Postuar mė parė nga
Shpirt Njeriu
Tre vellezerit nga Hasi, shites cigaresh ne Tirane
E Shtune, 30 Prill 2005
I dallon vetem nga syte, bojeqielli qe te tre, dhe nga kutite e paketave qe mban secili ne krah. Nuk duan te te tregojne perberjen familjare, vetem njeri ne nje moment tradheton veten dhe i therret te vellait. Jane nga Hasi i Kukesit dhe nje fatkeqesi ne familje i ka nxjerre qe te tre ne rruge shume shpejt. "Baben nuk e kemi prej 5 vitesh, fill nga Kukesi kena ardh n'Tiran-thote me i vogli qe ende s'e ka ndryshuar dialektin verior megjithese ka 5 vite qe jeton ne kryeqytet. Eshte 14 vjec dhe nuk shkon ne shkolle. Ne fakt per te nuk eshte ndonje gje e madhe. "E kam lan shkollen qe ne Has. Kam ba vetem tre klase shkolle, e c'ka me e ba, une du me punu"-thote i vetesigurt per ate qe ka bere djali kuksian cigareshites. Me syte e vegjel, sheh me kujdes rrugen se mos afrohet ndonje klient e mund te shese ndonje pakete apo karte telefoni. Nderkohe dy vellezerit e tjere jane shperndare ne mbare trotuarin e kryqezimit tek Radio-Televizioni Shqiptar. Ne ate vend nuk sheh tjeter cvigareshites, sic duket tre vellezerit jane dhe "pronaret" e trotuarit. "Ngrihemi n'saba dhe gjithcka e kena bo gati qysh nje nate me pare"-hidhet me i madhi, i cili duket se ka marre zmeer nga rrefimi i me te voglit. Te tre vellezerit nuk kane frekuentuar me shume se tre klase. Ne shtepi kane lene vetem nenen dhe nje moter te vogel. "S'ka pse me punu nana, jena na"-thone "burrat" e shtepise, me njefare krenarie qe sot jane rritur dhe ndihmojne familjen per me shume te ardhura, pa e vrare aspak mendjen se jane ne listen e gjate te analfabeteve.
Krijoni Kontakt