selamualejkum musliman
une e kame kry fjalen time me siper
Per si te dhembe ty dhe ndokuj fjalet e Albanit skam qa me te bane ,njeri qete fjale tjeteri pret per Albanin thuaj se ju jeni muxhtehida ne kete drejtim .Por ajo spo me intereson aspak se edhe Albani ka gabime por jo te medha sikur do sote qe e lejojn muziken vetvrasjen qofte ne dobi te muslimaneve qofte jo etje etje .
Sa i perket gjerave tjera ke atu argumente ne tekstin e mesiperm .
Dhe me se kam ndermend me e zgjate kete bised , ju pasone tuajen une e pasoje timen ,a te qe e ka vepru Pejgamberi a.s .
Sjam tuj dal kunder ixhams , por per mu ma i dashur eshte hadithi i Pejgamberit a.s se qdo fjale e tjeter kuj prej njerezve te umetit te tij . Edhe Iben Tejmijen rahimullah e kan pas akuzu per dalje nga ixhmaja . Por fatmiresish ai e kishte hadithin .
Edhe kjo teme per mu mundet me u mbylle kur te shifni te arsyeshme .
Mir kishi ban mos me e fy kerkan qofte dijetare apo jo se ajo bjene ne kurrizin e fyesit (ketu po foli per musliman se ti e keqkupton) .
Pastaj e di shum mire ate dallim o shqiptare sjame mete ne forum me e mesu por kur te beshe pjese te fese diqka eshte mire qe me hadithe sahi apo hasen te veprosh .
Eshte mjerim qe talebet tona shkojne e mesojne 5 apo 15 vite dhe kur te vine ne trojet tona na e sqarojne praoblemet me hadithe daife .
Sa i perket asaj fjales time e ke keqkuptu sikur qe e ka keqkuptu dikush fetvane e Iben Tejmijes rahimullah , mund te thushe si perkrahje me hadithe daife ateher kur e ke nje apo me shume hadithe sahi apo hasen perpra e mos i perzi qeshtjet se sheriati eshte i perkryne qe 1400vjete nuk na ka mbete neve me shtu apo me mangu prej tij .
Sa per kokefortesin time nese e kame qe po e pasoj rrugen e pejgamberit a.s le te me forcohet edhe me shume ndersa nese e kame keqe kerkoj nga Allahu xh .h te me udhezoje .
Ps/Mos harro se kam fillu pak me ja marren inate , sepse kur folmi per nje teme mos te dalmi nga tema , jo mbledhja e kuranit eshte bidat apo teravit apo tespite e keshtu me radhe .Hapni temen e folmi nese kame kohe me marre pjese ne te se qitash fatmiresish jame i zane me do pune tjera po edhe kete xhihad se harroj .Por se kame ndermend me mbajte kiber ne zemer , du me nejte sikur ai plaki ne nje hadithe qe kame ceke ketu diku .
Krijoni Kontakt