Postuar mė parė nga
hasanii
selamualejkum
Indriti i nderuar shkruan :
Mos do te thuash se Muhammedi a.s qe gabimtare gje lal , jo ore se Allahu ne Kuran thote :
2.30. (Pėrkujto Muhammed) Kur Zoti yt u tha engjėjve: "Unė po krijoj (po pėrcaktoj) nė tokė njė zėvendės"! Ata thanė: "A do tė vėshė nė te atė qė bėnė ērregullime dhe qė derdh gjaqet, e ne tė madhėrojmė Ty me lavdėrimin Tėnd dhe plotėsisht tė adhurojmė"! Ai tha: "Unė di atė qė ju nuk e dini"!
Sure : El-Bekare
Valle zevendsi i Allahut eshte gabimqare ? qudi e madhe me juve
Pra une theme se pas ardhjes se shpalljes si Pejgamber , Muhamedi a.s ka qene i pagabueshem dhe nuk ka fole dhe vepruar diqka ne emer te fese Islame perveq asaj qe eshte i frymezuar .
Indriti shkruan .
jo nuk u mblodhe sa ishte gjalle Muhammedi a.s , mirpo u mblodhe pastaj .
Por ju a e kundershtoni fjalen e Allahut qe e permend emrin e librit ne KKuran .
E si mund te kuptohet ndryshe si urdhen vetem ajo , sepse me nje ajet ne kosov e nje ne arabi ajo nuk do ishte nje liber i shenjet . E per shenjeterin dhe rujatjen e keti libri eshte e garantuar nga Allahu dhe i derguari i Tij.
Allahu ne Kuran thote :
2.121. Atyre, tė cilėve u dhamė librin dhe tė cilėt e lexojnė drejtė ashtu si ėshtė, ata e besojnė atė (Kur'anin). E ata qė e mohojnė atė, tė tillėt janė ata qė dėshtuan (nė dynja e nė ahiret).
3.3. Ai ta zbret ty (Muhammed) librin me argument qė tė ėshtė vėrtetues i librave tė mėparshme. Ai e zbriti mė parė Tevratin dhe Inxhilin
Sure : Al-i'Imran
si do ta kuptoshe ju i nderuar fjalen liber ketu ? .A do kishit nxjerre ndojfare urdheri apo keshille nga keto ajete .
Pastaj thua se edhe mbledhja e Kuranit eshte bidat .Seshte gje tjeter veqse veprimi i asaj qe ka thene Allahu
Pastaj Indriti ka shkruajtur:
Nga kushe prexjellet , ka thene Pejgameri a,s apo jo , mesa di une keto dukuri i takojne vetem Pejgamberit a.s e jo te thuhet qa ka thane omeri radiallahu anhu eshte hadithe .
Pastaj nese ka thene Omeri radialahu anhu e nuk ka thene Pejgamberia.s a do te thote se ajo eshte e vertet 100% , jo jo nuk eshte ashtu , edhe pse e dua omerin radiallahu anhu , mirpo me shume e dua te Derguarin e Allahut .
Por kur te lejojmi diqka ne fene Islame ateher te sjellmi argumeten nga Kurani dhe thenjet e Pejgamberit a.s , e jo te thomi ka than filani e ka thane filani .
sepse Allahu ne Kuran thote qarte :
5.3 ...Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj, plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju islamin fe...
Thua se dhunit e Allahut ndaj neve nuk u plotesuan dhe ne po shtojmi prap gjera pastaj .
Dhe perderisa nuk ke argumente per ate ateher ajo mbetet risi ne fe . Per te cilat na tregon Pejgamberia.s ne hadithe diqka rrethe tyre .
Allahu ne Kuran thot :
2.111. ... Thuaju: "Sillni argumentin tuaj (ēka thoni) po qe se jeni tė drejtė?
Indriti shkruan :
pa dyshim se nuk jame ka eci me mendime te kerkuj prej atyre qe mendon ti po mos harro se syqorre nuk jame une , dhe nuk me pelqen te veproj ashtu .
Vallahu te Ala edhe une e du nje veper qe me ofron me shume te Allahu por duhen argumente .E ka bane nje sahabi , nuk e ka bane Pejgamberi a.s .Nese e ka bane me bjere argumente .Ateher nese i shofim se qfare gjera kane bere sahabet dhe nuk i ka vepru Pejgamberi a.s tia marrim a . Jo vellau im se edhe ata kane qene gabimqare , dikush i madhe e dikush me i vogel . Nuk po i fyej sahabet radiallahu anhum , por i pagabueshem eshte vetem Allahu xh. h dhe i Derguari i Tij . Dhe ne e marrim fene nga burimet e pagabueshme apo jo .
Pastaj une nuk jame nje njeri qe prej bileta as per tren as per autobus e le per diqka tjeter , por kur me bjen dikush ketu du me ma pru me argumente te qarta dhe te pastra nga burimi apo mos te bjere hiqe se ndryshe do jete pergenjeshtrim i akides se Pejjgamberit a.s , dhe Muhammdi a.s na tregon qarte rrethe akides se Tij dhe atyre qe nuk shkojne sipas akides se Tij dhe mundohen ti pergenjeshtrojne argumentet e tij .
Sa i perket asaj qe thuani ju se jeni dijetare ateher edhe une qenkna i tille e nuk e paskan diten suphanallah . Por se di sa i dini ju kushtet per me kane nje njeri dijetare , veq me Kuran nuk je i tille apo veq me hadithe .
Por nese je Vallah te Ala me bahet qefi dhe ate me shume qe po flase me nje njeri te tille dhe po te kisha afer do ja baja si xhibrili a.s , Pejgamberit a.s kur erdhi dhe e pyeti per fene Islame . Allahu te rujt prej mendimeve te pabaza vella i dashur .
Indriti shkruan
Ore Indrit nu ka dyshim se hadithin qe e permendni ju shpesh neper forume , prej te mirave qe fiton i vdekuri nga i gjalli , eshte edhe femija i mire dhe veprat e tije , pastaj pasuria rrjedhese e keshtu me radhe .
Ne kete nuk ka dijetare prej selefit qe nuk eshte dakorte , dhe kete edhe po te mundohem une dhe tia ndaloje prindit time qe ka vdekur nuk do mundem , se keshtu ka thene i Derguari i Allahut , e ne keto te mira hyne edhe lecimi i Kuranit , namazi , zeqati etj etj. Por ama jo te behet njete per te dhe te behet hatme per te se per kete nuk ke argumente .
vella Nuh Musa ke argumente per ate qe e ka thene Pejgamberi a.s per me lexu suren Jasin apo jo ?
selamualejkum musliman nga vellau juaj ne Islam
Krijoni Kontakt