Jepni mendimin tuaj rreth nivelit te papunesise ne atdhe.
A mendoni se ne Shqiperi do te ulet niveli i papunesise?
A mendoni se njerezit jane te kenaqur te rrine pa pune dhe tia hedhin fajin sistemit ?
![]()
Jepni mendimin tuaj rreth nivelit te papunesise ne atdhe.
A mendoni se ne Shqiperi do te ulet niveli i papunesise?
A mendoni se njerezit jane te kenaqur te rrine pa pune dhe tia hedhin fajin sistemit ?
![]()
une mendoj te 30 perqindshi. Njerzit jo se jane te kenaqur te rrine pa pune, por te pakten nuk po bejne gje ta ndryshojne gjendjen.
Unė do pyesja anasjelltas: sa janė tė punėsuar nė Shqipėri,sepse ėshtė mė lehtė tė numėrohen!Postuar mė parė nga i_pakapshem
Duhet formuluar ndryshe pyetja: Sa te punesuar ka ne Shqiperi, sepse jane te shumte te papunet.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
ne Shqiperi punon rreth 10% e popullsise sepse vetem keta jane me regulla te tjeret punojn sa per te ngren gjat dites pa pension pa sigurazion thjesht pas disa vitesh do kemi nje brez lypsaresh neper rruge ne qoftese nuk jan vet eliminuar.
Papunesia ne Shqiperi eshte me e ulet se 13% duke perfshire edhe punetoret sezonale ketu. Pra, eshte edhe me e ulet se 13% po qese nuk i llogarisim punetoret sezonale dhe ata qe punojne ne te zezen. Keto jane statistika zyrtare te qeverise shqiptare dhe te konfirmuara edhe nga institucionet nderkombetare.
Papunesia ne Shqiperi, eshte nder me te ultat ne rajon, dhe poashtu eshte duke u ulur gjithe kohen.
Papunesia ne Kosove eshte me e madhe, rreth 50% sipas shifrave, por duke pasur parasysh qe ne Kosove, ka shume punetore te palajmeruar dhe sezonale, kjo nuk mund te jete me e larte se 30% dhe eshte duke u ulur gjithe kohen edhe ketu.
Sipas disa raporteve te institucioneve nderkombetare, Shqiperia e ka normen me te larte te rritjes ekonomike ne rajon, dhe ne Europe ne pergjithesi, me 6-8 perqind ne vit. GDP per fryme ka arritur shifrat e rreth 5000 dollare per fryme, dyfishi i asaj te Serbi e Mali i Zi, e me shume se dyfishi i asaj te Maqedonise, kurse perafersisht njesoj me ate te Kroacise, Bullgarise, e Rumanise.
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Jam shume dakort. Mbas shitjes se Albtelecomit dhe Ambo-s ne Shqiperi do hyjne 300-400 milion $ qe jane shume per nje vend te vogel si Shqiperia, plus qe pas zgjedhjeve do te krijohet nje klime e pershtatshme ekonomike, dhe une parashikoj qe nga fundi i vitit ne Shqiperi te ardhurat do te jene rreth 6000$ per fryme.Postuar mė parė nga dodoni
Statistika e vitit 2000 tregon se Shqipėria kishte nė kėtė vit 340 dollarė pėr kokė banori!Postuar mė parė nga Qerim
A thua vallė do tė jetė e mundur tė rritet nga fundi i vitit 2005 nė 6000 dollarė?
... ... ...
Une nuk marr vesh shume nga ekonomia, por pyetjes tuaj do ti pergjigjem me nje pyetje .Postuar mė parė nga ademur
A thua valle te jete e mundur qe nje vend me nje kryeqytet kaq te zhvilluar si Tirana te kete te ardhurat 340$ per koke banori ?
C'ja kepusni edhe ju kot. Si qenkan $340 te ardhurat vjetore? Me cfar rrojne ata me ajer?
Lexoni te dhenat statistikore nga Instituti i Statistikes dhe mos flisni percart.
Krijoni Kontakt