Po qka kam faje une qe ju nuk keni lexuar. Si mund te debatoj une me ju nese ju nuk keni lexuar apo nuk keni degjuar per gjerat qe fliten ne librat fetare si p.sh. Kur'ani.
Le t'a marrim nje shembull. Po supozojme se ketu i kemi perpara i kemi nje qant te tere-te mbushur me para. Dhe pronari i atyre parave i ka harruar ate qant mu para kembeve te tuaja. Aty nuk eshte askush te shohe se qka do te veproni ju, a do t'a vidhni qanten, do t'a lini aty ku eshte apo do t'a mbani dhe do t'a kerkoni pronarin e asaj qante per t'ia dhene qanten e harruar. Pyetja ime eshte se qka do te kishit bere ju po?
Ja edhe nje shembull qe e ka dhene Isaja-Jezusi. Ka qene nje tregtar dhe rruges duke u kthyer per ne shtepi e kane plaqkitur kusaret dhe e kane rrahur shume, dhe me pas jane larguar. Tani andej kalon njeri dhe e sheh ate ashtu te gjakosur, dhe behet kinse nuk e ka pare. I dyti e sheh se eshte i gjakosur dhe vepron njejt si personi i pare. Ndersa i treti kur e sheh e merr, i jep uje, e ndihmon deri sa te sherohet.
Pra nje pyetje e kam per ty: Cili prej ketyre te treve veproj me se miri.
Edhe diqka. Ju lutem kjo nuk eshte chat room. Mos beni biseda ne keso tema sepse po i humb vlera temes, ee nese deshironi qe t'a ngritni numrin e postimeve atehere ky eshte rast tjeter..
Krijoni Kontakt