Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 95
    Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga skeshqe Lexo Postimin
    Goldanitus, kam dhe une ca verejtje ne lidhje me perjetesine.

Ti thua qe koha rrjedh por e pakuptimte. A mos do te thuash me kete qe koha dhe hapesira nganjehere nuk shkojne mire bashke ? Pra qe ia "dredhin" njera-tjetres ?

Une mendoj qe koha dhe hapesira, duke mos qene jo plotesisht te papajtueshme me njera-tjetren ne rrethana te veēanta por ende te papercaktuara, rrjedh qe ato nuk jane dhe aq shperfillese ndaj elementit te trete qe eshte njeriu me nje busulle dhe ore ne dore. Besoj se eshte e qarte kjo.

Ndoshta e kam gabim, por ky eshte mendimi im. Dhe te pergezoj per larmine e temave filozofike qe ke hapur. Me ka bere shume pershtypje njohurite e tua te gjera ne lemin e fizikes dhe filozofise. E ndjej se me duhet te mesoj edhe me shume.
    Po, po ashtu eshte. Mendim i qelluar-kete po dua te them edhe une se koha dhe hapesira mund te mos jene aq shperfillese ndaj njeriut ne hapesira prefekte(perjetesia). "Ato mund te mos shkojne edhe aq mire se bashku" siq jane te pandara ne universin tone.

Perjetesia-ekzistenca prefekte ne kohe dhe hapesire prefekte. Kur njeriu nuk vepron ne kohe por as koha nuk vepron tek njeriu apo ndoshta do te ishte me mire si te them: kur njeriu nuk "mund" te veproje ne kohe dhe koha nuk "mund" te veproje tek njeriu-jane pothuajse te njejta keto dy shprehje. Besoj se e ke te qarte ate qe po e them. Po eshte ashtu siq po thuani ju. Ajnshtajni ka thene se koha dhe hapesira jane te pandara. Nuk mund te kemi nje univers hapesire pa kohe dhe anasjelltas. Une mendoj se ekziston nje gje interesante tek kjo thenie: e ajo eshte univers. Pra Ajnshtajni ka thene univers duke nenkuptuar kete universin ne hapesiren ku jetojme. Ai ka pasur te drejte per kete. Mirpo edhe ka pasur te drejt qe e ka shtuar fjalen "univers". Pra ne universin tone koha dhe hapesira jane te pandara. Mirpo po ne universet tjera? A mund te rrjedh koha ne perjetesi, duke i perfillur edhe efektet e saj ne njeriun dhe anasjelltas? Perjetesine te gjithe ne mendojme se e kuptojme mirpo po t'a pyesim veten se a rrjedh koha ne perjetesi ashtu siq rrjedh ne universin ku jetojme ne?-do te mbesnim gojehapur. Nuk mund te rrjedh ashtu se pejetesia do te thote ekzistence prefekte. Pra per nje hapesire dhe ekzistence prefekte duhet te jete edhe koha prefekte. Por koha prefekte duhet te rrjedh ne nje menyre te pakuptimt. Duhet se nuk ben ndryshe ne perjetesi. Nuk mund te themi se koha nuk ekziston, sepse siq ka thene Ajnshtajni po te mos ekzistonte koha te gjitha gjerat do te ndodhnin pernjehere.

Me lejo te them se eshte kenaqesi debati me ju Skeshqe, mik i nderuar. Shume ketu nuk po e kuptojne ate se qka po dua te them, ate qe po e them, dhe me lejo te them se je nder te paket persona qe po e kupton ate qe po e them.

Se shpejti siq kam thene do t'a postoj edhe nje material-i cili paraqet mendimin tim personal, dhe kisha pasur deshire qe ju i nderuar t'a lexoni ate.

Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Goldanitus : 09-11-2007 mė 14:08
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anėtarėsuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895

Post ....

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Mendoni sikur te jeni perpara nje gjeniu qe eshte gati te plotesoje vetem nje prej deshirave tuaja duke iu pergjigjur vetem nje pyetje universale, pyetje qe ju do te donit te dinit pergjigjen e vertete me shume se cdo pyetje tjeter.

Cila do te ishte kjo pyetje?
    Warum Leben Wir?
    Why do we live?
    Pse jetojm ne ?

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga LlaCiPaCi Lexo Postimin
    Warum Leben Wir?
    Why do we live?
    Pse jetojm ne ?
    Lexoje temen dhe do te kuptosh pse jetojme ne.

Pergjigja ime ne pyetjen pse jetojme ne do te ishte: ne jetojme per te vdekur dhe vdesim per te jetuar pergjthmone-perjetesia.

Ke ndonje pyetje tjeter-me te veshtire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Goldanitus : 09-11-2007 mė 14:18
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Ke ndonje pyetje tjeter-me te veshtire.
    "Te filozofosh apo mos te filozofosh", kjo eshte ceshtja/pyetja.

Po ta drejtoj ty Goldo (mbase s'e ke problem qe te therras per shkurt, jemi si te shtepise ketu) per shume arsye.

Mbi te gjitha, te lexoj sa here qe me jepet mundesia, dhe besoj ashtu sic jane shprehur dhe anetare te tjere, psh skeshqe qe cdo dite e me shume mesojme dicka te re nga postimet e tua, dhe per kete te pergezoj. Bile shume nga teoremat qe ke hedhur i diskutoj gjeresisht me shoqerine time.

Nejse, qe te kthehem tek pyetja. Je shprehur diku:

Citim Postuar mė parė nga Godo
    Pra filzofet jane munduar qe te kapercejne kufirin e shfrytezimit te trurit. Ata jane munduar te kapercejne kufirin misterioz te te menduarit. Ata jane munduar te shpjegojne diqka qe nuk ju perket atyre, diqka qe dikush permbi ne ju ka caktuar kufinjt dhe ata kufinje nuk mund te kalohen. Po sikur ata po te kishin vazhduar ashtu do te "zbulonin" shume gjera te cilat kur ne fillojme ti mendojme .... dalim te trullosur p.sh.
    dhe me pas:

Citim Postuar mė parė nga Godo
    Pra nese ne insistojme duke u munduar t'i kalojme keta kufinj mund te perfundojme si Kanti dhe filozofet e tjere(ky eshte vetem mendimi im personal)
    Gjithashtu, kam ketu parasysh dhe interesat qe ke vene tek profili "mendimtar/filozof". Sipas eksperiences apo njohurise tende personale, sa duhet te filozofosh, dmth ku eshte kufiri para se te katandiset nje mendimtar i mirefillte si Kanti me shoke? Cilat jane shenjat? Si mund te parandalohet dicka e tille per filozofet dhe dashamiresit e tyre? Gjate veprimtarise tende si filozof a e je ndeshur ndonjehere me "kufirin misterioz te te menduarit"? Ndoshta u bene shume pyetje, por mundesisht, nje pergjigje e permbledhur do mjaftonte.

Faleminderit paraprakisht.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Lexoje temen dhe do te kuptosh pse jetojme ne.

Pergjigja ime ne pyetjen pse jetojme ne do te ishte: ne jetojme per te vdekur dhe vdesim per te jetuar pergjthmone-perjetesia.
    O ti zotni filozof,ate jetojme per te vdekur,ma rok pak menia jo shume eeeee,por ate tjetren qe vdesim per te jetuar nga e gjete ti????apo ja fut kshu kot.....filozofet ca gjona i spjegojne mir mer jahu.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783

Smile

po te kisha perpara nje gjeni,nese isha e sigurt se do te me pergjigjej,dmth nese shume te tjereve do tju ishte pergjigjur,do ti beja vetem nje pyetje.ne nje udhekryq,cilen rruge duhet te marr?ate qe me thote zemra apo ate qe me thote llogjika?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Une nuk pyes fare gjeniun,zgjedh rugen e zemres.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783

Smile

Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Une nuk pyes fare gjeniun,zgjedh rugen e zemres.
    edhe une ate do te beja.gjeniu do me siguronte!!!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga augusta b Lexo Postimin
    edhe une ate do te beja.gjeniu do me siguronte!!!!!
    Unfortunately,there's no gjeni hahahahahaha
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    Postime
    783

Smile

Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Unfortunately,there's no gjeni hahahahahaha
    may be may be not.....per mua gjeniu me i mire,eshte mendja ime...
    ps.kjo nuk eshte mendjemadhesi.

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si duhet ta komentojmė Kur'anin?
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-04-2009, 09:54
  2. Partite Dhe Sektet
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Cili eshte qendrimi i muslimaneve ndaj apostasise (blasfemis)!
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 09-02-2009, 08:38
  4. Pėr mėsuesit e matematikės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 10:22
  5. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •