDK-së”, tha zoti Anderson.
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 09-05-2005 më 03:48
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    RTP
    sille burr origjinalin komplet e mos u mundo te sillesh veq qfar te pilqen ty
    qe po pati vullnet kush mund ta lexoi te terin

--------------------

Rriten tensionet politike

Violeta Hyseni
    Korrespondente e BBC-së në Prishtinë

Pas publikimit të një dosje të Partisë Demokratike të Kosovës me akuzat për përfshirje të mundshme të disa anëtarëve të qeverisë të Kosovës në siç thuhet “krim të organizuar”, tensionet politike janë rritur.
    Edhe gjendja e sigurisë ka shkaktuar shqetësime.

Një mjet shpërthyes qëlloi makinën në të cilën ndodhej presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova.

Nga mesi i muajit të shkuar, ndërkaq u qëllua për vdekje vëllai i ish kryeministrit të Kosoëvs, Enver Haradinaj.

Pak ditë më vonë, një mjet shpërthyes u hodh në selinë e partisë së dytë opozitare, Ora.

Askush nuk u arrestua lidhur me këto raste dhe policia thotë se për momentin nuk mund të thuhet nëse këto incidente kanë lidhje me njëra- tjetrën.

Tensionet në skenën politike janë shfaqur në veçanti pasi udhëheqësi i opozitës, Hashim Thaçi akuzoi disa anëtarë të qeverisë për siç thotë “përfshirje në krime serioze”.

Në media u theksuan emrat e njerëzve nga partia në pushtet, Lidhja Demokratike e Kosovës. PDK-ja thotë se disa zyrtarë të LDK-së qëndrojnë prapa një organizmi të fshehtë të sigurisë të quajtur “Sigurimi i Atdheut”, ekzistencën e të cilit policia thotë se po e heton.

Hashim Thaçi është kryetar i Partisë Demokratike të Kosovës.

“Ato nuk janë akuza, janë dyshime të bazuara se në qeverinë e Kosovës janë instaluar njerëzit që udhëheqin krimin e organizuar politik dhe ekonomik. këto dyshime i janë dorëzuar UNMIK-ut. Ekipet e specializuara janë duke punuar në këtë drejtim dhe tashmë ka filluar hetimi i thellë ndaj gjysmës së ekipit qeveritar të inkriminuar të zotit Kosumi”, tha zoti Thaçi.

Fillimin e hetimeve e konfirmon edhe policia. Refki Morina zëdhënës i Shërbimit Policor të Kosovës thotë:

“Është duke u hetuar. Hetuesit në nivel qëndror janë duke u marrë me këtë çështje, janë marrë deklarata të personave, dëshmi, fakte etj. Është duke u vepruar dhe të shohim se sa është i argumentuar një dokument i PDK-së që është dorëzuar në polici”.

Anëtari i kryesisë së LDK-së, Alush Gashi në një intervistë për BBC-në nuk ka pranuar t’u përgjigjet akuzave të bëra nga opozita.

Ai tha se Lidhja Demokratike pret rezultatet e hetimeve të policisë dhe organeve të gjyqësisë.

“Ne jemi në pritje të raporteve apo hetimeve policore. Përkushtimi jonë është që incidentet sado të rënda të jenë, ato të mos na ndalin nga zhvillimet e proceset demokratike, për një Kosovë me institucione të qëndrueshme demokratike, një Kosovë e cila i ofrohet statusit të saj final. Sado të dhimbshme, sado tragjike të jenë, besoj se nuk do të arrijnë të na shmangin nga procesi”, tha zoti Gashi.

LDK ka hedhur poshtë edhe akuzat për lidhje të saj me organizatën e ashtuquajtur “Sigurimi i Atdheut”.

Në një faqe interneti kjo organizatë, ekzistenca e të cilës ende nuk është konfirmuar nga policia, ka publikuar një kërcënim ndaj disa personaliteteve politike, Jakup Krasniqit nga Partia Demokratike, Veton Surroit nga Ora, Bujar Bukoshit nga Partia e Re e Kosovës dhe Faik Graincës, kryetar i komunës së Ferizajt dhe anëtar i degës së përçarë të Lidhjes Demokratike në këtë qytet, duke dalë në mbrojtje të zëvendëskryeministrit të Kosovës, Adem Salihaj, emri i të cilit është përfolur në mediat e këtushme si njëri prej të dyshuarve në dosjen e PDK-së.

Pak ditë pas këtij kërcënimi, një mjet shpërthyes u hodh në selinë e partisë Ora të Veton Surroit. Zoti Surroi e ka quajtur sulmin atentat politik, por ka qenë i matur në vlerësimet e tij.

“Unë nuk e kam përjashtuar asnjërin prej kryesve potencialë, pra edhe Sigurimi i Atdheut mund të jetë kryesi i këtij akti, por kjo është çështje të cilën duhet ta zbërthejnë organet e sigurisë”, thotë zoti Surroi.

Zoti Surroi i tha BBC-së se Kosova tani është në fazën kur gradualisht po del në sipërfaqe ekzistenca e shërbimeve sekrete partiake.

Këto struktura, tha ai, financohen me mjete jobuxhetore dhe mund të kenë impikime për pasigurinë në Kosovë.

Por zoti Surroi nuk saktësoi cilat parti mendon ai kanë shërbimet e tyre sekrete.

“E di që Ora nuk ka”, theksoi zoti Surroi.

Tensionet aktuale në Kosovë, vlerësojnë analistët e këtushëm, janë përpjekje e fundit e Partisë Demokratike të Kosovës që ta shtyjë bashkësinë ndërkombëtarë që t’i ndryshojë siç thonë “rregullat e lojës në skenën politike”.

Shefi i Zyrës së Grupit Ndërkombëtar të Krizave në Prishtinë, Alex Anderson, thotë për BBC-së se Partia Demokratike ka ngritur akuzat ndaj partisë në pushtet, LDK-së kur ka kuptuar se ajo nuk do të jetë pjesë e qeverisë siç ishte në mandatin e shkuar të institucioneve të Kosovës.

“Ky dokument me akuza është përgatitur nga vetë shërbimi i fshehtë i PDK-së, SHIK-u dhe pretendimet se ai është përgatitur bazuar në shqetësimet që qytetarët i kanë shprehur në PDK, nuk janë të besueshme. Kjo paraqet vendimin e PDK-së për të përshkallëzuar tensionet politike me qeverinë, duke ndjerë se po e humb betejën prapa skenës për mjete për kontroll dhe duke nxjerrë të gjitha me shpresën se komuniteti ndërkombëtar do të ndërhyjë në anën e PDK-së”, tha zoti Anderson.

Por kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Hashim Thaçi hedh poshtë pohimet se ai ka ngritur temperaturën politike në Kosovë.

“Temperaturën politike e kanë ngritur njerëzit e instaluar në qeveri, që vijnë nga bota parapolitike dhe paraushtarake dhe që janë të instaluar në krimin ekonomik dhe politik”, është shprehur zoti Thaçi.

Sipas shefit të zyrës së Grupit Ndërkombëtar të Krizës në Prishtinë, Alex Anderson, tensionet ndërmjet pozitës dhe opozitës, mund të prodhojnë edhe efekte pozitive për të ardhmen e Kosovës.

“Unë nuk e di sa e saktë është dosja e PDK-së dhe nëse “Sigurimi i Atdheut” është i tillë siç e përshkruan Partia Demokratike, por sido që të jetë paraqitja prapa skenës e shërbimeve sekrete mund të ketë rol pozitiv për të larguar politikën nga sundimi i elementeve prapa skenës”, tha zoti Anderson.

Situata politike në Kosovë është tendosur në një fazë shumë të ndjeshme për vendin.

Kjo për faktin se për më pak se dy muaj pritet të bëhet vlerësimi gjithëpërfshirës i standardeve dhe nëse ai do të jetë pozitiv, në vjeshtë do të fillojnë bisedimet për statusin e Kosovës.

Analistët thonë se përçarjet e thella politike që janë shfaqur së voni, kanë bërë që institucionet e Kosovës të përqëndrohen në këtë çështje, duke lënë anash hartimin e një platforme gjithëpërfshirëse për statusin e Kosovës.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Llapi : 09-05-2005 më 07:54
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Llap

mire bere qe solle gjithe artikullin.
    Une e nxorra vetem brumin,se nuk kam deshire ta ngarkoj forumin me artikuj gazetash.
    Ai qe eshte i interesuar te lexoj me gjate,ua kam vendos faqen ku ta gjejne.
    Mirepo,prap se prap mire bere kesaj radhe!

Lexoni te nderuem mire e kjarte reagimin e Shefit te
    Zyrës së Grupit Ndërkombëtar të Krizave në Prishtinë.

Pra,ai eshte direkt dhe pa ngurrim ve gishtin mbi fajin(pdk dhe oren).

Alex Anderson:“Ky dokument me akuza është përgatitur nga vetë shërbimi i fshehtë i PDK-së,SHIK-u dhe pretendimet se ai është përgatitur bazuar në shqetësimet që qytetarët i kanë shprehur në PDK, nuk janë të besueshme.
    Kjo paraqet vendimin e PDK-së për të përshkallëzuar tensionet politike me qeverinë, duke ndjerë se po e humb betejën prapa skenës për mjete për kontroll dhe duke nxjerrë të gjitha me shpresën se komuniteti ndërkombëtar do të ndërhyjë në anën e PDK-së”, tha zoti Anderson.
    Me respekt
    rtp-ja

ta ruajm amanetin Maska e deqanas
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    eu po fort po lypshin qi nonen kta epokalet e ri bre...
    mos ua paska dhunu nonat e tyne, he medet per ata qe mundohen me kafshu bythve nexhat dacin.

llap, shko te mjeku

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga RTP
    Llap

mire bere qe solle gjithe artikullin.
    Une e nxorra vetem brumin,se nuk kam deshire ta ngarkoj forumin me artikuj gazetash.
    Ai qe eshte i interesuar te lexoj me gjate,ua kam vendos faqen ku ta gjejne.
    Mirepo,prap se prap mire bere kesaj radhe!

Lexoni te nderuem mire e kjarte reagimin e Shefit te
    Zyrës së Grupit Ndërkombëtar të Krizave në Prishtinë.

Pra,ai eshte direkt dhe pa ngurrim ve gishtin mbi fajin(pdk dhe oren).

Alex Anderson:“Ky dokument me akuza është përgatitur nga vetë shërbimi i fshehtë i PDK-së,SHIK-u dhe pretendimet se ai është përgatitur bazuar në shqetësimet që qytetarët i kanë shprehur në PDK, nuk janë të besueshme.
    Te shofim drejtesin qfar do te thot e jo andersonat qe se njef kush kushe eshte por policija e gjygjesija do ta ken fjalen kryesore

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga deqanas
    eu po fort po lypshin qi nonen kta epokalet e ri bre...
    mos ua paska dhunu nonat e tyne, he medet per ata qe mundohen me kafshu bythve nexhat dacin.

llap, shko te mjeku
    deqanas une te mjeku kame qen sa e sa her por kot nuk po munden mjeket te mi sheroin plaget qe mi dhat ju bashkpuntoret e UDB-es se shkaut.

Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Arrow Anderson:“Ky dokument me akuza është përgatitur nga vetë shërbimi i fshehtë i PDK-së,

Citim Postuar më parë nga Llapi
    Te shofim drejtesin qfar do te thot e jo andersonat qe se njef kush kushe eshte por policija e gjygjesija do ta ken fjalen kryesore
    aha
    dmth tani te ra zhitoni!

Heren tjeter lexoj temat para se me i percjell ketu,se ky artikull
    ty sikur nuk te shkon per `peni`!
    Mirepo,mu ma bane qefin.

Perndryshe,ti e nenqmon Shefin e Grupit Ndërkombëtar të Krizave
    dhe e quen genjeshtar vetem pse tha dicka qe te preku aty ku s duhet!

Hajt Llap hajt

mendoni se mashtroni me shpifje e njollosje popullin shqiptar
    dhe nderkombetaret!

Jo kurre.
    Kam frike se i keni hy flakes, e keq do djegeni!
    Me respekt
    rtp-ja

ta ruajm amanetin Maska e deqanas
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga Llapi
    deqanas une te mjeku kame qen sa e sa her por kot nuk po munden mjeket te mi sheroin plaget qe mi dhat ju bashkpuntoret e UDB-es se shkaut.

ngaj tash shko kallxoj hashim kupes qe zbulove edhe ni udb-ash

...........hajt shpejt mos po ta jap naj çokollate

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464

Partitë politike dhe shoqatat joqeveritare reagojnë ndaj akuzave të lansuara kundër N

Partitë politike dhe shoqatat joqeveritare reagojnë ndaj akuzave të lansuara kundër Nexhat Dacit

Tërë opinioni i Luginës së Preshevës, posaçërisht Bujanoci - e cila është komuna e vendlindjes së Akademik Nexhat Dacit - është i shokuar nga sulmet brutale mediale që janë lansuar ditëve të fundit në adresë të Tij dhe të familjes Daci në përgjithësi. Akuzat helmuese të lansuara nga qendrat e ndryshme, të cilat nuk dihen se kujt i takojnë, si dhe të atillat që e përkujtojnë opinionin kosovar se profesor Nexhat Daci “e ka sjellur arrogancën e tij nga vendlindja” nuk janë të panjohura për shqiptarët e Bujanocit. Sulme të kësaj natyre janë lansuar për dekada me radhë në të kaluarën në drejtim të individëve dhe familjeve më eminente të kësaj ane. Por, ndryshe nga këto të tanishme, më parë, shpifjet ishin të sajuara nga qendrat e menaxhuara nga Beogradi.Ky eshte stacioni informues i RADİO STANİCES SE LLAPİT

Për fat të keq, akuzat e pabaza të cilat i transmetojnë me ëndje një pjesë e shtypit kosovar, kësaj radhe vijnë nga dikush që ia ka dhënë vetvetës për detyrë që ta “mbrojë” Kosovën, qoftë edhe kundër individëve të cilat i personifikojnë institucionet dhe votën e kosovarëve. Pikërisht për shkak të akuzave dhe fushatave të orkestruara nga ana e shovinizmit serbomadh në adresë të profesor Dacit dhe familjes së tij gjatë viteve të ’70-ta; ai është detyruar që ta lëshojë vendlindjen dhe të kërkojë siguri në Prishtinë, ku është dëshmuar si një pedagog dhe një shkencëtar i suksesshëm, si në vend po ashtu edhe jashtë tij.

Në Bujanoc dhe në Tërnoc, familja Daci është e njohur me qëndrime të pastëra kombëtare dhe morale. Pikërisht për shkak se ajo e kishte të orientuar tërë aktivitetin e saj politik në realizimin e të drejtave të shqiptarëve të këtij rajoni; anëtarët e kësaj familje janë etiketuar, ndjekur, kërcënuar dhe diferencuar në vazhdimësi. Akuzat ndaj Akademik Nexhat Dacit dhe familjes së tij, të cilat thuhet se e kanë mbështetjen në burimet e “një operuesi në Tërnoc dhe Bujanoc” janë të papranueshme për mbarë popullatën shqiptare të vendlindjes së Nexhat Dacit. Jemi kureshtar të mësojmë se nëpërmes cilat qarqe, “operuesi” po i sigurojka këto “të dhëna”. Për çfarë arsye dhe si ka arritur që ai të ketë qasje në dosjet e Sigurimit Shtetëror dhe Publik?

Në historinë shqiptare, nuk janë të rralla rastet kur figurat më eminente kombëtare janë sulmuar, etiketuar, përbuzur dhe vrarë pikërisht nga shqiptarët që janë “kujdesur për atdheun” duke i kryer shërbime tjetërkujt. Pa dashur që të ndërhyjmë në lirinë e shtypit; apelojmë te insitucionet dhe opinioni i gjerë kosovar që të vëhen në mbrojtje të Akademik Nexhat Dacit e të familjes së tij dhe që t’i kundërshtojnë fuqimisht akuzat e pabaza dhe tendencioze, të cilat e fyejnë jo vetëm personalitetin e Tij, por edhe mbarë popullatën e këtij rajoni, e cila krenohet me të.

Bujanoc, 09.05.2005

Partia për Veprim Demokratik
    Lëvizja e Progresit Demokratik
    Këshilli për të Drejtat e Njeriut
    Shoqata “Ekosfera 2004”
    “Unioni për zhvillim”

Shqipetare te dashur,shiqoni se nga vine akuzat.....
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prishtina zyrtare: Jo planit me 6 pika te Ban Ki Moon te OKB
    Nga Harudi në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 175
    Postimi i Fundit: 08-09-2009, 16:03
  2. Sejdiu e Thaçi
    Nga Sabriu në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 91
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 10:58
  3. Pala serbe: Kërkojmë ndarje të butë në Kosovë
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 73
    Postimi i Fundit: 03-12-2008, 18:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •