Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 95
    Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    O ti zotni filozof,ate jetojme per te vdekur,ma rok pak menia jo shume eeeee,por ate tjetren qe vdesim per te jetuar nga e gjete ti????apo ja fut kshu kot.....filozofet ca gjona i spjegojne mir mer jahu.
    Po qka kam faje une qe ju nuk keni lexuar. Si mund te debatoj une me ju nese ju nuk keni lexuar apo nuk keni degjuar per gjerat qe fliten ne librat fetare si p.sh. Kur'ani.
    Le t'a marrim nje shembull. Po supozojme se ketu i kemi perpara i kemi nje qant te tere-te mbushur me para. Dhe pronari i atyre parave i ka harruar ate qant mu para kembeve te tuaja. Aty nuk eshte askush te shohe se qka do te veproni ju, a do t'a vidhni qanten, do t'a lini aty ku eshte apo do t'a mbani dhe do t'a kerkoni pronarin e asaj qante per t'ia dhene qanten e harruar. Pyetja ime eshte se qka do te kishit bere ju po?
    Ja edhe nje shembull qe e ka dhene Isaja-Jezusi. Ka qene nje tregtar dhe rruges duke u kthyer per ne shtepi e kane plaqkitur kusaret dhe e kane rrahur shume, dhe me pas jane larguar. Tani andej kalon njeri dhe e sheh ate ashtu te gjakosur, dhe behet kinse nuk e ka pare. I dyti e sheh se eshte i gjakosur dhe vepron njejt si personi i pare. Ndersa i treti kur e sheh e merr, i jep uje, e ndihmon deri sa te sherohet.

Pra nje pyetje e kam per ty: Cili prej ketyre te treve veproj me se miri.

Edhe diqka. Ju lutem kjo nuk eshte chat room. Mos beni biseda ne keso tema sepse po i humb vlera temes, ee nese deshironi qe t'a ngritni numrin e postimeve atehere ky eshte rast tjeter..
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Skenderbeu Maska e Optimus
    Anėtarėsuar
    31-10-2007
    Vendndodhja
    Shqipėri, Tiranė
    Postime
    13
    Ku jane dokumentat e "SangReal" ???
    "Sang Real"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Po qka kam faje une qe ju nuk keni lexuar. Si mund te debatoj une me ju nese ju nuk keni lexuar apo nuk keni degjuar per gjerat qe fliten ne librat fetare si p.sh. Kur'ani.
    fe jo e barabarte me filozofi, kupton.
    Feja eshte dogme, merret ashtu si ta japin, e meson permendesh, dhe quhet mekat ta vesh ne dyshim fjalen e "zotit".
    Filozofia nga ana tjeter, eshte mendim i LIRE, nuk eshte mekat te tejkalosh kufijte imagjinar, nuk eshte te vesh ne dyshim fjalen e nje filozofi tjeter, perkundrazi synohet bashkarisht qe nepermjet debatit te evulojme ne mendime.

Per Kuranin eshte forumi fetar.

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    fe jo e barabarte me filozofi, kupton.
    Feja eshte dogme, merret ashtu si ta japin, e meson permendesh, dhe quhet mekat ta vesh ne dyshim fjalen e "zotit".
    Filozofia nga ana tjeter, eshte mendim i LIRE, nuk eshte mekat te tejkalosh kufijte imagjinar, nuk eshte te vesh ne dyshim fjalen e nje filozofi tjeter, perkundrazi synohet bashkarisht qe nepermjet debatit te evulojme ne mendime.

Per Kuranin eshte forumi fetar.
    xfiles nuk e ke kuptuar ate qe e kam thene une. Land po me kerkon shpjegim per nje fjale qe e kam postuar une. Shume anetar te tjere besoj se e kane kuptuar ate qe e kam thene une. S mund t'i shpjegoj une dikujt gjera te cilat nuk i ka degjuar kurre me pare? Si mund t'i shpjegojme p.sh. nje femije qka eshte hapesira dhe koha. Kjo eshta absurde. Edhe Land po kerkon qe une t'i shpjegoj pse ne ekzistojme per te vdekur dhe vdesim per te jetuar. Me ata shembujt e dhene po mundohem tia shqaroj ate qe Land po kerkon te dije nga une. Duhet te lexoje me shume per te kuptuar keso gjera. Nuk e di se pse e ke bere kete postim apo arsyen pse me ke replikuar mua. Feja ka dallim nga filozofia sepse fene e pranojne te gjiteh ashtu siq eshte ndersa filozofia i tejkalon kufijte e imagjinates-kjo eshte e vertet. Pastaj religjioni bazohet ne shkrime te shenjta etj. Mirpo une nuk po kuptoj se pse ke vene replik ndaj meje.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Pastaj religjioni bazohet ne shkrime te shenjta etj. Mirpo une nuk po kuptoj se pse ke vene replik ndaj meje.
    sepse dashur pa dashur, kthejme nje teme filozofie ne nje teme fetare, shume e thjeshte.
    Kur ti ketu i thua dikujt se nuk eshte ne gjendje ti shpjegosh apo qe ai te te kuptoje se ai nuk paska lexuar kuranin.... si ta quaj une kete.

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    sepse dashur pa dashur, kthejme nje teme filozofie ne nje teme fetare, shume e thjeshte.
    Kur ti ketu i thua dikujt se nuk eshte ne gjendje ti shpjegosh apo qe ai te te kuptoje se ai nuk paska lexuar kuranin.... si ta quaj une kete.
    Le t'a pefundojme me kaq dhe te mos bejme biseda te kota. Une nuk mund t'i shpjegoj Land se pse ne kur te vdesim jetojme perseri-nese ai nuk ka lexuar apo degjuar per libra qe shpejgojne se mbas vdekjes ka jete. Une si shembull e mora Kur'anin i cili shpjegon se pas vdekjes ka jete. Une mund t'ia shpjegoj atij vetem ne kete menyreas kesaj jete vjen jeta tjeter, pas vdekjes ne rijetojme. Dhe per kete i postova dy shembuj te thjeshte. A je duke kuptuar tani. Ne te gjithe pastaj e dime se Kur'ani nuk eshte hudhur nga asnje shkencetar posht-ne te shume gjera interesante te shkeces mund te verehen. Mirpo ta leme anash fene ketu. Une vetem po dua t'i them Land eshte veshtire te shpjegoj une apo te tjeret nje gje te cilen ai po ma kerkon-nese per te eshte hera e pare qe degjon keso gjera. Qdo here e pare eshte e veshtire.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ne te gjithe pastaj e dime se Kur'ani nuk eshte hudhur nga asnje shkencetar posht-ne te shume gjera interesante te shkeces mund te verehen.
    une kur isha ne fshat, kam pare nje gomar qe fluturonte.
    ka ndonje shkencetar qe te ma hedhi poshte kete qe thashe?

po dua fakte ama,
    te thuash se gomeret nuk fluturojne nuk vlen, se ai gomari ishte i veēante me sa duket.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ore goldanitus,po ēa spjegon ti mer amon,ēa lidhje kane perrallat me kuran me filozofine,filozofia eshte gje tjeter plako,dhe ai "Zoti" qe kane disa nga filozofet eshte komplet i ndryshem,nga zoti i bibles apo i kuranit.......pash nerin se nuk kam me kohe te ta spjegoj gjere e gjate.
    PS.Albo,ky goldanitus ta degjeneroj temen,ky ka marre zotim ti shkaterroje te gjitha temat jo vetem kete,edhe andej nga shkenca e ka mbush plot me kuran.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 11-11-2007 mė 20:07
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    une kur isha ne fshat, kam pare nje gomar qe fluturonte.
    ka ndonje shkencetar qe te ma hedhi poshte kete qe thashe?

po dua fakte ama,
    te thuash se gomeret nuk fluturojne nuk vlen, se ai gomari ishte i veēante me sa duket.
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Ore goldanitus,po ēa spjegon ti mer amon,ēa lidhje kane perrallat me kuran me filozofine,filozofia eshte gje tjeter plako,dhe ai "Zoti" qe kane disa nga filozofet eshte komplet i ndryshem,nga zoti i bibles apo i kuranit.......pash nerin se nuk kam me kohe te ta spjegoj gjere e gjate.
    PS.Albo,ky goldanitus ta degjeneroj temen,ky ka marre zotim ti shkaterroje te gjitha temat jo vetem kete,edhe andej nga shkenca e ka mbush plot me kuran.
    Une ne gje nuk po kuptoj fare nga ju xfiles dhe land. Qka jemi duke u munduar te shpjegojme ne temen "deshmi te jetes edhe pas vdekjes". A nuk po te duken artikuj interesant ato qe po postojne anetaret e tjere dhe une, apo vetem je duke na bere qejfin kinse po inkuadrohem ne teme-vetem nese keni harruar se keni lexuar temen tjeter. Apo mos ndoshta jane dy xfiles ketu ne forum. Njera duhet te jete ketu. Nganjehere po me humb durimi kur po flas me Land i cili temen mundohet te shenderroje ne chat room. I cili poston pa e ditur se pari se qka ka thene dhe pse po poston, pa lexuar fare ate qe po thuhet. Po verbersisht me kundershton mua edhe pse nuk ka fare te drejte. Nga qindra fjale te postuara nga une i bie ne sy njera dhe pa lexuar se qka kam thene fillon te postoje. Albo nuk eshte budalla qe nuk po i heq postimet e mija. Sepse ai i ka lexuar ato. Dallimi ne mes Albos dhe juve qendron se Albo ka lexuar ate qka kam postuar une ndersa ju nuk keni lexuar.

Fillo te numerosh ato tema ne nenforumin "pyetja universale" ku e kam perzier fene. Kete po e kerkoj nga ju Land dhe gjate "hulumtimit" tuaj do te lexoni se qka kam thene.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ok i dashur, une po e mbyll gojen.

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si duhet ta komentojmė Kur'anin?
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-04-2009, 09:54
  2. Partite Dhe Sektet
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Cili eshte qendrimi i muslimaneve ndaj apostasise (blasfemis)!
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 09-02-2009, 08:38
  4. Pėr mėsuesit e matematikės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 10:22
  5. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •